Ukrajina

karanana

#218351 Re: Ukrajina

Post by karanana »

haha, isla je na 1,20 ja mislim.
trebo sam rutalje uzet tad. ili X2
Rothmans

#218352 Re: Ukrajina

Post by Rothmans »

Nemos ti Ukrima nadavat kolko oni mogu procerdat ...
alijagoro

#218353 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

Rothmans wrote: 15/07/2025 22:44 Nemos ti Ukrima nadavat kolko oni mogu procerdat ...
Jbg,valja se tuci sa drugom silom,kosta to.
zigzag

#218354 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Kaže prava raja na telavivskim plažama. Neće ovdje da se druži.
A i mutna je situacija. Sve besmisleniji rat.
Point.

#218355 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Tyke wrote: 15/07/2025 18:21
Crvene_brigade wrote: 15/07/2025 13:25
Tyke wrote: 15/07/2025 11:39
A onda se zapitamo sta su Ukri uradili za to vrijeme, koji progres i sta su vratili za tih godinu i po ili vise?
Jedino im se moze odati pocast da vrhunski prose, naprosise Boga oca i opet za odbranu, nikako za vracanje svoje teritorije. Ili cekaju da im i to rijese Amerika i Evropa?

Ko su “Ukri”? Zašto vrijeđaš Ukrajince? Prekodrinski, informersko-putinofilski narativ je najbolji dokaz koliko su pojedinci nervozni budućim dešavanjima. Idemo dalje...

Ubi vas ta jednostranost i subjektivnost navijacka.
Od pocetka rata pisemo ovdje Ukri, asocijacija na Ukrajince, a ti sad seljackim forama hoces nesto spustis i mene etiketiras kao rusofila ili sta ti vec, umjesto da si konstruktivno odgovorio na sasvim normalno, neprovokatovno i razumno pitanje stanja na terenu.

Pojedinci ste bas ogrizli na ovu temu i ko da imate pms cim se postavi pitanje stagnacije Ukrajinaca na ratistu. I dalje cekam konkretan odgovor ili zaobilazak mog posta.
Šta ukri, šta se glupiraš i praviš pametan, teško ti odvojiti 10 sekundi i napisati Ukrajinci?
AliceInChains

#218356 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Šta, hoćete da lomite lobanje zbog naziva hukra(j)ine?

Da se mene pita ja bi naziv malo jače ukra(j)inizirao, recimo u Ukriiyina :mrgreen:
Point.

#218357 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Evo i vikendaša.
alijagoro

#218358 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

Zanimljiva rasprava u komentarima,cini mi se da ni rusko a niti zapadno oruzje,nije bilo neki game changer
zilog

#218359 Re: Ukrajina

Post by zilog »

JAVELIN-i i Stinger-i su zaustavili invaziju i itekako su bili gamechanger na bojnom polju, omogucivsi mnogostruko manjoj armiji da zaustavi drugu armiju svijete (do tada)...
alijagoro

#218360 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

Bolje receno usporili,nije ni stugna bila losa
apsidejzi

#218361 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

apsidejzi wrote: 12/07/2025 09:03
Crvene_brigade wrote: 11/07/2025 12:24

Je li BBC i Guardian pišu “Časov Jar”? Ne, to čine prekodrinski putinofilsko-vučićevski, režimsko-propagandni toaletoidi.

Tu priču za malu djecu možeš okačiti mačku o rep.
Eeeeee kad je Pokrovsk bio pred padom. Jos u Martu 2024. Pa ne pade. Zadnji veci uspjeh ruske armije je Avdivka prije godinu i po a prije toga Bahmut. Ruska armija je porazena vec. To je svima jasno. Ali budala u kremlju nije i zato siluje svoju armiju dok ne pukne.
A onda se zapitamo sta su Ukri uradili za to vrijeme, koji progres i sta su vratili za tih godinu i po ili vise?
Jedino im se moze odati pocast da vrhunski prose, naprosise Boga oca i opet za odbranu, nikako za vracanje svoje teritorije. Ili cekaju da im i to rijese Amerika i Evropa?
Sta su ukri uradili u tom periodu? Pa prvo su skrsili rusku mornaricu u Crnom moru sto im je omogucilo da mogu izvoziti zito bez straha. To je velika prednost jer njihova ekonomija se bazira na tome. Probali su 2023 izvoziti preko zeljeznice ali su se susjedne drzave bunile i bilo je bas nezgodno. Sad su sebi ustabili ekonomiju. Zatim su razvili dronove koji prvu liniju odbrane drze 10km sirokim. Brojcana prednost rusa anulirana. Zatim su pripremali i uspjesno izveli veliki napad u kojem su unistili trecinu ruskih bombardera. Ti bombarderi su bacali klizece bombe na prve linije odbrane. Avdivka je pala zbog njih.

