Narod i Pravda (Konakovic)

cija123

#39951 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cija123 »

Chmoljo wrote: 15/07/2025 14:10 pa nije baš toliko ni banalno za položiti taj ispit. nije težak svakako, ali sad da se može onako iz glave, pa i ne može a da nije na sreću. posebno ljudi koji se ne interesuju za državno uređenje ili aktuelne teme o EU.
Vrlo je banalno, ako želiš taj posao. Imaš skriptu na ADSu, pročitaš jednom i ništa strašno. Za prolaz treba 60%. Ne možeš konkurisati za posao u državnim institucijama i da te to ne inetersuje...koje gluposti pričaš.

Naravno, za one koji su unaprijed odabrani kandidati je još lakše. Oni urade 100%, da ne otvore skriptu i da ih to upšte ne inetresuje. :D
LSD

#39952 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by LSD »

Velkoski wrote: 15/07/2025 14:23 Image

Ah, da, krenulo se s najnižim nivoom populizma :mrgreen:
Kakav ublehas :lol: :lol: Ramo Isak style.

Trojki treba izlomiti kicmu, a ta kicma je NIP (ex-SDA), jer oni imaju najvise radne energije, mogu najvise petljati i glavni su ublehasi.
Ovi ostali ce sami popadati.
Styling

#39953 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

gidra wrote: 15/07/2025 13:58
Styling wrote: 15/07/2025 13:56
gidra wrote: 15/07/2025 13:55
Ne znam ja da li, niti me zanima. Samo ti konstatujem kakva je praksa nevezano za ovo ministarstvo ili ovaj slučaj.

Ne može ADS sastavljati stručna pitanja vezana za neku usku oblast, to rade stručni ljudi iz ministarstava koji budu u tim komisijama.
Tako je i na svim ostalim koje provode agencije.
Da bi došli do stručnih testova moraju položiti test opšteg znanja. Tu ih najviše popada jer ne znaju osnove.
ma to je smiješno, to svaki srednjoškolac položi za 15 minuta prolazom jednom kroz skriptu.
To jednom položiš samo u životu i važi ti za bilo koji konkurs ubuduće.

najbitiji je da briljiraš na usmenom, kao što rekoh već iznad :D
Kako onda ona Ćosovička iz SDA nije prošla opšti?
Styling

#39954 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

mishic wrote: 15/07/2025 13:59 Kiflu i njegov NiP napali, kako on veli, četnici, ustaše i balije...

Ova zemlja i narodi u njoj imaju bezbroj pripadnika najvećeg šljama koji postoji na kugli zemaljskoj ali ovaj fenomen da kako vrijeme prolazi uvijek i redovno postaju i nastaju sve gori i gori pa se tako prethodni zaborave... Kifla je jedan od takvih primjera. Nema koga nije popljuvao, opanjkao, na koga nije lagao i ne postoji šta nije slagao pa mu sada svi i sve krivo.

Narkići inaće znaju biti simpa sve do trenutka dok njihova potreba za jačom dozom ne nadmaši raspoložive količine bijelog...
A nakon toga postaju opasni, propadaju i sve oko sebe upropaštavaju...
Iznošenje istine i obznanjivanje kriminala ti zoveš panjkanjem? Takvima i treba SDA na vlasti. Da vas pravi budalama a da ništa ne smijete pitati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#39955 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

gidra wrote: 15/07/2025 14:04
_BataZiv_0809 wrote: 15/07/2025 09:59
Thorgerson wrote: 15/07/2025 09:37 Nip, a i generalno trojka moraju imati as, ali bas neki as u rukavu za 2026-tu. Jer ovako, ne znam. Gledam po fb raja koja ih je zdusno podrzavala, okrenuli su se... samo ne znam kome.
Ne moraju se nikome ni okrenuti. Dovoljno je samo da ne izadju na izbore.
Znamo ciji ce glasaci sigurno izaci.
1+1=2
Neće Bato, ja mislm da će se preliti Semiru Efendiću, to su desni swingerski Bošnjački glasovi, makar u Sarajevu.
U jednom periodu su bili ZaBiH, nakon toga SBB, pa NIP, sada je red na Semira, a možda i pokoji glas zaluta DF-u.
U Sarajevu da, svakako. Prelit ce mu se oni kojima nije gadljiva saradnja sa SDA. Koliko je takvih, vidjet cemo.

