Hendrix wrote: ↑09/07/2025 23:22 Ma sve ok ba, Fox News ce da magatore vrati u red za koji dan. Iduce sedmice vise nece ni spominjati ni Epsteina ni pedofile. Truba ce prvi ovde pitati ko se vise s tim bavi, nebitne gluposti.
Sad ce opet tarife u prvi plan, mozda opet baci koju bombu na Iran i idemo.
I kult ide dalje. Tako se to radi kad imas milione debila i okrutnih vjerskih radikala iza sebe. Samo ih navodis na iducu pricu i uzimas lopatom.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- ultima_palabra
#32726 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- apsidejzi
#32727 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovo je vjerovatno jedan od najlogicnijih razloga zasto se senatori i kongresmeni ne bune protiv trumpa. Zaradjuju se ogromne pare na informacijama koje jos uvijek nisu na trzistu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- alijagoro
#32729 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zvuci dosta drugacije nego sad,sad se bas krevelji nenormalnoTruba wrote: ↑10/07/2025 13:32 https://www.facebook.com/share/r/1G6q2MfUvx/
Sta je pricao kao mladić
Isto
-
harisl
#32730 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.bbc.com/news/articles/ce83r14vlnpo
New HIV infections have been reduced by 40% since 2010, and 4.4 million children have been protected from acquiring HIV since 2000. More than 26 million lives have been saved," UNAids says, warning that if the world does not act, there could be an extra six million new HIV infections and four million Aids-related deaths by 2029.
UNAids said that, before the funding cuts, the annual numbers of new HIV infections and Aids-related deaths had sunk to their lowest levels in more than 30 years.
Znaci u narednih 4 godine se ocekuje da bi moglo umrijeti dodatnih 4 miliona ljudi vise od AIDS-a zbog obustave USAID-a... Tacno je da se zemlje moraju osloniti na svoje resurse, tacmo je da je SAD pokrivao vjerovatno 75% troskova, ali nije lijepo povuci finansiranje odjednom, ostavljajuci ljude na livadi. Kazu da onaj ko ima HIV, a u JAR-u ih ima ~ 8 miliona, i ko se skine sa ovih lijekova, poslije se ne moze vratiti jer postaje otporan na njih i to je kraj. Kako spavaju ovi politicari?
New HIV infections have been reduced by 40% since 2010, and 4.4 million children have been protected from acquiring HIV since 2000. More than 26 million lives have been saved," UNAids says, warning that if the world does not act, there could be an extra six million new HIV infections and four million Aids-related deaths by 2029.
UNAids said that, before the funding cuts, the annual numbers of new HIV infections and Aids-related deaths had sunk to their lowest levels in more than 30 years.
Znaci u narednih 4 godine se ocekuje da bi moglo umrijeti dodatnih 4 miliona ljudi vise od AIDS-a zbog obustave USAID-a... Tacno je da se zemlje moraju osloniti na svoje resurse, tacmo je da je SAD pokrivao vjerovatno 75% troskova, ali nije lijepo povuci finansiranje odjednom, ostavljajuci ljude na livadi. Kazu da onaj ko ima HIV, a u JAR-u ih ima ~ 8 miliona, i ko se skine sa ovih lijekova, poslije se ne moze vratiti jer postaje otporan na njih i to je kraj. Kako spavaju ovi politicari?
- Truba
#32731 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zao mi ljudi ali nek se ugledaju u vjerske knjige i nek se ponasaju moralno i bez igala i droge
Samo rad red i ucenje skilova
I nece biti stradalih
Samo rad red i ucenje skilova
I nece biti stradalih
- zubi
- Truba
#32733 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tebi je sve trolanje sto ne podrzava narativ orandz men bed
Poruka ugrozenim od te bolesti ukidanjem pomoci usaida
ne delite igle
STOP RIZICNOM PONASANJU
Obrazujte se malo kako se ta bolest siri
Postali ste ovisnici o pomoci
Prosjaci od zanata a ne od nuzde
Ako ste bolesni ne radjajte djecu i ne sirite bolest
Kad se sjetim koliko su nas smarali tim boleatima a niko nije pricao o bolestima koje krpelji prenose
Kao KME BOLEST. . Azijska verzija smrtnost akoro 20% europska verzija do 1%
Jace od korone
Poruka ugrozenim od te bolesti ukidanjem pomoci usaida
ne delite igle
STOP RIZICNOM PONASANJU
Obrazujte se malo kako se ta bolest siri
Postali ste ovisnici o pomoci
Prosjaci od zanata a ne od nuzde
Ako ste bolesni ne radjajte djecu i ne sirite bolest
Kad se sjetim koliko su nas smarali tim boleatima a niko nije pricao o bolestima koje krpelji prenose
Kao KME BOLEST. . Azijska verzija smrtnost akoro 20% europska verzija do 1%
Jace od korone
-
harisl
#32734 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa dobro, recimo u samo jednoj godini (2023) je sprijecena smrt 1.2 miliona djece (ne odraslih... samo djece)(https://www.nature.com/articles/d41586-025-00898-3).
