Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Novak20

#36751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

kakabanja213 wrote: 10/07/2025 00:23
Novak20 wrote: 10/07/2025 00:13
512MB wrote: 09/07/2025 23:12 Šegu na stranu, znali smo svi da je ono Kiflino “Neki novi Mile i Dragan” samo bila šuplja za krezubu sirotinju. Ipak, koliko sve ovo bilo tragikomično, ipak opet apelujem na platformu Trojke i SDF sa nafatanim satelitima pa rušenje Čovića i izbacivanje HDZa iz svih organa vlasti gdje je god moguće.

Dodik je samo jak kolko mu Čović drži ledja.
Dodik je jak ne zato što mu Čović čuva leđa nego zato što bošnjačka politika Hrvatima radi upravo ovo što ti apeliraš i priželjkuješ.
Gljive????
Kakve gljive ? Halucinogene ?

Ako na njih misliš, prije će biti da ih konzumira bošnjačka politika i politička javnost. :D
gabonski udav

#36752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gabonski udav »

SaraFina wrote: 10/07/2025 00:15
gabonski udav wrote: 10/07/2025 00:13
SaraFina wrote: 10/07/2025 00:00

Ta teorija o Amerima i Miletu je bezvezna. Sto se tice Miletovog hapsenja govorim o situaciju kada je dosao u Sarajevo. A ne o prici da ga se prividi i haosi po sumskoj.
NIje ga se moglo i nije smjelo uhapsiti ako je to dogovoreno sa najmocnijom silom, Osim toga nije Mile bio neko kome je prijetio dozivotni zatvor. Cak i da je uhapsen to bi bilo privremeno, ali bi zato posljedice bile katastrofalne jer vise nijedan politicar iz sarajeva ne bi smio putem kroz rs, plus hrpa drugih kriza koja bi se mogla izazvati.
Ma kakva sila? USA nije uopce vise prisutna u BiH, otkako je Donald presjednik. Ta teorija je glupost. Bez ikakvog temelja. Ne bave se sa BiH. Sad hoce biti na nasi srecu ili talost Vidjecemo.
Aposlutno se slazem da vise nisu hiperaktivni faktor koji je bio pogonska snaga OHR i svakog visokog predstavnika do sada, ali to sto su ugasili USAID ne znaci da ce biti u poptunosti pasivizirani. AKo ni zbog cega drugog ono zbog Srbije. Pa Donald Junior je dvaput dolazio u Beograd u zadnjih nekoliko mjeseci, a to je nesto sto se sasvim sigurno ne moze pojasniti nekim floskulama. Neki interes itekako postoji, a Grenella da i ne spominjem. Pritom se cak i ne radi samo o onim tornjevima jer je na oniml fotkama Donalda koje je postavio na drustvene mreze kad je bio drugi put bili neki rumunski i jos neki politicari iz drugih zemalja koje sasvim sigurno nije sreo u kafani vec su bili pozvani. Sta je bio povod, nemam pojma.
Messier

#36753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Messier »

Danguba wrote: 10/07/2025 00:07
kakabanja213 wrote: 10/07/2025 00:02
Danguba wrote: 09/07/2025 23:59

Zato sto nije pokazala strah pred medjedom.
Vodila je postupak profesionalno i nije dopustala skretanje sa predmeta.

Seni svaka cast. Mislim da ona nece odlucivati u drugostepenoj i nece se nista pitati ali Dodik joj ne moze da oprosti presudu.
Sto bi je bilo strah nekoga ko joj je navodno dao lovu?
Pa je li mislis da bi se Dodik onako ponizno ponasao u sudnici da je dao pare?

To bi grmilo a ona bi ponizno odradila posao kao ove dvije u zadnjem slucaju. Samo sto mu se nisu izvinjavale za uznemiravanje.

100% tvrdim da Sena nije uzela pare jer bi je ovaj ponizio u sred sudnice a ova ne bi smjela reagovati.
Pa ona i ne moze biti na drugostepenoj, mijenja se sudsko vijece.
Poenta je kako ga sad osloboditi, a sudsko za drugostepenu broji tri clana, dok se ovo oko ukidanja pritvora moglo rijesiti sa jednim sudijom.

