Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kako mi je žao jer nisam kupio sebi jedan dok ih je bilo jeftino za male pare...Čini mi se da je u Zenici ranije bilo dosta stariji modela Volva. Bar sam ih po oglasima viđao.
Heh, kad je bilo oldtimera za jeftine pare, nekad nakon rata, '96. -'97. bile još folije na prozorima, bilo "preče od prečeg", a plate male, 100 DEM k'o kuća...
Sad kad se malo stasalo finansijski, oldtimeri koštaju bar 5000+ eura.
Sve je ok dok ima oldtimer zajednica nekih auta (npr. VW buba, 2CV), pa se ima neka baza i berza dijelova...super je imati oldtimera, ako se može relativno efikasno održavati....
Heh, *ebao je nas rat '92.-'95. u mnogim segmentima, pa i u ovom...ako je bilo starih i očuvanih auta, tad su i stradali, još ćemo mi posljedice osjećati u mnogim segmentima...
Bilo je tih škorpijuna po Sarajevu tu i tamo.
Ružni da, nazad i nekako ali naprijed užas.
Ako, se ne varam, koristili motore mondea, najčešći bio 2.5 v6.
milojicabrzi wrote: ↑17/07/2025 00:13
Heh, kad je bilo oldtimera za jeftine pare, nekad nakon rata, '96. -'97. bile još folije na prozorima, bilo "preče od prečeg", a plate male, 100 DEM k'o kuća...
Sve je ok dok ima oldtimer zajednica nekih auta (npr. VW buba, 2CV), pa se ima neka baza i berza dijelova...super je imati oldtimera, ako se može relativno efikasno održavati....
Heh, *ebao je nas rat '92.-'95. u mnogim segmentima, pa i u ovom...ako je bilo starih i očuvanih auta, tad su i stradali, još ćemo mi posljedice osjećati u mnogim segmentima...
a ako hoces nesto egozticnije i zeznutije, cifre su astronomske
Zanimljiv je ovaj Scorpio.
To je vrijeme kad je Ford za evropu pravio auta americkog dizajna, a pokusavao smanjiti na evropske dimenzije.
Tako su se dobijala ova frankenstajn vozila a la Scorpio, Cougar, Puma....
Gledao sam jednom neki ratni snimak iz Goražda i na parkingu oštećeni/uništeni Mercedes 170 ovakav
_BataZiv_0809 wrote: ↑19/07/2025 08:38
Zanimljiv je ovaj Scorpio.
To je vrijeme kad je Ford za evropu pravio auta americkog dizajna, a pokusavao smanjiti na evropske dimenzije.
Tako su se dobijala ova frankenstajn vozila a la Scorpio, Cougar, Puma....
Zato su i propali u Evropi. Sadašnja djeca neće znati šta je Ford. Nešto slično što je moja generacija od starijih slušala o neki, autima koji su se zvali Simca, a nikada niti jednog nismo vidjeli.
Da mi se Kylie pojavi u mahali sa Ka Fordićem i kaže: "Hajmo se provozati..."možda bih i prihvatio...
_BataZiv_0809 wrote: ↑20/07/2025 08:33
Kad se sjetim voditeljice Tanje Tusek koja je vozila tada nov Ka
Dobar mi je ovaj cabrio.
U periodu 2000 - 2005 brojne naše voditeljice vozile su Ford Ka: Nikolina Vrankić, Dejana Rosuljaš, Maja Munda, Sanja Bagarić, samo neke da navedem. Znam to iz Avaza, iz rubrike Klub poznatih, zanimanje: voditeljica, auto koje vozite: Ford Ka
Gledao sam jednom neki ratni snimak iz Goražda i na parkingu oštećeni/uništeni Mercedes 170 ovakav
Jeste. Još je u Goraždu koliko ja znam i mislim da nije restauriran (nije ni bio prije rata). Znam ko je vlasnik pa ako je neko zainteresovan mogu se raspitati
Jel ko upratio poplavu starudija na cestama ovog vikenda?
Slovacka i poljska tablice najvise. Felicije, oktavije, a4 b5, poneki kombi, ugl auta stara 25+ godina sa kramponkama gumama, blatom do krova?
Na krovu obavezno galerija sa brdom stvari.
Na jednom sam uspio procitatj trans Carpathia rally.
Optimist wrote: ↑21/07/2025 06:59
Slovacka i poljska tablice najvise. Felicije, oktavije, a4 b5, poneki kombi, ugl auta stara 25+ godina sa kramponkama gumama, blatom do krova?
Optimist wrote: ↑21/07/2025 06:59
Zna li neko vise o cemu se radi?
I prošle godine kad sam se vraćao iz Mostara sreo sam hrpu tih auta, PL, CZ, SK table. Peglice, Felicie, Favoriti, džipovi, i čak je bio jedan Pezejac.