Desavanja u Hrvatskoj
- okanomalo
#28176 Re: Desavanja u Hrvatskoj
koliko je "dobar" tompson poslije hipodroma? neki mediji navode i 20.mil. eura.(zarada ne samo od ulaznica vec sponzori, od prodaje majica, krunica i slicno). u imotckom ce zarada biti manja nece ici ispod bar 4.mil. eura. da li je to domoljublje da se tolike pare uzmu za par sati podilazenja niskim strastima primitivnog narodao? zasto nisu ulaznice bile 5€? tako i baja mali mindza uzima lopatom primitivce a zivi u becu, kcer skoluje u americi. ljubi rusiju a zivi na mrskom zapadu. dok je zatucanih budala neka sisaju ovce koliko hoce. da se ne varamo,imaju podrsku u vlasti i njih ne treba amnestirati.
davno sam napisala da nismo izasli iz cetrdesetih a ni devedesetih. putuj evropo....a ni ona nije sto je nekad bila. 
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#28177 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ih, pa i jedan i drugi su seljačine iz vukojebina podno Dinare, dizali moral u ratu pjevajući o nacionalizmu iz duboke pozadine. Unovčili dobro krkanski mentalitet naroda koji lože na istu foru već 30 godina...
Što je najgore lože i klince u dijaspori čija godina rođenja počinje brojem 2...
Što je najgore lože i klince u dijaspori čija godina rođenja počinje brojem 2...
- eltroxin
#28178 Re: Desavanja u Hrvatskoj
E ako si ti pisala onda mora da je istina. Jos uvijek cekamo da nam postavis gdje u ustavu RH bilo sta za ZDS kao sto tvrdis ili priznaj da lazes.KraljicaIzJajca wrote: ↑14/07/2025 12:10Pisala sam o dodatnim zabranama, koje su više puta dodane ili nadopunjene, doslovno prije 10tak godina je bila dopuna detalja u Njemačkoj.
Nisu oni etnički očistili državu, jer imaš solidan broj grupa manjina, Albanci, Ukrajinci,Česi, mnogo ima iz BiH, a mnogi Srbi su uzeli Hr. Putovnicu, npr. Aleksandra Prijović, iako više ne živi u Hrvatskoj.
Uopće ne relativiziram, već podvlačim da je proces uvođenja i modificiranja zakon usporen, a isti znatno ovisi od niza utjecaja vanjisih i unutarnjih politika.
Ovi “mnogo iz BiH” se zovu Bosnjaci.
I ko kaze da hrvatska policija ne reaguje na fasisticke provokacije?
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ml ... ostalo_d_0
- Domaci izdajnik
#28179 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa ako ćeš pravo, policija je u pravu gleda tri prsta: https://www.index.hr/magazin/clanak/Ha ... 37426.aspx
- dječak sa šibicama
#28180 Re: Desavanja u Hrvatskoj
20 miliona je promet, prihod, a zarada je puno manja jer su megakoncerti skupi ko sam djavo. Od ozvucenja koreografije osiguranja infrastrukture, to kosta nekoliko miliona eura.
Takodje drzava je uzela svoje jer sve je islo elektronski, kroz fiskalne kase.
-
Karikaturist
#28181 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Prosjecan visitor na koncertu ide sljakati nazad u EU, a Tupson hladiti mudca i brojati solde u Cavoglavama.
Koliko god da je uhar je, nikad laksa para.
Koliko god da je uhar je, nikad laksa para.