Valja tu sad izmuljati vijece koje ce ga pustiti il dati uslov
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#36754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by hilmija frlj »

512MB wrote: 09/07/2025 23:12 Šegu na stranu, znali smo svi da je ono Kiflino “Neki novi Mile i Dragan” samo bila šuplja za krezubu sirotinju. Ipak, koliko sve ovo bilo tragikomično, ipak opet apelujem na platformu Trojke i SDF sa nafatanim satelitima pa rušenje Čovića i izbacivanje HDZa iz svih organa vlasti gdje je god moguće.

Dodik je jak ne zato što mu Čović čuva leđa nego zato što bošnjačka politika Hrvatima radi upravo ovo što ti apeliraš i priželjkuješ.
Malo je to kad vidimo šta radite preko Zovko i Primorca. I kako pišeš na forum.hr.
Treba još jače. Brutalnije.
Last edited by hilmija frlj on 10/07/2025 00:39, edited 2 times in total.
Novak20

#36755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

hilmija frlj wrote: 10/07/2025 00:32

Malo je to kad vidimo šta radite preko Zovko i Primorca. I kako pišeš na forum.hr.
Treba još jače. Brutalnije
Bolje da gledaš kako Pretis izlevati Amere za stotine milijuna nego što gledaš što pišem na nekom forumu. :D

Nisu ovo započeli ni Zovko ni Primorac. A ni ja.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#36756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by hilmija frlj »

Novak20 wrote: 10/07/2025 00:38

Bolje da gledaš kako Pretis izlevati Amere za stotine milijuna nego što gledaš što pišem na nekom forumu. :D

Treba vam otvoreno reći, za novi Izborni Zakon morate ponovo uzeti puške i otvoriti logore. U svim ostalim kombinacijama dobićete kurac da izbijete oči.
suspect_zero

#36757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by suspect_zero »

gabonski udav wrote: 10/07/2025 00:30
SaraFina wrote: 10/07/2025 00:15
gabonski udav wrote: 10/07/2025 00:13

NIje ga se moglo i nije smjelo uhapsiti ako je to dogovoreno sa najmocnijom silom, Osim toga nije Mile bio neko kome je prijetio dozivotni zatvor. Cak i da je uhapsen to bi bilo privremeno, ali bi zato posljedice bile katastrofalne jer vise nijedan politicar iz sarajeva ne bi smio putem kroz rs, plus hrpa drugih kriza koja bi se mogla izazvati.
Ma kakva sila? USA nije uopce vise prisutna u BiH, otkako je Donald presjednik. Ta teorija je glupost. Bez ikakvog temelja. Ne bave se sa BiH. Sad hoce biti na nasi srecu ili talost Vidjecemo.
Aposlutno se slazem da vise nisu hiperaktivni faktor koji je bio pogonska snaga OHR i svakog visokog predstavnika do sada, ali to sto su ugasili USAID ne znaci da ce biti u poptunosti pasivizirani. AKo ni zbog cega drugog ono zbog Srbije. Pa Donald Junior je dvaput dolazio u Beograd u zadnjih nekoliko mjeseci, a to je nesto sto se sasvim sigurno ne moze pojasniti nekim floskulama. Neki interes itekako postoji, a Grenella da i ne spominjem. Pritom se cak i ne radi samo o onim tornjevima jer je na oniml fotkama Donalda koje je postavio na drustvene mreze kad je bio drugi put bili neki rumunski i jos neki politicari iz drugih zemalja koje sasvim sigurno nije sreo u kafani vec su bili pozvani. Sta je bio povod, nemam pojma.

Ima istine u tome, Ambasada trenutno nema Ambasadora, nego nekoga kao VD, mislim da je oko 60 ljudi dobilo otkaze jer nema potrebe za tim mjestima. Moguce da se zatvori i prebaci sve za Bg. Kazu da je upitna i u Zg.
Doduse ovu info sam cula mart/april, moguce da se sta promijenilo, uglavnom nasa raja koja godinama radi, se za glavu fatala kad je Trump krenuo sa svojim rezovina.
LSD

#36758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Na pitanje novinara u emisiji Telering na RTRS-u o tome zašto se odlučio otići u Tužilaštvo BiH, Dodik je kazao:

