Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

belfy

#72251 Re: Zeničani

Post by belfy »

Isaiah4110 wrote: 23/07/2025 23:06
belfy wrote: 23/07/2025 22:38
Isaiah4110 wrote: 23/07/2025 19:13

Kad je bilo u vezi poskupljenja vode, nije bilo dovoljno glasova za i onda izasao kralj i rekao da odobrava poskupljenje...ne znam koja je svrha odrzati sjednicu i glasati kad ce kralj na kraju odluciti...vjerovatno ce isto biti i sa grijanjem...i uvijek su neki izgovori o vecim troskovima i sve po obicnim ljudima...da li neko pita jadnu staru osobu koja ostavi 150 KM mjesecno u apoteci kako zivi i moze li se sa poskupljenjima...debil je obecao ukloniti cuke sa ulica, najjednostavnije obecanje, ni to nije ispunio...inace volim zivotinje i nekako je lijepo vidjeti mirnu lutalicu oko zgrade koju svi hrane, ali proci pored 6-7 lutalica koje leze na livadi nije bas ugodno...a debil broj 2 Pivic dadne 200.000 KM kosarkaskom savezu, a grad pun socijalnih slucajeva...imas Merhamet i gradske kuhinje, imas dom za nezbrinutu djecu, staracki dom, a lik daje kosarkasima pare...uzas...
nemoj hebati da si iz okoline Zenice... (sada sam malo sokiran). dobro, dao i Celiku vise od toga i? sve dok ima socijalnih slucajeva ne treba ulagati ni u sta drugo? doduse, tvoje misljenje o tome je zanemarivo...

mislim da ce ti biti sve jasnije jednom kada se odselis od mame i postanes samostalan. a jos vise ako zasnujes porodicu (ako ne budu slucaj za socijale)...
Prvo i osnovno u gradu ne smijes dozvoliti tesko siromastvo, sport i sminkanje grada treba da bude u drugom planu i jedno je Celik koji je simbol grada a drugo kosarkaska reprezentacija...to su vase pare odleprsale u Sarajevo...ti ocigledno ne znas sta je patnja i borba i kakvih slucajeva ima u gradu, pa mozes tako komentarisati, a toga sam se nagledao...pisao sam prije nekoliko godina njegovoj ekipi, ne znam da li su mu prenijeli uglavnom nisam dobio odgovor, usred blatuse djevojka jako tesko zivjela, invalid, otac joj bio policajac, prezivljavala zahvaljujuci komsijama i dobrim ljudima, ne da ju je iznevjerio grad nego i drzava...i Kasumovic i Pivic su slika i prilika grada, debilna selendra...hvala Bogu ne zivim ovde 12 mjeseci u godini...smece od grada, smece od mentaliteta...
a gdje zivis? i koliko dugo si primoran ostajati u Zenici?
apsidejzi

#72252 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Veceras Kamberovice prelijepo i prebogato. Roditelji doveli djecu na one trampoline i lopte. Par momaka na teretani treniraju. Onda neke djevojke uzele jedan kos i igraju. Na drugom kosu momcici igraju basketa. Na iducem terenu malo starija raja igra a na zadnjem igraju jedan na jedan neki... Onda par njih opalilo fudbala, neko stonog tenisa, a i teniski tereni puni. Ides dalje kad ono velika ekipa igra odbojke. Onda prodjes pored punog kafica i zavrsis krug sa dva sahovska terena i jedno petnaest penzionera koji su raspalili saha. Neka djeca sutaju loptu a njih par vjezba break dance.

Odavno nisam dosao u ljepsu i bogatiju Zenicu.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#72253 Re: Zeničani

Post by gentoo »

apsidejzi wrote: 24/07/2025 00:05 Odavno nisam dosao u ljepsu i bogatiju Zenicu.
Da, i kifle su dobre takodje :mrgreen:
notsure

#72254 Re: Zeničani

Post by notsure »

