u krivu si dijasporac
hrvatski narod ima svoju himnu koju je hrvatska preuzela da bude državna od 1991
u krivu si dijasporac
Ok nije dobar primjer. Belgija ima izgrađenu naciju kao i Švicarska. Bosna nema jer se upinju svi da je ne bude, pa i Bošnjaci (kampanja "Bošnjak, islam, Bosanski").sehohari wrote: ↑21/07/2025 09:45Ne doživljava.drug_profi wrote: ↑21/07/2025 09:39Aha znači nijemac koji živi u recimo Belgiji ne doživljava više njemačku himnu kao svoju valjda jel?
Belgija ima svoju himmu na njemačkom.
Kazem ja totalni hrkljus.drug_profi wrote: ↑21/07/2025 09:39Aha znači nijemac koji živi u recimo Belgiji ne doživljava više njemačku himnu kao svoju valjda jel?512MB wrote: ↑21/07/2025 08:45Totalni hrkljus u tintari...drug_profi wrote: ↑20/07/2025 18:06 Posto izgleda i pametnijim forumasima treba crtat:
Himna RH je himna hrvatskog naroda. Ne znam sta je tu zabremede i cudno.
Nijedna himna osim himne BiH nije dozvoljena osim ako se ne radi o nekom sportskom natjecanju.
U praksi, precutno se dozvoljava od rata do danas intoniranje te himne tamo gdje se Hrvati hoće povezati sa tim identitetom.
Ja to ne podržavam, i ne sviđa mi se ta praksa, ali ona nije od jucer.
Samo se od jucer koristi za izazivanje tenzija.
A ja bih naravno zamolio da se povezuju dogadjaji jer malo sta je kad slucajno.
Himna RH nije himna "hrvatskog naroda", nego himna drzave Hrvatske, a stim i himna svakog covjeka koji posjeduje drzavljanstvo RH, neovisno o pripadnosti nekoj etnickoj grupi (naprimjer Hrvat).
Jel ti u švedskoj sviraš samo švedsku himnu? Ono kad se dijasporci skupite, pa počnete sa švedskom himnom...512MB wrote: ↑21/07/2025 09:54Kazem ja totalni hrkljus.drug_profi wrote: ↑21/07/2025 09:39Aha znači nijemac koji živi u recimo Belgiji ne doživljava više njemačku himnu kao svoju valjda jel?
Belgija kao drzava ima svoju himnu.
Njemacka kao drzava ima svoju himnu.
Kako neki Nijemac koji zivi u Belgiji sta dozivljava je nebitno.
U svedskim institucijama ne svira sigurno ruska himna.drug_profi wrote: ↑21/07/2025 09:55Jel ti u švedskoj sviraš samo švedsku himnu? Ono kad se dijasporci skupite, pa počnete sa švedskom himnom...512MB wrote: ↑21/07/2025 09:54Kazem ja totalni hrkljus.drug_profi wrote: ↑21/07/2025 09:39
Aha znači nijemac koji živi u recimo Belgiji ne doživljava više njemačku himnu kao svoju valjda jel?
Belgija kao drzava ima svoju himnu.
Njemacka kao drzava ima svoju himnu.
Kako neki Nijemac koji zivi u Belgiji sta dozivljava je nebitno.
Ma takvi zive samo u bosnjackim mahalama, sa 99% Bosnjaka i trube o bivsoj Jugi.Rothmans wrote: ↑20/07/2025 19:14Ma nista te necu ubjedjivat, ako samo ovaj mjesec nije bilo dovoljno godisnjica i obiljezavanja najmonstrouznijih zlocina u reziji nasih komsija da te uvjere, sta te ja mogu uvjerit ? Jedino rec alasalamet i produzit dalje kad sretnem takve...tokio25 wrote: ↑20/07/2025 19:09 to je tvoje uvjerenje i pravo na to da mislis
nemoj ubjedjivati druge da misle isto
ja ako mislim da je moguce da bude bratstvo i jedinstvo utopija ili nazpvi kako hoces onda nemas pravo da mi nameces drugacije
ko ce na kraju biti u pravu od nas dvojice vidjet cemo i ja lcino cu reci bio si upravu ili sl
doduse to je dug proces pa vjerovatno necemo dozivjeti ni jedno ni drugi za vrijeme nasih zivota
Pardon, himna "ruskog naroda".512MB wrote: ↑21/07/2025 09:58U svedskim institucijama ne svira sigurno ruska himna.drug_profi wrote: ↑21/07/2025 09:55Jel ti u švedskoj sviraš samo švedsku himnu? Ono kad se dijasporci skupite, pa počnete sa švedskom himnom...
Čitaj pažljivije šta sam rekao za to. Nemoj vaditi kako tebi paše.
SDA jeste sranje ali to ne pomaze na Balkanu.problemnatravunu wrote: ↑21/07/2025 06:33To je kad se SDA domoljubi svih svojih godina vlasti nakon konstituiranja ovakve BiH nakon 1995. godine "nisu sjetili" da se uvede red u korištenje himne, zastave i drugih državnih obilježja, da se sve fino ozakoni "crnonabelo" šta i kako , šta se smije , šta ne smije , a šta i kako mora biti .Ludzak wrote: ↑21/07/2025 06:16Kažnjivo sviranje himne?harisl wrote: ↑21/07/2025 02:46 Potrebna je jos jedna konferencija o dejtonskom ugovoru, da se vidi sta su stvarno ljudi mislili u tom dokumentu. A sigurno nisu mislili da ce neko svirati himnu Hrvatske na zvanicnim drzavnim sastancima u BiH. Cak mislim da je to kaznjivo, ali cekam da se obrate ovi iz Kiseljaka, jer oni to znaju izgleda i da objave clan Ustava koji to dozvoljava.
