Izvini dragi ježurko sto nisam impresionirana s tvojom USA i sa Donaldom. A ne impresionira me ni priča tj lazi o kojekakvim avionima, kamionima, brodovima i kućama. Lik za 6 mjeseci uspio steći sto većina ljudi stiče godinama. Na koju foru, čarobnim štapićem jedino. I ne pricam ja vama o BiH. Nego o elementarnom nepoznavanju nepisanih zivotnih i drustvenih kodeksa.jeza u ledja wrote: ↑23/07/2025 00:44Al fakat da ne povjerujes koja je to kolicina samouvjerenosti. Odrasla vani i pametuje nekome ko je odrastao u BiH kako i sta je u Bosni.ZoomZoomKiwi wrote: ↑22/07/2025 21:24Vidi djevojko, ti si cijeli svoj život provela u uređenom sistemu u jednom od najboljih gradova za život na cijeloj planeti, razumiješ? A ja sam svoje 33 godine i svoju mladost proveo u BiH čekajući bolja vremena.
Ti si uživala u blagodatima jednog Beča dok si slušala žalopoljke o Bosni i gledala sve kroz ružičaste naočale sjete i nostalgije koje su ti na glavu nabacili roditelji.
I neka si, nema u tome ništa loše.
Ali za to vrijeme sam ja kroz sve sfere života upoznao i borio se sa kvazi sistemom zvanim BiH, u budžet istog na svim nivoima uplatio sedmocifren iznos kroz raznorazne namete i od toga svega vidio harginu u saftu.
Zato mani me se tako ti boga dragog pošto nas dvoje uopće nismo na istoj frekvenciji. Al’ nikako.![]()
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- SaraFina
#26876 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- SaraFina
#26877 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Didier wrote: ↑23/07/2025 00:47 Da sumiramo!
1. Nekoliko likova se ovdje izdrkava i hvali na forumu da su zaboga uspjeli, bježeći iz vukojebine zvane Bosne. Pritom sve to rade na bosanskom forumu.
2. Nijedan od tih likova nije iz Sarajeva, ili barem nisu spominjali odakle su, mada se moglo zaključiti da nisu.
3. Neki od njih uhode raju s foruma jer im je neko rekao ko su, a ovamo o sebi ni riječi, tačnije nemaš pojma je li stvarno u Americi, Austriji, ili gdje već. Onda misle da ispadaju pametni jer su nekoga prozreli ko su, a ima nas koji se nikad nismo ni krili.
4. Ovome je bazen pun crnaca koji se nemaju gdje drugo okupati i nekoliko piva vrhunac života. Zamisli jebote gdje je taj živio prije toga. I još spominje Dodika, i onda ode u Ameriku gdje je svaki drugi kao Dodik.
5. Većina tih likova koji pljuju na Bosnu su itekako zlonamjerni u raspravama, i kad se nešto pokuša s njima normalno pričati, završi nekim seljačkim šukovima, koji su možda smiješni u Donjem Brabonjištu.
6. Brane svoje stavove kao da su Goražde, i to većinom iz razloga što ne bi sebi nikad priznali da to i nije baš tako kao što su mislili. Jer da jeste, ne bi sigurno dolazili ovdje na forum i tipkali hiljade postova.
7. Svi imaju orgomna primanja i svima je najveći. Jest, kako da nije...
8. Malograđanština izbija iz gotovo svakog posta.
9. Na većinu pitanja neće odgovoriti nego će opet nešto šuknuti.
10. Itakodalje.
Zato na ovu temu dolazim realno samo da vidim kao vas Sara i Bata ubijaju nogama i rukama. Kad god sam pokušao fino razgovarati, dobio sam neki prizemni šuk. To fakat govori o vama.
-
Smeagol
#26878 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
a kao djevojka koja nikad nije radila u BiH je relevantna da poredi kvalitetu zivota? toliko o tvojoj objektivnosti.
nista protiv nje, ali nema potrebno iskustvo s bh. strane.
zivio sam do 28. godine u BiH, nismo razumjeli dijasporu u mnogim stvarima, uvijek je postojala netrpeljivost. sad sam u dijaspori i osjetim tu netrpeljivost prema sebi kad dodjem. cini se da je taj jaz nikad veci.
a materijalno? naravno da mora biti bitno ako ides na posao. izdvajam najvrijednije sto imam, svoje vrijeme. naravno da za najvrijednije sto imam zelim dobiti sto je vise moguce. ako ti nisu bitne pare, onda idi na planinu kao robinzon s vlasica, i to je lijepo. nemoj u firmu.
