Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote: ↑09/07/2025 00:08
Otkupne cijene zitarica sve nize, seljaci masovno odustaju od ratarstva jer se ne isplati nemaju zarade zbog niskih cijena, a cijene pekarskih proizvoda sve vise.
Logika?
Logika je davno odletila kroz prozor. Gledamo nijemo kako nas pljackaju mjesecima i niko ni habera. Sjeca mse i za kafu da su govorili da je havarija nema je u svijetu slabo rodila, a neki dan citam kao kafa rodila niakd bolje. Ne mogu se sad sjetit i naci taj clanak. Rezultat toga je pola kile kafe kosta 17 markica jbt
Naslovnica wrote: ↑06/07/2025 22:07
Kako znate odakle je lubenica na kamari?
Postoje li nekakve karakteristike pomoću kojih se mogu razlikovati?
Ili pitate prodavače?
Naljepnice na lubenici (proizvodjač, adresa).
A sta sprjecava nase postene trgovce da nalijepi na lubenicu sta hoce i kakvu hoce naljepnicu.
Otkupne cijene zitarica sve nize, seljaci masovno odustaju od ratarstva jer se ne isplati nemaju zarade zbog niskih cijena, a cijene pekarskih proizvoda sve vise.
Logika?
Moze im se
Sinoc opet gledam svaki kafic, fast food, slasticarna krcata. Redovi za sladoled, palacinke. Jbg narod placa i mogu dizati
Logika?
Nema logike. Ideja je da se unisti cijela domaca prozivodnja i da se uvozi 100%. Od glavice luka, zita, psenice, kromprira, etc. Nazalost nas narod je kratkovidan i to ce objerucke prihvatiti. No kada se desi sranje, ili enormno povecanje onda ce ici kukukuku.
Logika?
Nema logike. Ideja je da se unisti cijela domaca prozivodnja i da se uvozi 100%. Od glavice luka, zita, psenice, kromprira, etc. Nazalost nas narod je kratkovidan i to ce objerucke prihvatiti. No kada se desi sranje, ili enormno povecanje onda ce ici kukukuku.
Pa mora biti skupo kada se kod nas i dalje vecina stvari radi rucno i na jako malim povrsinama. Ljudi zemlju obradjuju robotima, dronovima, masinama koje su skuplje od luksuznih auta dok je kod nas i dalje traktor i plug majka. Naravno da mora i cijena biti visoka kada dusu ostavis tamo a prinosi budu jako mali.
U Bulevaru ima salon capolavero ili tako nesto, sisaju te likovi u odijelu kao sminka, elita sve. Jebote brico obicni postao ko doktor i to hirurg otprilike. Svaki ja zanat postujem, ali nemoj me jebavati da podsisas malo, obrijes masinicom i uzmee 30-40-50KM. Pogotovo ovi berberi silni
made_in_sarajevo wrote: ↑10/07/2025 05:48
U Bulevaru ima salon capolavero ili tako nesto, sisaju te likovi u odijelu kao sminka, elita sve. Jebote brico obicni postao ko doktor i to hirurg otprilike. Svaki ja zanat postujem, ali nemoj me jebavati da podsisas malo, obrijes masinicom i uzmee 30-40-50KM. Pogotovo ovi berberi silni
Ali garant ubijaju posao.
Evo usao sam im malo na fb, to opisi ko da cijepaju atome
Galeb i Najlepše želje one velik po 8 KM Ova druga se srozala kvalitetom samo tako, sva gnjecava i ljepljiva ni držanje u frižideru ne pomaže
U njoj kakaa ko vitamina u govnetu
Pa vise mu se isplati osisati 5 ljudi dnevno za 30 KM, nego 12 za 10 KM. Duplo manje posla, 25% vise novca.
Pa vise mu se isplati osisati 5 ljudi dnevno za 30 KM, nego 12 za 10 KM. Duplo manje posla, 25% vise novca.
Kod mene lik ima praonicu auta i pravo fino rade posao.
Što jest - odlično operu.
Ono nekada davno "prošle godine" mu pranje bilo 7 KM i kuka on jednom kako se sjebaše od posla.
Kaže mu moj rođak: Poskupi na 10 KM i dolaziće ti malo manje naroda i imaćeš manje posla a isto ili više ćeš zarađivati.
Eno ga već mu 15 KM pranje i vazda mu ima neko kad kod prođem.
Kod mene lik ima praonicu auta i pravo fino rade posao.
Što jest - odlično operu.
Ono nekada davno "prošle godine" mu pranje bilo 7 KM i kuka on jednom kako se sjebaše od posla.
Kaže mu moj rođak: Poskupi na 10 KM i dolaziće ti malo manje naroda i imaćeš manje posla a isto ili više ćeš zarađivati.
Eno ga već mu 15 KM pranje i vazda mu ima neko kad kod prođem.
Sve vrste biznisa su skontale tu fintu. Manje posla, manje troskova, isto ili vise para.