SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- nivla
#94626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
alkohol si trijezan do 0.3 promila, nema ono prisutno nije
apaurin ako popijes 2mg nisi nadrogiran jer se jakom dozom smatra da si popio 10mg, test samo pokaze da si pozitivan a ti juce popio apaurin i on jos nije izasao iz pljuvacke a test krvi kaze da nemas nista, ovi nasi odmah kazne pucaju, treba regulisati kako ustanoviti koja je kolicina da se smatra da si pod tim, slobodna procjena policajca ne pije vodu jer im nebi onako presretaci vozili po gradu
apaurin ako popijes 2mg nisi nadrogiran jer se jakom dozom smatra da si popio 10mg, test samo pokaze da si pozitivan a ti juce popio apaurin i on jos nije izasao iz pljuvacke a test krvi kaze da nemas nista, ovi nasi odmah kazne pucaju, treba regulisati kako ustanoviti koja je kolicina da se smatra da si pod tim, slobodna procjena policajca ne pije vodu jer im nebi onako presretaci vozili po gradu
-
Naslovnica
#94627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
tokio25
#94628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mene jednom kad su zaustavili pitali su me jesam li konzumirao drogu alkohol reko nisam ni jedno ni drugo
kaze hocemo li testirati
reko hocemo
i samo mi je dao za alkohol
0 izbacilo a taj narko test vise nije ni pominjao
kaze hocemo li testirati
reko hocemo
i samo mi je dao za alkohol
0 izbacilo a taj narko test vise nije ni pominjao
- Edin H.
#94629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vi u BiH baš slabo podnosite alkohol, čuj trijezan do 0.3nivla wrote: ↑16/07/2025 20:00 alkohol si trijezan do 0.3 promila, nema ono prisutno nije
-
zdruzdjo
#94630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja uvijek kad sam dokon i kad me pita jesam li konzumirao alkohol, kazem jesam par piva.
Odmah im se oci zacakle ono "evo ga".
I uzivam gledajuci u facu kad napusem na nulu. Ono zbunjujuca.
Jednom sam puhao tri-cetri puta za redom. Reko ili vam ne valja masina ili je isparilo iz mene. Hvala/Hvala.
- Prpa.ba
#94631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakva ludnica na forumu, manja guzva bila kad se Dodik otcjepljivao.
Te ne valjaju uredjaji, te ne valja zakon, ovi udisali marihuanu na partijima, a vidite li kako policajci voze, ovaj bi uvodio promile za opijate na skrining testu koji se radi iz pljuvacke jer je alternativa raditi iz krvi...
Nije ni cudo da se ovoliko gine na cestama.
Te ne valjaju uredjaji, te ne valja zakon, ovi udisali marihuanu na partijima, a vidite li kako policajci voze, ovaj bi uvodio promile za opijate na skrining testu koji se radi iz pljuvacke jer je alternativa raditi iz krvi...
- nivla
#94632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sinoc sam prosetao vilsonovim, naduvao sam se dovoljno trave da su me testirali bio bih pozitivanPrpa.ba wrote: ↑16/07/2025 21:50 Kakva ludnica na forumu, manja guzva bila kad se Dodik otcjepljivao.
ne pusim, ne pijem, ne koristim nikakve narkotike
@Edin H.
nismo mi slabo tolerantni nego si po zobsu sa 0.3 pijan i ide kazna
- vjeshalica
#94633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dodje pjandura sa 3 promila i odbije test, uljudno se milicioner izvini i pusti ga kuci, kilometar nize ubije tvog nekog. Tesko to tvoj um moze da shvati.DaysleepeR wrote: ↑16/07/2025 15:49Vidiš da si ograničen.
Ja uopšte niti pričam niti nedajbože branim ove što su odbili.
Samo kažem da uopšte nije dobro iskomunicirano kako ti testovi rade i šta mjere.
Ako detektuje THC unazad 24 sata, ima dovoljno odgovornih ljudi pa neće pušit dan prije nego hoće za volan.
