Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JRsmith wrote: ↑26/06/2025 14:35
Ako sam dobro skonto, ovaj Firestick uopste nije box nego stick neki koji ukljucis u TV i tv postane android?
dobro si skontao, ali samo do pola.
TV ti ne postaje Android, već ostaje TV. Izabereš preko Sources HDMI input gdje si prikopčao stick.
E onda preko njega imaš mogućnosti Smart TVa, koje nudi Amazon FireTV stick, a to je škropljeni Android TV
Samo što na Firesticku nije Android OS, nego Fire OS baziran na Androidu.
Skineš Downloader ili sl. i nađeš sve aplikacije kao i na Play Store (i više).
Nahvali mi jedan prodavač (Njemačka) kako je Strong Leap S3 Pro dobar.
Ili da ipak ostanem na klasuci, znači Amazon Firestick ili Xiaomi.
A može i nešto četvrto.
Bitno mi je da ima Chromecast (podržava li to Amazon Firestick) i da ima pristup na Playstore.
@ja71 jel pod chromecast mislis na opciju Castanja slike s mobitela na TV?
Ako da, onda ti Firestick nije opcija koliko znam. Ni on ni Roku ne podrzavaju castanje. Znam jer sam sebi trazio bas to zimus, da mogu castati nesto kad sam na putu, jer imam na mobitelu i Eon TV, i Move TV i IPTV listu i nemam viska licenci da sad instaliram na jos dodatni uredjaj.
Xiaomi Mi Box (druga generacija) ispada da ima odlican omjer cijene, kvaliteta i funkcionalnosti - ako ga ne planiras nosati. Ako planiras, onda kazu da je dobar Xiaomi Mi Stick (ovaj novi, ona skuplja verzija od oko 150 KM) ili eventualno Google Chromecast. Za oba vrijedi da na ponekim televizorima ne rade najbolje jer TVu nije dovoljno jak USB izlaz, al i u tom slucaju samo ustekaj adapter u struju pored TVa i rijeseno.
ja71 wrote: ↑28/06/2025 09:54
Evo lomim glavu, šta kupiti.
A može i nešto četvrto.
Bitno mi je da ima Chromecast (podržava li to Amazon Firestick) i da ima pristup na Playstore.
Pomagajte.
Fs nema chromecast niti pristup službenom google playstoreu ( ima aptoide koji je alternativa),tako da ako ti je ovo bas važno možda bolje ići na nešto drugo .
ja71 wrote: ↑28/06/2025 09:54
Evo lomim glavu, šta kupiti.
A može i nešto četvrto.
Za pocetak radi lijepo.
Ovo je nakav kao google tv verzija androida.
I ponuda app za iptv je mrsava u store.
Sve sto sam ja koristio ovdje nece,kaze nekompatibilno.
Zna li neko kako naci aplikacije izvan ovog store,pa instalirat.Ima li nesto posebno da treba vodit racuna,ili se nema sta zeznut.
rovac13 wrote: ↑20/07/2025 23:15Kupio sam ovdje hvaljeni xiaomi box ali 3rd gen.
Za pocetak radi lijepo.
Ovo je nakav kao google tv verzija androida.
I ponuda app za iptv je mrsava u store.
Sve sto sam ja koristio ovdje nece,kaze nekompatibilno.
Zna li neko kako naci aplikacije izvan ovog store,pa instalirat.Ima li nesto posebno da treba vodit racuna,ili se nema sta zeznut.
Gdje i koliko, vidim u pojedinim shopovima kod nas mu cijena ide od 150KM pa navise?
narucio sam nekakav box na TEMU od 4/128GB pa vidim kako ce se pokazati, ako valja, ok, ostaje, a ako jok, ide dalje a ja kupujem provjereno, Xiaomi TV Box S (3rd Gen)
rovac13 wrote: ↑21/07/2025 15:25
Ja sam platio 50 i koji eur na aliexpress.
Kako ga kupuješ kod nas u BiH sa AE za te pare? Ustvari, kako prolaziš sa dostavom jer odavno se ništa skuplje ne može kupiti na AE a da ima povoljnu opciju dostave za BiH.