Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
artur morgan
#176 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
To mi je nesto do njihove ugradnje. Da li si pokusao sa reklamacijom ?
Na ovom Golfu 7, koji ja povremeno vozim, stvarno nema tih problema. Znao bi da ima problem.
Znam za probleme kod drugih vozila ali sam mislio da kod Golfa radi bez greske.
Na ovom Golfu 7, koji ja povremeno vozim, stvarno nema tih problema. Znao bi da ima problem.
- nivla
#177 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
mozda se tebi potrefilo, ja sam reklamirao kazu tako treba, promijeni bateriju, od raje ko je god ugradio isti problem imaoartur morgan wrote: ↑22/07/2025 23:04 To mi je nesto do njihove ugradnje. Da li si pokusao sa reklamacijom ?
ovo je prvo i zadnje auto na koje cu to govno ugraditi, nije samo u komelu vec i kod onog lika sto ugradjuje a nije komel(zaboravio sam ime)
s druge strane sa meta alarmom nisam vidio da ljudi imaju taj problem
- mirota
#178 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Imam Patroline 4 godine, nemam zamjerki, 2x bateriju promijenio, moze 2 god, imam u autu rezervnu, jer kad oslabi cak mi se u toku voznje palila sirena na autu, posto je alarm povezan na istu, zvao majstora i rekao da promijenim bateriju, ne pali se na najmanji dodir, nikad se lazno nije oglasio, sve preporuke za majstor Dada sto radi u servisu do bazena na Otoci, nije skup koliko je dobar, sat i 20 min montaza, pedantno
-
shandrprcSA
#179 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Iskustva sa Pandora alarmom?
- Pauza
#180 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Isti slučaj i kod mene. Cobra, ugrađeno u Komelu. Pali se i gasi kako hoće. Ne očitava karticu skoro pa nika, moram da pritiska ono dugme na crnoj kartici, ali nema pravila hoće li očitati. Mijenjam baterije redovno, uvijek kvalitetne Duracell. Jbga, ne znam šta da radim.nivla wrote: ↑06/05/2025 10:25iskreno ugradio na ovo auto kobru, i nikad viseesso_sa wrote: ↑06/05/2025 10:16Moj savjet je Meta, a Cobru, pogotovo ako je ugradjuje Komel Sarajevo, zaobilaziti u sirokom luku.kao_kaoty wrote: ↑06/05/2025 10:02 Pozdrav, citam temu unazad par stranica i uglavnom se preporucuje Cobra, Patrolline, Meta ili Pandora.
Sta se na kraju pokazalo dobro? Da li Cobra idalje zeza i pali lazne alarme prilikom otkljucavanja automobila?
Takoder, da li ovi alarmi mogu negativno otjecati na automobil, instalacije, pogotovo na akumulator ako se automobil ne koristi odredjeno vrijeme? Da li je moguce da autobomil prikazuje neke greske nakon ugradnje alarma? U pitanju je Audi A4 2020, mild hybrid.
Kakvo je stanje sa mehanickim zastitama (Hudiny), ili se to uglavnom koristi na starijim vozilima?
Osim sto mi Cobra pravi probleme na autu, i ekipa u Komelu mi je prilikom ugradnje napravila stetu na autu, pa se pravili ludi i bili bezobrazni, tako da je sveukupno iskustvo negativno
ne ocita cesto onu karticu, iako duracell baterije kupujem i mijenjam, pa zna zvoniti u 3-4 ujutru pred zgradom kad ulazim u auto
i raja isto ima isti problem, nije do ugradnje koju komel radi, vec do alarma
- nivla
#181 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
kad kupis sljedece auto potrudis se da ugradis alarm koji nije kobra, npr METAPauza wrote: ↑19/08/2025 13:49Isti slučaj i kod mene. Cobra, ugrađeno u Komelu. Pali se i gasi kako hoće. Ne očitava karticu skoro pa nika, moram da pritiska ono dugme na crnoj kartici, ali nema pravila hoće li očitati. Mijenjam baterije redovno, uvijek kvalitetne Duracell. Jbga, ne znam šta da radim.nivla wrote: ↑06/05/2025 10:25iskreno ugradio na ovo auto kobru, i nikad viseesso_sa wrote: ↑06/05/2025 10:16
Moj savjet je Meta, a Cobru, pogotovo ako je ugradjuje Komel Sarajevo, zaobilaziti u sirokom luku.
