Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2826 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Truba »

Vjecita_zavrzlama wrote: 12/07/2025 14:49
elk wrote: 12/07/2025 14:33 Ovo nesto prebrzo se sve desilo. Pa do prije 2 dana normalno radili, radnici nisu pojma imali...i danas u podne kapak. Jeste privatnik, jesu arapi, ali nesto mi tu ne stima da se ovako u 48 sati sve desi.
Arapi
Kapitalizam

Mi ne zivimo u kapitalizmu vec tranziciji
Pa su nam ove stvari cudne
skrbavi-admin

#2827 Re: Al Jazeera Balkans

Post by skrbavi-admin »

ja mislim da tu ima malo do principa.... pogotovo kad je gazda bogat.....
haj malo da ti radnik krade, mozes zivit s tim zazmiris na jedno oko....
al kad ti dobro placen radnik krade, i to uzima lopatom nemilice onda ti kaes, e sto si krao krao si, sad jebi mater, nit ces me krat nit ces vise radit a i ostali ostase bez posla (a vjerovatno se nisu htjeli natezat sa aparatom ciji je kotacic mafijas u pokusaju i kum politickog kretencuge) .....

nije to nasem olosu nikad bilo strano, ubit kravu radi kile mesa i bataka...... primjera je bezbroj a AJB samo dokaz..... ne znam koliko rekose ljudi osta bez posla.....

svaka cast Tarice i Gordanijuse :lol:

kuriozitet je da TV odjavio clan te familice :lol:
ljubijankic

#2828 Re: Al Jazeera Balkans

Post by ljubijankic »

skrbavi-admin wrote: 12/07/2025 16:17 ja mislim da tu ima malo do principa.... pogotovo kad je gazda bogat.....
al kad ti dobro placen radnik krade, i to uzima lopatom nemilice onda ti kaes, e sto si krao krao si, sad jebi mater, nit ces me krat nit ces vise radit a i ostali ostase bez posla (a vjerovatno se nisu htjeli natezat sa aparatom ciji je kotacic mafijas u pokusaju i kum politickog kretencuge) .....

nije to nasem olosu nikad bilo strano, ubit kravu radi kile mesa i bataka...... primjera je bezbroj a AJB samo dokaz..... ne znam koliko rekose ljudi osta bez posla.....

A nije rješenje da otpustis tog radnika ili vise njih koji kradu i zaposlis nove koji ce raditi posao kako treba?
Dzontra_Volta

#2829 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Dzontra_Volta »

Ma smiješno je i pomisliti da je razlog za gašenje jedna od bombi koje A. Avdić baca svako malo.
Kako rekoše u jednom našem filmu: problem je dublje u sistemu.
video

#2830 Re: Al Jazeera Balkans

Post by video »

crnivrag wrote: 12/07/2025 13:05
Bas tuzno :(

Steta!

Sta sad sa onoliko zaposlenih radnika
Last edited by video on 12/07/2025 16:26, edited 1 time in total.
ElRe

#2831 Re: Al Jazeera Balkans

Post by ElRe »

Truba wrote: 12/07/2025 16:11 I ja sam dipl zurnalista
Samo pokusavam biti realan i sto bih ja uradio
Montazeri ce se snaci
Kao i kamermani te vozaci

Naravno voditelji

Ali srednji sloj zurnalista sumnjam da ce u struku moci
NewsMax Balkand, EuroNews Adria, Bloomberg Adria...ima Vučko tih kanala. Uhvatio je franšiza, biće posla.

TRT Balkans se stidljivo najavljivao jedno vrijeme.
Last edited by ElRe on 12/07/2025 19:50, edited 1 time in total.
skrbavi-admin

#2832 Re: Al Jazeera Balkans

Post by skrbavi-admin »

ljubijankic wrote: 12/07/2025 16:20
skrbavi-admin wrote: 12/07/2025 16:17 ja mislim da tu ima malo do principa.... pogotovo kad je gazda bogat.....