Nema ni logike da te se kažnjava za samo prisustvo ako si trijezan u momentu testiranja, niti ima logike da ti se uručuje kazna a nisu te ni testirali.
Može te isključiti iz saobraćaja ali oduzimati vozačku na 2 mjeseca i 400 KM, za koji prekršaj? Odbijanje testa? To bi trebalo da je pravo svakog građanina. Što su ljudi vakcine odbijali?
Ima li ikakve mogućnosti da tvoj um malo sagleda stvari koje su šire od 5 centimetara?
- DaysleepeR
#94634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato kazem, ne trebaju testirati vozace, neka hodajubpo ulici i random testiraju raju, napunili bi budzet do vrha.nepass1 wrote: ↑16/07/2025 18:51U ovoj drzavi ne smijes nikako pusiti htio ne htio za volan.znaci u prekrsaju si nisi ni pomislio na auto.DaysleepeR wrote: ↑16/07/2025 15:49Vidiš da si ograničen.
Samo kažem da uopšte nije dobro iskomunicirano kako ti testovi rade i šta mjere.
Ako detektuje THC unazad 24 sata, ima dovoljno odgovornih ljudi pa neće pušit dan prije nego hoće za volan.
Nema ni logike da te se kažnjava za samo prisustvo ako si trijezan u momentu testiranja, niti ima logike da ti se uručuje kazna a nisu te ni testirali.
Može te isključiti iz saobraćaja ali oduzimati vozačku na 2 mjeseca i 400 KM, za koji prekršaj? Odbijanje testa? To bi trebalo da je pravo svakog građanina. Što su ljudi vakcine odbijali?
Ima li ikakve mogućnosti da tvoj um malo sagleda stvari koje su šire od 5 centimetara?
Naslo ti thc popusio si foru i poklopi se
Inace konzumacija jeste zabranjena slovom, ali kaznjivo je posjedovanje, pustanje u promet i proizvodnja.
- DaysleepeR
#94635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Fulila si temu.vjeshalica wrote: ↑16/07/2025 22:14Dodje pjandura sa 3 promila i odbije test, uljudno se milicioner izvini i pusti ga kuci, kilometar nize ubije tvog nekog. Tesko to tvoj um moze da shvati.DaysleepeR wrote: ↑16/07/2025 15:49Vidiš da si ograničen.
-
BadBoy
#94636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jesam li ja jedini koji ne želi da dijeli ulicu da ljudima na apaurinima, ili istupima i antihistaminicima koji uspavljuju.
Alo, ljudi, uspavljuje i smanjuje vrijeme reakcije, šta vam je. Zato se toliko gine i svi se vuku ko mrtvi konji po cesti
Alo, ljudi, uspavljuje i smanjuje vrijeme reakcije, šta vam je. Zato se toliko gine i svi se vuku ko mrtvi konji po cesti
- Edin H.
#94637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako ste već tolerantni prema alkoholu kako onda ako si 0.4 u Engleskoj zakonski smatraju da si trijezan ko’ sudija, a u BiH da si pijan ko’ letva, pojedinci bi rekli i čak kao fosna.nivla wrote: ↑16/07/2025 22:02sinoc sam prosetao vilsonovim, naduvao sam se dovoljno trave da su me testirali bio bih pozitivanPrpa.ba wrote: ↑16/07/2025 21:50 Kakva ludnica na forumu, manja guzva bila kad se Dodik otcjepljivao.
ne pusim, ne pijem, ne koristim nikakve narkotike
@Edin H.