Osim sto mi Cobra pravi probleme na autu, i ekipa u Komelu mi je prilikom ugradnje napravila stetu na autu, pa se pravili ludi i bili bezobrazni, tako da je sveukupno iskustvo negativno
ne ocita cesto onu karticu, iako duracell baterije kupujem i mijenjam, pa zna zvoniti u 3-4 ujutru pred zgradom kad ulazim u auto
i raja isto ima isti problem, nije do ugradnje koju komel radi, vec do alarma
- mirota
#182 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
ili patroline, 4. god nikad greske sem kad mi je baterija riknula, ali od tada uvijek set neotpakovanih baterija u autu
-
HD_2015
#183 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Vezano za baterije, ako baterija dugo stoji ili nije čuvana kako treba, onda je slaba, nebitno ko je proizvođač. Nekada na baterijama ima rok trajanja, ali ni to nije garancija.
Probajte neke sa temua, jer ako ništa, budu svježe.
Probajte neke sa temua, jer ako ništa, budu svježe.
- mirota
#184 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
mojima je rok 2028. auto uglavnom garazirano ako se ne vozi, sumnjam da ce propasti, duracell normalno
-
challmander
#185 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Imali smo Kobru na dva auta i svim silama sam ubjedjivao starog da ne stavljamo na novo auto. I sa novom baterijom opet stojim pored auta kao debil po 10s dok se alarm ne deaktivira. Kobra vise nikad u mom zivotu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#186 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
To je lose ugradivanje
Ili ti je kartica npr orkuzena nekim neprobojnim predmetima
A mozda je i defektna
Meni se sinoc oko 1.30 upalio patroline
Obicno se pali oko 2.33
Ili ti je kartica npr orkuzena nekim neprobojnim predmetima
A mozda je i defektna
Meni se sinoc oko 1.30 upalio patroline
Obicno se pali oko 2.33
-
milojicabrzi
#187 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Ne znam, imao sam Cobru 7-8 godina, mijenjao baterije na godišnjem nivou, dekoder kartica uvijek u novčaniku, kad otključam, dok otvorim vrata, sjednem u auto, on prepozna i deaktivira se. Bilo je rijetko situacija da ne može da prepozna i upali se alarm, onda izvadim novčanik iz džepa i prinesem instrument tabli kod volana, gdje je onaj relej i odmah prepozna.challmander wrote: ↑20/08/2025 10:54 Imali smo Kobru na dva auta i svim silama sam ubjedjivao starog da ne stavljamo na novo auto. I sa novom baterijom opet stojim pored auta kao debil po 10s dok se alarm ne deaktivira. Kobra vise nikad u mom zivotu.
Ne znam što vam je to stres, meni se npr. u 100 otključavanja, znao možda 1-2 puta upaliti ako ne prepozna karticu u tih 20-ak sekundi, ništa strašno, bar provjeriš da ispravno radi
Što se svega ostalog tiče, bili zadovoljni....
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#188 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Koji ce vam qratz alarm, ne moze cojk normalno zaspati od takvih navece..a i ako zaspis, ujutro u gluho doba te opet probudi. Sve govna od alarma.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#189 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
dobro kod mene je bila kartica, a ne kljuc pa je kobra imala vremena da prepozna
-
preludezalude
#190 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Cobra niti je najbolja, niti je medju najboljim. Jedino je pristupacna na nasem trzistu. Nije losa, nije bezgrijesna. Sto bi rekli...niti smrdi niti mirise.