Rekao sam ti....jači princip identifikacije. Što ne znači da se u hutbama i dovama hodža ne spominju i ostali kada je prigoda u kontekstu stanja ummeta.1Dante1 wrote: ↑11/07/2025 12:13Sta, za ujgure ili tohinje 1980 nije malo? Treba jos 40tak pa da i oni dodju u trending?skupljac_zeljeza wrote: ↑11/07/2025 12:10Princip identifikacije kroz decenije. Ubijanje, protjerivanje i otimanje teritorije i imovine.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- skupljac_zeljeza
#37001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Vjecita_zavrzlama
#37002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koji je to princip bogati? Osim sto islamski svijet vise naglasava, a kod nas lobi s istoka nameceskupljac_zeljeza wrote: ↑11/07/2025 12:19Rekao sam ti....jači princip identifikacije. Što ne znači da se u hutbama i dovama hodža ne spominju i ostali kada je prigoda u kontekstu stanja ummeta.1Dante1 wrote: ↑11/07/2025 12:13Sta, za ujgure ili tohinje 1980 nije malo? Treba jos 40tak pa da i oni dodju u trending?skupljac_zeljeza wrote: ↑11/07/2025 12:10
Princip identifikacije kroz decenije. Ubijanje, protjerivanje i otimanje teritorije i imovine.
Taj isti istok nece da se zamjera Kini i to je sva prica
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#37003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa sve je vlast kriva
prvo što se radi jeste raspodjela direktora po tim preduzećima
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#37004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ucestvuje u Marsu Mira.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#37005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ejh tebe_BataZiv_0809 wrote: ↑11/07/2025 12:24Ucestvuje u Marsu Mira.
- skupljac_zeljeza
#37006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vjecita_zavrzlama wrote: ↑11/07/2025 12:21
Koji je to princip bogati? Osim sto islamski svijet vise naglasava, a kod nas lobi s istoka namece
Taj isti istok nece da se zamjera Kini i to je sva prica
"Moj Nerko da je živ bio bi uspješan, bio bi dobar otac, dobar sin, dobar suprug. Oni nisu ubijali samo našu djecu, ubijali su u njima našu unučad. Sve vas molim da nam pomognete da se borimo protiv mržnje, nepravde, silovanja, protjerivanja. Niko nema pravo da ubija ničije dijete, niko nema pravo da siluje ničiju kćerku. Dok stojim ovdje mnoge majke u Ukrajini i Palestini doživljavaju ono što smo mi doživljele 1995. godine", podsjetila je Munira Subašić.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#37007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naivan sam moj direktoreizvrsni direktor wrote: ↑11/07/2025 12:25Ejh tebe
- skupljac_zeljeza
#37008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Lijepo, 80 km nije malo.
- no_sekirli
#37009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Imaš pravo na svoje mišljenje, ali to ne znači da si u pravu.KraljicaIzJajca wrote: ↑11/07/2025 12:14Umire vaš narod u BiH koji živi na rubu egzistencije, jebe se vama za istim.no_sekirli wrote: ↑11/07/2025 11:34Nemoj tako oštro druže, prestat će slat teško zarađene eure u državu, umrijet ćemo od gladi bez njihove sadake. Nemoj ih ljutiti molim te.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/07/2025 09:09
sta tebe boli briga u kakvoj smo mi situaciji
kakva god da je, svoj sam na svom
ovdje rodjen, hvala Bogu zivim (kako god da zivim), odgajam svoje dijete, medju prijateljima, porodicom i komsijama (plus Plavom porodicom)
i ovdje cu ako Bog dragi da i umrijeti da i u smrti moje kosti djubre ovu moju zemlju pa da i mrtav doprinosim svojoj zemlji kao sto sada ako nista (a pritom nemas pojma sta ja i drugi REZIDENTI BiH radimo) placam poreze i doprinosim SVOJOJ drzavi (kakva god da je i u kakvom god da je stanju
ja koji ovdje zivim imam pravo ako hocu i kad zelim da pljujem po politicarima, kriminalcima, (fol) dobronamjernim strancima, govnima ovim i onim ali ova tapija ispod svih njih sto stoji ostat ce i moje dijete ce, ako Bog dragi da, isto ovdje ostati i zivjeti i ne daj Boze ali ako bude bilo potrebe boriti se za ovu drzavu
a ti i dalje pametuj i soli pamet sa nekih tih svojih visina, uzivaj u zivotu![]()
Samo molim vas, nama koji smo ostali i živimo na rubu egzistencije, prestanite docirati kako trebamo živjeti i ponašati se i prestanite liti gorke suze nad nama. Ne tupimo ni mi vama kako vi trebate živjeti tamo negdje...