- Didier
#26879 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja sam radio u BiH, pa zatim u nekoliko evropskih zemalja, pa opet u BiH, što privatno, što za druge, ali nisam ni ja relevantan nekima na ovoj temi, samo zato što sam im sto puta dosad pljunuo istinu u lice. A to nisu htjeli čuti.Smeagol wrote: ↑23/07/2025 01:16a kao djevojka koja nikad nije radila u BiH je relevantna da poredi kvalitetu zivota? toliko o tvojoj objektivnosti.
nista protiv nje, ali nema potrebno iskustvo s bh. strane.
zivio sam do 28. godine u BiH, nismo razumjeli dijasporu u mnogim stvarima, uvijek je postojala netrpeljivost. sad sam u dijaspori i osjetim tu netrpeljivost prema sebi kad dodjem. cini se da je taj jaz nikad veci.
a materijalno? naravno da mora biti bitno ako ides na posao. izdvajam najvrijednije sto imam, svoje vrijeme. naravno da za najvrijednije sto imam zelim dobiti sto je vise moguce. ako ti nisu bitne pare, onda idi na planinu kao robinzon s vlasica, i to je lijepo. nemoj u firmu.
-
Smeagol
#26880 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
inace evo nasi troskovi u DE za mjesec juni (par bez djece):
- rata kredita za stan: 1400 EUR
- rezije i ostali troskovi stana/zgrade: 350
- supermarketi (hrana, higijena): 577
- restorani i kafe: 180
- stan namjestaj i slicno: 206
- pravno osiguranje: 36
- internet, TV, mobitel: 82
- auto vollkasko i ostala osiguranja: 100
- gorivo: 130
- TV pretplata: 18
- zubar: 120
- ostalo: 188
Ukupno: 3387 EUR
"miran" mjesec bez putovanja i sl., inace su troskovi veci.
- Rugafet
-
Karikaturist
#26882 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
RealnoSmeagol wrote: ↑23/07/2025 01:32 inace evo nasi troskovi u DE za mjesec juni (par bez djece):
- jeza u ledja
#26883 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne da se nisi krio, ti si lagao o sebi. Ti si se prvi ovdje hvalio svojom navodnom karijerom i uspjesima. Plus si registrovao vise nickova da sam sebi odgovaras.Didier wrote: ↑23/07/2025 00:47 Da sumiramo!
1. Nekoliko likova se ovdje izdrkava i hvali na forumu da su zaboga uspjeli, bježeći iz vukojebine zvane Bosne. Pritom sve to rade na bosanskom forumu.
2. Nijedan od tih likova nije iz Sarajeva, ili barem nisu spominjali odakle su, mada se moglo zaključiti da nisu.
3. Neki od njih uhode raju s foruma jer im je neko rekao ko su, a ovamo o sebi ni riječi, tačnije nemaš pojma je li stvarno u Americi, Austriji, ili gdje već. Onda misle da ispadaju pametni jer su nekoga prozreli ko su, a ima nas koji se nikad nismo ni krili.
4. Ovome je bazen pun crnaca koji se nemaju gdje drugo okupati i nekoliko piva vrhunac života. Zamisli jebote gdje je taj živio prije toga. I još spominje Dodika, i onda ode u Ameriku gdje je svaki drugi kao Dodik.
5. Većina tih likova koji pljuju na Bosnu su itekako zlonamjerni u raspravama, i kad se nešto pokuša s njima normalno pričati, završi nekim seljačkim šukovima, koji su možda smiješni u Donjem Brabonjištu.
6. Brane svoje stavove kao da su Goražde, i to većinom iz razloga što ne bi sebi nikad priznali da to i nije baš tako kao što su mislili. Jer da jeste, ne bi sigurno dolazili ovdje na forum i tipkali hiljade postova.
10. Itakodalje.
Zato na ovu temu dolazim realno samo da vidim kao vas Sara i Bata ubijaju nogama i rukama. Kad god sam pokušao fino razgovarati, dobio sam neki prizemni šuk. To fakat govori o vama.
Cuj nije se krio.
Prica o malogradjanstini je projekcija. Samo najveci papani biflaju da su sto generacija sa Bistrika.
- jeza u ledja
#26884 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pardon, kakav Bistrik, to je provincija.
