Ne znaju oni koliko je teško trgovcima koji jedva opstaju sa maržama 300-500 %
INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Moderator: anex
- duh_sa_sjekirom
#25801 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Proizvođači lubenice iz Semberije vele da im trgovci plaćaju 30-40 kf po kg, a u marketima istu prodaju 1-1.5 KM/kg. Kažu, oni rade a drugi zarađuju.

- ElRe
#25802 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Da li se Derby banane povlače sa tržiša BiH? Čuo sam da se firma koja ih je uvozila ugasila.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- ElRe
#25804 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Rastoder, Derby banane
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#25805 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Aha onaj Sandzaklija iz Slovenije
-
bumerangss
#25806 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Jucer je u bingu bila 0,80 a u konzumu vikend akcija 0,95 KM i to sa nekom naljepnivom vjerovatno uzgajivaca ono kao na limunu sto bude sarena naljepnicaduh_sa_sjekirom wrote: ↑20/07/2025 06:42 Proizvođači lubenice iz Semberije vele da im trgovci plaćaju 30-40 kf po kg, a u marketima istu prodaju 1-1.5 KM/kg. Kažu, oni rade a drugi zarađuju.
![]()
Vjerovatno uvoz iz Turske Grcke Albanije... i nisu nesto
Okrugle manje oko 6 7 kg i bez košpica...
Volio bih probati naše semberske velike od 20 kg
-
noviclan
-
Trappist
#25808 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
https://www.index.hr/vijesti/clanak/tom ... ostalo_d_0
"Tommy kažnjen s 212 tisuća eura, prodavali su proizvode po nižoj cijeni od nabavne"
razumijem ja zakon, ali u dobu ovakve inflacije kaznjavaju zbog par artikala koji su bili jeftiniji
"Tommy kažnjen s 212 tisuća eura, prodavali su proizvode po nižoj cijeni od nabavne"
razumijem ja zakon, ali u dobu ovakve inflacije kaznjavaju zbog par artikala koji su bili jeftiniji
- dječak sa šibicama
#25809 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Rastoder, Kulauzovic, albanci, pijacarska mafija sa Rudnika u Ljubljani, to je trebalo vidjeti dok je nastajalo, ko u filmovima ne mozes vjerovati na sta je to licilo. Devedesetih su postojale dvije kompanije, Citrus ovog Kulauzovica iz Krajine i Jagoda drzali neki Albanci. I Izet.
Oni su na paprikama i paradajzu kao zaradili milione, mozes misliti. Trgovina drogom primarna djelatnost, kladim se kod svih njih. Tamo su i Romi imali mafiju, lider im se zvao Cezar, bez zajebancije. Oni su drzali sekundarne sirovine, ako hoces da skupljas bakar, trebas Cezaru poljubiti prsten.
Nekad bilo smijesno, sad vise nije
Oni su na paprikama i paradajzu kao zaradili milione, mozes misliti. Trgovina drogom primarna djelatnost, kladim se kod svih njih. Tamo su i Romi imali mafiju, lider im se zvao Cezar, bez zajebancije. Oni su drzali sekundarne sirovine, ako hoces da skupljas bakar, trebas Cezaru poljubiti prsten.
Nekad bilo smijesno, sad vise nije
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Chloe
- Photo mod
#25811 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
... imamo i mi Cezara, samo je on šef narko-mafije ...
- dječak sa šibicama
#25812 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
I kod njih je
Mi radili kod Hamusha neki moleraj, frajer iz cerge zaradio kucu viletinu ima u njoj 500 kvadrata. Moderna lijepa izvana, unutra zivi kiceraj. Svaki dan jebo majku familiji, nazivao ih cergarima, jer ne znaju zivjeti u bogatstvu. Navodno obogatio se na bakru i aluminiju, ali kad popije a cesto smo cugali u njegovom lokalu (imao neki povelik kafic) onda otvori dusu pa prica o poslovima sa albancima. A tu nema sta drugo neko oruzje i ono.
Jednom nas pijan odveo do cerge, da nam pokaze odakle je krenuo, ovi njegovi zena i djeca na baraku nasadili satelitsku antenu od 2 metra, unutra klima uredjaj i multipraktik. Kaze oni tu dodju kad vise ne mogu u luksuzu, uzivaju u limeno drvenoj baraci. I onda im jebe porijeklo
Mi radili kod Hamusha neki moleraj, frajer iz cerge zaradio kucu viletinu ima u njoj 500 kvadrata. Moderna lijepa izvana, unutra zivi kiceraj. Svaki dan jebo majku familiji, nazivao ih cergarima, jer ne znaju zivjeti u bogatstvu. Navodno obogatio se na bakru i aluminiju, ali kad popije a cesto smo cugali u njegovom lokalu (imao neki povelik kafic) onda otvori dusu pa prica o poslovima sa albancima. A tu nema sta drugo neko oruzje i ono.
Jednom nas pijan odveo do cerge, da nam pokaze odakle je krenuo, ovi njegovi zena i djeca na baraku nasadili satelitsku antenu od 2 metra, unutra klima uredjaj i multipraktik. Kaze oni tu dodju kad vise ne mogu u luksuzu, uzivaju u limeno drvenoj baraci. I onda im jebe porijeklo
- Ironmen
#25813 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Last edited by Ironmen on 30/07/2025 14:41, edited 1 time in total.
- shape of despair
#25814 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Pored sve skupoće uzeli u Bingu krilca, na kasu, platili, žena pakuje, pomirisa kad smrde. Fino vratili.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
-
Trappist
#25816 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Sve dok ima budala koji ovo placaju, oni ce nastaviti dizati cijene. Prije nisam vjerovao u tu teoriju, ali sad je to 100% istina.