-
Vjecita_zavrzlama
#37010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta mi porucujes tim citatom?skupljac_zeljeza wrote: ↑11/07/2025 12:25Vjecita_zavrzlama wrote: ↑11/07/2025 12:21
Koji je to princip bogati? Osim sto islamski svijet vise naglasava, a kod nas lobi s istoka namece
Taj isti istok nece da se zamjera Kini i to je sva prica"Moj Nerko da je živ bio bi uspješan, bio bi dobar otac, dobar sin, dobar suprug. Oni nisu ubijali samo našu djecu, ubijali su u njima našu unučad. Sve vas molim da nam pomognete da se borimo protiv mržnje, nepravde, silovanja, protjerivanja. Niko nema pravo da ubija ničije dijete, niko nema pravo da siluje ničiju kćerku. Dok stojim ovdje mnoge majke u Ukrajini i Palestini doživljavaju ono što smo mi doživljele 1995. godine", podsjetila je Munira Subašić.
-
DonieBrasco
#37011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa prihvatile su vec bosnje, balije, mnogi radi svojih interesa, korupcija je sahranila BiH i bosnjake upravo radi takvih.1Dante1 wrote: ↑11/07/2025 11:51A mi cemo ako ima interesa objerucke prihvatiti. Zar ne?DonieBrasco wrote: ↑11/07/2025 11:46 To su isti stranci koji ce dobro doprinjeti da Dodik bude oslobođen na sudu, isiti stranci koji ce Covicu isprotuciti izborni zakon.
- SaraFina
#37012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravo su vasi losi politicki izbori, imali su direktan utjecaj da se vecina posllijeratne dijaspore iseli. I vi i dalje birate i branite isto. Zato 90% ljudi ne namjerava se nikad vratiti. Prije je raja isla da zaradi i vrati se, sada mozda 10% ljudi da zamislja povratak i u poznoj dobi. Toliko o vasim izborima i vasem pravu da vi oslucujete.no_sekirli wrote: ↑11/07/2025 12:29Imaš pravo na svoje mišljenje, ali to ne znači da si u pravu.KraljicaIzJajca wrote: ↑11/07/2025 12:14Umire vaš narod u BiH koji živi na rubu egzistencije, jebe se vama za istim.no_sekirli wrote: ↑11/07/2025 11:34
Nemoj tako oštro druže, prestat će slat teško zarađene eure u državu, umrijet ćemo od gladi bez njihove sadake. Nemoj ih ljutiti molim te.
Samo molim vas, nama koji smo ostali i živimo na rubu egzistencije, prestanite docirati kako trebamo živjeti i ponašati se i prestanite liti gorke suze nad nama. Ne tupimo ni mi vama kako vi trebate živjeti tamo negdje...
Na kraju i vi koji ste ostali, 70% je ostalo iz svoje koristi licne, nakaceni na budzet ili u stranci nekoj, ili Zato sto van se ne da peglati s jezikom i ostalim stvarima vani. U vasem ostanku patriotizam i ljubav prema BiH nije u kalkulaciji. Zato prestanite to isticati jer ste smijesni. U BiH ste radi svojih interesa a ne interesa drzave,
- no_sekirli
#37013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mislim da 99% forumaša iz BiH jedva čeka da se ti i takvi vratite i povedete nas u boljitak. Šteta da takvi talenti vode u prosperitet neke druge ljude i države, a da mirno gledaju propadanje svoje matične države i zadovolje se time što pošalju nešto eura/dolara/kruna da im je mirna savjest.SaraFina wrote: ↑11/07/2025 12:38Upravo su vasi losi politicki izbori, imali su direktan utjecaj da se vecina posllijeratne dijaspore iseli. I vi i dalje birate i branite isto. Zato 90% ljudi ne namjerava se nikad vratiti. Prije je raja isla da zaradi i vrati se, sada mozda 10% ljudi da zamislja povratak i u poznoj dobi. Toliko o vasim izborima i vasem pravu da vi oslucujete.no_sekirli wrote: ↑11/07/2025 12:29Imaš pravo na svoje mišljenje, ali to ne znači da si u pravu.KraljicaIzJajca wrote: ↑11/07/2025 12:14
Umire vaš narod u BiH koji živi na rubu egzistencije, jebe se vama za istim.
Ja ću prvi glasati za tebe, čim se vratiš i aktiviraš politički, potencijal je očigledan.