_BataZiv_0809 wrote: 23/07/2025 12:42
Throttle wrote: 23/07/2025 09:45
Ci-Nick wrote: 22/07/2025 23:39 [GGM se gradio, .
GGM je pravljen kasnije, nikako u tom periodu
2012. pred izbore koje je Huso razbio su krenuli dosta veliki radovi.
Znas da je bila kampanja covjek koji je ozivio Zenicu ne zaustavljajte ga :D
Huso nije oživio nego zadužio Zenicu.
Zaboravljate da je za njegovog mandata uveden PDV, odjednom je u budžete leglo 17% više para, nisu znali šta će s njima pa se rasipalo. Umjesto da Mrki napravi arenu (kako je bilo prvobitno planirano), grad sav vanredni prihod od PDVa skršio u arenu, a prije toga poklonio zemlju privatniku, da bi se Mrki (tada član općinskog vijeća iz reda SDA) mogao zadužiti kod Hipo banke da napravi shopping.
Zamah trošenja koji je napravio PDV se nastavio dizanjem kredita kod braće Arapa, od kojeg je napravljen ggm i svi kružni tokovi.
Braća Begići se obogatili, kritikovanjem Huse na vlast došao krOlj, ostalo je sve legenda.
kakavdanakneiskustvu

#72255 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

moze li preporuka za dobrog autolimara?
xPaco1337

#72257 Re: Zeničani

Post by xPaco1337 »

Kako će napravit Lidl do Septembra tek zemlju čiste :lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#72258 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Eno ona dobila pozitivnu presudu, moraju je vratiti za direktora ZZO. Iko išta ?
Throttle

#72259 Re: Zeničani

Post by Throttle »

xPaco1337 wrote: 24/07/2025 09:18
Ne pise koje godine :lol:
Nisam znao da ce doci i "Klauflant"
Bobi
Forum administrator

#72260 Re: Zeničani

Post by Bobi »

nece ni Klauflant ni Kaufland, ovi za ZB da ispadnu pametni ne znaju da je Lidl i Kaufland isti gazda i da Kaufland nema naznaka da ulazi na BiH tržište.
malasavjetnica

#72261 Re: Zeničani

Post by malasavjetnica »

Ne mogu se sjetiti je li se o tome već pisalo, ako jeste, izvinite, ali toliko sam užasnuta onim paukom u krugu bolnice. Pa zar nadležni misle da neko ide u bolnicu da se okoristi besplatanim parkingom. Niko tamo nije došao a da ga nužda nije natjerala, neko je doveo dijete, neko staru majku, neko je došao u posjetu umirućem ili teško bolesnom, neko zbog svoje dijagnoze. Ljudi dođu sa strane u posjetu nekom dragom, teško bolesnom, a onda moraju uz svu svoju muku još tražiti auto po Zenici. Mnogi očekuju da se parking plaća pri izlasku kao do sada. Pa ljudi moji, neka se naplati kazna za pogrešno parkiranje, niko od toga ne bježi, ali koliko nisko moraš pasti da ti pauk kruži po bolničkom parkingu. Odvartno. I otkud uopšte tim Parkinzima pravo da ti odvuku auto. Ono, nisi nikog zagradio, ne smetaš nikome, parkiran si na parkingu, ako nisi uzeo parking kartu neka naplate kaznu, ali zašto pauk? Toliko mi je to odvratno, stidim se svog grada. Znam za tri konkretna slučaja, za neke sam još čula, a svojim očima sam vidjela tog pauka kako operiše prošlu subotu kad sam išla u posjetu. Sram da bude sve koji su umješani u to.
doff

#72262 Re: Zeničani

Post by doff »

U septembru počinje izgradnja objekta
Bobi
Forum administrator

#72263 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Nisam ja bio gore otkad je taj parking napravljen, kakav je sistem naplate parkinga? jel ima rampa ili ono kao u gradu moras otici do automata po parking kartu?
N.N.

#72264 Re: Zeničani

Post by N.N. »

pa rekao je da ce poceti graditi u septembru, bar ovo sto ja citam :D
malasavjetnica

#72265 Re: Zeničani

Post by malasavjetnica »

Bobi wrote: 24/07/2025 09:44 Nisam ja bio gore otkad je taj parking napravljen, kakav je sistem naplate parkinga? jel ima rampa ili ono kao u gradu moras otici do automata po parking kartu?
Pa moraš kupiti kartu valjda. A ljudi dođu ionako van sebe i računaju na to da će platiti na izlazu kao što je prije bilo.
kuglanje_ze

