SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

HelaS

#94501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

nepass1 wrote: 13/07/2025 22:16
made_in_sarajevo wrote: 13/07/2025 18:50 https://crna-hronika.info/sarajevski-ce ... YyLAnjuElQ

Gdje se narednih godina dzaba jede?
Hodzic, sin mu voza wranglera sa ogromnim tockovima. Ono ne mozes da ne primjetis auto
Što veća vozila, glomaznija, kabastija, to veći kompleksi ljudi koji ih imaju i voze :-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#94502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Glasajte opet za najbolji mup :bih:

Znaju se iskaljivati okolo na glupostima
Ateista

#94503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

tokio25 wrote: 12/07/2025 14:31
Ateista wrote: 12/07/2025 14:22
tokio25 wrote: 12/07/2025 13:54

a gdje mozes izaci iz izlovne ako je sa lijeve strane puna linija?

kad neko nije vezan taj prekrsaj ne utice na udes
a kad si dosao iz zabrane itekako utice na udes jer si sa vozilom gdje ne smijes biti
u ovom slucaju je zabrana ta sto ima puna linija sto ne smijes preticati zaobilaziti sta god kroz izlivnu traku

Hajd, ako nista priznao si indirektno da ona tvrdnja da prekrsaj mora znaciti i krivicu kod udesa nije tacna. :mrgreen:

Nije isto kao zabrana, cak i da je ona isla desno, opet im se presijeca putanja ako su oni isli pravo.
To moze biti olaksavajuca okolnost onome ko oduzme prednost gdje nema semafora, ide logikom iz te trake mora skrenuti pa se ja mogu ukljuciti i dodje do kontakta. Ovdje je semafor i crveno, ne smije nikako biti u raskrsnici, nema sta gledati ko je u kojoj traci, ne smije zakonski uci dok se ne upali zeleno i to je to.
pa ti si direktno priznao da je prekrsaj kroz izlivnu traku a onda u istoj recenici kazes da ima pravo i da smije ici prema ilidzi

jbt je li moguce da vezivanje pojasa poredis sa radnjom koja je potencijalno opasna za ucesnike u prometu
ma isto je to jer je zabrana ici pravo iz te trake sto pokazuje i ova slika sto je postavio neko da ima na cesti strelica koja pokazuje gdje vodi traka
Ti si izricito tvrdio da svaki prekrsaj znaci i krivicu, vidis da nije tako. :-)
Ne da mi se vise stvarno, objasnio sam toliko puta sve, ili ne citas ili me trolas, stvarno ne mogu vise.
mali_balon

#94504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Ateista wrote: 14/07/2025 07:21

Hajd, ako nista priznao si indirektno da ona tvrdnja da prekrsaj mora znaciti i krivicu kod udesa nije tacna. :mrgreen:

Nije isto kao zabrana, cak i da je ona isla desno, opet im se presijeca putanja ako su oni isli pravo.
To moze biti olaksavajuca okolnost onome ko oduzme prednost gdje nema semafora, ide logikom iz te trake mora skrenuti pa se ja mogu ukljuciti i dodje do kontakta. Ovdje je semafor i crveno, ne smije nikako biti u raskrsnici, nema sta gledati ko je u kojoj traci, ne smije zakonski uci dok se ne upali zeleno i to je to.
pa ti si direktno priznao da je prekrsaj kroz izlivnu traku a onda u istoj recenici kazes da ima pravo i da smije ici prema ilidzi

jbt je li moguce da vezivanje pojasa poredis sa radnjom koja je potencijalno opasna za ucesnike u prometu
ma isto je to jer je zabrana ici pravo iz te trake sto pokazuje i ova slika sto je postavio neko da ima na cesti strelica koja pokazuje gdje vodi traka
Ti si izricito tvrdio da svaki prekrsaj znaci i krivicu, vidis da nije tako. :-)
Ne da mi se vise stvarno, objasnio sam toliko puta sve, ili ne citas ili me trolas, stvarno ne mogu vise.
Pusti ba respo stari trol samo ignorisi
mali_balon

#94505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

HelaS wrote: 13/07/2025 22:24
nepass1 wrote: 13/07/2025 22:16
made_in_sarajevo wrote: 13/07/2025 18:50 https://crna-hronika.info/sarajevski-ce ... YyLAnjuElQ