Mislim, to je stari fol, napravi se problem i koci sve zivo od strane HDZ-a (li SNSD-a, ista stvar), zapomaze, kune se u "konstitutivnost", a zar ta "konstitutivnost" ne bi trebala znaciti da i ostali narodi u Kiseljaku trebaju cuti svoju "nacionalnu himnu", sta god to znacilo. Nemam nista protiv da se izvede drzavna, BiH himna bez rijeci, a onda i ostale "nacionalne" pjesme (budimo ozbiljni, ne postoji himna "naroda") svih "konstitutivnih" naroda, tako da se i oni ne osjecaju kao sirocad (narocito ako je haman 40% Bosnjaka tamo), a i da vide kakvog hajra od te "konstitutivnosti". Mozda bi se onda moglo i povjerovati u bajke o dobronamjernosti kiseljackih odbornika.
A onda imamo famozno "objasnjenje", kao "uvijek se to radilo, nemoj sada da zakuhavas". Pa radilo se jer je to najstariji fol na svijetu, napravi veci problem, pricaj o ugrozenosti, kataklizmi, a u Kiseljaku sviraj himnu RH, svakako to nece niko primijetiti i tako to postane tradicija. Mislim, ako je pogresno, nece se vise raditi, a ako je po Ustavu (kao sto tvrde novinari kiseljak.info i odbornici), onda neka kazu koji dio Ustava to dozvoljava i onda neka slobodno nastave.
Meni je normalno da svaka katolicka crkva ima zastavu Vatikana, kao sto vjerovatno i ima. Ali to je drugo. Ali ovo u Kiseljaku nije normalno. Uzme se Ustav pa se savija do granice pucanja, samo jos fali da neko ko ne vjeruje da je tradicija iznad Ustava, uleti sljedece godine na ovu sjednicu i, nedaj Boze, prepadne ove odbornike.
E, da se to ne bi desilo, najbolje bi bilo da se organizuje jos jedna runda dejtonskih pregovora, da se vidi, izmedju ostalog, jel ovo OK, ili treba to zabraniti, kao sto ja mislim da treba. Ali sve je moguce, meni je Ustav mjerilo i tradicija me ne zanima.
Pljuvanje i negiranje države nisu kažnjivi, a da bude sviranje druge himne.
Zahvaljujući tome imamo ovo, imamo da u entitetu RS skoro da ne vidiš državnu zastavu,
umjesto da uz sve njihovo "srbovanje" mora biti zastava države , pa onda neka srbuju koliko hoće ,
ovako kad vidim , bilo šta iz RS , ko da sam u sred Srbije ,
a zamisli kad nešto tako vidi neupućeni stranac , ili turista , na primjer.
Kao što rekoh,znaš ti sve. Opet je bolje da si ćutaolavic wrote: ↑21/07/2025 08:37Nek vi znate po komandi branit lidera .....vidimo po nizu odluka vlade " da nam je svanulo"Kiki_Musampa wrote: ↑17/07/2025 17:07Ko i svi bosanci, nista ne znaju,al sve znaju. Bolje da si cutao![]()
![]()
![]()
Demagogija preuzeta od KP, samo vam fale UDBA i ostala ekipa da ste kompletni....sreca pa jos malo vam je ostalo!!!Kiki_Musampa wrote: ↑21/07/2025 10:07Kao što rekoh,znaš ti sve. Opet je bolje da si ćutaolavic wrote: ↑21/07/2025 08:37Nek vi znate po komandi branit lidera .....vidimo po nizu odluka vlade " da nam je svanulo"Kiki_Musampa wrote: ↑17/07/2025 17:07
Ko i svi bosanci, nista ne znaju,al sve znaju. Bolje da si cutao![]()
![]()
![]()
Ovo je važno, a ne ko na koju himnu i gdje ustaje.Trappist wrote: ↑21/07/2025 10:06 "Slovenci otkrili nove detalje afere "Viaduct": Trag vodi do Dodikovog čovjeka"
jako mi je ovo sto slovenci rade sve da se otkrije sav kriminal ovog slucaja, slicno kao i one vile neki dan sto su dodikovi ljudi pokupovali. Rade li iz BiH iko ista s obzirom da su to pare drzave BiH?
Etnicka skupina "Hrvati" mogu i "Plovi mala barka" deklarisat kao svoju, sto ne znaci da se smije intonirat u institucijama drzave BiH.drug_profi wrote: ↑21/07/2025 10:04Himna hrvatskog naroda je "Lijepa naša". Ujedno je i državna himna RH.
Jer je kao takva to postala.
Maloumnost mu je standard.
Nosa te,probaj sa Aripiprazolomlavic wrote: ↑21/07/2025 10:12Demagogija preuzeta od KP, samo vam fale UDBA i ostala ekipa da ste kompletni....sreca pa jos malo vam je ostalo!!!
Petljate se u raspravu a da uopšte ne znate kako i o čemu se vodi.
Evo ga opet, ekonomski strucnjak na terapiji....samo nemoj preskocit "bobe"!!!Kiki_Musampa wrote: ↑21/07/2025 10:26Nosa te,probaj sa Aripiprazolom