Sa Vratnika.
Sa Vratnika.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#26885 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A i ta baba sa saltera postade mitsko bice. Ko da je problem provjeriti koja ti dokumentacija treba za konkretan zahtjev (gugl sve zna) i doci spreman.konami666 wrote: ↑23/07/2025 00:16Ma moraš se malo opustiti, ovo je forum i ljudi se zajebavaju. Ako ti je cilj vratiti se u Bosnu nekad moras to malo opuštenije jer kada te vrati baba sa šaltera treći put jer ti fali još jedan papir onda imaš sljedeći izbor: da čupaš sebi kosu i da skačeš sa latinskog mosta na glavu ili da okreneš sve na zajebanciju.![]()
-
konami666
#26886 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma znaš Bato na šta mislim. Baba na šalteru je samo pojam koji predstavlja vječitu uzaludnu borbu. Nešto kao Sizifovo guranje kamena. Nije problem baba na šalteru, nikad nisam imao sa njima problem, samo treba lijepo sa njima jer se one svaki dan nagledaju budala._BataZiv_0809 wrote: ↑23/07/2025 06:41A i ta baba sa saltera postade mitsko bice. Ko da je problem provjeriti koja ti dokumentacija treba za konkretan zahtjev (gugl sve zna) i doci spreman.konami666 wrote: ↑23/07/2025 00:16Ma moraš se malo opustiti, ovo je forum i ljudi se zajebavaju. Ako ti je cilj vratiti se u Bosnu nekad moras to malo opuštenije jer kada te vrati baba sa šaltera treći put jer ti fali još jedan papir onda imaš sljedeći izbor: da čupaš sebi kosu i da skačeš sa latinskog mosta na glavu ili da okreneš sve na zajebanciju.![]()
-
elcaliente
#26887 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Hello, koja osiguranja? Obavezna ili dobrobovljna?Ozimician wrote: ↑22/07/2025 23:10Naravno, tako je svima, do 2022 god. je 90% dobijalo povrat i to na smijesno (za danasnje standarde) niske troskove. 2022 je vecina bila na nuli, od 2023 pa dalje su haman svi u minusima i placaju nadoplate.SaraFina wrote: ↑22/07/2025 23:00Imas ti i godisnje obracune na fiksne troskove. Kao sto je kirija, struja i grijanje.Ozimician wrote: ↑22/07/2025 22:55 Pa to je svakako tacno. Na vecim iznosima se osjeti veca razlika, jer fiksni troskovi (rezije, kirija) ostaju isti. Pa na 5000 € se moze itekako ustedjeti, ali za 5000 € trebaju ipak 2 natprosjecne plate za nekoga ko dolazi sa Zap. Balkana.
Start je sada jako tezak i mnogo tezi nego ranije (sto zbog trzista rada, sto zbog dosta vecih startnih troskova, inflacija jbg), naravno kad se uhodas onda ti je "nebo granica". Za vecinu to uhodavanje potraje i 4-5 god. Pitanje je da li neko ko tek dolazi ili treba da dodje ima te godine da potrosi. Jos ako ne bude imao srece s poslodavcem, krugom poznanika ili nedaj Bože, nije talenat za jezike...
Vecinom je tu minus i povecanja. Kod mene odrzavanje zgrade svake godine se poveca. Struja i grijanje su prema potrisnji. No i tu rate znaju biti podignute ili umanjene. U zadnje vrijeme 23/24 godina je bio minus i doplata.
Osiguranja su isto nenormalno poskupila, tu nam fali @elcaliente da nam objasni kako posluju![]()
Prema sluzbenoj statistici, skuplja su za preko 20% u odnosu na proslu godinu i to je najveci udio u inflaciji 2025. god. Meni godisnje za osiguranja ode 1,5 njemacka prosjecna plata...
Cjeolokupna situacija je slozena, problem osiguranja nije na strani prihodovanja nego na strani rashoda posto osiguranja funkcionisu kao zajednica.
Nevjerovatno rastu rashodi, sve isplate steta su postale skupe kao i zdravstvo i njega sto zbog minimalnih stanica te ima puno prevara i imas puno osiguranika koji nikada nisu prihodili a uzivaju osiguranje.
Mnogi ljudi ne kontaju da ako komsija prevari osiguranje da ce i njemu osobno poskupiti kao i komsiji.
