Dozer wrote: ↑09/07/2025 12:18
Zehran82 wrote: ↑09/07/2025 12:10
da da , jao sto je na upit kako je kuca napravljena a ti kazes o cigli

sani neuke moze zadovoljiti takav odgovor.
Lupetas. I uz to pokusavas ispasti duhovit, a ne ide ti bas...

Porediti gradnju kuce i mimikriju je isto kao porediti boga i dzine.
Drugi par rukava je sto ga ti ne priznajes jer ne kontas kako to fercera.
naravno da je to mimikrija=oponsanje, i nista ja to ne negiram, ali negiram tvoj siromasni odgovor....kao sto bi negirao kada bi pitao nekoga kako je kuca napravljena ( ko je radio, kako je radio, koje metode je koristio itd) a on mi umjesto svega toga kaze, od cigli je kuca napravljena
Netacno. Opet besmisleno poredjenje.
Evolucija je odgovor, i dobio si link na to. Ali, ko ce to citati, zar ne? Ne slaze se s tvojim religijskim uvjerenjem.
Btw, nikad mi nisi odgovorio na mehanizam koji je bog koristio prilikom kodiranja nase DNK. Imal' sta o tome?
i onda ti meni dodjes i kazes vidis da si dobio odgovor, kao da je to neki ozbiljan odgovor vrijedan ozbiljnog komentarisanja a ne predmet sprdnje.
Ako dokazana evolucija nije ozbiljan odgovor, OK. Hajde da se onda bavimo jabukama u dzennetu
I sta bi s onim NDE...? De nam jos malo pojasni kako i zasto ljudi u tim momentima vide sta vide. Mozes konsultovat i onog eksperta za NDE

to je iskutvo bliske smrti , kada smrt nije nastupila, nego Bog odlucio da prebaci osobu u neke od paralelnih svjetova, gdje duse borave, i gdje se nalazi Dzennet i Dzehennem, pa da im nesto od toga i pokaze, i da im ukaze na life review, pregled zivota sto je prozivio do tad.....i da smrt nije kraj kako to zabludjeli ateisti misle, da se gasi svijest sa smrti....ne da se gasi nego svijest se jos vise prosiri , pojaca prilikom izlaska duse iz tijela.
Jesi li uopste procitao ono sto ti dadoh, za sta se vezu vidjenja pri NDE?
Doduse, na engleskom je bilo... Hoces prevod?
Lupetas. I uz to pokusavas ispasti duhovit, a ne ide ti bas...

Porediti gradnju kuce i mimikriju je isto kao porediti boga i dzine.
poptuno isti princip, al iti to izgleda ne shvatas....
Pitao sam te kako je nastala cijela scena na Leptiru.
rekao si mimkrijom =oponasanjem.
to je je absolutno isto kao da ja pitam
Kako je kuca nastala?
ti kazes ciglama.
svako vidi leptira da oponasa scenu, svako vidi kucu od cigli.....pa tvoj odgovor ne na tom levelu.
Ono sto ja tebe pitam po pitanju leptira je kako je doslo do oponasanja , do cijele scene , ne samo vizuelno nego i preko culo mirisa ga oponasa
Evolucija je odgovor, i dobio si link na to. Ali, ko ce to citati, zar ne? Ne slaze se s tvojim religijskim uvjerenjem.
nije to odgovor nikakav, nego se ti krijes iz te rijeci evolucije. ako mislis da znas, onda objasni kako slucajni odgadjaji koji su mutacije mogu da tako kodiraju u DNK leptira cijelu scenu i jos miris ukodiraju u DNK, znaci mimoidju minsko polje zvano reparacijski mehanizam i to sve uspiju....
de nam ti objasni kako uspiju to sve slijepe nerazumne mutacije ??

kad si tako siguran u evoluciju...a ja znam da nisi, nego se ti samo krije iza te rijeci.
Btw, nikad mi nisi odgovorio na mehanizam koji je bog koristio prilikom kodiranja nase DNK. Imal' sta o tome?
nemogu ti govoriti tacno kako je...ali mogu ti nagadjati...
tipa, stvorio je atome i molekule, koje je on spojio i napravio razlicite materijale, zivot, to jeste celije je uradio, kodirao, napravio masine sve je sihronizvano to uradjeno, i pusteno na zemlju da se samo razvija, adaptira na okolnosti itd
nesto u tom stilu.
Ako dokazana evolucija nije ozbiljan odgovor, OK. Hajde da se onda bavimo jabukama u dzennetu
nema dokazane evolucije, nemoj sebi da umisljas, ono sto ima je dokazana devolucija, gdje se degradira genetski materijal kako bi se jedinka adaptira na novo okruzenje....pa to neukima izgleda kao evolucija , a ono je u sustini ugradjeni adaptivni devolucijski mehanizam, koje Bog stvorio u DNK jedinki kako bi se mogle adaptira na nova okruzenja.
Doduse, na engleskom je bilo... Hoces prevod?
sta???