Zato se paralelno uvijek govori da je Dino bosnjacki Vucic.
Za sve to postoji neki Playbook.
Zato se paralelno uvijek govori da je Dino bosnjacki Vucic.
heraldika ima svoja striktna pravila na koji način se prikazuju motivi na grbovima koji u ovom slučaju nisu ni blizu ispoštovani, pa tako imamo heraldički ljiljan, heraldički polumjesec, način na koji se prikazuju tvrđave (nikad predetaljno), kako se prikazuju rijeke, ne smije se koristiti više nijansi jedne boje i još more propisa, inače grb nije heraldički ispravan..._BataZiv_0809 wrote: ↑13/07/2025 10:20Hm pojasnibreuer wrote: ↑13/07/2025 10:17u heraldičkom smislu taj grb uopšte nije grb već amblem, ali se ne slažem da je besmislen, tu su dva simbola koja tvore identitet Bošnjaka Sandžaka..._BataZiv_0809 wrote: ↑13/07/2025 10:08
Sorry na offtopicu, ali u heraldickom smislu nisam vidio besmisleniji grb.
Ljiljani i otomanski polumjeseci skupa.
Kao da stavis grb Vermahta i Crvene armije skupa.
Jesu, ovi oko Novog Pazara Gusinja itd su drugi svijet .Cure tamo i dalje ne setaju same bez matera po ulici, mentalno su neko selo Turske.Ovi oko Prijepolja su vise kao mi, moderniji opustenijiPoint. wrote: ↑13/07/2025 10:25I meni je neodlučan. Mislim da su oni više religiozniji od nas a imam osjećaj da puno graviraju ka Turskoj, otud i otomanski simboli._BataZiv_0809 wrote: ↑13/07/2025 10:08Sorry na offtopicu, ali u heraldickom smislu nisam vidio besmisleniji grb.
Ljiljani i otomanski polumjeseci skupa.
Kao da stavis grb Vermahta i Crvene armije skupa.
Al mantije su im odlične.
https://avaz.ba/vijesti/bih/985116/novi ... tolerisati
Jedan (po obicaju, Avdo) izmisli laz, ostala ekipa prosiri laz, a ti izvoli pravdaj se i ubjedjuj da je to laz, dok u medjuvremenu avduka smislja novu laz.axe22 wrote: ↑13/07/2025 17:11https://avaz.ba/vijesti/bih/985116/novi ... tolerisati
Jel Fahro na strani Trojke ili SDA?
Nedavno poHvali trojku a sad ovo.
Jao bre servohorbatska Trubo, možete spinovati laži ali ne možete pobiti istinu i historijske činjnice da je bosanski jezik korijen i osnova na osnovu kojeg su plagirani i nametnuti tzv. srpsko-hrvatski jezici stoljećima nakon bosanskog jezika.

POSTOJI SAMO BOSANSKI JEZIK
Napisao: akademik Mirko Vidović
Što sve čovjek nije pročitao o Vuku Karadžiću, posebno u Politici ‘bez politike’?, to je pitanje na koje nam duguju odgovor čopori svih vukovaca i u Srbiji i izvan Srbije. U beogradskoj ‘Politici‘, naime, objavljen je (od 22.07.2006., st. 1 i 4.) odulji pamflet s nadnaslovom: ‘Obnova serbistike’ i pod njom tipično srbijanskim naslovom: ‘Naši i njihovi jezici’ (opet neka ‘istraga jednih ili drugih’). Napisa to ‘izvesni’, Mile Medić, pozivajući se naprije na Borzovićevog (Brozović je bio bliski suradnik gosp. Tuđmana) bliskog suradnika Pavla Ivića (jednog od najblizih savjetnika pok. Slobodana Milosevića), kojeg sam vidio zajedno na nekom jezikoslovnom seminaru u Amsterdamu, u travnju-aprilu 1980.
Ne čekajuci što će na ovu poparu od starih buđavih kora uzvratiti Mile Mamić sa zadarskog Filozofskog fakulteta (u neku ruku Brozovićev nasljednik za katedrom hrvatskosrpskog jezika), najbolje je ipak citirati, u prvom redu, srbijanske stručnjake i to baš iz ergele ‘Politke’.
Mile Medić, kad se svede na zajednički nazivnik sve buđavo u njegovoj popari, tvrdi da su Hrvati u neku ruku uzurpirali Vukov, odnosno srbijanski jezik i da se sad prave nevješti pak izvrću nakon Domovinskog rata, ‘istorisku istinu’ o jednom te istom jeziku – jeziku Vuka Karadžića čija djela da su su Hrvati nekako oteli Srbijancima i proglasili svojim, te ga nazvali ‘hrvatski književni jezik’.
https://www.tjedno.hr/postoji-samo-bosa ... o6Fg1hwrTQ
I to sto kazes, ali mozda ide na neki sentiment. Kako god zeleni ce pomesti