Uglavnom pisao sam ti prije godinu i pol da su troskovi enormni i da mora doci do poskupljenja i naravno da se posupljenjedesilo. Ove godine je mir a 2026 ide poskupljenje za najmanje 11 posto sto se tice privatnih.
Obavezna osiguranja za zdravstvo i njegu moraju ici gore, isli su prosle, isli su ove i idu u prvom kvartalu iduce godine za najmanje 0,3 posto gore. Imati ces malo manji netto iduce godine.
Al nije sve toliko ni lose, trazili smo povecanje plate za 12 posto a dobili 8,3 posto od augusta pa cemo za dvije godine opet u pregovore.
https://www.verdi.de/themen/nachrichten ... d09daec021
Malo se nesto citao gore ste usli u rasprave o stanovima i gdje se sta nasljedjuje i kako u Bosni vecina ima stan.
Mislil da troskovi odrzavanja i porezi igraju veliku ulogu, u Bosni ne postoji sistem, ne postoji odgovornost kada se zivi u zajednickim objektima.
Kada bi vlasnik stana u Bosni morao placati sva osiguranja i troskove koji se na zapadu placaju i porez na nasljedstvo vecina bi prodala stanove i isla pod kiriju jer je lakse.
Ovako imas u Bosni vecinu zgrada u kojima ljudi godinama zive a zgrade se bukvalno raspadaju i ne moderniziraju se.
Tu se mora naci nacin da se vlasnici prisile da placaju redovno vece iznose i da uplacuju osiguranja.
Strukturalni problem i opasnost po zivote.
Last edited by elcaliente on 23/07/2025 07:59, edited 2 times in total.
- Didier
#26888 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Svašta si ti nešto umislio. Eto sad kad znaš ko sam, dodaj me na društvene mreže, pa da vidimo ko si ti, i onda ćemo vidjeti jesam li lagao ili nisam.jeza u ledja wrote: ↑23/07/2025 02:38Ne da se nisi krio, ti si lagao o sebi. Ti si se prvi ovdje hvalio svojom navodnom karijerom i uspjesima. Plus si registrovao vise nickova da sam sebi odgovaras.Didier wrote: ↑23/07/2025 00:47 Da sumiramo!
10. Itakodalje.
Cuj nije se krio.![]()
Prica o malogradjanstini je projekcija. Samo najveci papani biflaju da su sto generacija sa Bistrika.
Vidim da ti se i pričinjavam s drugim nickovima, nisi ti buraz normalan, liječi se.
Ali to se neće desiti, jer ti o sebi nećeš ništa reći, nego ćeš nastaviti prozivati.
- Ozimician
#26889 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa eto ako je ove godine poraslo za 20% (sluzbeni prosjek za osiguranja osim zdravstvenog), iduce za 11% - to je ogromno poskupljenje u 2 godine za bukvalno istu uslugu, koja nije ni sekunde postala bolja, cak bih se usudio reci da je postala losija i vjerujem da ce doci do otkazivanja gdje se moze.elcaliente wrote: ↑23/07/2025 07:27Hello, koja osiguranja? Obavezna ili dobrobovljna?Ozimician wrote: ↑22/07/2025 23:10Naravno, tako je svima, do 2022 god. je 90% dobijalo povrat i to na smijesno (za danasnje standarde) niske troskove. 2022 je vecina bila na nuli, od 2023 pa dalje su haman svi u minusima i placaju nadoplate.SaraFina wrote: ↑22/07/2025 23:00
Imas ti i godisnje obracune na fiksne troskove. Kao sto je kirija, struja i grijanje.
Vecinom je tu minus i povecanja. Kod mene odrzavanje zgrade svake godine se poveca. Struja i grijanje su prema potrisnji. No i tu rate znaju biti podignute ili umanjene. U zadnje vrijeme 23/24 godina je bio minus i doplata.
Osiguranja su isto nenormalno poskupila, tu nam fali @elcaliente da nam objasni kako posluju![]()
Prema sluzbenoj statistici, skuplja su za preko 20% u odnosu na proslu godinu i to je najveci udio u inflaciji 2025. god. Meni godisnje za osiguranja ode 1,5 njemacka prosjecna plata...
Cjeolokupna situacija je slozena, problem osiguranja nije na strani prihodovanja nego na strani rashoda posto osiguranja funkcionisu kao zajednica.