- SaraFina
#37014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znamo da ne cekate. Vi ste direktno doprinijeli da odemo. Vama odgovara ovo stanje u drzavi kao i stranacim liderima. Ali prestani potencirati da sjedis u BiH zbog ljubavi i patritizma. I da ti niko ne docira. Sjedis iz sopstvenog interesa. I to sto BiH tone svakodnevno tebe boli ocigledno boli briga. Inace ne bi ovdje dobronamjerne komentare i kritike docekivao na noz. I ti i tebi slicni. Radi svog dupeta si u BiH. Ne iz patriotskih razloga.no_sekirli wrote: ↑11/07/2025 12:46Mislim da 99% forumaša iz BiH jedva čeka da se ti i takvi vratite i povedete nas u boljitak. Šteta da takvi talenti vode u prosperitet neke druge ljude i države, a da mirno gledaju propadanje svoje matične države i zadovolje se time što pošalju nešto eura/dolara/kruna da im je mirna savjest.SaraFina wrote: ↑11/07/2025 12:38Upravo su vasi losi politicki izbori, imali su direktan utjecaj da se vecina posllijeratne dijaspore iseli. I vi i dalje birate i branite isto. Zato 90% ljudi ne namjerava se nikad vratiti. Prije je raja isla da zaradi i vrati se, sada mozda 10% ljudi da zamislja povratak i u poznoj dobi. Toliko o vasim izborima i vasem pravu da vi oslucujete.no_sekirli wrote: ↑11/07/2025 12:29
Imaš pravo na svoje mišljenje, ali to ne znači da si u pravu.
Ja ću prvi glasati za tebe, čim se vratiš i aktiviraš politički, potencijal je očigledan.
- skrbavi-admin
#37015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
jel marsiro u ratu preko igmana npr - ja jesam_BataZiv_0809 wrote: ↑11/07/2025 12:24Ucestvuje u Marsu Mira.
- no_sekirli
#37016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hahahha, da se čovjek pošteno nasmije.SaraFina wrote: ↑11/07/2025 12:50Znamo da ne cekate. Vi ste direktno doprinijeli da odemo. Vama odgovara ovo stanje u drzavi kao i stranacim liderima. Ali prestani potencirati da sjedis u BiH zbog ljubavi i patritizma. I da ti niko ne docira. Sjedis iz sopstvenog interesa. I to sto BiH tone svakodnevno tebe boli ocigledno boli briga. Inace ne bi ovdje dobronamjerne komentare i kritike docekivao na noz. I ti i tebi slicni. Radi svog dupeta si u BiH. Ne iz patriotskih razloga.no_sekirli wrote: ↑11/07/2025 12:46Mislim da 99% forumaša iz BiH jedva čeka da se ti i takvi vratite i povedete nas u boljitak. Šteta da takvi talenti vode u prosperitet neke druge ljude i države, a da mirno gledaju propadanje svoje matične države i zadovolje se time što pošalju nešto eura/dolara/kruna da im je mirna savjest.SaraFina wrote: ↑11/07/2025 12:38
Upravo su vasi losi politicki izbori, imali su direktan utjecaj da se vecina posllijeratne dijaspore iseli. I vi i dalje birate i branite isto. Zato 90% ljudi ne namjerava se nikad vratiti. Prije je raja isla da zaradi i vrati se, sada mozda 10% ljudi da zamislja povratak i u poznoj dobi. Toliko o vasim izborima i vasem pravu da vi oslucujete.
Čuj sjedim i živim u BiH radi sopstvenog interesa? Nemoj zezat? Kakve su to verbalne akrobacije i rotiranje ambalaže?
Ne, nego živim i radim u državi u kojoj sam se rodio radi tvog interesa, kako bi tebi bilo bolje negdje u inozemstvu
- SaraFina
#37017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ako nije iz sopstvenog interesa, izadji. Sta te sprecava? Znas ti koliko je naroda iselilo? I koliko se priprema. Lik iz Zenice otisao na Novi Zeland s foruma. Ako mislis da je toliko vojno i bajno vani bujrum. To sto bi ti svoj ostanak nazivao patritskim cinom ne pije vode. Nije 93. pa da su granice blokirane. I da nemas gdje.no_sekirli wrote: ↑11/07/2025 12:56Hahahha, da se čovjek pošteno nasmije.SaraFina wrote: ↑11/07/2025 12:50Znamo da ne cekate. Vi ste direktno doprinijeli da odemo. Vama odgovara ovo stanje u drzavi kao i stranacim liderima. Ali prestani potencirati da sjedis u BiH zbog ljubavi i patritizma. I da ti niko ne docira. Sjedis iz sopstvenog interesa. I to sto BiH tone svakodnevno tebe boli ocigledno boli briga. Inace ne bi ovdje dobronamjerne komentare i kritike docekivao na noz. I ti i tebi slicni. Radi svog dupeta si u BiH. Ne iz patriotskih razloga.no_sekirli wrote: ↑11/07/2025 12:46
Mislim da 99% forumaša iz BiH jedva čeka da se ti i takvi vratite i povedete nas u boljitak. Šteta da takvi talenti vode u prosperitet neke druge ljude i države, a da mirno gledaju propadanje svoje matične države i zadovolje se time što pošalju nešto eura/dolara/kruna da im je mirna savjest.