Mada bi stvarno trebalo zaposliti tu djecu, da ne sjede dzaba, male rucice su dusu dale za male dijelove...
Mada bi stvarno trebalo zaposliti tu djecu, da ne sjede dzaba, male rucice su dusu dale za male dijelove...
- Truba
#32735 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
treba pomoć...ima UN i njegove institucije...ali sve ode na plaće i korupciju a vala i avio karte i putovanja po konferencijama
nek se malo druge bogate države odreknu para preusmjere sredstva
mada je najjeftinije i nasigurnije uzdržavanje od pravljenja sirotinje
odgovorna prokreacija
odgovorna prokreacija
- jeza u ledja
#32736 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kakve gadosti pises jbt a puna ti usta krscanstva. Fuj!Truba wrote: ↑10/07/2025 21:37 treba pomoć...ima UN i njegove institucije...ali sve ode na plaće i korupciju a vala i avio karte i putovanja po konferencijama
odgovorna prokreacija
Milioni djece su zarazeni virusom i umiru sada dok ovo pisemo.
Ali eto treba valjda da se ne bodu iglama i da se ne seksaju.
Fuj.
U raznim zemljama Afrike vec je umrlo boga pitaj koliko ljudi, od najglupljih infekcija ili od gladi. Ljudi to vec idu dokumentovati, sve sa imenima djece.
To su ljudi kojima par centi dnevno omogucava zivot. Cijeli USAID je jedan djelic procenta vojnog budzeta Amerike, istog onog kojim bombarduju djecu u Gazi. Ali ne, trebalo je ustediti na gladnoj djeci u Africi.
Nisi ti nikakav katolik. Ti si jedna velika nula.
- drug_profi
#32737 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bogobojazni ljudi su neprimjetni. Svi kojj su napadni su lazni vjernici, licemjeri, munafici.
Najljepse misli koje slave dobrotu i plemenitost sam cuo od ljudi za koje i ne znas da su vjernici.
Najljepse misli koje slave dobrotu i plemenitost sam cuo od ljudi za koje i ne znas da su vjernici.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#32738 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Neka se predstava nastavi
"Sve je lažno. Nema roka. To je samo nametnuta prekretnica u ovoj pozorišnoj predstavi i tu smo sada."
Prethodni citat je od neimenovanog izvora iz Bijele kuće o carinskoj politici predsjednika Trumpa, koji, možemo samo nagađati, cijeni svoju anonimnost kako bi izbjegao odmazdu.
Ali takva je priroda hvalisanja, obećanja, laži i upiranja prstom Trumpove administracije.
Ispadi bijesa, nepoštovanje i prijekor novinara, unatoč tome što su prikladno skrovište za njegovo nepoznavanje globalnih i domaćih događaja, samo su voda za mlin MAGA-e. Verbalno napadanje medija hrani bijes baze MAGA-e kako bi se elite postavile na njihovo mjesto. Trump se često smatra autentičnim, ali u stvarnosti je on samo sporedni lajavac koji vas uvjerava da je vaš teško zarađeni novac najbolje potrošiti na njegovu emisiju.
*Tvoj glas je i dalje tvoj glas.
"Sve je lažno. Nema roka. To je samo nametnuta prekretnica u ovoj pozorišnoj predstavi i tu smo sada."
Prethodni citat je od neimenovanog izvora iz Bijele kuće o carinskoj politici predsjednika Trumpa, koji, možemo samo nagađati, cijeni svoju anonimnost kako bi izbjegao odmazdu.
Ali takva je priroda hvalisanja, obećanja, laži i upiranja prstom Trumpove administracije.