Nevjerovatno rastu rashodi, sve isplate steta su postale skupe kao i zdravstvo i njega sto zbog minimalnih stanica te ima puno prevara i imas puno osiguranika koji nikada nisu prihodili a uzivaju osiguranje.
Mnogi ljudi ne kontaju da ako komsija prevari osiguranje da ce i njemu osobno poskupiti kao i komsiji.
Uglavnom pisao sam ti prije godinu i pol da su troskovi enormni i da mora doci do poskupljenja i naravno da se posupljenjedesilo. Ove godine je mir a 2026 ide poskupljenje za najmanje 11 posto sto se tice privatnih.
Obavezna osiguranja za zdravstvo i njegu moraju ici gore, isli su prosle, isli su ove i idu u prvom kvartalu iduce godine za najmanje 0,3 posto gore. Imati ces malo manji netto iduce godine.
Al nije sve toliko ni lose, trazili smo povecanje plate za 12 posto a dobili 8,3 posto od augusta pa cemo za dvije godine opet u pregovore.
https://www.verdi.de/themen/nachrichten ... d09daec021
Malo se nesto citao gore ste usli u rasprave o stanovima i gdje se sta nasljedjuje i kako u Bosni vecina ima stan.
Mislil da troskovi odrzavanja i porezi igraju veliku ulogu, u Bosni ne postoji sistem, ne postoji odgovornost kada se zivi u zajednickim objektima.
Kada bi vlasnik stana u Bosni morao placati sva osiguranja i troskove koji se na zapadu placaju i porez na nasljedstvo vecina bi prodala stanove i isla pod kiriju jer je lakse.
Ovako imas u Bosni vecinu zgrada u kojima ljudi godinama zive a zgrade se bukvalno raspadaju i ne moderniziraju se.
Tu se mora naci nacin da se vlasnici prisile da placaju redovno vece iznose i da uplacuju osiguranja.
Strukturalni problem i opasnost po zivote.
Ama bas nikome (na istoj poziciji) nije porasla plata u ove 2 god. za 30% netto.
To je problem Njemacke, a ne BiH, jer ide na ruku koncernima i bankama, naustrb prosjecnog covjeka/radnika. Svi nacini investiranja su zestoko oporezovani i svako ko zeli da se izdigne iznad prosjeka, drzava ga sabotira max.
Ima i ovaj clanak na Bildu, vrlo svjez, od jutros evo:
https://www.bild.de/politik/inland/expe ... 6098c33389
- Ozimician
#26890 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kod nas ljudima koji rade na salterima bude cudno kad neko donese potpunu dokumentaciju._BataZiv_0809 wrote: ↑23/07/2025 06:41 A i ta baba sa saltera postade mitsko bice. Ko da je problem provjeriti koja ti dokumentacija treba za konkretan zahtjev (gugl sve zna) i doci spreman.
Ja mogu samo reci, nakon iskustva za njemackim salterusama: izvinjavam se ovim BH salterusama sto sam ih godinama vrijedjao i pricao lose o njima.
Kod nasih kad fali papir, nabavis ga isti dan, malo hodas, izgubis dan, ali zavrsis taj dan, kod ovih dobijes termin za 3-4 sedmice pa da opet dodjes.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- simbabimba
#26893 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Vidim da ova tema obradjuje samo i iskljucivo finansijski aspekt, ali evo kao padobranac, kao neko ko je bio u zap evropi i vratio se, NEMA PARA za koje bismo ostali da nam djecu konvertuju i preodgajaju po svojim bolesnim kriterijima. Nacionalizam je na najjace, imigranti su im nuzno zlo i radna snaga za poslove koje oni nece da rade, djeca su nam bijela i ok je da ostanu ali da se asimiliraju 100%
Ljudi koji su bjezali od rata ok, ali ja ne moram i necu. Sto se nas tice - fuj, moralna bijeda u svakom smislu. Materijalno im nista ne moze to nadoknaditi, nista.
Ljudi koji su bjezali od rata ok, ali ja ne moram i necu. Sto se nas tice - fuj, moralna bijeda u svakom smislu. Materijalno im nista ne moze to nadoknaditi, nista.
- 512MB
#26894 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sreca u BiH nema nacionalizma 
-
Karikaturist
#26895 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A u kakvom se to okruzenju odgajaju djeca u BIH?
Ni nismo bolesni dole, zavidni, podli, nacionaliznom zadojeni, nemamo mahane sve nam je potamam. Daj ba. Isti kurac i gore i dole sto se toga tice, odgadjati djecu je jednako izazovno i u Bosni i u Japanu i u Holandiji.
