Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
akcija007 wrote: ↑27/07/2025 12:58
Dosta prijatelja kolega koje znam a imaju djecu su odmah po zavrsetku skole u junu otisli 7 dana na more . Bilo je lijepi vremene suncano toplo i cijene apartmana i hotela dosta dosta nize. Sada u spici sezone ne vidim objave prijatelja sa statusima i slikama da su na moru .
I ti sto su bili u junu na moru nece ponovo vec novi godisnji moraju uzeti i ostaju kuci loco.
Moguce je da je i to jedan od razloga zasto je sada manje ljudi
Ima nekoliko godina kako je Ozren Kebo, prvenstveno zbog očitih klimatskih promjena, savjetovao da se na more ide u junu i septembru, a da se juli i avgust ostave za planine.
Eto, izgleda da ga je raja i poslušala.
Dosta prijatelja kolega koje znam a imaju djecu su odmah po zavrsetku skole u junu otisli 7 dana na more . Bilo je lijepi vremene suncano toplo i cijene apartmana i hotela dosta dosta nize. Sada u spici sezone ne vidim objave prijatelja sa statusima i slikama da su na moru .
I ti sto su bili u junu na moru nece ponovo vec novi godisnji moraju uzeti i ostaju kuci loco.
Ima nekoliko godina kako je Ozren Kebo, prvenstveno zbog očitih klimatskih promjena, savjetovao da se na more ide u junu i septembru, a da se juli i avgust ostave za planine.
DonieBrasco wrote: ↑27/07/2025 17:45
Raja koji mobilni internet uzeti u CG, tamo je mtel koji jos operater, e-sim neki 4g, neki turisticki paket valjda ima.
Iskustva ?
ako imas BiH broj ne treba ti nista, koristi kao i u BiH i nema brige
xPaco1337 wrote: ↑27/07/2025 16:09
Noćenje u Makarskoj duplo nekad i troduplo skuplje nego u NYC pored Grand Central stanice u neboderu u luksuznom hotelu.
Ti koji žive po moru su najvece ljencuge koje ce te sresti pogotovo njihova djeca koja ništa ne rade, jer imaju roditelje rokaju apartmane 3-4 mjeseca i onda drkanje kurca ostatak godine. Neka im mene nece vidjeti više osim ako ne odem u posjetu kod nekog druga koji ima kuću tamo.
Ah sto ne mogu vise ove price nemoj dolaziti. Idi gdje ti je volja.
Raja koji mobilni internet uzeti u CG, tamo je mtel koji jos operater, e-sim neki 4g, neki turisticki paket valjda ima.
Iskustva ?
Iskustva ?
Hoće li ga udariti po ušima?
Joj zapamtite jednom zakonski je uredjeno da BiH, Srbija, CG, Albanija, nzm za Makedoniju da nemaju rominga. Znaci ne odredjuje to operater.
Iskustva ?
MMM1977 wrote: ↑26/07/2025 00:45
Makarska noćas poluprazna, peak sezone, petak, mjesta za parkiranje koliko hoćeš na samoj rivi, mjesta na plaži isto tako Izgleda da ipak ima istine u ovim pričama, ja ovo ne pamtim ovako
Dva jarana se vratila neki dan s mora. Jedan bio u Bristu a drugi bio na Korculi. Obojica kazu da su plaze poluprazne. Mozda su im hoteli puni pa se mogu time pohvaliti, ali privatni smjestaj je slabo popunjen. Visoke cijene su dosle na naplatu.
Ma ne vjerujem ni da su hoteli puni jer i ljudi iz hotela šetaju po rivi... U zgradi u kojoj sam ja parking poluprazan a realno i jesu pretjerali sa cijenom. Eto kod mene se stanovi izdaju za 250-300 eur za noć, to je baš baš previše.
Zato vidim dosta mladih, spavaju po autima, zavuku se između zgrada i nađu slobodno parking mjesto i tu spavaju, niko ih ne dira.
Realno da sam Poljak,Čeh,Švabo... uvijek bi izabrao Italiju jer usput možeš vidjeti i poneku građevinu i obici nešto mimo mora...ako bi išao autom,jer je put isto dug...ili bi avionom u Tursku, Španiju...