#72266 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

malasavjetnica wrote: 24/07/2025 09:35 Ne mogu se sjetiti je li se o tome već pisalo, ako jeste, izvinite, ali toliko sam užasnuta onim paukom u krugu bolnice. Pa zar nadležni misle da neko ide u bolnicu da se okoristi besplatanim parkingom. Niko tamo nije došao a da ga nužda nije natjerala, neko je doveo dijete, neko staru majku, neko je došao u posjetu umirućem ili teško bolesnom, neko zbog svoje dijagnoze. Ljudi dođu sa strane u posjetu nekom dragom, teško bolesnom, a onda moraju uz svu svoju muku još tražiti auto po Zenici. Mnogi očekuju da se parking plaća pri izlasku kao do sada. Pa ljudi moji, neka se naplati kazna za pogrešno parkiranje, niko od toga ne bježi, ali koliko nisko moraš pasti da ti pauk kruži po bolničkom parkingu. Odvartno. I otkud uopšte tim Parkinzima pravo da ti odvuku auto. Ono, nisi nikog zagradio, ne smetaš nikome, parkiran si na parkingu, ako nisi uzeo parking kartu neka naplate kaznu, ali zašto pauk? Toliko mi je to odvratno, stidim se svog grada. Znam za tri konkretna slučaja, za neke sam još čula, a svojim očima sam vidjela tog pauka kako operiše prošlu subotu kad sam išla u posjetu. Sram da bude sve koji su umješani u to.
U potpunosti se slažem, katastrofa je to što rade

XXI vijek, rampa na ulazu, povučeš tiket, kasa na izlazu platiš koliko si bio i otvori se rampa da izađeš. Šta tu može biti problem?
malasavjetnica

#72267 Re: Zeničani

Post by malasavjetnica »

kuglanje_ze wrote: 24/07/2025 10:25
malasavjetnica wrote: 24/07/2025 09:35 Ne mogu se sjetiti je li se o tome već pisalo, ako jeste, izvinite, ali toliko sam užasnuta onim paukom u krugu bolnice. Pa zar nadležni misle da neko ide u bolnicu da se okoristi besplatanim parkingom. Niko tamo nije došao a da ga nužda nije natjerala, neko je doveo dijete, neko staru majku, neko je došao u posjetu umirućem ili teško bolesnom, neko zbog svoje dijagnoze. Ljudi dođu sa strane u posjetu nekom dragom, teško bolesnom, a onda moraju uz svu svoju muku još tražiti auto po Zenici. Mnogi očekuju da se parking plaća pri izlasku kao do sada. Pa ljudi moji, neka se naplati kazna za pogrešno parkiranje, niko od toga ne bježi, ali koliko nisko moraš pasti da ti pauk kruži po bolničkom parkingu. Odvartno. I otkud uopšte tim Parkinzima pravo da ti odvuku auto. Ono, nisi nikog zagradio, ne smetaš nikome, parkiran si na parkingu, ako nisi uzeo parking kartu neka naplate kaznu, ali zašto pauk? Toliko mi je to odvratno, stidim se svog grada. Znam za tri konkretna slučaja, za neke sam još čula, a svojim očima sam vidjela tog pauka kako operiše prošlu subotu kad sam išla u posjetu. Sram da bude sve koji su umješani u to.
U potpunosti se slažem, katastrofa je to što rade

XXI vijek, rampa na ulazu, povučeš tiket, kasa na izlazu platiš koliko si bio i otvori se rampa da izađeš. Šta tu može biti problem?
1. slučaj, čovjek dovezao dijete, upućeno iz drugog grada, hitna operacija slijepog crijeva. Izašao iz bolnice, nema auta. 2.slučaj, čovjek doveo mamu, (preko 90 godina) na urgentno, lomovi, završili, nema auta da odveze mamu kući. Ljudi mislili platiće parking na izlasku, kao što su i dosad. Fuj, koja sramota za grad.
Bobi
Forum administrator

#72268 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Da razjasnimo nesto. Imaju ta dva slučaja, ne znamo znači sljedeće. Gdje su parkirali automobil imaju parkinzi od bolnice imaju od JP. Sistem naplate parkinga na JP. Da li je karta istaknuta na vidnom mjestu ako je parking sa rampom.
Ne mozemo reci valjda ili tako nesto, ako se vec neko optuzuje za nesto trebaju jasne činjenice. Valjda, ne znam, moguće, nisam siguran, mislim, argumenti za nekog optužiti nisu.
Bolnica ima svoje parkinge za svoje potrebe a i ima parking kojim upravlja JP. prije se parking od bolnice naplacivao na izlazu iz bolnice što je ukinuto jer nije bilo legalno. Naknadno su napravljeni dodatni parkinzi kojim upravlja JP e sad nisam vidio jel sa rampom ili bez, to vas pitam :D ?
Casual's

