Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Lug

#38776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

Rothmans wrote: 27/07/2025 12:22 Samo ko nije imo posla sa seljadijom moz3 faliti te njihove teferice . Jebo te korida , ako nam je to neko obiljezje i dostignuce , da se odma za ruke ufatimo i skocimo u Bosnu kad nadodje...
Sta fali seljacima? Kako te oni ugrozavaju? Svi danasnji gradjani u sustini potjecu sa sela. Njihovi pradidovi, didovi ili ocevi su u jednom trenutku naselili se u gradove. Najgori su ti novokomponovani gradjani koji kritikuju i mrze svoje porijeklo i tradiciju svog naroda i drzave, jednom rijecju veliki kompleksasi. :D Van svake pameti!

Ili da ti pojednostavim, dzaba ti je roditi se i zivjeti na asfaltu, kad poslije tvojih rezonovanja stvari i provala se utvrdi da si zestoka seljacina, a takvi su najgori. Veliki broj seljaka su fini, radni, dobronamjerni, veseli i posteni ljudi.
Rothmans

#38777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

Lug wrote: 27/07/2025 20:36
Rothmans wrote: 27/07/2025 12:22 Samo ko nije imo posla sa seljadijom moz3 faliti te njihove teferice . Jebo te korida , ako nam je to neko obiljezje i dostignuce , da se odma za ruke ufatimo i skocimo u Bosnu kad nadodje...
Sta fali seljacima? Kako te oni ugrozavaju? Svi danasnji gradjani u sustini potjecu sa sela. Njihovi pradidovi, didovi ili ocevi su u jednom trenutku naselili se u gradove. Najgori su ti novokomponovani gradjani koji kritikuju i mrze svoje porijeklo i tradiciju svog naroda i drzave, jednom rijecju veliki kompleksasi. :D Van svake pameti!

Ili da ti pojednostavim, dzaba ti je roditi se i zivjeti na asfaltu, kad poslije tvojih rezonovanja stvari i provala se utvrdi da si zestoka seljacina, a takvi su najgori. Veliki broj seljaka su fini, radni, dobronamjerni, veseli i posteni ljudi.
Prodji me se ljakane
drug_profi

#38778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Jel to sad Korida IN?
Znaci definitivno seljakluk prevladao...
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#38779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Bolje i to nego neokolonijalno razmišljanje po uzoru na zemlje trećeg svijeta.
PreWiBa

#38780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Rothmans wrote: 27/07/2025 20:49
Lug wrote: 27/07/2025 20:36

Prodji me se ljakane
Rothmans
Ne razumiješ

Niko ne kaže da su trenutne koride nešto naj-naj što Bosna ima.
Već da je to nešto autentično za ovu zemlju, i da se od toga mora NAPRAVITI nešto što liči na dobro.

Sve tradicionalno što zapustiš na kraju završi kao korida. Imućnije ne interesuje, i onda to ostaje nešto što se bave ljudi koji po defaultu, uvijek i svugdje vole tradiciju, jer moderniji trendovi drugih kultura ne dopiru toliko brzo do njih, a to su najčešće oni na dnu socijalne ljestvice. Tako bi bilo i za sevdalinkom.
Last edited by PreWiBa on 27/07/2025 22:13, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#38781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 27/07/2025 22:00 Jel to sad Korida IN?
Sama od sebe nije ni loše. Problem je cirkus oko nje jer je prepuštena seljakluku.

Ali u njoj ima potencijala za mnogo toga.
drug_profi

#38782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Chmoljo wrote: 27/07/2025 22:12
Sama od sebe nije ni loše. Problem je cirkus oko nje jer je prepuštena seljakluku.

Tradicija na jednu stranu, manifestacija na drugu.
A ta druga strana je goli sirovi primitivizam. Neobrađen.
prince_of_darkness

#38783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by prince_of_darkness »

By the way, da li se neko sjeća koride na Koševu? :mrgreen: :lol:

Image
drug_profi

#38784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

prince_of_darkness wrote: 27/07/2025 22:14 By the way, da li se neko sjeća koride na Koševu? :mrgreen: :lol:

Image
Sjecam se i sramote koju sam osjecao.
kakabanja213

#38785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Ja vjerujem da bi u krajevima u kojima je trenutno popularna organizovali i skokove sa nekog mosta ali ljudi imali bikove a nisu imali pogodan most i pogodnu vodu.
PreWiBa