A nije rješenje da otpustis tog radnika ili vise njih koji kradu i zaposlis nove koji ce raditi posao kako treba?
koga da otpuste - clana mafijaske hobotnice? :lol: koji je mafiju dotiro :lol: da se pravno zajebavaju sa mafijaskim pravnim sistemom....? gasi jarane, evo vam para najedite se jos zadnji put i pusite kurac.... ukrascete kurac sad... :lol:

inace meni je AJB bila odlican kanal u moru negledljivih televizija koje nisu ni T od televizije..... dokumentarci, istrage ..... straota sta sam sve cuo vidio i saznao....
TAFKAP

#2833 Re: Al Jazeera Balkans

Post by TAFKAP »

Nije Al Jazeera Balkans samo Sarajevo/BiH...

Ovakav potez gašenja "preko noći" je čisto političke prirode tj. političkog pritiska. Pitanje je sam, internog ili vanjskog.
skrbavi-admin

#2834 Re: Al Jazeera Balkans

Post by skrbavi-admin »

Truba wrote: 12/07/2025 16:11 I ja sam dipl zurnalista
Samo pokusavam biti realan i sto bih ja uradio
Montazeri ce se snaci
Kao i kamermani te vozaci

Naravno voditelji

Ali srednji sloj zurnalista sumnjam da ce u struku moci
pokusaj na TVHZHB primaju s takvim portfeljem....
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2835 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Velkoski »

Messier wrote: 12/07/2025 16:08
elk wrote: 12/07/2025 14:33 Ovo nesto prebrzo se sve desilo. Pa do prije 2 dana normalno radili, radnici nisu pojma imali...i danas u podne kapak. Jeste privatnik, jesu arapi, ali nesto mi tu ne stima da se ovako u 48 sati sve desi.
Kazu mi da su u srijedu normalno otisli sa posla, u cetvrtak ujutro im rekli gasimo se, 48 sati poslije posljednja odjava.
Do 01.08, ko sta ima odraditi, moze dolaziti, dobicete 2 plate i otpremninu neku, ovisi koliko je ko radio.

370 ljudi sa Skopjem, Zagrebom, Podgoricom, Pristinom, Ljubljanom.

Sjebala se raja pravo, svi u kreditima, a gdje ces naci u medijima mjesta za 300 ljudi iz Sa?

Sto neko rece, Glovo i na bajk
Nije to jedini problem, problem je i što su plate na AJB bile 3x više nego na drugim medijima.
ljubijankic

#2836 Re: Al Jazeera Balkans

Post by ljubijankic »

skrbavi-admin wrote: 12/07/2025 16:27
ljubijankic wrote: 12/07/2025 16:20

koga da otpuste - clana mafijaske hobotnice? :lol: koji je mafiju dotiro :lol: da se pravno zajebavaju sa mafijaskim pravnim sistemom....? gasi jarane, evo vam para najedite se jos zadnji put i pusite kurac.... ukrascete kurac sad... :lol:

inace meni je AJB bila odlican kanal u moru negledljivih televizija koje nisu ni T od televizije..... dokumentarci, istrage ..... straota sta sam sve cuo vidio i saznao....
Kakve prave zajebancije? Ako imas dokaz za nesto lako opravdas otkaz. Cak i ako ne opravdas imas nacin da das otkaz nekom koga ne zelis u firmi. Isto da bing. konzum, kladionice i ostale firme nisu imale posla sa lopovima. Ljudi regionalna televizija i ugase se zbog jednog lika :lol: Mogli su reci u Zagreb prebaciti sjediste fime. Na tvom mjestu ja bi ipak Avdi vjerovao, lik je jako povjerljiv, hadzija.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2837 Re: Al Jazeera Balkans

Post by _BataZiv_0809 »

A nikakvih reklama nisu imali jelde? Sve je direktno Katar finansirao?
Truba

#2838 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Truba »

Vjerojatno dokusuravanje s izraelom za potpisivanje mira abrahamskog sporazuma
Aldzazira ispade kakav zetoncic
skrbavi-admin