Mi idemo još uvijek jer nam je blizu...da nije svi bi išli u Grčku i slično...
Nama je Hrvatska još uvijek koliko toliko value for money zbog blizine..ali pod uslovom da izbjegneš deranje gdje god možeš
Da nije inflacija zahebala vise..
Ima mozda i do inflacije, ali juli i pola avgusta su postali neizdrzivi. Na 40 nema odmora. Juni je postao bas dobar posljednjih godina. More se ugrije ranije, temperature oko 30, ko voli plazu moze na njoj do devet biti, nema guzve, a samim tim i cistijr itd. Meni je to omiljeni mjesec za odmor.
p206 wrote: ↑27/07/2025 18:34
Realno da sam Poljak,Čeh,Švabo... uvijek bi izabrao Italiju jer usput možeš vidjeti i poneku građevinu i obici nešto mimo mora...ako bi išao autom,jer je put isto dug...ili bi avionom u Tursku, Španiju...
Mi idemo još uvijek jer nam je blizu...da nije svi bi išli u Grčku i slično...
Nama je Hrvatska još uvijek koliko toliko value for money zbog blizine..ali pod uslovom da izbjegneš deranje gdje god možeš
Mnogi ljudi idu u Hrvatsku uz obrazlozenje da je ipak blizu. I ja sam bio jedan od tih. Blizina je relativan pojam. Kad malo promisli se, konkretno moj put iz Tuzle, prije cu doci na odrediste u Tursku nego na odrediste u Hrvatsku.
Iskreno vise vjerujem ovom barbi i skiperima nego premijeru. Ono pretezak i ogroman je uzorak, obala je ogromna i sezona je duga ali moj neki osjecaj na osnovu ovih par vijesti da im je sezona ipak slabija nego prije. Ali i dalje oni imaju veliki broj gostiju, sad imaju li neki plan rasta ili razvoja ne znam ali pretpostavljam da ipak iz godine u godinu ocekuju vise a ne manje ljudi.
U vl pocinje ludilo.. i jedva cekam da zavrsi. Ako je manje gostiju.. super.. ne bi li shvatili da su zakucali s cijenama.
Meni svakako odgovara jer se ne bavim turizmom
Ma nacin ljetovanja se promijenio kod stranaca. Nigdje ne ostaju duze od 2-3 dana. Zele ljudi da vide u 7-10 dana sto vise. Bukvalno predju pola jadrana.. ukljucujuci i otoke
Noćenje u Makarskoj duplo nekad i troduplo skuplje nego u NYC pored Grand Central stanice u neboderu u luksuznom hotelu.
Ti koji žive po moru su najvece ljencuge koje ce te sresti pogotovo njihova djeca koja ništa ne rade, jer imaju roditelje rokaju apartmane 3-4 mjeseca i onda drkanje kurca ostatak godine. Neka im mene nece vidjeti više osim ako ne odem u posjetu kod nekog druga koji ima kuću tamo.
Koga boli kurac za grand central u nyc. To parametar necega?
Ce te, se spaja.
Cemo cete ce
Pa kako neće NYC biti parametar, jedna od najvećih svjetskih metropola u poređenju sa Makarskom za koju 90-95% zemaljske kugle nije čulo.
moimoi wrote: ↑27/07/2025 19:16
U vl pocinje ludilo.. i jedva cekam da zavrsi. Ako je manje gostiju.. super.. ne bi li shvatili da su zakucali s cijenama.
Meni svakako odgovara jer se ne bavim turizmom
Koga boli kurac za grand central u nyc. To parametar necega?
Ce te, se spaja.
Cemo cete ce
Pa kako neće NYC biti parametar, jedna od najvećih svjetskih metropola u poređenju sa Makarskom za koju 90-95% zemaljske kugle nije čulo.
Nekom ko hoće na odmor na more NYC nije nikakav parametar pa da je 15x jeftinije, totalno nebitno..
Ja sam u baškoj vodi i kad god sam silazio na plažu, našao san mjesto i to u hladu. Plaža nikad nijedan dan nije bila ispunjena, otprilike 60%. Sutra odoh do makarske malo se provrtit i onda nazad kući u rajvosa.
Last edited by dudlov on 27/07/2025 23:05, edited 1 time in total.