E baš tako. I onda neka mi neko kaže kako ovo nije zataskavanje ili pokusaj zataskavanja. I kako ne treba dizati tenzije.Naslovnica wrote: ↑24/07/2025 11:01 Jebo bilten ili bilo šta drugo, mi iz medija saznajemo da je čevabdžija uništio policajca/kolegu.
Ono, policija izvijesti kada uhapse klošare sa gramom zeljaste materije koja izgledom i mirisom podsjeća na opojnu drogu marihuanu, saznamo da je bio udes sa materijalnom štetom od 50KM, saznamo da su izašli na intervenciju jer je obijen frižider sa sladoledom ali kada čevabdžija zgazi policajca/kolegu niko ništa.
Meni to nikako ne zvuči normalno
Pa hajmo onda ne "ne dizati tenzije" i zbog memica, i desetine drugih slicnih slucajeva gdje je to gotovo pa ocigledno. Da sutimo i pustimo policiju, tuzilastvo, sud da (ne)rade svoj posao.
Ma mislim daaaaj ba. Na glas sav prozivati svugdje. Jer u jednom trenutku ce se skupiti kriticna masa pa ce se desiti nesto sto ce natjerati iste da mrdnu guzicom u pravom smjeru.
Uvijek govorim: NAMA NE TREBAJU PROTESTI, NAMA TREBAJU NEMIRI.
Prije par dana listao kanale i ostanem na B92. Nekada su bili bedem naroda u srbiji, medjutim sada su rezimski medij. Prica o ovim protestima i svemu sto se desava. Naravno intervjui, prica, misljenja sa vrhom srbijanske vlade. Iz nacina price i interpretacije nemira i protesta tacno vidis da se oni boje svega toga.
E tako i ovdje. Na kraju krajeva, niti jedna revolucija u bilo kojem smislu nikada nije prosla mirno i da je korumpirana vlast se naklonila i sisla sa trona. Sve dok nekome ne prekipi i upuca u glavu doktora, salterusu, policajca, sluzbenika u opstini, sanitarnog inspektora,.... koji cekaju neki mito da bi uradili posao za koji su placeni ili divljaka na cesti koji je neciji sin,.....nece se pokrenuti ta kriticna masa koja je potrebna za promjenu.