Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tyke wrote: ↑22/07/2025 12:01
Na kraju ipak Trojka bijase u pravu kad rekose da nece drzava platiti 120mil za Viadukt.
Mogu mislit al se Miletu pusi iz usiju, odose pare vjerovatno planirane za neke druge projekte, mozda i ono povecanje plate policajcima i drugim sektorima koje kontrolise. A narod vjerovatno i ovaj put ce osudjivati Smita, BiH, bosnjake, muslimane, samo ne onog ko je sklopio ove stetne ugovore i kazniti ih na izborima.
Ne puse se njemu nista, pravili su dil sa nekim tamo svojim ljudima iz sjene.
Iste te pare idu tamo nekim fantomskim likovima. Ko je ovdje na gubitku? Pa stanovnici rsa, ali Mile je najvjerovatnije u +.
_BataZiv_0809 wrote: ↑22/07/2025 13:17
Nece drzava platiti Viaductu i idemo ka postenijim izborima je manje paznje zauzelo od relativno male Avdine bombe o himnama.
To dosta govori.
Iznenadio bi se kad bi znao koliko raje, koju čak smatram i bistrim, pada na avdine narative
Sredstva za Viaduct su izdvojena sa pasivne kamare novca koja se gomila jer RS blokira raspodjelu novca po stvarnoj potrosnji i uzima privilegovan procenat sredstava. Po stvarnoj potrosnji, Viaduct je platila FBiH, od prve do posljednje marke.
Prpa.ba wrote: ↑22/07/2025 13:30
Sredstva za Viaduct su izdvojena sa pasivne kamare novca koja se gomila jer RS blokira raspodjelu novca po stvarnoj potrosnji i uzima privilegovan procenat sredstava. Po stvarnoj potrosnji, Viaduct je platila FBiH, od prve do posljednje marke.
Prpa.ba wrote: ↑22/07/2025 13:30
mislim da nisi u pravu. platili su kantoni.
i to oni sa bošnjačkom većinom.
I meni je ta njegova konstrukcija cudna bila, zar nije lakse reci elektroprivreda bih
Mogao je konstruisati i kao tamo gdje je cizma armije rbih bila.
NediM17 wrote: ↑22/07/2025 13:54
Ima se godina, dugo pamtim.
Mrze me i pljuju, jer sam tu,
Rođen u Sarajevu.
I nemam dvije šare da putujem svijetom,
i hrvatsku domovnicu.
Struju plaćam vojnom knjižicom.
Rođen u Sarajevu.
Chmoljo wrote: ↑22/07/2025 13:44
i najviše će se osjetiti na standardu i platama. cijene će otići u nebo zbog ovoga.
Ne vjerujem, ipak je to bio nas zarobljeni novac koji je bio taoc volje Republike Srpske, a sada ce im otplatiti vanjski dug.
Ne utice to na cijene.
Za standard manje-vise, a ionako se sve bitnije putne komunikacije vec grade iz postojecih sredstava, poput razlicitih obilaznica zaseoka i pripizdina po zapadnoj hercegovini.
Chmoljo wrote: ↑22/07/2025 13:44
i najviše će se osjetiti na standardu i platama. cijene će otići u nebo zbog ovoga.
Ne vjerujem, ipak je to bio nas zarobljeni novac koji je bio taoc volje Republike Srpske, a sada ce im otplatiti vanjski dug.
Ne utice to na cijene.
Za standard manje-vise, a ionako se sve bitnije putne komunikacije vec grade iz postojecih sredstava, poput razlicitih obilaznica zaseoka i pripizdina po zapadnoj hercegovini.
ja se samo nadam kada se te pare budu prebacivale da će neko voditi računa da se plaća onim sa serijskim brojevima novčanica za RS, ali znajući nas, daBogda.
https://n1info.ba/regija/trojica-iz-bih ... -u-zatvor/
"Njih trojica su u utorak 15. jula, u večernjim satima, na benzinskoj postaji na odmorištu Stari Grabovac na A3 zalijepila naljepnice s obilježjima Republike Srpske s namjerom veličanja vojske i entiteta Republike Srpske.
"Na taj su način počinili prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", objavila je policija."
I bi ovdje rasprava o tome kakva je hrvatska drzava?