New Zeeland is callingVelkoski wrote: ↑13/07/2025 00:21Admin 'Kosovo' Čauševićtramvajtrojka wrote: ↑12/07/2025 23:55Jebali su nas srbijanci za sva vremena sa svojim informer stilom, svi mediji kao kugom nose njihove narative, sve news lafo strane kanale drže, srbijanske kladionice se reklamiraju na nasim sportskim portalima pa na jebenom sportsportu nasem najcitanijem portalu imas više vijesti o jebenom Vučiću i delijama nego o bh sportu, poklopljeni smo a i da nismo svjesni nisu nas poklopilo oruzjem nego su nas porobili svojom ekskluzivno (sise) eksplicitno (video) i ostalim šundom i kičemVelkoski wrote: ↑12/07/2025 22:37 Možda ima istine i u AvAvom, češće pogodi nego što promaši, no mislim da je ovdje jednostavno kompletna računica u pitanju. Ogromne pare - za šta? Nizašta. Iz medijske perspektive, AJB ne postoji u bilo kojem segmentu, svi ostali imaju mnogo veći 'pull'. Samo još jedan dokaz da je klasično novinarstvo mrtvo. Breaking news/foto/video/iskakanje iz paštete na socijalnim mrežama ima puno veću vrijednost nego sve ostalo.
Samo u zadnjih nekoliko dana na jebenom sportskom portalu ovoliko vijesti o Vučiću i ko ba da cita kvalitet![]()
Samo pogledaj koliko dnevno članaka o Kosovu jebenom
Inače, to je to, apsolutno dijelim mišljenje. Normalizovati se ne može, apokalipsa je već tu
Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#2926 Re: Al Jazeera Balkans
-
DebelinJoe
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2928 Re: Al Jazeera Balkans
Adil Kulenovic radio komunisticki agitprop?
Prvi put cujem za to.
Prvi put cujem za to.
- skrbavi-admin
#2929 Re: Al Jazeera Balkans
nek je vas par forumskih apartcika popljuvalo avdu na prvu
-
DebelinJoe
#2930 Re: Al Jazeera Balkans
Jeste, bio PR Saveza Komunista, nešto otprilike tako, uglavnom bio je blizak Nijazu Durakoviću pred rat._BataZiv_0809 wrote: ↑13/07/2025 12:09 Adil Kulenovic radio komunisticki agitprop?
Prvi put cujem za to.
-
izvrsni direktor
#2931 Re: Al Jazeera Balkans
Jesi li ponosan sto ti nisi i sto idalje vjerujes avdi
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2932 Re: Al Jazeera Balkans
Problem je sto Avdi još uvijek bridi guzica od onog kiflinog gostovanja kod njega na hayatu.
Meni Avdo sa ovim pisanjem izgleda ko malac koji je dobio po picci i onda od jada prijeti iza ograde kako će dovesti svog zajebanog rodjaka iz Amerike.
- skrbavi-admin
#2933 Re: Al Jazeera Balkans
nisam ja takvo govno da pljujem druge forumase na prvu tek tako i neke alternativne izvore informisanja
pogotovo da mi to i takve stvari hrani ego kao tebi i nekim drugim
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2934 Re: Al Jazeera Balkans
I ja_BataZiv_0809 wrote: ↑13/07/2025 12:09 Adil Kulenovic radio komunisticki agitprop?
Prvi put cujem za to.
Al sadje sve mnogo jasnije
- dječak sa šibicama
#2935 Re: Al Jazeera Balkans
Kod Avde mi je najjace sto bi sutra, da ga Bakir pozove nazad u ekipu na FTV za neku finu platu, curiknuo se na "SDA je zlo, Munira gdje su pare" stav.
Dzon obraz.
Dzon obraz.
- SmokingMan
#2936 Re: Al Jazeera Balkans
Davno je on svoj obraz bacio pod noge, nije jedini, ali je najsitaknutiji primjer.
-
Vjecita_zavrzlama
#2937 Re: Al Jazeera Balkans
Bas tako, ja ipak vjerujem da on u sebi sda mrzi ali pare vise volidječak sa šibicama wrote: ↑13/07/2025 13:36 Kod Avde mi je najjace sto bi sutra, da ga Bakir pozove nazad u ekipu na FTV za neku finu platu, curiknuo se na "SDA je zlo, Munira gdje su pare" stav.