Mada mislim da ce kanton ostati otprilike lapo lapo kao i sto je sad.

Sebija, Zahiragic, Devic, Zuhric, Bandic i kompanija koliko god da povuku svojih glasaca, izazivaju i kontraefekat jer motivisu i glasace suprotne strane.
gidra

#39956 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by gidra »

Styling wrote: 15/07/2025 14:42
gidra wrote: 15/07/2025 13:58
Styling wrote: 15/07/2025 13:56

Da bi došli do stručnih testova moraju položiti test opšteg znanja. Tu ih najviše popada jer ne znaju osnove.
ma to je smiješno, to svaki srednjoškolac položi za 15 minuta prolazom jednom kroz skriptu.
To jednom položiš samo u životu i važi ti za bilo koji konkurs ubuduće.

najbitiji je da briljiraš na usmenom, kao što rekoh već iznad :D
Kako onda ona Ćosovička iz SDA nije prošla opšti?
veze nemam ko je to, vjerovatno što je nesposobna.
dječak sa šibicama

#39957 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dječak sa šibicama »

Cetnici ustase i balije, on i kum sami.

Neravnopravna bitka.
Styling

#39958 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

dječak sa šibicama wrote: 15/07/2025 14:47 Cetnici ustase i balije, on i kum sami.

Neravnopravna bitka.
Nisu baš sami……..
dječak sa šibicama

#39959 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

_BataZiv_0809 wrote: 15/07/2025 14:45 U Sarajevu da, svakako. Prelit ce mu se oni kojima nije gadljiva saradnja sa SDA. Koliko je takvih, vidjet cemo.

Sebija, Zahiragic, Devic, Zuhric, Bandic i kompanija koliko god da povuku svojih glasaca, izazivaju i kontraefekat jer motivisu i glasace suprotne strane.
Nekad bjese, mene je Gratz motivirao da glasam za Mandica, sad se kajem i radije bih glas dao Muhamedu.

Na narednim izborima, ili SDA ili hrvatska cista stranka prava. Mozda i SNSD. Kad je cirkus nek je cirkus.
LSD

#39960 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by LSD »

dječak sa šibicama wrote: 15/07/2025 14:47 Cetnici ustase i balije, on i kum sami.

Neravnopravna bitka.
Dovoljni su samo on i kum da cetnicima, ustasama i balijam mrse racune :lol:

NOrod i prOvda, divan naziv u koji vjeruje krezuba sirotinja.
Styling

#39961 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

dječak sa šibicama wrote: 15/07/2025 14:49
_BataZiv_0809 wrote: 15/07/2025 14:45 U Sarajevu da, svakako. Prelit ce mu se oni kojima nije gadljiva saradnja sa SDA. Koliko je takvih, vidjet cemo.

Nekad bjese, mene je Gratz motivirao da glasam za Mandica, sad se kajem i radije bih glas dao Muhamedu.

Na narednim izborima, ili SDA ili hrvatska cista stranka prava. Mozda i SNSD. Kad je cirkus nek je cirkus.
Vidi se da si čvrst u stavovima i uvjerenjima :lol:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#39962 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

Dobro se sjećam galame ovdje kada je Zahiragić koristio termin "balije".
Čudno, sad ovdje niko ne vidi problem u tom. Čudno...
dječak sa šibicama

#39963 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Sto bi rekao Dusko Dugousko, moj je glas me(ha)k ali je zato moja toljaga tvrda.

Stav prema Trojki fomiran na osnovu iskustva, vece nesposobne bagre ne vidje ova drzava. Osim Demidza, niko nikakve rezultate nema, osim sto kradu na svakom koraku i nekoliko pljackaskih afera imaju vec u tefteru.

Prosipa se suplja o ulaganjima investicijama opravdanosti inflacije, a onda se kupuju automobili, zaposljava bez konkursa ili rodjacko familijarno, ahbabski, trose stotine hiljada na reprezentacije, zaposljava i kunto i panto nelegalno.

Koji cete nam kurac onda, ako ste isti ili jos i gori od prethodnika.
Last edited by dječak sa šibicama on 15/07/2025 14:58, edited 1 time in total.
mishic

#39964 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

Styling wrote: 15/07/2025 14:44 Iznošenje istine i obznanjivanje kriminala ti zoveš panjkanjem? Takvima i treba SDA na vlasti. Da vas pravi budalama a da ništa ne smijete pitati.
Unaprijed sam znao koja ovca će se javiti na ovu prozivku...