#72269 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Kad si zadnji put bio u krugu bolnice? Ovo je debilana sta rade.
malasavjetnica

#72270 Re: Zeničani

Post by malasavjetnica »

Bobi wrote: 24/07/2025 10:56 Da razjasnimo nesto. Imaju ta dva slučaja, ne znamo znači sljedeće. Gdje su parkirali automobil imaju parkinzi od bolnice imaju od JP. Sistem naplate parkinga na JP. Da li je karta istaknuta na vidnom mjestu ako je parking sa rampom.
Ne mozemo reci valjda ili tako nesto, ako se vec neko optuzuje za nesto trebaju jasne činjenice. Valjda, ne znam, moguće, nisam siguran, mislim, argumenti za nekog optužiti nisu.
Bolnica ima svoje parkinge za svoje potrebe a i ima parking kojim upravlja JP. prije se parking od bolnice naplacivao na izlazu iz bolnice što je ukinuto jer nije bilo legalno. Naknadno su napravljeni dodatni parkinzi kojim upravlja JP e sad nisam vidio jel sa rampom ili bez, to vas pitam :D ?

Ma kakve to ima veze je li karta istaknuta ili nije. Govorimo ovdje o pauku. Kao što sam rekla, nisu ljudi ni kupili parkirnu kartu jer su mislili da se plaća na izlazu kao što je bilo i prije. NIsu baš bili u situaciji da idu čitati znakove. I ne bježe od toga da im se naplati kazna jer nisu kupili kartu. Ja govorim o pauku. Zašto pauk? Na parkingu bolnice? Odvesti ljudima auto koje nikome nije smetalo. To su dva slučaja za koja znam konkretno, a čula sam za još slučajeva, za koja sam isto mislila da su rekla-kazala, dok nisam ovo čula od ljudi lično. Pauk valjda služi da odvezeš auto koje blokira prolaz ili neka slučna situacija, a za neplaćene parkinge se naplaćuje kazna.
Bobi
Forum administrator

#72271 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Casual's wrote: 24/07/2025 11:04 Kad si zadnji put bio u krugu bolnice? Ovo je debilana sta rade.
Bio u maju prosle godine, zato pitam, pišem samo ono šta znam, šta sam pročitao. zato pitam jel ima rampa ili nema rampa? Znam da osiguranje bolnice brani da se pakrira na parkinzima bolnice. Samo za njihove potrebe. Treba jasno raščlaniti jel parking od bolnice ili parking od JP.
Ovdje se želi naštetiti šta se da vidjeti JP parkinzi kao da su oni odgovorni ako neko neovlasteno parkira na parkingu bolnice, nigdje se ništa jasno ne kaže jer JP nema ovlasti na parkinzima bolnice. najlakše optužiti a argumenti nisu bitni, hajmo nekog oblatiti.
Bobi
Forum administrator

#72272 Re: Zeničani

Post by Bobi »

malasavjetnica wrote: 24/07/2025 11:11
Bobi wrote: 24/07/2025 10:56 Da razjasnimo nesto. Imaju ta dva slučaja, ne znamo znači sljedeće. Gdje su parkirali automobil imaju parkinzi od bolnice imaju od JP. Sistem naplate parkinga na JP. Da li je karta istaknuta na vidnom mjestu ako je parking sa rampom.

Ma kakve to ima veze je li karta istaknuta ili nije. Govorimo ovdje o pauku. Kao što sam rekla, nisu ljudi ni kupili parkirnu kartu jer su mislili da se plaća na izlazu kao što je bilo i prije. NIsu baš bili u situaciji da idu čitati znakove. I ne bježe od toga da im se naplati kazna jer nisu kupili kartu. Ja govorim o pauku. Zašto pauk? Na parkingu bolnice? Odvesti ljudima auto koje nikome nije smetalo. To su dva slučaja za koja znam konkretno, a čula sam za još slučajeva, za koja sam isto mislila da su rekla-kazala, dok nisam ovo čula od ljudi lično. Pauk valjda služi da odvezeš auto koje blokira prolaz ili neka slučna situacija, a za neplaćene parkinge se naplaćuje kazna.
Kakve ima veze, mislili,bilo prije, ne čitaju znakove,valjda, nije smetalo, to nisu argumenti da se nekom ne ukloni automobil. Ljudi opcenito lažu da se izvuku, u svim sferama, vecina pacijenata laže doktorima o simptomima i svemu vezanom za bolest a kamoli o nekim drugim stvarima.
Lijepo ti kazem, ima parking od bolnice i parking od JP. ne znaš koji je parking, lijepo kažeš poarking u krugu bolnice a ne ciji je parking kako ne znas, krug bolnice ima zemljiste kojem je vlasnik opština nije bolnica, možeš misliti :D.
malasavjetnica