#2839 Re: Al Jazeera Balkans

Post by skrbavi-admin »

ljubijankic wrote: 12/07/2025 16:31
Kakve prave zajebancije? Ako imas dokaz za nesto lako opravdas otkaz. Cak i ako ne opravdas imas nacin da das otkaz nekom koga ne zelis u firmi. Isto da bing. konzum, kladionice i ostale firme nisu imale posla sa lopovima. Ljudi regionalna televizija i ugase se zbog jednog lika :lol: Mogli su reci u Zagreb prebaciti sjediste fime. Na tvom mjestu ja bi ipak Avdi vjerovao, lik je jako povjerljiv, hadzija.
posla nisu niti su bila cista..... a ovako navrat nanos zatvorit firmu nema nista zajednicko sa normalnim...... pogotovo sto je centar AJB bio u Sarajevu..... saznaces ustvari sta je kad prebace direkciju negdje drugdje.... nesto slicno sto je uradio VOLSKWAGEN TAS....

a Avdo Avdic... jebo ba Avdu :) jedan bio proso doso nesto..... problem je mentalitet i stanje uma koje svakako podrazumijeva prljave poslove bilo koje prirode od cistacice i portira pa sve do CEOa (u tamnom vilajetu) - a tu mi Avdo ne treba da mi bistri - dovoljno sam vidio sam od sebe.....
BiBi911

#2840 Re: Al Jazeera Balkans

Post by BiBi911 »

Truba wrote: 12/07/2025 16:32 Vjerojatno dokusuravanje s izraelom za potpisivanje mira abrahamskog sporazuma
Aldzazira ispade kakav zetoncic
Zar nisu kisu najavili ako se podpise taj sporazum
Truba

#2841 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Truba »

Ma to je vec potpisano
Najpametniji ispadose uae katar oman i kuvajt
Slijede irak arabija i sirija
Egipat ok
Levati ispali palestinci :(
Naslovnica

#2842 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Naslovnica »

Al Jazeera Balkans se gasi nakon 14 godina rada, a odluka o zatvaranju donesena je od strane centrale u Dohi, Katar. Prema dostupnim informacijama, glavni razlozi su financijske prirode, odnosno globalni finansijski gubici koje bilježi Al Jazeera Media Network. Odluka je donesena nakon revizije finansijskih izvještaja od strane Vlade Katara, odnosno Ministarstva finansija, prije više od mjesec dana.
Pored toga, postoje navodi da su vlasnici iz Katara bili nezadovoljni poslovanjem u Sarajevu, uključujući izvještavanje i određene poslovne prakse. Konkretno, spominje se da je uprava Al Jazeere Balkans, na čelu s Tarikom Đođićem, izdavala sumnjive potvrde kompanijama povezanim s određenim pojedincima, što je izazvalo nezadovoljstvo vlasnika.
Iako su ovi razlozi spomenuti u nekim izvorima, zvanični razlozi gašenja nisu u potpunosti obznanjeni, a finansijski problemi se najčešće navode kao ključni faktor. Oko 150-200 zaposlenih, s centralom u Sarajevu i uredima u Beogradu, Zagrebu, Skoplju, Podgorici, Ljubljani i Prištini, ostaje bez posla, a posljednje vijesti emitirane su 12. jula 2025. u 12 sati.
Napomena: Informacije o sumnjivim potvrdama i nezadovoljstvu vlasnika potječu iz izvora na X-u i nekim medijskim portalima, ali nisu zvanično potvrđene od strane Al Jazeere, pa ih treba uzeti s rezervom.
jao_situacije