A ovo "vas" i jeste ta narko-politika koja se sada našla na udaru što bi ti boss rekao i "četnika i ustaša i balija"...

A istina i kriminal evo i dalje se iznosi i takvima treba NiP i Kifla koji će u sjenu baciti sve prethodne krimose
geoxx

#39965 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by geoxx »

cija123 wrote: 15/07/2025 14:24
Chmoljo wrote: 15/07/2025 14:10 pa nije baš toliko ni banalno za položiti taj ispit. nije težak svakako, ali sad da se može onako iz glave, pa i ne može a da nije na sreću. posebno ljudi koji se ne interesuju za državno uređenje ili aktuelne teme o EU.
Vrlo je banalno, ako želiš taj posao. Imaš skriptu na ADSu, pročitaš jednom i ništa strašno. Za prolaz treba 60%. Ne možeš konkurisati za posao u državnim institucijama i da te to ne inetersuje...koje gluposti pričaš.

Naravno, za one koji su unaprijed odabrani kandidati je još lakše. Oni urade 100%, da ne otvore skriptu i da ih to upšte ne inetresuje. :D
Ispit na federalnom nivou nije banalan. Niti ima kakva skripta. Mozda je drugačije na drzavnom nivou.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#39966 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 15/07/2025 14:49

Pa ako ti gradjanska savjest moze podnijeti da indirektno dovedes Zahiragica i Sebiju na vlast, go get it tiger, to je ljepota demokratije :lol:

Mogu pisat po nama sa vrha zgrade a imamo prava i mi na njih :mrgreen:
kabal1337

#39967 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kabal1337 »

dječak sa šibicama wrote: 15/07/2025 14:58 Sto bi rekao Dusko Dugousko, moj je glas me(ha)k ali je zato moja toljaga tvrda.

Stav prema Trojki fomiran na osnovu iskustva, vece nesposobne bagre ne vidje ova drzava. Osim Demidza, niko nikakve rezultate nema, osim sto kradu na svakom koraku i nekoliko pljackaskih afera imaju vec u tefteru.

Prosipa se suplja o ulaganjima investicijama opravdanosti inflacije, a onda se kupuju automobili, zaposljava bez konkursa ili rodjacko familijarno, ahbabski, trose stotine hiljada na reprezentacije, zaposljava i kunto i panto nelegalno.

Koji cete nam kurac onda, ako ste isti ili jos i gori od prethodnika.
Upravo tako, ali imaju stranacke uposlenike na ovom forumu pa se napravi (filtrira) da drugacije izgleda.
dječak sa šibicama

#39968 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Nemam ja neke probleme oko toga, sto se mene tice sve je to isto, i Trojka i Sebija i Zaha. Sustinske razlike nema, a za to je kriva Trojka.

Mene je SDP dva puta prevario, nece vise nikada.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39969 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

Ako želiš taj posao banalno je sve. Interesovanje podrazumijeva interesovanje mimo posla, praćenje vijesti mimo posla i slicno

Neko ko je radio u računovodstvu i ganja taj referat u drzavnoj službi sasvim sigurno nije imao priliku kroz posao znati broj zastupnika u parlamentu ili status zemlje u pristupanju sa eu.

Ne mora posebno poznavati ni upravni postupak.

Dakle, da, neko ko nije imao dodira sa tim nije mu jednostavno jer je to drugi svijet. Počni se družiti sa ljudima koji ne prate politiku i rade u realnom sektoru pa ćeš vidjeti da gluposti ti pišeš.
vee-jay

#39970 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by vee-jay »

Jebote sto si ljudi vec unaprijed peru savijest.
Glasajte za SDA, glasajte za Dodika, Covica ... citav svijet vecinski glasa za nacionaliste i fasiste - niko ne ocekuje da Bosanac bude pametniji od njih.
last mohicans

#39971 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by last mohicans »