Gdje se narednih godina dzaba jede?
Hodzic, sin mu voza wranglera sa ogromnim tockovima. Ono ne mozes da ne primjetis auto
Što veća vozila, glomaznija, kabastija, to veći kompleksi ljudi koji ih imaju i voze :-)
Opste poznata cinjenica velik ego mala cuna sindrom
tokio25

#94506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

naravno da svaki prekrsaj koji se direktno odnosi na saobracaj znaci i krivicu
jbt hvatas se prekrsaja koji nemaju nikakve veze sa situacijom i kazes vdiis da nije tako
mogao si navesti i ako nemas rezervnu sijalicu prekrsaj koji ne utice da li si kriv ili nisi
Ateista

#94507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

tokio25 wrote: 14/07/2025 07:42

jbt hvatas se prekrsaja koji nemaju nikakve veze sa situacijom i kazes vdiis da nije tako
mogao si navesti i ako nemas rezervnu sijalicu prekrsaj koji ne utice da li si kriv ili nisi
Odustajem, misli da si u pravu ako ti je tako lakse, nadam se da neces biti u prilici da se uvjeris da nisi.
tokio25

#94508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Ateista wrote: 14/07/2025 09:03
tokio25 wrote: 14/07/2025 07:42

Odustajem, misli da si u pravu ako ti je tako lakse, nadam se da neces biti u prilici da se uvjeris da nisi.
misli ti da si upravu pa kad budes krsio zakon kao sto inace radis a onda budes provodio svoje zakone vidjet ces sam koliko si u krivu
DonieBrasco

#94509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

BiBi911 wrote: 13/07/2025 18:53
DonieBrasco wrote: 12/07/2025 16:52
Naslovnica wrote: 11/07/2025 19:44 Žešći karambol drveta i bivšeg Mercedesa na Dobrinji prije Imzit pumpe.
Bas ga je razbio kad je uspio da zadnji i prednji tockovi sa desne strane otpadnu, prednj ljevi ikrivljen totalno, vjeravno i zadnji havarisan, "ma nisam isao brzo".
Kako forumski strucnjaci kazu cesta kriva
Nije prilagođena za brzine i silne masine, tipicno.
Haris033

#94510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris033 »

13.07.2025.
crna-hronika.info

Sarajlije uzele stvar u svoje ruke: Objavili slike džeparoša i polijepili po gradu

Nije nepoznanica da veliki broj džeparoša ordinira u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Na meti su najčešće turisti, ali nerijetko se dešava na su žrtve i državljani BiH. Ovaj problem predstavlja veliku anti-reklamu za Sarajevo na što su ranije upozoravale i turističke agencije pri čemu su pozvale MUP KS da ozbiljnije pristupe ovom problemu.

Međutim, danas su Sarajlije odlučile uzeti stvar u svoje ruke, te su na javnim mjestima u centru Sarajeva polijepljene slike džeparoša pri čemu se ukazuje na oprez svima onima koji borave u Sarajevu.

Na slici su četiri ženske osobe, a iznad slike ne napisano ‘PAZI DŽEPAROŠI’, te ispod i na engleskom.

Građani također pozivaju nadležne da ozbiljnije pristupe ovom problemu kako bi građani Sarajeva, ali i turisti bili bezbjedniji.

Image

Zašto su dotične gnjide na slobodi??? :twisted:
Sid the sloth

#94511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sid the sloth »

A iz istog razloga zasto su silni dileri na slobodi. Svako od nas ih moze identifikovati, znaci da im policija zna citavo porodicno stablo ali jok, oni su tu idalje i djeci prodaju sta stignu. Mater i Trojki i ovom njihovom nacelniku policije kao i SDA i onim njihovim.
HelaS

#94512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

Haris033 wrote: 14/07/2025 20:59 13.07.2025.
crna-hronika.info

Sarajlije uzele stvar u svoje ruke: Objavili slike džeparoša i polijepili po gradu
Spoiler
Show
Nije nepoznanica da veliki broj džeparoša ordinira u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Na meti su najčešće turisti, ali nerijetko se dešava na su žrtve i državljani BiH. Ovaj problem predstavlja veliku anti-reklamu za Sarajevo na što su ranije upozoravale i turističke agencije pri čemu su pozvale MUP KS da ozbiljnije pristupe ovom problemu.

Međutim, danas su Sarajlije odlučile uzeti stvar u svoje ruke, te su na javnim mjestima u centru Sarajeva polijepljene slike džeparoša pri čemu se ukazuje na oprez svima onima koji borave u Sarajevu.