#2843 Re: Al Jazeera Balkans

Post by jao_situacije »

sasvim logičan potez države katar
šta treba da im se blati imidž projekta po sudovima kad krene procesuiranje
cijeli projekat, iako je imao mana, je vrlo profesionalno radio izvještavanje i mogao je komotno nastaviti da nije bilo šema i šemica, kumova i kumića

zamisli brend nakon naslova: uhapšeni direktori al jazeere u međunarodnoj policijskoj akciji u sarajevu usmjerenoj protiv međunarodnog narko kartela

komotno bi nakon toga mogli ugasiti cijelu al jazeera mrežu jer bi ih ta vijest pratila dok postoje

priprosta i papanska kontrola štete plasiranim bajkama o finansijama je smiješna svima koji znaju da se cijeli projekat mreže tv programa finansira državnim fondovima katara, i uopće nije uslovljen prihodima sa tržišta

inače za one koji ne znaju katar je treći najveći izvoznik plina na svijetu, tvrdnja da su ostali bez novca za par stotina novinara je budalaština

sasvim slučajno se desilo i ovo
Sud BiH donio prvu presudu u predmetu sa dokazima proisteklim iz „Sky Ecc“ aplikacije, nakon provedenog glavnog pretresa

Sud Bosne i Hercegovine je 10.7.2025., nakon okončanog glavnog pretresa, izrekao presudu u predmetu Radovan Damjanović (S1 2 K 047599 23 K) kojom je optuženi Radovan Damjanović oglašen krivim što je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH) u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZBiH.
kakva koincidencija :lol:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2844 Re: Al Jazeera Balkans

Post by sime_cipol »

Kazu mi da su u srijedu normalno otisli sa posla, u cetvrtak ujutro im rekli gasimo se, 48 sati poslije posljednja odjava.
Do 01.08, ko sta ima odraditi, moze dolaziti, dobicete 2 plate i otpremninu neku, ovisi koliko je ko radio.

Sjebala se raja pravo, svi u kreditima, a gdje ces naci u medijima mjesta za 300 ljudi iz Sa?

Jaran koji radi na AJB mi govori saznao na klixu da prestaju raditi :lol:
Udje na mail kad stigla posta i obavještenje o gasenju. Klix objavio 10 minuta poslije nego je stigao cirkularni mail zaposlenicima :-)
Bice raji jebeno, na FTV i BHRT mogu samo kao saradnici, primanja nema. O privatnim TV da ne govorim. N1 je na skrgama. Jedino da probaju sa ovim NewsMax koji je poceo sa radom. To je Vuciceva šema.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#2845 Re: Al Jazeera Balkans

Post by PreWiBa »

AlJazeera i N1 se gase, time je ja mislim i kraj svim "regionalnim" kanalima.

N1 BiH kao kanal će nastaviti postojanje, ali će ga preuzeti BHT i vjerovatno od njrga napraviti neki bh. Info kanal.
Messier

#2846 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Messier »

sime_cipol wrote: 12/07/2025 17:44

Udje na mail kad stigla posta i obavještenje o gasenju. Klix objavio 10 minuta poslije nego je stigao cirkularni mail zaposlenicima :-)
Bice raji jebeno, na FTV i BHRT mogu samo kao saradnici, primanja nema. O privatnim TV da ne govorim. N1 je na skrgama. Jedino da probaju sa ovim NewsMax koji je poceo sa radom. To je Vuciceva šema.
Nevjerovatno.

Ovi moji s kojima sam pricao danas su vise kompjuterasi i tehnika, produkcija i to, nisu novinari, neko ce se snaci, neko nece, ima Glovo ako nista 😁.

Ne znam kolko love treba , na sto imaju pravo ako se prijave na biro?
Za svaku godinu rada jedna isplata, jel tako ide?
300x14x500km..tako nekako jel de?
To je jedno 2miliona stete od mojih para?😁
tramvajtrojka

#2847 Re: Al Jazeera Balkans

Post by tramvajtrojka »