nismo mi slabo tolerantni nego si po zobsu sa 0.3 pijan i ide kazna
- skrbavi-admin
#94638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
free marihuana

apsolutni surreal je da je zandar lizalićar skupljo podatke o drogencityju umjesto inspektorata policije za narkotike.... koje je trebo pozvat da dodju sa sudskim nalogom za pretres pa ti materi odbijaj test na drogivo....daklem odjel za narkotike gladimudo i lagano ćilout kupuju se destinacije dzipovi prodaju dojave i uzima procenat a bogumi se i poplasi koja posiljka ko ona bugarska od 80 kila najcisceg kokaina...kad smo citali vidjeli unistenje droge???? ne talasaj radi kako svi..... drotove ko da je jedan kurac sistema pravio pa su isti i u NYC i u Pakshobistanu.....
ni qrwvackoj ni smrdiji nece bit boljeg vakta za okupaciju tamnog vilajeta.... sjedimo na minderu i lezimo ruke rasirene saku podnavugla i lagano ćil..... nije za nas drzava
apsolutni surreal je da je zandar lizalićar skupljo podatke o drogencityju umjesto inspektorata policije za narkotike.... koje je trebo pozvat da dodju sa sudskim nalogom za pretres pa ti materi odbijaj test na drogivo....daklem odjel za narkotike gladimudo i lagano ćilout kupuju se destinacije dzipovi prodaju dojave i uzima procenat a bogumi se i poplasi koja posiljka ko ona bugarska od 80 kila najcisceg kokaina...kad smo citali vidjeli unistenje droge???? ne talasaj radi kako svi..... drotove ko da je jedan kurac sistema pravio pa su isti i u NYC i u Pakshobistanu.....
ni qrwvackoj ni smrdiji nece bit boljeg vakta za okupaciju tamnog vilajeta.... sjedimo na minderu i lezimo ruke rasirene saku podnavugla i lagano ćil..... nije za nas drzava
- liyf
#94639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To što pričate odbij pa idi na vađenje krvi ne pije vode. Uzorak iz krvi ostaje manje vremena nego onaj iz pljuvačke
i jos za hejtere
trava nije droga
alkohol je gori od droge
i jos za hejtere
trava nije droga
alkohol je gori od droge
- nepass1
#94640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na lexu i apaurinu je brat bratu pola sarajeva od dede i nane do narkomancica od 14-15g
Flonidan i synopen se rokaju isto masovno ali ne kao ovo prvo.
Buraza ledja bolila propisao mu dr apaurin 10mg 3x1. Frajer prvi put da pije nesta tako. Ujutro nije mogao otici na posao. Komiralo ga
- madesa
#94641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nisam upratio , ako neko apaurin popije pozitivan na droge ?
- DaysleepeR
#94642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Niko neće da dijeli cestu sa drogiranim likovima.
Međutim, ovo testiranje i kažnjavanje treba biti bolje i tačnije napravljeno.
Ako ćeš biti kažnjen u ponedjeljak jer si u nedjelju popušio joint, u zakonu jasno treba da stoji da ne smiješ sjesti za volan 24 sata nakon konzumacije marihuane, itd. itd.
Onda ima zakonska osnova za kažnjavanje.
Ne možeš nikako biti kažnjen mimo zakona ako ti je aparat otkrio prisustvo neke substance.
Glavno pitanje i razlog kontrole je da li si u stanju da voziš ili ne.
Međutim, ovo testiranje i kažnjavanje treba biti bolje i tačnije napravljeno.
Ako ćeš biti kažnjen u ponedjeljak jer si u nedjelju popušio joint, u zakonu jasno treba da stoji da ne smiješ sjesti za volan 24 sata nakon konzumacije marihuane, itd. itd.
Onda ima zakonska osnova za kažnjavanje.
Ne možeš nikako biti kažnjen mimo zakona ako ti je aparat otkrio prisustvo neke substance.