#72273 Re: Zeničani

Post by malasavjetnica »

Bobi wrote: 24/07/2025 11:23
Casual's wrote: 24/07/2025 11:04 Kad si zadnji put bio u krugu bolnice? Ovo je debilana sta rade.
Bio u maju prosle godine, zato pitam, pišem samo ono šta znam, šta sam pročitao. zato pitam jel ima rampa ili nema rampa? Znam da osiguranje bolnice brani da se pakrira na parkinzima bolnice. Samo za njihove potrebe. Treba jasno raščlaniti jel parking od bolnice ili parking od JP.
Ovdje se želi naštetiti šta se da vidjeti JP parkinzi kao da su oni odgovorni ako neko neovlasteno parkira na parkingu bolnice, nigdje se ništa jasno ne kaže jer JP nema ovlasti na parkinzima bolnice. najlakše optužiti a argumenti nisu bitni, hajmo nekog oblatiti.
Mislim da je u pitanju javni parking, ali evo nisam sigurna. Ali ne vidim ni kakve to veze ima. Dakle, pošalju ti dijete hitno na operaciju u neko doba noći, dolazio si i prije, parkiraš kao što si i navikao, računaš na to da ćeš platiti parking na izlasku. Sve da si parkirao i na bolničkom parkingu, nije da si zauzeo jedino slobodno mjesto, nisi nikome spriječio neometan prolaz. Izađeš nakon nekoliko sati, nema ti auta. Nisi iz Zenice, ne znaš ni gdje da tražiš auto. Je li misliš da je to način? Kakvi argumenti po tebi opravdavaju takav način kažnjavanja?
malasavjetnica

#72274 Re: Zeničani

Post by malasavjetnica »

malasavjetnica wrote: 24/07/2025 11:38
Mislim da je u pitanju javni parking, ali evo nisam sigurna. Ali ne vidim ni kakve to veze ima. Dakle, pošalju ti dijete hitno na operaciju u neko doba noći, dolazio si i prije, parkiraš kao što si i navikao, računaš na to da ćeš platiti parking na izlasku. Sve da si parkirao i na bolničkom parkingu, nije da si zauzeo jedino slobodno mjesto, nisi nikome spriječio neometan prolaz. Izađeš nakon nekoliko sati, nema ti auta. Nisi iz Zenice, ne znaš ni gdje da tražiš auto. Je li misliš da je to način? Kakvi argumenti po tebi opravdavaju takav način kažnjavanja? Jeste, ljudi sigurno misle idem ja besplatno parkirati na parkingu bolnice, izmisliću da mi dijete treba na operaciju.
Bobi
Forum administrator

#72275 Re: Zeničani

Post by Bobi »

malasavjetnica wrote: 24/07/2025 11:38
Mislim da je u pitanju javni parking, ali evo nisam sigurna. Ali ne vidim ni kakve to veze ima. Dakle, pošalju ti dijete hitno na operaciju u neko doba noći, dolazio si i prije, parkiraš kao što si i navikao, računaš na to da ćeš platiti parking na izlasku. Sve da si parkirao i na bolničkom parkingu, nije da si zauzeo jedino slobodno mjesto, nisi nikome spriječio neometan prolaz. Izađeš nakon nekoliko sati, nema ti auta. Nisi iz Zenice, ne znaš ni gdje da tražiš auto. Je li misliš da je to način? Kakvi argumenti po tebi opravdavaju takav način kažnjavanja?
pa opet ni ta priča ne pije vode, prije si na ulazu u bolnicu na samoj kapiji dobivao parking kartu neku i znap si da treba platiti na izlazu. Ako nisi dobio a kao eto znas da se treba platiti raspitas se kao odgovorna osoba kakva je situacija sa parkingom ali vecina ide tom logikom kao briga me mislit cu kad izlazim. To da se nekom ne smeta je subjektivno uvijek se moze smetat nekom i svako parking mjesto ima svoju namjenu.
Post Reply