"Imam samo jedan komentar. Savršeno dobro je svima znano da se radilo o politički montiranom procesu i moja odluka je isključivo motivisana činjenicom da se radi o političkom procesu i bila je politička. O tome svemu je bio upoznat i Elmedin Konaković koji se saglasio s procedurama i to je onda bilo lakše provesti. Dogovorili smo se da jedan dan o tome galami i da poslije šuti", kazao je Dodik.
Auuu
Zesce ofiranje, to jest trpanje :izet:

Kako li ce Kifla na ovo odgovoriti :mastakazes:
talijan97

#36759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

hilmija frlj wrote: 10/07/2025 00:40

Treba vam otvoreno reći, za novi Izborni Zakon morate ponovo uzeti puške i otvoriti logore. U svim ostalim kombinacijama dobićete kurac da izbijete oči.
:lol:
suspect_zero

#36760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by suspect_zero »

Kao sto su se i dogovorili, jedan dan ce galamiti i onda o necem drugom.
Novak20

#36761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Jadno ali očekivano od tolike sile jake samo na riječima.
Messier

#36762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Messier »

Nije.
Alija je poceo
Danguba

#36763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

suspect_zero wrote: 10/07/2025 00:29
zigson wrote: 10/07/2025 00:14
suspect_zero wrote: 10/07/2025 00:12 Ona Trivicka, Vulicka, Mali Zli Patuljak i ovi sto su kao opozicija pa pomalo poprduckaju možda gori od Dodika.
Dodik laprda, laže, petlja, prijeti ali samo kad mu malo zaljuljaju vlast odnosno misli da ce pipa sa parama presusiti.
Neka ga sve dok sam ne kaze treba napraviti jedinstvenu BiH bez entiteta :bih: :mrgreen:
Ovo se nece samo od sebe desiti nikad. Nece amerikanci, gb, eu doci i reci eh od sad je BiH bez kantona, nego se treba raditi na tome (citaj lobirati). Ali nemamo mi politike za toga
Priznavao je genocid pa poslije negirao, svadjo se sa Bakirom pa mirio po sto puta, nekad mu RS treba da je u sastavu BiH a nekad idemoooo referendum.....zavisi kako mu sta u kojem momentu treba. Recimo sagrade mu palacu i proglase ga sultanom, dobro carem....ali da nema entiteta. Pres'o bi na Islam kakva je prelivoda :mrgreen:
Tako nekako.
kakabanja213

#36764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Novak20 wrote: 10/07/2025 00:29
kakabanja213 wrote: 10/07/2025 00:23

Gljive????
Kakve gljive ? Halucinogene ?

Ako na njih misliš, prije će biti da ih konzumira bošnjačka politika i politička javnost. :D
Do mene. Trobojka???
Messier

#36765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Messier »

Novak20 wrote: 10/07/2025 00:48

Jadno ali očekivano od tolike sile jake samo na riječima.
Imali ste savrsenu prilku da se prilkonite dobrim , progresivnim snagama, i mozda tako dobijete izborni zakon.
Sad cete dobiti kurcinu.
Pa malo proanalizaraj to i prokomentiraj to sa ekipom po portalima.

Ko je propustio priliku?
Dobicete kurac za ovo oko Snsda.

Slaven Kovacevic clan predsjednistva, baj baj
Messier

#36766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Messier »

A otisao je na koncert Tompsona.
Kakva jebena disfunkcija u glavi

Tamo pjevas o Hrvatstvu do Drine, a ovamo podrzavas cetnike, kako jebote funkcionira taj mozak?

Hajd mi samo to novak pojasni.

Nisi ti Neven Novak?
Iz Ne okreci se sine?
Messier

#36767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Messier »

A s druge strane , mozda je ovo namjerno uradjeno da bi mogli mjaukati o majorizaciji, dok pokrivaju ministarstvo finansija, uio, pola ministarstava federalnih i trecinu u drzavi...i hajmo, guraj novog komsica.

A oni svrsavaju na to, mi majorizini, avaj , matico javi se.

A ubise pare likovi od kladionica do zastupnistva, od drzavnih agencija, samo treba da si Hrvat iz Capljine ..u Sarajevu si pomocnik ministra , ako imas faks.