Glavno pitanje i razlog kontrole je da li si u stanju da voziš ili ne.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#94643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
glavno pitanje je da li detektira antihistaminik 
-
el_bake007
#94644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
problem tog Dragerovog retardiranog aparata koji koristi saobracajna u ks i policija u rsu je sto za razliku od alkotesta koji pokazuje je li vozac trenutno i pod kolikim uticajem alkohola , on pokazuje binarno da li je vozac uopste konzumirao izmedju ostalog apaurine,leksilijume ( citaj benzodiazepine ) , marihuanu, kokain, lsd i slicno , dakle rezultat je jeste ili nije, kod svakog je organizam razlicit i recimo osoba A i B ispuse dzoint zajedno ili popiju apaurin prije 10 dana i kad ih testiraju jedan pozitivan, drugi negativan
mislim da je jedina vadiona u tom slucaju sudsko odlucivanje uz dobrovoljno vadjenje krvi da se utvrdi da osoba u tom trenutku nije pod dejstvom narkotika , ali opet bi nasli neki nacin da te kazne. ovi aparati su totalno nepouzdani i u vecini civilizovanih drzava se ne koriste, mislim da su u evropi jedino aktivni kod nas u oba entiteta, srbiji, bjelorusiji i irskoj ,i nije neka skupina za pohvaliti se... i false positive rate tog aparata kod testa na marihuanu je 15% sto je apsurdno... al' eto, mora se dobar PR odradit kako investiraju u sigurnost saobracaja a zapravo samo pune budzet dodatno . i da imate recept od doktora za neki benzodiazepin i padnete na testu nece vam vaziti niti pomoci , pitat ce te samo "sto si sjeo za volan"... bukvalno je isto kao da vam uzimaju vozacku i udaraju vas po dzepu jer ste konzumirali alkohol i bili pjani u subotu navecer a danas cetvrtak
zaboravio sam dodati da mozete ispast pozitivni na opijate cak i ako ste bili kod zubara i primili anesteziju , tako da sretno
zaboravio sam dodati da mozete ispast pozitivni na opijate cak i ako ste bili kod zubara i primili anesteziju , tako da sretno
Last edited by el_bake007 on 17/07/2025 08:56, edited 1 time in total.
- vjeshalica
#94645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znaci Drager zaradjuje na furdi u furmanskim zemljamael_bake007 wrote: ↑17/07/2025 08:43 problem tog Dragerovog retardiranog aparata koji koristi saobracajna u ks i policija u rsu je sto za razliku od alkotesta koji pokazuje je li vozac trenutno i pod kolikim uticajem alkohola , on pokazuje binarno da li je vozac uopste konzumirao izmedju ostalog apaurine,leksilijume ( citaj benzodiazepine ) , marihuanu, kokain, lsd i slicno , dakle rezultat je jeste ili nije, kod svakog je organizam razlicit i recimo osoba A i B ispuse dzoint zajedno ili popiju apaurin prije 10 dana i kad ih testiraju jedan pozitivan, drugi negativanmislim da je jedina vadiona u tom slucaju sudsko odlucivanje uz dobrovoljno vadjenje krvi da se utvrdi da osoba u tom trenutku nije pod dejstvom narkotika , ali opet bi nasli neki nacin da te kazne. ovi aparati su totalno nepouzdani i u vecini civilizovanih drzava se ne koriste, mislim da su u evropi jedino aktivni kod nas u oba entiteta, srbiji, bjelorusiji i irskoj ,i nije neka skupina za pohvaliti se... i false positive rate tog aparata kod testa na marihuanu je 15% sto je apsurdno... al' eto, mora se dobar PR odradit kako investiraju u sigurnost saobracaja a zapravo samo pune budzet dodatno . i da imate recept od doktora za neki benzodiazepin i padnete na testu nece vam vaziti niti pomoci , pitat ce te samo "sto si sjeo za volan"... bukvalno je isto kao da vam uzimaju vozacku i udaraju vas po dzepu jer ste konzumirali alkohol i bili pjani u subotu navecer a danas cetvrtak
- gnjev
#94646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Masu gluposti ste napisali a jedina prava istina je da je 99% ovih što su odbili testiranje isto učinilo da im ne dodje do porodice i da se ne pročuje da su narkomani.