Ima jos ovih odbrambenih stavki koliko hoces. Naravno, nema ofanzivnih jer to nije lagano protiv Rusije. Mozda ona privremena okupacija Kurska koja je pomogla da se Pokrovsk spasi. Oni se mogu nogom u guzicu sutat od srece sto su se uspjeli odbraniti. Mi smo se jedva odbranili od onih traljavih srba, a imati Rusiju na ledjima je druga prica. Za prevrat ce trebati mnogo resursa.
alijagoro

#218362 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

apsidejzi wrote: 15/07/2025 23:58
Eeeeee kad je Pokrovsk bio pred padom. Jos u Martu 2024. Pa ne pade. Zadnji veci uspjeh ruske armije je Avdivka prije godinu i po a prije toga Bahmut. Ruska armija je porazena vec. To je svima jasno. Ali budala u kremlju nije i zato siluje svoju armiju dok ne pukne.
Sta su ukri uradili u tom periodu? Pa prvo su skrsili rusku mornaricu u Crnom moru sto im je omogucilo da mogu izvoziti zito bez straha. To je velika prednost jer njihova ekonomija se bazira na tome. Probali su 2023 izvoziti preko zeljeznice ali su se susjedne drzave bunile i bilo je bas nezgodno. Sad su sebi ustabili ekonomiju. Zatim su razvili dronove koji prvu liniju odbrane drze 10km sirokim. Brojcana prednost rusa anulirana. Zatim su pripremali i uspjesno izveli veliki napad u kojem su unistili trecinu ruskih bombardera. Ti bombarderi su bacali klizece bombe na prve linije odbrane. Avdivka je pala zbog njih.

Ima jos ovih odbrambenih stavki koliko hoces. Naravno, nema ofanzivnih jer to nije lagano protiv Rusije. Mozda ona privremena okupacija Kurska koja je pomogla da se Pokrovsk spasi. Oni se mogu nogom u guzicu sutat od srece sto su se uspjeli odbraniti. Mi smo se jedva odbranili od onih traljavih srba, a imati Rusiju na ledjima je druga prica. Za prevrat ce trebati mnogo resursa.
Pa traljavi Srbi su bili daleko jaci u poredjenju,jos embargo.
geoxx

#218363 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

Istina. I dobijes taj omjer, al kad uporedis Bosnjake i Ukrajince.
zigzag

#218364 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Dok dronovi i rakete razaraju Ukrajinu, Putin sve odlučniji: Neće stati dok ne dobije sve
dobićeš kurku.
Tyke

#218365 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

Point. wrote: 15/07/2025 23:11
Crvene_brigade wrote: 15/07/2025 13:25

Ko su “Ukri”? Zašto vrijeđaš Ukrajince? Prekodrinski, informersko-putinofilski narativ je najbolji dokaz koliko su pojedinci nervozni budućim dešavanjima. Idemo dalje...

Od pocetka rata pisemo ovdje Ukri, asocijacija na Ukrajince, a ti sad seljackim forama hoces nesto spustis i mene etiketiras kao rusofila ili sta ti vec, umjesto da si konstruktivno odgovorio na sasvim normalno, neprovokatovno i razumno pitanje stanja na terenu.

Pojedinci ste bas ogrizli na ovu temu i ko da imate pms cim se postavi pitanje stagnacije Ukrajinaca na ratistu. I dalje cekam konkretan odgovor ili zaobilazak mog posta.
Šta ukri, šta se glupiraš i praviš pametan, teško ti odvojiti 10 sekundi i napisati Ukrajinci?
De smiri ton i normalno pisi.
I Karanana je gore napisao, to je vise skracenica za Ukrajince a sto smo mnogi ovdje pisali upocetku, i ne znam na osnovu kojeg kriterijuma, cijom odlukom je to pogrdan naziv?
Daj mi primjer gdje se to koristi za omalovazavanje, ismijavanje Ukrajinaca, da ga mozda koriste sami Rusi/Srbi i drugi kao pogrdan izraz.
Ocekujem da ces dati primjer jer si pametan i ne glupiras se kao ja. :mrgreen:
Tyke

#218366 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

apsidejzi wrote: 15/07/2025 23:58

Zato sam i spomenuo Ukrajinska ofanzivna djelovanja u tih npr. godinu i po, koja se spominju i za Ruse.
Defanzivno odoljevaju agresoru i manje-vise ustalili su se na ratistu, ali vracanje svog teritorija ne ide nikako, nazalost. Jedino vrijedno pomena jeste Kursk gdje smo mislili da bi mogli nesto isposlovati kasnije, ali u konacnici jedino je suzbio djelovanja na potezu Pokrovsk sto je dobro, ali to je sve.
Problem je vratiti svoj teritorij. Rusija mozda nije zadovoljna svojim djelovanjem i planirali su to daleko brze i uspjesnije da odrade, probali na blitz krig, ali generalno ne vidim kako su ovdje Rusi gubitnici gdje su u tidjoj zemlji i kontrolisu odredjene dijelove, i dalje napadaju i ginu za to ( a to je Rusima najmanji problem) i zaboli ih hoce li neko priznati okupirani dio zemlje.

