Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
corolla02 wrote: ↑14/07/2025 16:04
svi motori od 1.0l su karikature od motora
nisam znao da postoji hondin 3cyl
Ima 1.0 3 cyl...ja gledao taj civic, zainteresovan bio..ali nije to to..
Iako je citroen isto 3 cyl i slicne snage, djeluje jace u svakom pogledu u odnosu na hondu. Ostalo je kod civica sve na vecem nivou.
kravamuzara wrote: ↑14/07/2025 17:04
1.0-1.2 troklipci su patnja bez automatika.
Kod honde je poprilicno izrazena turbo rupa...
Sve je to u pet deka, moras biti jebeni Max Verstappen da ga stalno drzis na potrebnim obrtajima, efektivni raspon je vrlo mali, zamajci su im teski, turbine dodaju 2-3 bara i bez boosta se nista ne desava, vrlo zamarajuce kad samo zelis normalno voziti.
Kakav max verštapen?
Vozio sam ateku 1.0 ručni mjenjač na rent a karu, nekoliko stotina km što grad, Autoput i otvorena, 4 putnika i stvari, sve 5 lagana i opuštena vožnja.Nikakva patnja.
Kome je problem to voziti nema šta da traži za volanom, neka podere vozačku.
hopi wrote: ↑14/07/2025 18:03
Kakav max verštapen?
Vozio sam ateku 1.0 ručni mjenjač na rent a karu, nekoliko stotina km što grad, Autoput i otvorena, 4 putnika i stvari, sve 5 lagana i opuštena vožnja.Nikakva patnja.
hopi wrote: ↑14/07/2025 18:03
Kakav max verštapen?
Sjedi voziti manual pa dsg 1.0 tifusara i sve će ti se samo od sebe reći.
Sluzi i sa manualom svrsi ali mu automatik sakriva mane i puno se bolje vozi.
Ma kako da ne, evo Odoh odmah tražiti da uspoređujem ta dva vozila tj mjenjača iako me to apsolutno ne zanima niti ću kupovati kola s tim motorom.
Btw, kakav je to izraz tifusar, šta treba značiti u ovom slučaju? Nešto smiješno?
(da za bolest znam, a i dan danas se u određenoj mjeri bavim zaraznim oboljenjima)
hopi wrote: ↑14/07/2025 18:48
Ma kako da ne, evo Odoh odmah tražiti da uspoređujem ta dva vozila tj mjenjača iako me to apsolutno ne zanima niti ću kupovati kola s tim motorom.
Btw, kakav je to izraz tifusar, šta treba značiti u ovom slučaju? Nešto smiješno?
(da za bolest znam, a i dan danas se u određenoj mjeri bavim zaraznim oboljenjima)
Muzara je zarazen tim nazivom. A mozda i bukvalno. Ko ce ga znati sta se sve pise
Jos govori bolji 1.0 sa automatikom.
kaze se DSG samo. A ne ostalim automaticima. Obicni automatik i cvt pojede 30% snage motora kroz pretvarac obrtnog momenta pogotovo pri startanju i nemoze nikako
Ici bolje od manuelca osim ako nije dsg
Kod honde je poprilicno izrazena turbo rupa...
Sve je to u pet deka, moras biti jebeni Max Verstappen da ga stalno drzis na potrebnim obrtajima, efektivni raspon je vrlo mali, zamajci su im teski, turbine dodaju 2-3 bara i bez boosta se nista ne desava, vrlo zamarajuce kad samo zelis normalno voziti.
Tifusar 1.0 manual i dsg su dva razlicita auta.
1.2 PureTech (turbo) je vrlo dobar i sa MT i EAT8 mjenjačem.
Atmosferac stvarno nema kuveta.
B6Redhell wrote: ↑14/07/2025 19:34
Jos govori bolji 1.0 sa automatikom.
kaze se DSG samo. A ne ostalim automaticima. Obicni automatik i cvt pojede 30% snage motora kroz pretvarac obrtnog momenta pogotovo pri startanju i nemoze nikako
Ici bolje od manuelca osim ako nije dsg
Vozio sam aktuelog Clia 90 tCe CVT i iznenadio sam se kako mjenjač dobro radi. Svjetlosna godina ispred starog Jazza CVT.
OT, Renault je ostavio Clia sada samo kao ETech i 90 tCe MT.
Turbaci se ljepse voze od 1.4 atmosferca sa isto ks, provjereno
Naravno, i to će potvrditi svako kompetentan. Recenzisti koji su se navozali svega i svačega isto tvrde. Ne zamjeraju oni Mazdi bez razloga atmosferske motore.
Pitanje jedno za majstore,, golf VI , 1.6 77kw,, je li moguce da brzina cim padne na 40km/h ili niža,da vozilo na uzbrdici moram prebaciti u 2 brzinu jer nema sanse da povuče u 3ćoj. Da li zbog male kubikaze motora jer na V-ici sa 1.9 i isto kilovata, vozilo ne samo da povuce nego nogu prebaciti i u 4-tu lagano ako nema guzve na uzbrdici, hvala