Koliko ja razumem, evangelisti misle/veruju/nadaju se da ce se izgradnjom treceg hrama vratiti Isus i Jevreji ce ga prihvatiti kao spasitelja t.j. konvertirat ce se u Hriscane a ono koji to nece idu u pakao. Isto valjda vazi i za ostale narode i religije.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/07/2025 09:16evangelisticki cionizam je itekako uzeo mahadrogon2 wrote: ↑11/07/2025 08:04I USA je okupirana,al im gradjani uzivaju privid slobode.Gledah neki dan Candace Owens .Ona je otvorila oci na sve to i cionisticke pudlice su je pocele napadat.Gdje ces dalje kad cionisti finansiraju svestenike i crkve da na misama pricaju da Amerika treba podrzat Izrael.SmokingMan wrote: ↑09/07/2025 07:57 Odličan osvrt na situaciju. Imam nogo toga reći, al sam "paraliziran" činjenicom da USA učestvuje direktno u ovome, nije to tek samo strašno, nego surealno-distopijski.
oni u sustini danas vladaju amerikom
sa svojim tumacenjem Biblije i tim nekim snom o izgradnji novog hrama na mjestu danasnje al Akse i Kupole na stijeni
pa se bilesi Isus Krist sici i pazi sad, konvertirati ili pobiti sve Jevreje, a dotad ih eto podrzavaju da protjeraju Palestince da bi se stekli uslovi za izgradnju hrama i silazak Isusa![]()
i onda kazu islamski ekstremizam je jedini problem![]()
Cionisti i hard kor Jevreji misle/veruju/nadaju se da ce se izgradnjom treceg hrama pojaviti njihov t.j. Jevrejski mesija i ono ce vladati celim svetom a ostali narodi ce im sluziti sledeci 7 zakona Noe https://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Laws_of_Noah
Oni narodi koji ne prihvate ce nazalost biti istrebljeni. Ne jer oni to zele vec im Bog tako nalaze.
Izgradnji hrama ce predhoditi zrtvovanje crvene junice, momentalno se radi da selektivnom uzgajanju kako bi se dobila junica koja je savrseno crvena bez i jedne dlake druge boje.
https://www.israelnationalnews.com/news/411316
Watch: Biblical Red Heifer ritual comes to life in rehearsal ceremony
A red heifer raised in Israel was disqualified for sacrifice after two black hairs were found on its body. It was used in a practice burning ceremony for priests.