I mi smo izgubili dio drzave, na papiru priznata kao cjelovita, a u konacnici znamo da Genocidna Tvorevina ce do sudnjeg dana raditi na podjeli i osamostalienju, da nece priznavati BiH, da ce imati svoje zakone i opstuirati sve sto mogu, a nama ruke svezane iako je to priznati dio BiH i kao takav bi i trebao da funkcionise.
Crvene_brigade

#218367 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Ukrajini stiže kritično potrebno pojačanje, Trump potvrdio: ‘Već su na putu‘
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u utorak da su raketni sustavi Patriot već na putu prema Ukrajini, u sklopu novog NATO-ova dogovora o naoružanju koji uključuje i Europsku uniju. “Oni su već otpremljeni,” rekao je Trump novinarima u bazi Joint Base Andrews. “Dolaze iz Njemačke, a Njemačka će ih potom nadomjestiti.
zigzag

#218368 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Russia launched 400 Shahed-type drones and 1 Iskander-M ballistic missile overnight, - Ukrainian air forces

Skoro svaku noć 400-500 zajebancija.
drug_profi

#218369 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Samo ne znam čemu frka ze te Patriote, kad je masa zadnjih napada u stvari zagušenjem PVO sa šahidima i mamcima, gdje provuku par iskandera ili kinžala.
PVO može razlikovati brzine ciljeva i odabrati oružje kojim ce se braniti.
Ne ruse valjda Sahide Patriotima?
Point.

#218370 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Tyke wrote: 16/07/2025 08:30
Point. wrote: 15/07/2025 23:11

De smiri ton i normalno pisi.
I Karanana je gore napisao, to je vise skracenica za Ukrajince a sto smo mnogi ovdje pisali upocetku, i ne znam na osnovu kojeg kriterijuma, cijom odlukom je to pogrdan naziv?
Daj mi primjer gdje se to koristi za omalovazavanje, ismijavanje Ukrajinaca, da ga mozda koriste sami Rusi/Srbi i drugi kao pogrdan izraz.
Ocekujem da ces dati primjer jer si pametan i ne glupiras se kao ja. :mrgreen:
Šta je karanana napisao me zaboli đon, što je teško napisati Ukrajinci? Oduzme ti 10 sekundi vrijednog vremena? Omlažavanje isto kad se neko pravi pametan i napiše Bošnje.
Peacean

#218371 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

drug_profi wrote: 16/07/2025 09:12 Samo ne znam čemu frka ze te Patriote, kad je masa zadnjih napada u stvari zagušenjem PVO sa šahidima i mamcima, gdje provuku par iskandera ili kinžala.
Baš im za balističke i treba patriot, vidimo da su sve bolji u obaranju dronova a i kada udare nisu baš toliko destruktivni ali balistička kada prođe to ruši sve.
Peacean

#218372 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

janje_

#218373 Re: Ukrajina

Post by janje_ »

alijagoro wrote: 15/07/2025 23:39
Zanimljiva rasprava u komentarima,cini mi se da ni rusko a niti zapadno oruzje,nije bilo neki game changer
Bilo bi sigurno boljih rezultata, da nije bilo taktiziranja i razvlacenja.

Javelin je na pocetku odradio poso. Da su dosle bilo koje rakete s kojim se mogo skrsiti krcki most - dok je imalo velikog znacaja, sigurno bi na jugu bilo drugacije. Sad i da ga skrse, ima pruga.
drug_profi

#218374 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Peacean wrote: 16/07/2025 11:03
drug_profi wrote: 16/07/2025 09:12 Samo ne znam čemu frka ze te Patriote, kad je masa zadnjih napada u stvari zagušenjem PVO sa šahidima i mamcima, gdje provuku par iskandera ili kinžala.
Baš im za balističke i treba patriot, vidimo da su sve bolji u obaranju dronova a i kada udare nisu baš toliko destruktivni ali balistička kada prođe to ruši sve.
Pa znam, ali imali su vec dovoljno i Patriota ostalih sistema za balističke i krstareće. Obarali su po 80-90 dnevno prije dvije godine.
karanana

#218375 Re: Ukrajina

Post by karanana »

ove trampove price su sranja i price za malu djecu.
opet neki glupi rokovi od 50 dana za nesto i za nekakve sankcije koje su sranje.
oruzje koje ce kao "prodat" nece biti dostupno ko zna kad ako ikad. cak i da je sve tacno evo vec su se javili francuzi i rekli da nece ucestvovati u tim transakcijama.
a u medjuvremenu, situacija oko pokrovska je veoma losa i ide ka gorem, rusi napreduju i mislim da ce pokrovsk pasti u narednih famoznih 50 dana. sta onda dalje, mislim da rusi idu na citav donjeck. to moze potrajati ili ce se ukri povuci. tad mi moglo stati (za sad do daljnjeg).
Post Reply