Dzon obraz.
-
tokio25
#2938 Re: Al Jazeera Balkans
njemu se jedino moze priznati da je "hrabar" sto je istrazivao i isao svuda kad ej bio u ekipi 60 minuta
ne znam da li je i poslije imao isti da kazem opis posla al za period u 60 minuta mu se mora odati priznanje
kasnije naravno je vec ono nase standardno mijenjaj dres zbog ko zna cega sve
ne znam da li je i poslije imao isti da kazem opis posla al za period u 60 minuta mu se mora odati priznanje
kasnije naravno je vec ono nase standardno mijenjaj dres zbog ko zna cega sve
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2939 Re: Al Jazeera Balkans
ma njegov motiv je jasan i nije u rangu nekog tier 1 breaking news reportera jer često fula, no očito je da često ima nekoga ko mu daje solidne informacije
a, evo za Batu
https://www.nytimes.com/1961/04/12/arch ... hicle.html
Zamisli naslove danas na istu vijest... Koncept marketinga kroz što više klikova je ubio svaku etiku.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2940 Re: Al Jazeera Balkans
naslov bi danas bio: mislio sam da je zemlja okrugla...Velkoski wrote: ↑13/07/2025 13:59ma njegov motiv je jasan i nije u rangu nekog tier 1 breaking news reportera jer često fula, no očito je da često ima nekoga ko mu daje solidne informacije
a, evo za Batu
https://www.nytimes.com/1961/04/12/arch ... hicle.html
Zamisli naslove danas na istu vijest... Koncept marketinga kroz što više klikova je ubio svaku etiku.
a onda dole, u tekstu, kada sam poletio raketom mislio sam da je zemlja okrugla, kao savršena lopta, međutim ipak je sferična.
čista zarada na ravnozemljaškim trogloditima.
- zubi
#2941 Re: Al Jazeera Balkans
https://shorturl.at/Q0229
Oglasio se Edhem Fočo, jedan od direktora AJB i zaintrigirao objavom: Nadam se da ćemo imati neočekivanu reinkarnaciju
Oglasio se Edhem Fočo, jedan od direktora AJB i zaintrigirao objavom: Nadam se da ćemo imati neočekivanu reinkarnaciju
-
milojicabrzi
#2942 Re: Al Jazeera Balkans
Da li je tačno da su zaposlenima dali otpremnine u iznosu od cca 15 hiljada eura i navodno osiguranje zdravstveno i sve drugo do kraja godine?
- Edin H.
#2943 Re: Al Jazeera Balkans
Postavlja se pitanje zašto je Katar od toliko zemalja baš kod nas otvorio, a pogotovo zašto sada da ugase TV stanicu 
-
milojicabrzi
#2944 Re: Al Jazeera Balkans
Oni rade kao i svi drugi globalni servisi (DW, Sl Europa, Gl. Amerike itd.), na promociji onih vrijednosti i trendova koje ih zanimaju.
Dokumentarci su im uglavnom usmjereni na pozitivne trendove i dešavanja u islamskom svijetu, a priče sa kritikom se najčešće odnose na nekvalitet života u nekim drugim zajednicama (npr. većinski katolička Južna Amerika, siromaštvo i kriminal na tim područjima itd).
Prostor BiH im je vjerovatno bio interesantan zbog nešto manje od 2 miliona Muslimana, slično kao što je bio i Turskim agencijama, Irancima nekad ranije itd.
Uglavnom, imaju novca i drže visoke tehničke i novinarske standarde i to je dobro...šteta što ih neće biti na BiH medijskoj sceni...
Dokumentarci su im uglavnom usmjereni na pozitivne trendove i dešavanja u islamskom svijetu, a priče sa kritikom se najčešće odnose na nekvalitet života u nekim drugim zajednicama (npr. većinski katolička Južna Amerika, siromaštvo i kriminal na tim područjima itd).