Ni nismo bolesni dole, zavidni, podli, nacionaliznom zadojeni, nemamo mahane sve nam je potamam. Daj ba. Isti kurac i gore i dole sto se toga tice, odgadjati djecu je jednako izazovno i u Bosni i u Japanu i u Holandiji.
- Comandini
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#26897 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
klasično predimenzioniranje. kada god sam nazvao poresku, inspektorat ili neki drugi organ uprave, uvijek sam dobijao normalne odgovore ili bar uputu gdje trebam dalje. i te šalteruše su kao i svugdje ima i tu sposobnih i nesposobnih ljudi. samo što mene fino boli kurac što je Šefket nesposoban u firmi kod gazde, jer mu ja ne dajem platu niti mi je bitan za ostvarivanje mojih prava._BataZiv_0809 wrote: ↑23/07/2025 06:41A i ta baba sa saltera postade mitsko bice. Ko da je problem provjeriti koja ti dokumentacija treba za konkretan zahtjev (gugl sve zna) i doci spreman.konami666 wrote: ↑23/07/2025 00:16Ma moraš se malo opustiti, ovo je forum i ljudi se zajebavaju. Ako ti je cilj vratiti se u Bosnu nekad moras to malo opuštenije jer kada te vrati baba sa šaltera treći put jer ti fali još jedan papir onda imaš sljedeći izbor: da čupaš sebi kosu i da skačeš sa latinskog mosta na glavu ili da okreneš sve na zajebanciju.![]()
često sasvim pristojan i kulturan dobar dan, jeste li se umorili, potpuno mijenja pristup i te šalteruše. to ponešto govori i o onima koji dolaze na taj šalter. a nije da neki šalteri nisu rudnici sami od sebe, tipa ovjere u gradskim opštinama.
- 512MB
#26898 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
SaraFina wrote: ↑23/07/2025 01:04Didier wrote: ↑23/07/2025 00:47 Da sumiramo!
10. Itakodalje.
Zato na ovu temu dolazim realno samo da vidim kao vas Sara i Bata ubijaju nogama i rukama. Kad god sam pokušao fino razgovarati, dobio sam neki prizemni šuk. To fakat govori o vama.plus krkanluk i licitiranje materijalnim stvarima.
i da jesam financirala nekretninu. I otplatila je. Utusila stan od ćaća koji sam naslijedila i upucala tu lovu i ostalo preko kredita financirala deset godina. 2024 zavrsila
- jeza u ledja
#26899 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Dobro je ba Al Jazeera ne ukopavaj se jos vise.Didier wrote: ↑23/07/2025 07:39Svašta si ti nešto umislio. Eto sad kad znaš ko sam, dodaj me na društvene mreže, pa da vidimo ko si ti, i onda ćemo vidjeti jesam li lagao ili nisam.jeza u ledja wrote: ↑23/07/2025 02:38Ne da se nisi krio, ti si lagao o sebi. Ti si se prvi ovdje hvalio svojom navodnom karijerom i uspjesima. Plus si registrovao vise nickova da sam sebi odgovaras.Didier wrote: ↑23/07/2025 00:47 Da sumiramo!
10. Itakodalje.
Cuj nije se krio.![]()
Vidim da ti se i pričinjavam s drugim nickovima, nisi ti buraz normalan, liječi se.
Ali to se neće desiti, jer ti o sebi nećeš ništa reći, nego ćeš nastaviti prozivati.
- 512MB
#26900 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tojest Melbournejeza u ledja wrote: ↑23/07/2025 09:16Dobro je ba Al Jazeera ne ukopavaj se jos vise.Didier wrote: ↑23/07/2025 07:39Svašta si ti nešto umislio. Eto sad kad znaš ko sam, dodaj me na društvene mreže, pa da vidimo ko si ti, i onda ćemo vidjeti jesam li lagao ili nisam.jeza u ledja wrote: ↑23/07/2025 02:38
Ne da se nisi krio, ti si lagao o sebi. Ti si se prvi ovdje hvalio svojom navodnom karijerom i uspjesima. Plus si registrovao vise nickova da sam sebi odgovaras.
Cuj nije se krio.![]()
Ali to se neće desiti, jer ti o sebi nećeš ništa reći, nego ćeš nastaviti prozivati.![]()