-
kakavdanakneiskustvu
-
RtrnOfSalisbury
#28183 Re: Desavanja u Hrvatskoj
... mene je cudno sta je namjerenje brace rvata sa tim pozdravljem i ostalijem sto ide uz to ? srpsko pitanje su resili prilicno i morebidne da gledaju u buducnost pa hoce da smanje broj eventualnih povratnika, dolaznika i sl ? a usput malo mjerkaju hb i tj. sela okolo mostara ? na sloveniju nece udarit sigurno
- eltroxin
#28184 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Naravno da su u pravu. Vidis da se moze kada se hoce.Domaci izdajnik wrote: ↑14/07/2025 15:16 Pa ako ćeš pravo, policija je u pravu gleda tri prsta: https://www.index.hr/magazin/clanak/Ha ... 37426.aspx
Samo su potvrdili moju tezu o kukastom krizu i kukastom krstu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28185 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pisao je neko na forumu da je radio u Grckoj. I domicilni Grci a la mi cuga, hrana, da je sta zguzit, kako drzavu zakinut, kako sto manje radit a sto vise imat, a Grk koji je rodjen i odrastao u Australiji nije prestajao tusiti o Makedoniji (to je ono vrijeme kad je Makedonija krenula u zestoku kampanju pravljenja cirkusa od Skoplja).Domaci izdajnik wrote: ↑14/07/2025 14:50 Ih, pa i jedan i drugi su seljačine iz vukojebina podno Dinare, dizali moral u ratu pjevajući o nacionalizmu iz duboke pozadine. Unovčili dobro krkanski mentalitet naroda koji lože na istu foru već 30 godina...![]()
-
Bodkin
#28186 Re: Desavanja u Hrvatskoj
manje vise svugdje isto ali reci da su domaci super i samo ta dijaspora agresivna muti sliku je poprilicno zavaravanje_BataZiv_0809 wrote: ↑14/07/2025 17:22Pisao je neko na forumu da je radio u Grckoj. I domicilni Grci a la mi cuga, hrana, da je sta zguzit, kako drzavu zakinut, kako sto manje radit a sto vise imat, a Grk koji je rodjen i odrastao u Australiji nije prestajao tusiti o Makedoniji (to je ono vrijeme kad je Makedonija krenula u zestoku kampanju pravljenja cirkusa od Skoplja).Domaci izdajnik wrote: ↑14/07/2025 14:50 Ih, pa i jedan i drugi su seljačine iz vukojebina podno Dinare, dizali moral u ratu pjevajući o nacionalizmu iz duboke pozadine. Unovčili dobro krkanski mentalitet naroda koji lože na istu foru već 30 godina...![]()
-
tokio25
#28187 Re: Desavanja u Hrvatskoj
manje vise svi u australiji su okorjeli nacionalisti bez obzira na pripadnost bilo kojoj naciji narodu i sl koji su tamo rodjena dijaspora
upoznao sam hrvaticu jednu i jednog naseg iz australije
ono hrvatska do tokia a ovaj bosna do cikaga i sl prica
inace onako kao raja su super sve dok ne pocne ta prica
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#28188 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To niko nije rekaoBodkin wrote: ↑14/07/2025 17:34manje vise svugdje isto ali reci da su domaci super i samo ta dijaspora agresivna muti sliku je poprilicno zavaravanje_BataZiv_0809 wrote: ↑14/07/2025 17:22Pisao je neko na forumu da je radio u Grckoj. I domicilni Grci a la mi cuga, hrana, da je sta zguzit, kako drzavu zakinut, kako sto manje radit a sto vise imat, a Grk koji je rodjen i odrastao u Australiji nije prestajao tusiti o Makedoniji (to je ono vrijeme kad je Makedonija krenula u zestoku kampanju pravljenja cirkusa od Skoplja).Domaci izdajnik wrote: ↑14/07/2025 14:50 Ih, pa i jedan i drugi su seljačine iz vukojebina podno Dinare, dizali moral u ratu pjevajući o nacionalizmu iz duboke pozadine. Unovčili dobro krkanski mentalitet naroda koji lože na istu foru već 30 godina...![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#28189 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I ja sam tako upoznao Hrvaticu iz Amerike, ono pricali smo kombinacijom naseg i engleskog jezika, kod nje je nas sa teskim americkim naglaskom. Cura urbana, liberalna, prava zapadna zena, ali kad sam joj rekao odakle sam, kaze dobro je Sarajevo samo ima previse muslimanatokio25 wrote: ↑14/07/2025 17:51 manje vise svi u australiji su okorjeli nacionalisti bez obzira na pripadnost bilo kojoj naciji narodu i sl koji su tamo rodjena dijaspora
