Ali oni upravo tako misli, potpuno si u pravuno_sekirli wrote: ↑11/07/2025 13:24Ne znam da li ste vi iz dijaspore toliko otuđeni od realnosti pa mislite da su svi stanovnici u BiH krezubi, zarasli, gladni i žedni nepismeni ljudi ili stranački uhljebi na državnoj sisi? O čemu ti pišeš, pročitaš li ti možda svoj post prije nego klikneš submit?SaraFina wrote: ↑11/07/2025 13:01SpoilerShowPa ako nije iz sopstvenog interesa, izadji. Sta te sprecava? Znas ti koliko je naroda iselilo? I koliko se priprema. Lik iz Zenice otisao na Novi Zeland s foruma. Ako mislis da je toliko vojno i bajno vani bujrum. To sto bi ti svoj ostanak nazivao patritskim cinom ne pije vode. Nije 93. pa da su granice blokirane. I da nemas gdje.no_sekirli wrote: ↑11/07/2025 12:56 Hahahha, da se čovjek pošteno nasmije.
Čuj sjedim i živim u BiH radi sopstvenog interesa? Nemoj zezat? Kakve su to verbalne akrobacije i rotiranje ambalaže?
Ne, nego živim i radim u državi u kojoj sam se rodio radi tvog interesa, kako bi tebi bilo bolje negdje u inozemstvu![]()
![]()
![]()
Svako od vas ko „cuva“ radi mene sto sam vani BiH, slobodno neka prekine tu praksu. EU je sirom otvorena. Napustite i bujrum uzivajte. A ti da ces ti nekom ogranicavati pisanje jer si u BiH i docirati o patritizmu, je tragikomedija. Sjedis u BiH iz xy razloga, ali patrotizam nije na listi. No tebi ni ostalim.
SpoilerShowVrtiš neke priče toliko da se sama upetljaš u njih isto pile u kučinu, pa u jednom postu ovako u drugom onako. Onda iskoristiš 2-3 riječi iz posta sugovornika malo zarotiraš i opet dociraš svima oko sebe.
Pitaš me znam li koliko se naroda iselilo? Jok, ne znam, ali pretpostavljam da ti znaš. Naravno, jer ti sve znaš. Ti znaš i da granice nisu blokirane kao 1993. Eh, pa nisam izišao 1993., ni ja ni moj ćaća ni sestra, pa neću ni sada. Kao što nije izišla ni većina naroda, ni onda ni sada. I šta nam možete? Jedino možete lažno kukati nad našom sudbinom, kako smo jadni ugnjetavani, kako ništa ne znamo, nismo ništa vidjeli, jer smo papci ostali u svojoj zemlji. Žalite nas, blago li se nama...
Vi što šaljete par stoja u BiH mislite da ste svu mudrost svijeta pokupili, a da smo mi u BiH apsolutni tutani ste isti oni što su u ratu morali slati po par stoja mjesečno za obranu, pa nakon rata kukali kako su poslali 5-10000 maraka, dok su ljudi u patikama i šorcevima ginuli za njihove štale i stanove.
Shvaćaš li ti u BiH postoji život koji se odvija apsolutno normalno, gdje ustaneš, poljubiš djecu, odeš na posao, oni odu u školu, svi se vratimo kasnije, gledamo TV, smijemo se, idemo u šetnju, na kolač ili u kino? Shvaćaš li da postoje stanovnici kojima ne treba Urus, CK obleka, Iphone16maxproplusextra, slikanje na Ibizi ili u Monte carlu i da bi hrmbali negdje vani 2 posla i presvlačili se iz pidžame u radno odijelo?
Probudi se!
Pola ih je otišlo iz kojekakvih vukojebina, emancipiiralo se tamo. Najbolji primjer je jedan koji je pola života proveo u smradu balega, sad najaktivniji na temi parfema