Čuj sjedim i živim u BiH radi sopstvenog interesa? Nemoj zezat? Kakve su to verbalne akrobacije i rotiranje ambalaže?
Ne, nego živim i radim u državi u kojoj sam se rodio radi tvog interesa, kako bi tebi bilo bolje negdje u inozemstvu![]()
![]()
![]()
Svako od vas ko „cuva“ radi mene sto sam vani BiH, slobodno neka prekine tu praksu. EU je sirom otvorena. Napustite i bujrum uzivajte. A ti da ces ti nekom ogranicavati pisanje jer si u BiH i docirati o patritizmu, je tragikomedija. Sjedis u BiH iz xy razloga, ali patrotizam nije na listi. No tebi ni ostalim.
-
ljubijankic
#37018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I reis dosao na tradicionalni jednodnevni izlet van Sarajeva. Masallah. Jel mu i Cvijanovicka gdje u blizini 
-
tuitamo
#37019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Odmori danas divljenje svemu negativnom.SaraFina wrote: ↑11/07/2025 13:01Pa ako nije iz sopstvenog interesa, izadji. Sta te sprecava? Znas ti koliko je naroda iselilo? I koliko se priprema. Lik iz Zenice otisao na Novi Zeland s foruma. Ako mislis da je toliko vojno i bajno vani bujrum. To sto bi ti svoj ostanak nazivao patritskim cinom ne pije vode. Nije 93. pa da su granice blokirane. I da nemas gdje.no_sekirli wrote: ↑11/07/2025 12:56Hahahha, da se čovjek pošteno nasmije.SaraFina wrote: ↑11/07/2025 12:50
Znamo da ne cekate. Vi ste direktno doprinijeli da odemo. Vama odgovara ovo stanje u drzavi kao i stranacim liderima. Ali prestani potencirati da sjedis u BiH zbog ljubavi i patritizma. I da ti niko ne docira. Sjedis iz sopstvenog interesa. I to sto BiH tone svakodnevno tebe boli ocigledno boli briga. Inace ne bi ovdje dobronamjerne komentare i kritike docekivao na noz. I ti i tebi slicni. Radi svog dupeta si u BiH. Ne iz patriotskih razloga.
Ne, nego živim i radim u državi u kojoj sam se rodio radi tvog interesa, kako bi tebi bilo bolje negdje u inozemstvu![]()
![]()
![]()
Svako od vas ko „cuva“ radi mene sto sam vani BiH, slobodno neka prekine tu praksu. EU je sirom otvorena. Napustite i bujrum uzivajte. A ti da ces ti nekom ogranicavati pisanje jer si u BiH i docirati o patritizmu, je tragikomedija. Sjedis u BiH iz xy razloga, ali patrotizam nije na listi. No tebi ni ostalim.
Dan je težak.
- SaraFina
#37020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Odmorite vi od „patritizma“ izgledate smijesni.tuitamo wrote: ↑11/07/2025 13:11Odmori danas divljenje svemu negativnom.SaraFina wrote: ↑11/07/2025 13:01Pa ako nije iz sopstvenog interesa, izadji. Sta te sprecava? Znas ti koliko je naroda iselilo? I koliko se priprema. Lik iz Zenice otisao na Novi Zeland s foruma. Ako mislis da je toliko vojno i bajno vani bujrum. To sto bi ti svoj ostanak nazivao patritskim cinom ne pije vode. Nije 93. pa da su granice blokirane. I da nemas gdje.no_sekirli wrote: ↑11/07/2025 12:56
Hahahha, da se čovjek pošteno nasmije.