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#28190 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Udari im sunce u glavu jbg._BataZiv_0809 wrote: ↑14/07/2025 18:26I ja sam tako upoznao Hrvaticu iz Amerike, ono pricali smo kombinacijom naseg i engleskog jezika, kod nje je nas sa teskim americkim naglaskom. Cura urbana, liberalna, prava zapadna zena, ali kad sam joj rekao odakle sam, kaze dobro je Sarajevo samo ima previse muslimanatokio25 wrote: ↑14/07/2025 17:51 manje vise svi u australiji su okorjeli nacionalisti bez obzira na pripadnost bilo kojoj naciji narodu i sl koji su tamo rodjena dijaspora
inace onako kao raja su super sve dok ne pocne ta prica![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#28191 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Udarala se i ona dobrosehohari wrote: ↑14/07/2025 18:27Udari im sunce u glavu jbg._BataZiv_0809 wrote: ↑14/07/2025 18:26I ja sam tako upoznao Hrvaticu iz Amerike, ono pricali smo kombinacijom naseg i engleskog jezika, kod nje je nas sa teskim americkim naglaskom. Cura urbana, liberalna, prava zapadna zena, ali kad sam joj rekao odakle sam, kaze dobro je Sarajevo samo ima previse muslimanatokio25 wrote: ↑14/07/2025 17:51 manje vise svi u australiji su okorjeli nacionalisti bez obzira na pripadnost bilo kojoj naciji narodu i sl koji su tamo rodjena dijaspora
inace onako kao raja su super sve dok ne pocne ta prica![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28192 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ljubomoraokanomalo wrote: ↑14/07/2025 14:41 koliko je "dobar" tompson poslije hipodroma? neki mediji navode i 20.mil. eura.(zarada ne samo od ulaznica vec sponzori, od prodaje majica, krunica i slicno). u imotckom ce zarada biti manja nece ici ispod bar 4.mil. eura. da li je to domoljublje da se tolike pare uzmu za par sati podilazenja niskim strastima primitivnog narodao? zasto nisu ulaznice bile 5€? tako i baja mali mindza uzima lopatom primitivce a zivi u becu, kcer skoluje u americi. ljubi rusiju a zivi na mrskom zapadu. dok je zatucanih budala neka sisaju ovce koliko hoce. da se ne varamo,imaju podrsku u vlasti i njih ne treba amnestirati.davno sam napisala da nismo izasli iz cetrdesetih a ni devedesetih. putuj evropo....a ni ona nije sto je nekad bila.
![]()
Detektor
Nek zaradjuje kad zna zaradjivat
Kao i vecina forumasa
- ZoomZoomKiwi
#28193 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mene naš'o kontrolisat'.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... home_g2_g3
Svugdje ista priča, da je kako zavrnut' državu, a kad država dođe po svoje, onda kme kme.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... home_g2_g3
Svugdje ista priča, da je kako zavrnut' državu, a kad država dođe po svoje, onda kme kme.
-
KraljicaIzJajca
#28195 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Države, čak i politikom miroljubivih, imaju različite zakone za iste ne/zabrane o kojim pišemo radi raznih uzroka i posljedica, zato ni Hrvatska nije izuzetak.Bodkin wrote: ↑14/07/2025 12:19dodatne zabrane su nebitne u ovom kontekstu. dodatne zabrane se ticu tipa komunisticke stranke. bazni zakon je tu radi nacista.KraljicaIzJajca wrote: ↑14/07/2025 12:10Pisala sam o dodatnim zabranama, koje su više puta dodane ili nadopunjene, doslovno prije 10tak godina je bila dopuna detalja u Njemačkoj.Bodkin wrote: ↑14/07/2025 11:15
znaci da ocekujemo za 20 godina?
i nije uopste tacno da je zakon donesem 50 godina kasnije. prvi zakon je iz 1953. doradjivani su kasnije i trenutni je u upotrebi od 1968.
cak ga je austrija zabranila 1947.
sta je svjeze, hrvatska je izasla kao pobjednik iz tog rata. etnicki su ocistili drzavu. ocigledan je rast standarda. ne moze se porediti sa njemackom.
nivo relazivizacije je nevjerovatan
Nisu oni etnički očistili državu, jer imaš solidan broj grupa manjina, Albanci, Ukrajinci,Česi, mnogo ima iz BiH, a mnogi Srbi su uzeli Hr. Putovnicu, npr. Aleksandra Prijović, iako više ne živi u Hrvatskoj.
