cija123 wrote: ↑15/07/2025 14:24
Chmoljo wrote: ↑15/07/2025 14:10
pa nije baš toliko ni banalno za položiti taj ispit. nije težak svakako, ali sad da se može onako iz glave, pa i ne može a da nije na sreću. posebno ljudi koji se ne interesuju za državno uređenje ili aktuelne teme o EU.
Vrlo je banalno, ako želiš taj posao. Imaš skriptu na ADSu, pročitaš jednom i ništa strašno. Za prolaz treba 60%. Ne možeš konkurisati za posao u državnim institucijama i da te to ne inetersuje...koje gluposti pričaš.
Naravno, za one koji su unaprijed odabrani kandidati je još lakše. Oni urade 100%, da ne otvore skriptu i da ih to upšte ne inetresuje.
Ja polagao nekad davno taj ispit, kad sam mislio da ce me jedan dan zapasti kakav drzavni posao, i platio ga sam, cini mi da je bio 4 stoje.
Posto me nikad nisu isli predmeti sa puno teksta, i zavrsio sam tehnicki fax, ljudi dragi ja sam sam se bukvalno polomio dok sam ono naucio. Proslo je bilo i godina od kad sam zadnji put nesto morao nauciti, ali je bila patnja.
Bila je nekakva skripta, meni je mozak izgorio dok sam nacio one tuzbe, zalbe, arhivsko poslovanje, gdje ide pecat, s koje strane zaglavlje, ali na kraju sam nekako prosao