![]()
![]()
Dan je težak.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#37021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
mogao si komotno fotosopirati ovaj cvijet srebrenice, olaksaj posao mulahusicu. isti je cilj svakako
- no_sekirli
#37022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne znam da li ste vi iz dijaspore toliko otuđeni od realnosti pa mislite da su svi stanovnici u BiH krezubi, zarasli, gladni i žedni nepismeni ljudi ili stranački uhljebi na državnoj sisi? O čemu ti pišeš, pročitaš li ti možda svoj post prije nego klikneš submit?SaraFina wrote: ↑11/07/2025 13:01Pa ako nije iz sopstvenog interesa, izadji. Sta te sprecava? Znas ti koliko je naroda iselilo? I koliko se priprema. Lik iz Zenice otisao na Novi Zeland s foruma. Ako mislis da je toliko vojno i bajno vani bujrum. To sto bi ti svoj ostanak nazivao patritskim cinom ne pije vode. Nije 93. pa da su granice blokirane. I da nemas gdje.no_sekirli wrote: ↑11/07/2025 12:56Hahahha, da se čovjek pošteno nasmije.SaraFina wrote: ↑11/07/2025 12:50
Znamo da ne cekate. Vi ste direktno doprinijeli da odemo. Vama odgovara ovo stanje u drzavi kao i stranacim liderima. Ali prestani potencirati da sjedis u BiH zbog ljubavi i patritizma. I da ti niko ne docira. Sjedis iz sopstvenog interesa. I to sto BiH tone svakodnevno tebe boli ocigledno boli briga. Inace ne bi ovdje dobronamjerne komentare i kritike docekivao na noz. I ti i tebi slicni. Radi svog dupeta si u BiH. Ne iz patriotskih razloga.
![]()
![]()
Vrtiš neke priče toliko da se sama upetljaš u njih isto pile u kučinu, pa u jednom postu ovako u drugom onako. Onda iskoristiš 2-3 riječi iz posta sugovornika malo zarotiraš i opet dociraš svima oko sebe.
Pitaš me znam li koliko se naroda iselilo? Jok, ne znam, ali pretpostavljam da ti znaš. Naravno, jer ti sve znaš. Ti znaš i da granice nisu blokirane kao 1993. Eh, pa nisam izišao 1993., ni ja ni moj ćaća ni sestra, pa neću ni sada. Kao što nije izišla ni većina naroda, ni onda ni sada. I šta nam možete? Jedino možete lažno kukati nad našom sudbinom, kako smo jadni ugnjetavani, kako ništa ne znamo, nismo ništa vidjeli, jer smo papci ostali u svojoj zemlji. Žalite nas, blago li se nama...
Vi što šaljete par stoja u BiH mislite da ste svu mudrost svijeta pokupili, a da smo mi u BiH apsolutni tutani ste isti oni što su u ratu morali slati po par stoja mjesečno za obranu, pa nakon rata kukali kako su poslali 5-10000 maraka, dok su ljudi u patikama i šorcevima ginuli za njihove štale i stanove.
Shvaćaš li ti u BiH postoji život koji se odvija apsolutno normalno, gdje ustaneš, poljubiš djecu, odeš na posao, oni odu u školu, svi se vratimo kasnije, gledamo TV, smijemo se, idemo u šetnju, na kolač ili u kino? Shvaćaš li da postoje stanovnici kojima ne treba Urus, CK obleka, Iphone16maxproplusextra, slikanje na Ibizi ili u Monte carlu i da bi hrmbali negdje vani 2 posla i presvlačili se iz pidžame u radno odijelo?
Probudi se!
- drug_profi
#37023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naravno.
Ali ne danas.
364 druga dana možemo.
Ima li u Gazi kakav cvijet Srebrenice barem danas? Jedan dan od tih 365 kada mi svaki dan Gazu spominjemo.
-
tuitamo
#37024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo hoću.SaraFina wrote: ↑11/07/2025 13:15Odmorite vi od „patritizma“ izgledate smijesni.tuitamo wrote: ↑11/07/2025 13:11Odmori danas divljenje svemu negativnom.SaraFina wrote: ↑11/07/2025 13:01
Pa ako nije iz sopstvenog interesa, izadji. Sta te sprecava? Znas ti koliko je naroda iselilo? I koliko se priprema. Lik iz Zenice otisao na Novi Zeland s foruma. Ako mislis da je toliko vojno i bajno vani bujrum. To sto bi ti svoj ostanak nazivao patritskim cinom ne pije vode. Nije 93. pa da su granice blokirane. I da nemas gdje.
Dan je težak.
Odmori i ti, please.
Iskoristi vrijeme da si nabaviš život.
Get a life
-
DonieBrasco
#37025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nece nama biti dobro sve dok je domacih vele izdajnika, ne trebaju nama politke srba i hrvata (ne genralizujem) i stranaca kao neprijateljske kad imamo ovakve kakve imamo u svojim redovima.