Ispadi bijesa, nepoštovanje i prijekor novinara, unatoč tome što su prikladno skrovište za njegovo nepoznavanje globalnih i domaćih događaja, samo su voda za mlin MAGA-e. Verbalno napadanje medija hrani bijes baze MAGA-e kako bi se elite postavile na njihovo mjesto. Trump se često smatra autentičnim, ali u stvarnosti je on samo sporedni lajavac koji vas uvjerava da je vaš teško zarađeni novac najbolje potrošiti na njegovu emisiju.
*Tvoj glas je i dalje tvoj glas.
-
Hendrix
#32739 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Truba samo fura standardnu americku verziju vjere i "prosperity gospel". Tu fino kazu da ako siromasan to je zato jer ti je bog tako dao to nije problem drugih i tome slicno. Naravno to povlaci da su bogati isto bogom dani i da su iznad svih.
Tako da me ne cudi ova prica o africi. Sami krivi sami se ubili. Sve kako bi i Isus sam rekao jel.
Trubi je jedini motiv podrzavanja trumpa opsesija abortusom. Ostalo ga ne interesuje i progutace sve ideologije i sranja samo da se ukine abortus i kontrolisu zene.
Tako da me ne cudi ova prica o africi. Sami krivi sami se ubili. Sve kako bi i Isus sam rekao jel.
Trubi je jedini motiv podrzavanja trumpa opsesija abortusom. Ostalo ga ne interesuje i progutace sve ideologije i sranja samo da se ukine abortus i kontrolisu zene.
- Point.
#32740 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zašto harcore vjernici većine religija imaju taj hejt prema ženama i potrebu da im kontrolišu živote?
- eltroxin
#32741 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma jok ba, Truba ne fura nista posebno. Samo je pronasao nacin da napokon u zivotu bude primjecen. Pa makar na nekom forumu. I zato ce napisati svakakve gluposti i degutantne stvari.Hendrix wrote: ↑11/07/2025 00:17 Truba samo fura standardnu americku verziju vjere i "prosperity gospel". Tu fino kazu da ako siromasan to je zato jer ti je bog tako dao to nije problem drugih i tome slicno. Naravno to povlaci da su bogati isto bogom dani i da su iznad svih.
Jebo Gigu Bosnica kako bi on i Sibicar sutra rokali 155. po Sarajevu. Za sve svoje neuspjehe i fule.
- hatemondays
#32742 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Truba je ko Zmaj od Sipova samo celofan umotan u bogobojazan.
Ovi sto hejtaju zene u stvarnom zivotu vole pichoku ali tudju.
Narandza je tu da se opari jos vise i da zastitii svoju familiju i bogatstvo kroz zakone koje mu je fotelja omugicila ili ce omoguciti. Uglavnom ovakva se prilika ne propusta.
Ovi sto hejtaju zene u stvarnom zivotu vole pichoku ali tudju.
Narandza je tu da se opari jos vise i da zastitii svoju familiju i bogatstvo kroz zakone koje mu je fotelja omugicila ili ce omoguciti. Uglavnom ovakva se prilika ne propusta.
- Truba
#32743 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
razvidno je kako si mentalni komunistdrug_profi wrote: ↑10/07/2025 23:36 Bogobojazni ljudi su neprimjetni. Svi kojj su napadni su lazni vjernici, licemjeri, munafici.
ne znam što ti je religiozno u izjavi:
ne imaj seksualne odnose sa sidom
i ne pravi djecu ako nisi u stanju hraniti
- istra_hr
#32744 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ženama zabranit abortus, muškarci (pravi) izbjegavat sex prije braka
U protivnom - komunist si...
- drug_profi
#32745 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To je zdrav razum što si ovdje sad citirao, ali sam se referisao na ono drugo što nas sve iritira.Truba wrote: ↑11/07/2025 09:27razvidno je kako si mentalni komunistdrug_profi wrote: ↑10/07/2025 23:36 Bogobojazni ljudi su neprimjetni. Svi kojj su napadni su lazni vjernici, licemjeri, munafici.
Najljepse misli koje slave dobrotu i plemenitost sam cuo od ljudi za koje i ne znas da su vjernici.svugdje vidiš popa i crkvu
Fašizam u svojoj esenciji.
- drug_profi
#32746 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Imam ja jako dobrog prijatelja od djetinjstva. Kuma zapravo, a kum je kao brat kojeg si sam odabrao.
E on ti je religiozan 100%. Znači crkva i sve ostalo.