Na slici su četiri ženske osobe, a iznad slike ne napisano ‘PAZI DŽEPAROŠI’, te ispod i na engleskom.

Građani također pozivaju nadležne da ozbiljnije pristupe ovom problemu kako bi građani Sarajeva, ali i turisti bili bezbjedniji.

Image

Beznačajan postupak "Sarajlija". Ne postoji osoba koja će im zapamtiti lica, taman da u njih gleda satima, bez treptanja. Niti će se one uznemiriti, jer neće ni znati da su objavljene. Postupak očajnika, nažalost, u izostanku adekvatne reakcije policije. Džeparenje je stari i kontinuirani problem u Sarajevu, i policija ga nikad nije riješila niti rješava na način da ih se džeparoši plaše. Jednostavno - žrtva sarajevskog džeparenja samo će biti kolateral, ništa više :(
Naslovnica

#94513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Neće se okaniti lopovluka dok im neko maljem ne smrska sve kosti šake.
liyf

#94514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

HelaS wrote: 14/07/2025 22:44
crna-hronika.info

Spoiler
Show

Image

Beznačajan postupak "Sarajlija". Ne postoji osoba koja će im zapamtiti lica, taman da u njih gleda satima, bez treptanja. Niti će se one uznemiriti, jer neće ni znati da su objavljene. Postupak očajnika, nažalost, u izostanku adekvatne reakcije policije. Džeparenje je stari i kontinuirani problem u Sarajevu, i policija ga nikad nije riješila niti rješava na način da ih se džeparoši plaše. Jednostavno - žrtva sarajevskog džeparenja samo će biti kolateral, ništa više :(
Kako će ga MUP riješiti kad tužilaštvo ne pokrene postupak i nakon 24-eventualno 48h pusti dotične na slobodu. Barem predložiš pritvor i nema ih po mjesec-dva na slobodi, a ne ovako ganjaš se ko mačka i miš
HelaS

#94515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

liyf wrote: 14/07/2025 22:50
HelaS wrote: 14/07/2025 22:44
crna-hronika.info

Spoiler
Show

Image

Kako će ga MUP riješiti kad tužilaštvo ne pokrene postupak i nakon 24-eventualno 48h pusti dotične na slobodu. Barem predložiš pritvor i nema ih po mjesec-dva na slobodi, a ne ovako ganjaš se ko mačka i miš
Svi se džeparoši znaju između sebe, i oni "domicilni" i svi novi koji dođu. "Policija" je sistem, nije ad hoc intervencija, nije stihijska organizacija.
Thorgerson

#94516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Ne samo dzeparosi, nego i sitni klosari, koji obijaju auta. Razbije staklo da uzme sta god. Ne smijes paketic zvaka ostaviti.

Obicno nastradaju stranci, turisti. Iz normalnih drzava gdje mozes ostaviti ruksak u autu na par sati.

I to se zna i ko radi, kad radi.

Kod mene u naselju siguran sam da par njih obija auta, krade bajkove. Nije to veliki broj.

U citavom gradu garantujem da broj tih likova ne prelazi 100. Mozda i manje. Po naseljima, zna se ko su. Isto sve. I oni ne mogu 100 ljudi dovesti u red.
tramvajtrojka

#94517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tramvajtrojka »

Thorgerson wrote: 14/07/2025 23:02 Ne samo dzeparosi, nego i sitni klosari, koji obijaju auta. Razbije staklo da uzme sta god. Ne smijes paketic zvaka ostaviti.

Obicno nastradaju stranci, turisti. Iz normalnih drzava gdje mozes ostaviti ruksak u autu na par sati.

I to se zna i ko radi, kad radi.

Kod mene u naselju siguran sam da par njih obija auta, krade bajkove. Nije to veliki broj.