#38786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

kakabanja213 wrote: 27/07/2025 22:16 Ja vjerujem da bi u krajevima u kojima je trenutno popularna organizovali i skokove sa nekog mosta ali ljudi imali bikove a nisu imali pogodan most i pogodnu vodu.
Šta želiš da kažeš?
prince_of_darkness

#38787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

drug_profi wrote: 27/07/2025 22:15
prince_of_darkness wrote: 27/07/2025 22:14 By the way, da li se neko sjeća koride na Koševu? :mrgreen: :lol:

Image
Sjecam se i sramote koju sam osjecao.
Najjača su imena bikova - Rumenige protiv Maradone hahahaha :mrgreen: Sjećam se da mi je čak i tada kao malom djetetu bilo nelogično gledati bikove na fudbalskom stadionu. 😅
kakabanja213

#38788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

sehohari wrote: 27/07/2025 22:18
kakabanja213 wrote: 27/07/2025 22:16 Ja vjerujem da bi u krajevima u kojima je trenutno popularna organizovali i skokove sa nekog mosta ali ljudi imali bikove a nisu imali pogodan most i pogodnu vodu.
Šta želiš da kažeš?
Zelim da kazem da ukoliko Red Bull odluci ulagati u bikove korida moze postati vreca puna para.
prince_of_darkness

#38789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Inače, Oktoberfest je vjerovatno za mnoge Nijemce, naročito Bavarce, ono što je nama korida i posmatraju ga jednako kako mi gledamo i posmatramo Čevljanoviće i slične događaje. Jednostavno, to je dio tradicije i ne treba je se sasvim odricati i predstavljati kao nešto zaostalo i ultraprimitivno, samo je doduše treba malo upristojiti. :mrgreen:
PreWiBa

#38790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

kakabanja213 wrote: 27/07/2025 22:24
sehohari wrote: 27/07/2025 22:18
Šta želiš da kažeš?
Zelim da kazem da ukoliko Red Bull odluci ulagati u bikove korida moze postati vreca puna para.
Da. Ili neki drugi investitor.
PreWiBa

#38791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

prince_of_darkness wrote: 27/07/2025 22:25 Inače, Oktoberfest je vjerovatno za mnoge Nijemce, naročito Bavarce, ono što je nama korida i posmatraju ga jednako kako mi gledamo i posmatramo Čevljanoviće i slične događaje. Jednostavno, to je dio tradicije i ne treba je se sasvim odricati i predstavljati kao nešto zaostalo i ultraprimitivno, samo je doduše treba malo upristojiti. :mrgreen:
U Njemačkoj je to većinom nešto specifično za Bavarce, neko iz Kelna se ne bi baš hvalio tim, jednostavno jer to ne smatra "svojim". To je 100% bavarsko.

Meni je interesantno da je to nešto što bukvalno samo postoji u BiH, i to u Bosni I u Hercegovini. Vidio sam baš, jedino dalmatinsko zaleđe još ima tu tradiciju, ali vjerovatno je i to više uticaj sa druge strane granice.
dječak sa šibicama

#38792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

To sto pojedini porede Oktoberfest i koridu teferic u Bih, govori o totalnom odsustvu realnosti.

Oktoberfest je pijanka, a za koridu je dodjela Oskara. Korida nije samo bodljavina bikova, vec parada krezubih ljudi bez osnovnih civilizacijskih manira.

To je ono kad neko hoce porediti njemacko ili austrijsko selo sa bosanskim selom, ko to je isto. Najjace je kad to rade oni sto zive tamo.
prince_of_darkness

#38793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dječak sa šibicama wrote: 27/07/2025 22:31 To sto pojedini porede Oktoberfest i koridu teferic u Bih, govori o totalnom odsustvu realnosti.

Oktoberfest je pijanka, a za koridu je dodjela Oskara. Korida nije samo bodljavina bikova, vec parada krezubih ljudi bez osnovnih civilizacijskih manira.