Sad ce doci Novak i reci da je ovo govor mrznje, vjerojatno me Isil naveo da ovo napisem
Rockefeller

#36768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rockefeller »

kazu ma dobro je u drzavi, jest al u kurcu..dodik jebe ne vadi, covke se iza ledja smije a bosnjo u svojoj drzavi manjina..
MarshalDodik

#36769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

Vrse li se redovne rutinske kontrole saobracaja MUP-a KS-a ?
Pisu li se kazne za prvu pomoc i nedostatak rezervne sijalice?
Dimu1927

#36770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

Hocel i sena dobit kakvu nagradu sa sudiju godine :lol:
Novak20

#36771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Messier wrote: 10/07/2025 01:18 A otisao je na koncert Tompsona.
Kakva jebena disfunkcija u glavi

Tamo pjevas o Hrvatstvu do Drine, a ovamo podrzavas cetnike, kako jebote funkcionira taj mozak?

Hajd mi samo to novak pojasni.

Nisi ti Neven Novak?
Iz Ne okreci se sine?
:-)

Nisam bio na Thompsonovom koncertu niti je to glazba koju slušam, a i da jesam bio zaboli me racku što ti i drugi mislite o tome. :D

Hrvati su kao mali narod pokazali da ih se može okupiti pola milijuna na temu slavljenja svog nacionalizma i to je ono što boli komentatore i mrzitelje Hrvata poput tebe.

Ni meni nije jasno kako funkcionira tvoj mozak kada možeš iz čista mira ovako umišljati, lagati i provocirati.
Novak20

#36772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Messier wrote: 10/07/2025 01:31 A s druge strane , mozda je ovo namjerno uradjeno da bi mogli mjaukati o majorizaciji, dok pokrivaju ministarstvo finansija, uio, pola ministarstava federalnih i trecinu u drzavi...i hajmo, guraj novog komsica.

A ubise pare likovi od kladionica do zastupnistva, od drzavnih agencija, samo treba da si Hrvat iz Capljine ..u Sarajevu si pomocnik ministra , ako imas faks.

Sad ce doci Novak i reci da je ovo govor mrznje, vjerojatno me Isil naveo da ovo napisem
Pokrivate i vi ministarstvo energetike, rudarstva i industrije i Vladu F BiH. I što ste napravili ?

Osim katastrofalnih dugova. :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#36773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Novak20 wrote: 10/07/2025 07:56
Messier wrote: 10/07/2025 01:31 A s druge strane , mozda je ovo namjerno uradjeno da bi mogli mjaukati o majorizaciji, dok pokrivaju ministarstvo finansija, uio, pola ministarstava federalnih i trecinu u drzavi...i hajmo, guraj novog komsica.

Pokrivate i vi ministarstvo energetike, rudarstva i industrije i Vladu F BiH. I što ste napravili ?

Osim katastrofalnih dugova. :D
pare ne mogu nestati, neko je u dugu neko u plusu...
N.N.

#36774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by N.N. »

Nama Bosnjacima je nacionalni interes bio Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica, valjda sto smo mogli memiti na crijepu i gradji. Ko nas ne zna, kukala mu majka :D
Mi smo jebeni prevaranti bolan. Sekunde mi nismo naivni i nemoj da se lazemo.

Pa ako hoces "stegnuti" Hr komponentu, pa de im na tromedji Sa-Tz-Ze stegni kladionice. 80% profita ces im izbiti iz ruku, svirat ce ti qurcu. I nista drugo ne trebas, samo kladionice smiri i eto malo sjeckanog duhana presjeci :D
Pustite se suplje.
p206

#36775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by p206 »

N.N. wrote: 10/07/2025 08:06 Nama Bosnjacima je nacionalni interes bio Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica, valjda sto smo mogli memiti na crijepu i gradji. Ko nas ne zna, kukala mu majka :D
Mi smo jebeni prevaranti bolan. Sekunde mi nismo naivni i nemoj da se lazemo.

Pa ako hoces "stegnuti" Hr komponentu, pa de im na tromedji Sa-Tz-Ze stegni kladionice. 80% profita ces im izbiti iz ruku, svirat ce ti qurcu. I nista drugo ne trebas, samo kladionice smiri i eto malo sjeckanog duhana presjeci :D
Pustite se suplje.
Tačno,neki dan sam gledao neke podatke, najveći broj plaćanja karticama bilo u Bingu, druga Williams kladionica
Post Reply