Ovaj jedan posto je poneki konrtaš. Lp
Ovaj jedan posto je poneki konrtaš. Lp
Last edited by gnjev on 17/07/2025 08:59, edited 1 time in total.
- tramvajtrojka
#94647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I onda se ljudi pitaju sto ovdje ginu ljudi na cestama kao muhe i sto su reakcije vecini vozaca kao mrtvom konjuel_bake007 wrote: ↑17/07/2025 08:43 problem tog Dragerovog retardiranog aparata koji koristi saobracajna u ks i policija u rsu je sto za razliku od alkotesta koji pokazuje je li vozac trenutno i pod kolikim uticajem alkohola , on pokazuje binarno da li je vozac uopste konzumirao izmedju ostalog apaurine,leksilijume ( citaj benzodiazepine ) , marihuanu, kokain, lsd i slicno , dakle rezultat je jeste ili nije, kod svakog je organizam razlicit i recimo osoba A i B ispuse dzoint zajedno ili popiju apaurin prije 10 dana i kad ih testiraju jedan pozitivan, drugi negativanmislim da je jedina vadiona u tom slucaju sudsko odlucivanje uz dobrovoljno vadjenje krvi da se utvrdi da osoba u tom trenutku nije pod dejstvom narkotika , ali opet bi nasli neki nacin da te kazne. ovi aparati su totalno nepouzdani i u vecini civilizovanih drzava se ne koriste, mislim da su u evropi jedino aktivni kod nas u oba entiteta, srbiji, bjelorusiji i irskoj ,i nije neka skupina za pohvaliti se... i false positive rate tog aparata kod testa na marihuanu je 15% sto je apsurdno... al' eto, mora se dobar PR odradit kako investiraju u sigurnost saobracaja a zapravo samo pune budzet dodatno . i da imate recept od doktora za neki benzodiazepin i padnete na testu nece vam vaziti niti pomoci , pitat ce te samo "sto si sjeo za volan"... bukvalno je isto kao da vam uzimaju vozacku i udaraju vas po dzepu jer ste konzumirali alkohol i bili pjani u subotu navecer a danas cetvrtak
Bukvalno nama je jos i dobro kako je raznisljanje nasih ljudi jbt svi ovi imaju crveni trokut upozorenje sa Marsa da ti lijekovi umanjuju sposobnost racionalne procjene u voznji al jok policija je kriva jer debili i takvi voze
- drug_profi
#94648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na ovaj Drager samo nadodati još toksikološki test u slučaju pozitivnog rezultata. I onda je ok.
Uostalom tako piše u ZOBS. Svako ima pravo tražiti toksikologiju da se utvrdi tačna količina i da li utiče na sposobnosti.
Uostalom tako piše u ZOBS. Svako ima pravo tražiti toksikologiju da se utvrdi tačna količina i da li utiče na sposobnosti.
- Ateista
#94649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nesto kontam, ako nekome taj test pokaze da je pozitivan, da li to pored saobracajnog prekrsaja moze dovesti do jos nekih zakonskih problema kasnije, odnosno da li se taj test moze koristiti kao neka osnova za podizanje optuznice za posjedovanje i koristenje nedozvoljenih supstanci? Kontam da nije to razlog zasto neko odbije taj test, ako nista strah od toga, pa da ide logikom bolje novcana kazna i par mjeseci bez vozacke, nego da se rizikuje da se vuce poslije po sudu.
Naravno, ako moze detektovati i neke lijekove koji su zakonski dozvoljeni, sam test ne moze biti dokaz za tako nesto, ali bi policajac mozda mogao kod pozitivnog tog testa traziti dodatno i nalaz krvi.
Naravno, ako moze detektovati i neke lijekove koji su zakonski dozvoljeni, sam test ne moze biti dokaz za tako nesto, ali bi policajac mozda mogao kod pozitivnog tog testa traziti dodatno i nalaz krvi.
-
kuglanje_ze
#94650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jutros paljevina na Dobrinji. Zapaljeno auto ispred Prime teretane