-
tokio25
#25817 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
pa pise na "racunu" narudzba
znaci da je ono samo interno nesto a ne fiskalni racun
ne sjecam se da pise narudzba na fiskalnom
znaci da je ono samo interno nesto a ne fiskalni racun
ne sjecam se da pise narudzba na fiskalnom
- dječak sa šibicama
#25818 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Nije to fiskalni racun, fiskalni mora imati sve podatke o kompaniji one neke brojeve naziv adresu itd, cak i ime prezime uposlenika koji kuca racun.
Ovo je jos neka pljacka.
Dobro kaze trapist, dok god ima budala sto placaju, i bice tako.
Ovo je jos neka pljacka.
Dobro kaze trapist, dok god ima budala sto placaju, i bice tako.
-
tokio25
#25819 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
ma naravno pise doo ili sta je vec firma i sl
onda oni porezni brojevi nekakvi si sl
al na stranu to i na takvim racunima nikad cini mi se nisam vidio da pise narudzba bilo gdje
naravno mozda grijesim al ovako iz sjecanja mislim da nema narudzba
onda oni porezni brojevi nekakvi si sl
al na stranu to i na takvim racunima nikad cini mi se nisam vidio da pise narudzba bilo gdje
naravno mozda grijesim al ovako iz sjecanja mislim da nema narudzba
- dječak sa šibicama
#25820 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Nabavio negdje elektronsku kasu pa da ne pise na paragon bloku 
E cuj porcija pomfrija 7 maraka, ona vreca Ledo krompira zaledjenog nekakvih 5 i nesto, moze komotno cetiri pet porcija ispeci.
Cisto sumnjam da to i kupuje, sto je eto najkvalitniji pomfrit za friteze, nakriza krompira iz baste kila krompira marka ipo on napravi 4 porcije recimo. Kolika je to dobit neka svako racuna.
Da sam mafijas, sve bi ja to reketario do koske
E cuj porcija pomfrija 7 maraka, ona vreca Ledo krompira zaledjenog nekakvih 5 i nesto, moze komotno cetiri pet porcija ispeci.
Cisto sumnjam da to i kupuje, sto je eto najkvalitniji pomfrit za friteze, nakriza krompira iz baste kila krompira marka ipo on napravi 4 porcije recimo. Kolika je to dobit neka svako racuna.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#25821 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
[quote="dječak sa šibicama" post_id=19967803 time=1753890760 user_id=191390]
[/quote]
Mentalitet.
Otac , dedo , pradedo , čukundedo...Adem okopavali krompir , j****vali majku svoju u znoju , hoće li zlatica ili neće , da li je stočni ili za ljude...on ne mora , ne samo ne mora živog da ga kupi u ljusci da ga guli , reže , pa kuha ili prži , nego ga neće ni izrezanog, spremnog(valja čistit'pločice i rernu i trošit' struju) , nego hadžo fino kupi sebi pomfri' za sedam keka.
Hadžo , može mu se.
A dužan za održavanje ili grijanje 1000 maraka.
Hadžo.
[/quote]
Mentalitet.
Otac , dedo , pradedo , čukundedo...Adem okopavali krompir , j****vali majku svoju u znoju , hoće li zlatica ili neće , da li je stočni ili za ljude...on ne mora , ne samo ne mora živog da ga kupi u ljusci da ga guli , reže , pa kuha ili prži , nego ga neće ni izrezanog, spremnog(valja čistit'pločice i rernu i trošit' struju) , nego hadžo fino kupi sebi pomfri' za sedam keka.
Hadžo , može mu se.
A dužan za održavanje ili grijanje 1000 maraka.
Hadžo.
-
tokio25
#25822 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
al kecap i majoneza 4 marke komad
pa jbt onaj kompletan kecap u boci je mozda toliko ili malo skuplji
al dobro ovo je racun
ima li meni i da vidimo jesu li to cijene i na meniju ili je ovo ono ajmo izmisljati cijene
za poznavaoce je li igra ulogu cijena na meniju za inspekciju i sl?
pa jbt onaj kompletan kecap u boci je mozda toliko ili malo skuplji
al dobro ovo je racun
ima li meni i da vidimo jesu li to cijene i na meniju ili je ovo ono ajmo izmisljati cijene
za poznavaoce je li igra ulogu cijena na meniju za inspekciju i sl?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25823 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Best marketi dobri
- Ironmen
#25824 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
70 km je 1kg janjetine i znam da je kisela i obicna voda 4 km te cijene se i poklpapaju sa ovim racunom koji jeste malo i sumnjiv mada ne mora da znaci jer se ne vidi cijeli racun dole ispod moze pisati naziv firme i sve ostalo sto ide, za ove ostale cijene nisam siguran moze biti da je patka ali veca vjervaotnoca da su ove stvarne cijene.
-
HelaS
#25825 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ne radi se o stvarnim cijenama, već o sumnji da trgovac nije prijavio te cijene poreznoj upravi, o sumnji da je zadržao PDV i nije prikazao prometIronmen wrote: ↑30/07/2025 22:16 70 km je 1kg janjetine i znam da je kisela i obicna voda 4 km te cijene se i poklpapaju sa ovim racunom koji jeste malo i sumnjiv mada ne mora da znaci jer se ne vidi cijeli racun dole ispod moze pisati naziv firme i sve ostalo sto ide, za ove ostale cijene nisam siguran moze biti da je patka ali veca vjervaotnoca da su ove stvarne cijene.