Naslovnica wrote: 12/07/2025 16:56 Al Jazeera Balkans se gasi nakon 14 godina rada, a odluka o zatvaranju donesena je od strane centrale u Dohi, Katar. Prema dostupnim informacijama, glavni razlozi su financijske prirode, odnosno globalni finansijski gubici koje bilježi Al Jazeera Media Network. Odluka je donesena nakon revizije finansijskih izvještaja od strane Vlade Katara, odnosno Ministarstva finansija, prije više od mjesec dana.
Pored toga, postoje navodi da su vlasnici iz Katara bili nezadovoljni poslovanjem u Sarajevu, uključujući izvještavanje i određene poslovne prakse. Konkretno, spominje se da je uprava Al Jazeere Balkans, na čelu s Tarikom Đođićem, izdavala sumnjive potvrde kompanijama povezanim s određenim pojedincima, što je izazvalo nezadovoljstvo vlasnika.
Iako su ovi razlozi spomenuti u nekim izvorima, zvanični razlozi gašenja nisu u potpunosti obznanjeni, a finansijski problemi se najčešće navode kao ključni faktor. Oko 150-200 zaposlenih, s centralom u Sarajevu i uredima u Beogradu, Zagrebu, Skoplju, Podgorici, Ljubljani i Prištini, ostaje bez posla, a posljednje vijesti emitirane su 12. jula 2025. u 12 sati.
Napomena: Informacije o sumnjivim potvrdama i nezadovoljstvu vlasnika potječu iz izvora na X-u i nekim medijskim portalima, ali nisu zvanično potvrđene od strane Al Jazeere, pa ih treba uzeti s rezervom.
Avdina baljezganja ljudi pogasili sve outlete u Londonu i Washingtonu ostao sarajevski i tjt, dani odlaska su krenuli kad su 2021e odustali od izgradnje HQ na sipu, sve ostalo su avdine laži
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2848 Re: Al Jazeera Balkans

Post by sime_cipol »

Messier wrote: 12/07/2025 18:03
sime_cipol wrote: 12/07/2025 17:44

Nevjerovatno.

Ovi moji s kojima sam pricao danas su vise kompjuterasi i tehnika, produkcija i to, nisu novinari, neko ce se snaci, neko nece, ima Glovo ako nista 😁.

Ne znam kolko love treba , na sto imaju pravo ako se prijave na biro?
Za svaku godinu rada jedna isplata, jel tako ide?
300x14x500km..tako nekako jel de?
To je jedno 2miliona stete od mojih para?😁
AJB je svakom uposleniku 13tu platu uplacivao na poseban racun koja ce im se sada isplacivati. Za svaku godinu rada.
Sa biroa ce dobijati u zavisnosti koliko dugo su bili zaposleni. Za 8 mjeseci do 5 godina rada ide 3 naknade, od 5 do 10 godina 6 naknada itd
Naknada sa biroa je 40% od prosjecne plate cca 650 KM
Better Man

#2849 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Better Man »

tramvajtrojka wrote: 12/07/2025 18:14
Naslovnica wrote: 12/07/2025 16:56 Al Jazeera Balkans se gasi nakon 14 godina rada, a odluka o zatvaranju donesena je od strane centrale u Dohi, Katar. Prema dostupnim informacijama, glavni razlozi su financijske prirode, odnosno globalni finansijski gubici koje bilježi Al Jazeera Media Network. Odluka je donesena nakon revizije finansijskih izvještaja od strane Vlade Katara, odnosno Ministarstva finansija, prije više od mjesec dana.
Avdina baljezganja ljudi pogasili sve outlete u Londonu i Washingtonu ostao sarajevski i tjt, dani odlaska su krenuli kad su 2021e odustali od izgradnje HQ na sipu, sve ostalo su avdine laži
Tako je. Pogasili su sve svoje ispostave i samo je pitanje dana bilo kad će i Sarajevo. Sve ove mahalske priče kako nisu zadovoljni poslovanjem ne treba komentarisati, jer su čista glupost.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2850 Re: Al Jazeera Balkans

Post by _BataZiv_0809 »

Dzontra_Volta wrote: 12/07/2025 16:24 Ma smiješno je i pomisliti da je razlog za gašenje jedna od bombi koje A. Avdić baca svako malo.
Kako rekoše u jednom našem filmu: problem je dublje u sistemu.
Avdi Dalijin muz izlazi na san. To se vidi po svakoj drugoj objavi na onom pseudoportalu.
Locked