Prostor BiH im je vjerovatno bio interesantan zbog nešto manje od 2 miliona Muslimana, slično kao što je bio i Turskim agencijama, Irancima nekad ranije itd.
Uglavnom, imaju novca i drže visoke tehničke i novinarske standarde i to je dobro...šteta što ih neće biti na BiH medijskoj sceni...
-
Sociolog
#2945 Re: Al Jazeera Balkans
Svaka čast za postescobar__ wrote: ↑13/07/2025 07:10Tačno 100 posto.tramvajtrojka wrote: ↑12/07/2025 23:55 poklopljeni smo a i da nismo svjesni nisu nas poklopilo oruzjem nego su nas porobili svojom ekskluzivno (sise) eksplicitno (video) i ostalim šundom i kičem
Srbija kontroliše medijski prostor Bosne, a odlaskom AJB se njen "udio" samo još više povećava. Normalno mnogi će u kotlini kazat kako su to budalaštine ali kod nas svakako mnogi od drveta ne vide šumu tako da...
Nažalost, mi nemamo bosanski medij, Face Tv, nažalost to nije.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2946 Re: Al Jazeera Balkans
Srbija kontrolira i stripovsku scenu
Stancanje knjiga
Te antihrvatsku politiku u bih
Tu je i trziste bicikala
Polar i kaprliolo
Stancanje knjiga
Te antihrvatsku politiku u bih
Tu je i trziste bicikala
Polar i kaprliolo
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#2947 Re: Al Jazeera Balkans
De isprićajte se jiš malo...pa da ključamo...
- ElRe
-
izvrsni direktor
#2949 Re: Al Jazeera Balkans
ElRe wrote: ↑13/07/2025 20:30 https://avaz.ba/vijesti/bih/985116/novi ... rA7qvLZD3A
Valjda čujemo i demante.
Ne mozes fahru optuziti da je nesto lazno tvrdio, covjek se ogradio ovim uvecanim, a narod neka odluci, ha ja..Brat Haris Memija navodno ima falsifikovanu diplomu, a ranije je - mada se radi o neprovjerenoj informaciji - imao problema s drogom.
Ono kad pomislis da je bosna i demokratija u njoj, ljudska prava, dpstojanstvo,..imalo napredovala, tu su pvaki clanci da te osamare i vrate u realnost
- karanana
#2950 Re: Al Jazeera Balkans
ne kupujem pricu o korupciji. ako su vlasnici tako eticni i ako su to primjetili i bili protiv toga, zasto nisu digli alarm i objavili u cemu je problem. pa ako nista imaju glasilo koje je to moglo objaviti. zasto to nisu sasjekli kroz ljude koji su to radili? jel ih nisu mogli otpustiti? sumnjam, arap je to, receno je ovde, oni to pale i gase kako i kad hoce. sto se tice profitabilnosti, meni je koncept al jazeere balkans bio nejasan od samog pocetka, mozda sam to tada i pitao na ovoj temi. mislim da su cak i rekli na samom pocetku da lova nije problem, ne trebaju na sponzori, moguce da se to promjenilo kroz godine.....zvuci nelogicno, ali ja ovu televiziju nikad nisam vidio kao neki profit centar nego vise kao neki trosak koji je nepovratan ali katar i arapi dobijaju jaku medijsku pokrivenost balkana. kako su upste i pravili lovu? nesto malo reklamiranja je bilo ali nikad to nije bilo to. i jedino sto mozda nisu zadovoljni ni share-om ni onim nematerijalnim sto (nisu) dobili od ove tv kuce, a mozda su i totalno promjenili misljenje da im ovo uopste ni ne treba. korupcija naseg rukovodstva, iako moguca i vrlo vjerovatna na ovaj ili onaj nacin, bi mi bila zadnji razlog za kljuc u bravu.
evo prvi cu reci da mi je televizija bila ok, da imaju dobre dokumentarce, ali ja ne pamtim kad sam zadnji put gledao njihov informativni program. pa ni dokumentarce.
evo prvi cu reci da mi je televizija bila ok, da imaju dobre dokumentarce, ali ja ne pamtim kad sam zadnji put gledao njihov informativni program. pa ni dokumentarce.