Ali ja o tom nisam ništa znao dok nije došlo vrijeme da se roditelj sahranjuje. Znači nikad nisam znao da je duboki vjernik jer mi o tome nismo uopće razgovarali. To su privatne stvari. Uredno sam mu čestitao Božić i Uskrs jer sam znao da se porodično to kod njega slavi. I kod mene se Božić obilježava iako smo svi, ali svi 100% ateisti. Jednostavno neka tradicija.
Da kažem da se i za Bajram pravi baklava. Da ne bude da sam mrzitelj baklave u prenesenom smislu, mada ne volim zalivene kolače.
Dakle, šta htjedoh reći. Taj moj kum je veća komunjara od mene. Ako ćemo gledati tako.
A zašto? Zato što vjeruje u dobrotu i slobodu svake jedinke da sama odluči kako će živjet, sve dok ne natura drugima nešto.
Uostalom socijaldemokratija (koju ovdje zovu komunizmom jer komunizam nisu upoznali nikad) je bukvalno prepisan božji nalog ljudima.
E on ti je religiozan 100%. Znači crkva i sve ostalo.
Ali ja o tom nisam ništa znao dok nije došlo vrijeme da se roditelj sahranjuje. Znači nikad nisam znao da je duboki vjernik jer mi o tome nismo uopće razgovarali. To su privatne stvari. Uredno sam mu čestitao Božić i Uskrs jer sam znao da se porodično to kod njega slavi. I kod mene se Božić obilježava iako smo svi, ali svi 100% ateisti. Jednostavno neka tradicija.
Da kažem da se i za Bajram pravi baklava. Da ne bude da sam mrzitelj baklave u prenesenom smislu, mada ne volim zalivene kolače.
Dakle, šta htjedoh reći. Taj moj kum je veća komunjara od mene. Ako ćemo gledati tako.
A zašto? Zato što vjeruje u dobrotu i slobodu svake jedinke da sama odluči kako će živjet, sve dok ne natura drugima nešto.
Uostalom socijaldemokratija (koju ovdje zovu komunizmom jer komunizam nisu upoznali nikad) je bukvalno prepisan božji nalog ljudima.
- Truba
#32747 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ovo što sam ja napisao govore svi popovi ali to nije popularno danasdrug_profi wrote: ↑11/07/2025 11:17To je zdrav razum što si ovdje sad citirao, ali sam se referisao na ono drugo što nas sve iritira.Truba wrote: ↑11/07/2025 09:27razvidno je kako si mentalni komunistdrug_profi wrote: ↑10/07/2025 23:36 Bogobojazni ljudi su neprimjetni. Svi kojj su napadni su lazni vjernici, licemjeri, munafici.
Najljepse misli koje slave dobrotu i plemenitost sam cuo od ljudi za koje i ne znas da su vjernici.svugdje vidiš popa i crkvu
Fašizam u svojoj esenciji.
gdje ces reci sirotinji u africi da se prestanu razmnožavati zbog bolesti gladi i siromaštva
ali ćeš to isto reći nezaposlenom građaninu sarajeva: ko te jebe što nisi učio ko će te sada kad si siromašan itd nemoj se ženit
svak je odgovoran za svoje tijelo i tijelo svojih potomaka i predaka
niko nije dužan da šalje pare nekome da bi on nastavio svoje neorgovorno ponašanje
i da im pošalješ milijun kondoma neće ih koristiti pojest će pare korupcija i kriminal
kondomi ce biti najnize kvalitete raja ih neće koristiti
nema tu fašizma živimo u globalnom kapitalizmu koliko si sposoban imaj djece
i čuvaj svoje zdravlje loša je i skupa medicinska usluga
- drug_profi
#32748 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Djeca nisu kriva ni za šta. Odrasli jesu, ali djeca nisu. Djecu ne možeš ostaviti da umiru jer su odrasli neodgovorni.
- Truba
#32749 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
čovjek ne može biti vjernik i komunist jer ne možeš služiti dva gospodara
to ti je kao da kažeš malo trudna
bio je video afričkog političara koji kaže da je sada trenutak da postanemo svoji na svome da krenemo u život bez da nam neko pomaže da se organiziramo...itd
to ne vole demokrate oni vole da je narod ovisan o pomoći države bonovima i donacijama
i naravno da je sve u nekom miksu i neredu a oni fino ograđeni u svojim vilama u jednonacionalnim i jednorasnim kvartovima
- drug_profi