Uopće ne relativiziram, već podvlačim da je proces uvođenja i modificiranja zakon usporen, a isti znatno ovisi od niza utjecaja vanjisih i unutarnjih politika.
hrvatska je 98% ili koliko vec cista, da ne trazim statisticke podatke. to je etnicki cisto i zato je neko bez problema koristio taj pozdrav u saboru. to sto je neko uzeo pasos je apsolutno nebitno.
zakon nije usporen nego je drustvo regresivno. stvari ne idu nabolje nego nagore. a primjer je relativizacija ovih stvari. u 2025 pricamo o ostatcima devedesetih i povratak u 40u.
a sva ta relativizacija ce doci na naplatu u cijeloj evropi. orban je fuj, a nema nikakve razlike izmedju te politike i ovih crnokusljasa sa koncerta.
Last edited by KraljicaIzJajca on 15/07/2025 09:27, edited 1 time in total.
-
KraljicaIzJajca
#28196 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Obrati. se EU Parlamentu:Domaci izdajnik wrote: ↑14/07/2025 13:49Old but gold:KraljicaIzJajca wrote: ↑14/07/2025 10:56 Ali, u Njemačkoj su dodatne zabrane uvedene tek 50 godina kasnije, išlo je postepeno. U Hrvatskoj je još sve svježe, a mlade generacije , većina, sigurno ne podržavaju fašizam nacizam i ustašstvo. Njima je Domovinski rat uzor samostalnosti države. Ekstremne grupe su već nešto drugo, i to se treba zakonom kažnjavati.
Koliko ih je dobilo novčane i zatvorske kazne zbog koreografije od 2007? Tupson se naravno ograđuje od svega i osuđuje ove ispade...
Da je bilo koji tinejdžer u DE ovako pokazao visinu kukuruza, nosio sliku SS runa na majici i da je ovako uslikan šta misliš kako bi se proveo?
Parliamentary question | Fascist salute is not a crime unless it is a risk to public order | E-000370/2024 | European Parliament https://share.google/SxlrI7dyfEorcc0EL
- Domaci izdajnik
#28197 Re: Desavanja u Hrvatskoj
eltroxin wrote: ↑14/07/2025 17:15Naravno da su u pravu. Vidis da se moze kada se hoce.Domaci izdajnik wrote: ↑14/07/2025 15:16 Pa ako ćeš pravo, policija je u pravu gleda tri prsta: https://www.index.hr/magazin/clanak/Ha ... 37426.aspx
Samo su potvrdili moju tezu o kukastom krizu i kukastom krstu.

- Domaci izdajnik
#28198 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Otiđi u Berlin ili MinKen pa izmjeri visinu kukuruza na javnom mjestu. Neće te spasiti ni taj parlament kazne što će ti rebnuti.KraljicaIzJajca wrote: ↑15/07/2025 09:27 Obrati. se EU Parlamentu:
Parliamentary question | Fascist salute is not a crime unless it is a risk to public order | E-000370/2024 | European Parliament https://share.google/SxlrI7dyfEorcc0EL
-
KraljicaIzJajca
#28199 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Napisala sam, svaka država je individualizirala zakone.Domaci izdajnik wrote: ↑15/07/2025 09:30Otiđi u Berlin ili MinKen pa izmjeri visinu kukuruza na javnom mjestu. Neće te spasiti ni taj parlament kazne što će ti rebnuti.KraljicaIzJajca wrote: ↑15/07/2025 09:27 Obrati. se EU Parlamentu:
Njemačka je striktna iz vrlo jasnih povijesnih desavanja.
- Domaci izdajnik
#28200 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da samo što oni potvrđuju onu čime se budala ponosi, toga se pametan stidi.
Pola Evrope i svijeta bruji kako je u HR bio najveći desničarski skup prepun fašističke koreografije, al jok! Po Hrvatima je to izraz domoljublja koju najviše ispoljava dijaspora koja je otišla iz države zahvaljujući nakaradnoj politici koju svjesno podržavaju.
Pola Evrope i svijeta bruji kako je u HR bio najveći desničarski skup prepun fašističke koreografije, al jok! Po Hrvatima je to izraz domoljublja koju najviše ispoljava dijaspora koja je otišla iz države zahvaljujući nakaradnoj politici koju svjesno podržavaju.