To je ono kad neko hoce porediti njemacko ili austrijsko selo sa bosanskim selom, ko to je isto. Najjace je kad to rade oni sto zive tamo.
Pa upravo zato kažem da je treba upristojiti. "Bodljavinu bikova" staviti u prvi plan, kao što to naprimjer rade u Pamploni, a u drugi plan paradu krezubih, koncert Kalesijskih zvukova, Ziska, Seje i Zehrinih jarana :mrgreen:

Odosmo u off topic jer ovo nema veze sa političkim dešavanjima u BiH 😅 Da nam je bogdo korida u Čevljanovićima najveći problem u državi. 🤣
Last edited by prince_of_darkness on 27/07/2025 22:40, edited 5 times in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#38794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 27/07/2025 22:14
Chmoljo wrote: 27/07/2025 22:12

Tradicija na jednu stranu, manifestacija na drugu.
A ta druga strana je goli sirovi primitivizam. Neobrađen.
Pa zato sto je korida prepuštena primitivcima. Jebiga, ako nema normalnije raje, iz šatora nece tresti neki umjereni narodnjak, nego ocvala pjevaljka na drvenom hastalu sa mrezastim čarapama.
dječak sa šibicama

#38795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Mislim da je nemoguce odvojiti jedno od drugog.

Bodljavina bi bila ok bez tog vasara neukusa, ne mislim da se tu bikovi ozljedjuju. Pamplona je svakom normalnom covjeku uzasna, na to se loze samo ludi spanjolci. Ubijanje bikova iz zabave za mene je bolesna.

Koji su jos zanimljivi dogadjaji, kosidba na Kupresu zbog tradicije mada ne znam sta se tamo dogadja osim kosidbe, vjv opet neki dernek krezubih ljudi. Maglajsko ljeto :D sto da ne. Jedan Miro Purivatra po opcini pa da radi posao.
kakabanja213

#38796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

prince_of_darkness wrote: 27/07/2025 22:36
dječak sa šibicama wrote: 27/07/2025 22:31 To sto pojedini porede Oktoberfest i koridu teferic u Bih, govori o totalnom odsustvu realnosti.

Pa upravo zato kažem da je treba upristojiti. "Bodljavinu bikova" staviti u prvi plan, kao što to naprimjer rade u Pamploni, a u drugi plan paradu krezubih, koncert Kalesijskih zvukova, Ziska, Seje i Zehrinih jarana :mrgreen:

P.S. Odosmo u off topic, jer ovo nema veze sa aktuelnim političkim dešavanjima u Bosni i Hercegovini 😅
U Splitu se u julu mjesecu skupi ekipa sa punom denticijom ali sa vrlo slicnim civilizacijskim nivoom kao ova ekipa sa koride. Muziku ne bih komentarisao ali, za mene licno, nema puno neke razlike.
prince_of_darkness

#38797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

kakabanja213 wrote: 27/07/2025 22:42
prince_of_darkness wrote: 27/07/2025 22:36

P.S. Odosmo u off topic, jer ovo nema veze sa aktuelnim političkim dešavanjima u Bosni i Hercegovini 😅
U Splitu se u julu mjesecu skupi ekipa sa punom denticijom ali sa vrlo slicnim civilizacijskim nivoom kao ova ekipa sa koride. Muziku ne bih komentarisao ali, za mene licno, nema puno neke razlike.
Slažem se, sve u par deka :thumbup:
kakabanja213

#38798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

dječak sa šibicama wrote: 27/07/2025 22:41 Mislim da je nemoguce odvojiti jedno od drugog.

Bodljavina bi bila ok bez tog vasara neukusa, ne mislim da se tu bikovi ozljedjuju. Pamplona je svakom normalnom covjeku uzasna, na to se loze samo ludi spanjolci. Ubijanje bikova iz zabave za mene je bolesna.

Koji su jos zanimljivi dogadjaji, kosidba na Kupresu zbog tradicije mada ne znam sta se tamo dogadja osim kosidbe, vjv opet neki dernek krezubih ljudi. Maglajsko ljeto :D sto da ne. Jedan Miro Purivatra po opcini pa da radi posao.
Kosidba ne moze biti ba istom nivou jer nagradu za najboljeg kosibasu urucuje Nasiha Pozder iz NS a poznato je da oni (iz NS) nisu seljaci.
dječak sa šibicama

#38799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Pa eto pokusajte Koridu Cevljanovici brendirati u rang Ultre ili Tomorrowlanda :D
kakabanja213

#38800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

dječak sa šibicama wrote: 27/07/2025 22:46 Pa eto pokusajte Koridu Cevljanovici brendirati u rang Ultre ili Tomorrowlanda :D
Ako je nesto brendirano ne znaci da je vece civilacijsko dostignuce od neceg nebrendiranog. Ili znaci???
Mozda je kad ti ga Diddy provuce to nekako civiliziranije nego kad ti ga Zisko provuce.
Post Reply