U citavom gradu garantujem da broj tih likova ne prelazi 100. Mozda i manje. Po naseljima, zna se ko su. Isto sve. I oni ne mogu 100 ljudi dovesti u red.
kod mene u naselju lokalni klosar malo zajebanijem liku sjebao auto uzeo mu kesu iz binga, ovaj mu bubrege ispresavijao znaci u masnicama i zavojima hodao tri mjeseca, i debil da se okani corava posla ponovno polomio jedno auto nedavno :-)
muha_sa

#94518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Kako znam za sebe vazda je dzeparoša bilo i sad ko nešto novo :-)
dječak sa šibicama

#94519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Ramiz Hodzic i ostali mesari pekari cevabdtije kao elita koju policija stiti zataskavajuci gazenje policajaca :run:

Drzave i govana u pm
Naslovnica

#94520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

dječak sa šibicama wrote: 16/07/2025 10:05 Ramiz Hodzic i ostali mesari pekari cevabdtije kao elita koju policija stiti zataskavajuci gazenje policajaca :run:

Drzave i govana u pm
Da li je moguće da je jedan Ramiz smetljar jači od države?
tokio25

#94521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

nije moguce nego se nije znalo tj zataskavalo se a sada kad bude pritisak javnosti ako ga naravno bude onda ce vidjeti da drzava postoji i za njega

upravo zbog toga kad se desi nesreca se svim silama upire da se ne izadje u javnost na portale itd jer ovako ispod radara moze platiti srediti i sta sve ne
Naslovnica

#94522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

tokio25 wrote: 16/07/2025 10:53 nije moguce nego se nije znalo tj zataskavalo se a sada kad bude pritisak javnosti ako ga naravno bude onda ce vidjeti da drzava postoji i za njega

upravo zbog toga kad se desi nesreca se svim silama upire da se ne izadje u javnost na portale itd jer ovako ispod radara moze platiti srediti i sta sve ne
Šta se nije znalo? Šta treba da se zna?
Bio uviđaj valjda, država je trebala da djeluje.
Zar je potreban pritisak javnosti da bi država radila svoj posao i da se nebi zataškalo?
Zgaziš policajca (državu) i to se zataškava?
Ko je zataškavao?
Naravno, kada kažem "država" mislim na kantonalnu vlast.
tokio25

#94523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Naslovnica wrote: 16/07/2025 11:10
tokio25 wrote: 16/07/2025 10:53 nije moguce nego se nije znalo tj zataskavalo se a sada kad bude pritisak javnosti ako ga naravno bude onda ce vidjeti da drzava postoji i za njega

Zar je potreban pritisak javnosti da bi država radila svoj posao i da se nebi zataškalo?
Ko je zataškavao?
pa ocito je potreban pritisak javnosti jer upravo nase sto bih ja prijavljivao nije moje i neka rade svoj posao je dovelo do ovoga da oni bukvalno mogu da ne naprave nista ako se desi bilo sta kao sto je ovaj slucaj
znaci desilo se zataskaj jer ce ovaj platiti i to je to

zato i postoji ona prica o austriji svicarskoj i sl da je svaka baba deda muskarac zena tamo policajac jer ce te prijaviti
a na osnovu toga ce i htjeti od "zakona" da szna sta se uradilo sa tim
i tamo ence proci da neki cevabdzija udari nekoga i prodje nekaznjeno jer su posljedice i za tog cevabdziju i osoeb koju su zataskale ogromne
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#94524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Ramiz je opasan, cuvaju ga, rizično hapšenje, mogao bi neko nokat slomiti. Pa Jel...
Naslovnica

#94525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

tokio25 wrote: 16/07/2025 11:15
Naslovnica wrote: 16/07/2025 11:10

Ko je zataškavao?
pa ocito je potreban pritisak javnosti jer upravo nase sto bih ja prijavljivao nije moje i neka rade svoj posao je dovelo do ovoga da oni bukvalno mogu da ne naprave nista ako se desi bilo sta kao sto je ovaj slucaj
znaci desilo se zataskaj jer ce ovaj platiti i to je to

zato i postoji ona prica o austriji svicarskoj i sl da je svaka baba deda muskarac zena tamo policajac jer ce te prijaviti
a na osnovu toga ce i htjeti od "zakona" da szna sta se uradilo sa tim
i tamo ence proci da neki cevabdzija udari nekoga i prodje nekaznjeno jer su posljedice i za tog cevabdziju i osoeb koju su zataskale ogromne
Šta imamo čovječe ti ili ja prijavljivati, nek kontam?
Zgažen policajac, bio uviđaj, zna se procedura.
Kako se može zataškati gaženje osobe, pogotovu službene osobe, policajca?
Ne osjećam ni trun krivice za u kontekstu
jer upravo nase sto bih ja prijavljivao nije moje i neka rade svoj posao je dovelo do ovoga
Post Reply