LSD wrote: 15/07/2025 14:29

Trojki treba izlomiti kicmu, a ta kicma je NIP (ex-SDA), jer oni imaju najvise radne energije, mogu najvise petljati i glavni su ublehasi.
U postu mu fali mu senzibilitet za Daliju bez posla ili Avdo, nekoga još da okrivi ko se ne osjeća ovim pobrojanim. Fakat sam imao velike simpatije prema ovoj stranci, glasao na lokalu, njegovog flopa Dzaku, Kanticinog sestrića koju se već zadnje izbore kaznili glasači. Totalno razočarenje i nije svjestan da ga kopaju loše vođenje partije i sljam koji je navukao, sav SDA modus operandi koji je naučio, a ne ovi tekstovi, napadi medijski pa i nase seruckanje na forumu. Gledaj ovog Okerića na TVSA, drskosti, nadmenosti, zajebali su i najnadmenije sdpovce.
LSD

#39972 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by LSD »

last mohicans wrote: 15/07/2025 15:43

U postu mu fali mu senzibilitet za Daliju bez posla ili Avdo, nekoga još da okrivi ko se ne osjeća ovim pobrojanim. Fakat sam imao velike simpatije prema ovoj stranci, glasao na lokalu, njegovog flopa Dzaku, Kanticinog sestrića koju se već zadnje izbore kaznili glasači. Totalno razočarenje i nije svjestan da ga kopaju loše vođenje partije i sljam koji je navukao, sav SDA modus operandi koji je naučio, a ne ovi tekstovi, napadi medijski pa i nase seruckanje na forumu. Gledaj ovog Okerića na TVSA, drskosti, nadmenosti, zajebali su i najnadmenije sdpovce.
Napadaju nas zajedno četnici, ustaše i balije. Svim snagama. Združeno i koordinirano. Jer im nikad niko nije mrsio račune kao mi. Narod i pravda - napisao je Konaković
Zapravo, ovo je Dodik style....samo izbaci ustase, cetnike, balije - umjesto njih ubaci OHR, Smita ili Brisel i shvatit ces da si dobio Dodika 2 po nacinu komunikacije i percepcije vođenja politike.
Siege mentality gdje se predstavljas iskljucivo kao zrtva napada, svi oko nas neprijatelji, okruzeni smo sa njima, svi nam zele zlo, moramo zbiti redove, mi smo jedini ispravni, borimo se protiv sila tame, zadajemo im udarce....eto to je ta prica....tako je verglao i Dodik svojim simpatizerima, isto to radi i Kifla svojim.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39973 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

last mohicans wrote: 15/07/2025 15:43

jako loše hendla ovo sve. prerano se oturio od baze koju nije kultivisao i bilo je potrebno još ciklusa da smećare iz stranke odstrani i kadrovira kako Bog zapovijeda. nažalost valjda je mislio da će ga neka priča na državnom nivou oprati, ali nije i sad puši žestoku foru.

kad predsjednik stranke uzme izvršnu vlast, ta vlast kvalitetno popuši naredni izborni ciklus. ne znam kako ovim to nije jasno. jak si onoliko koliko možeš sposobnih ljudi dovesti da rade konkretan posao. to može proći Dodiku, al samo i samo iz razloga na koji je način uređen RS.

ja npr nikada nisam glasao za NIP, niti bih. ali je NIP, u stvari Kifla bio među začetnicima nečeg novog. kadroviranje mu je katastrofalno i to će ga koštati što kažešm, a ne mahalske avdine priče koje je pošamarao na Hayatu.
no_sekirli

#39974 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by no_sekirli »

Ja polagao nekad davno taj ispit, kad sam mislio da ce me jedan dan zapasti kakav drzavni posao, i platio ga sam, cini mi da je bio 4 stoje.
Posto me nikad nisu isli predmeti sa puno teksta, i zavrsio sam tehnicki fax, ljudi dragi ja sam sam se bukvalno polomio dok sam ono naucio. Proslo je bilo i godina od kad sam zadnji put nesto morao nauciti, ali je bila patnja.

Bila je nekakva skripta, meni je mozak izgorio dok sam nacio one tuzbe, zalbe, arhivsko poslovanje, gdje ide pecat, s koje strane zaglavlje, ali na kraju sam nekako prosao :D
tokio25

#39975 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tokio25 »

ma ovo izvlacenje je nigdje veze
umjesto da kaze tu smo da sve sto treba sipi da se obezbjedi i dostavi da u sto kracem roku to i uradimo
i da stvarno to urade i da se vidi da nemaju veze sa kartelom ili kim vec
ako ima veze sa kartelom naravno nece to uraditi
i ja licno bih volio da sve precesljaju i da se vidi da li stvarno zastupaju ono sto govore i da li sda laje a i ostali s razlogom ili ne
Post Reply