Dešavanja u Srbiji

sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#71526 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sime_cipol »

1Dante1 wrote: 08/07/2025 00:09 Sto se mene tice, mogu biti eskimi, ali su ipak gradjani srbije, njihova drzava je srbija, ne znam sta vise da ti kazem ili o cemu diskutujemo?

Ponosno nose svoju zastavu.
Messier wrote: 08/07/2025 00:04 Trocadero i jelena ce blokirati gazelu i traziti da se Bosni isporuce osudjeni ratni zlocinci.
jelena se malo smirila sa pohvalama od zadnjeg perfomansa opozicije i stovanja sratnog zlocinca sratka. Pitala je jesu li isti i dobila odgovor :D
Mozda su srbijanci, Srbi nisu sigurno.
Messier

#71527 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Messier »

1Dante1 wrote: 08/07/2025 00:09 Sto se mene tice, mogu biti eskimi, ali su ipak gradjani srbije, njihova drzava je srbija, ne znam sta vise da ti kazem ili o cemu diskutujemo?

Messier wrote: 08/07/2025 00:04 Trocadero i jelena ce blokirati gazelu i traziti da se Bosni isporuce osudjeni ratni zlocinci.
jelena se malo smirila sa pohvalama od zadnjeg perfomansa opozicije i stovanja sratnog zlocinca sratka. Pitala je jesu li isti i dobila odgovor :D
Zato sto je zena puna nade i ide sama protiv realnosti jer se nada da ce se dogoditi istinske promjene.

Nema toga.
Ja nemam problem sa sajkacama.
To je kapa.
Imam problem sa znakom koji si stavio na kapu.
Stavis Metalikin grb na sajkacu, fora.
Stavis amblem kraljeve vojske u otadzbini, na sajkacu, nije ok.
Mozda je ok , ako imas 80 godina i nesto si klao po Drini kad si imao 20, pa te povuklo.
Al studentarija, klinci 15, 20 , 25..da to furaju je stravicno.

Isto kao i ova ustaska mladez u zagrebu neku noc.

A mi smo posebni pacijenti sa sindromom osjecaja kolektivne manje vrijednosti , nama 200 likova izadje za iran il palestinu , raspravljamo se , da li koga iritira zastava neke kazaske pokrajine.

To je jednostavno preslika rata.
Tamo 500 hiljada ustasa
Na drugoj strani 500 hiljada cetnika.
U Sarajevu 300 za Iran, idu slike u trodijelu ima li neka isil zastava..svi su krivi ,sta nam bi i ko nas zavadi

Nas bi se 500 milja skupilo jedino da Mozart kladionica kaze, donesi 10 eura u poslovnicu , imas na akauntu 100
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#71528 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by konektovan »

Messier wrote: 08/07/2025 00:34

Zato sto je zena puna nade i ide sama protiv realnosti jer se nada da ce se dogoditi istinske promjene.

Nema toga.
Ja nemam problem sa sajkacama.
To je kapa.
Imam problem sa znakom koji si stavio na kapu.
Stavis Metalikin grb na sajkacu, fora.
Stavis amblem kraljeve vojske u otadzbini, na sajkacu, nije ok.
Mozda je ok , ako imas 80 godina i nesto si klao po Drini kad si imao 20, pa te povuklo.
Al studentarija, klinci 15, 20 , 25..da to furaju je stravicno.

Isto kao i ova ustaska mladez u zagrebu neku noc.

A mi smo posebni pacijenti sa sindromom osjecaja kolektivne manje vrijednosti , nama 200 likova izadje za iran il palestinu , raspravljamo se , da li koga iritira zastava neke kazaske pokrajine.

To je jednostavno preslika rata.
Tamo 500 hiljada ustasa
Na drugoj strani 500 hiljada cetnika.
U Sarajevu 300 za Iran, idu slike u trodijelu ima li neka isil zastava..svi su krivi ,sta nam bi i ko nas zavadi

Nas bi se 500 milja skupilo jedino da Mozart kladionica kaze, donesi 10 eura u poslovnicu , imas na akauntu 100
Sustina.. :thumbup:
Messier

#71529 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Messier »

....
Last edited by Messier on 08/07/2025 01:14, edited 1 time in total.
1Dante1

#71530 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 1Dante1 »

sime_cipol wrote: 08/07/2025 00:20 Mozda su srbijanci, Srbi nisu sigurno.
A dobro, sustinu shvatamo. Njihova drzava je srbija i za nju se bore i trebaju boriti
suspect_zero

#71531 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by suspect_zero »

skupljac_zeljeza wrote: 07/07/2025 16:24
avetinja wrote: 07/07/2025 15:18
Dovoljno je pogledati simboliku i platno zelene boje da se zaključi da su na sve pazili. Početnici i ovi i oni. Što se duže trve, nama će biti mirnije.
Pa i za to kažu da Sratkova uniforma nije bila roze boje nego zelena. A ono istina najbolji test je odgovor na pitanje da li je bio genocid. Svaki odgovor osim potvrdnog nije odgovor.

Ovo mi je promaklo, mislila skoro nekada ali vidim staro 3 godine. Kakav god da je Komsic nije mrskotinja, na njegovom mjestu Bakir bi to "merhanetli".
suspect_zero

#71532 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by suspect_zero »

Zoya wrote: 07/07/2025 23:50
suspect_zero wrote: 07/07/2025 23:38
Zoya wrote: 07/07/2025 23:35 Je li na pomolu građanski rat u Srbiji Hoće li Vučića narod skinuti kao onomad Čaušeskua?
Hoće kako neće, k'o što su i kod nas ratom skinuli našu familiju Čauševsku :roll:
Pola miliona nezadovoljnih a ima ih i više. Možda urodi plodom. Pitanje je samo hoće li iko bolji zauzeti njegovo mjesto.

Ako si pratila od pocetka bila je ta euforia da mozda bude nesto na dobro, zadnjih mjesec isplivavaju mitomanijska narikanja tako da neka Vučića sa njim im je najbolje :D
Messier

#71533 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Messier »

suspect_zero wrote: 08/07/2025 01:52
Zoya wrote: 07/07/2025 23:50
suspect_zero wrote: 07/07/2025 23:38

Hoće kako neće, k'o što su i kod nas ratom skinuli našu familiju Čauševsku :roll:
Pola miliona nezadovoljnih a ima ih i više. Možda urodi plodom. Pitanje je samo hoće li iko bolji zauzeti njegovo mjesto.

Ako si pratila od pocetka bila je ta euforia da mozda bude nesto na dobro, zadnjih mjesec isplivavaju mitomanijska narikanja tako da neka Vučića sa njim im je najbolje :D
Pendrek varijanta, sad tuce na jednu stranu.
Studenti koji ne zele da uce bi da taj pendrek okrenu na drugu stranu
Messier

#71534 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Messier »

I po meni je fakat iracionalno ikoga podrzavati u Srbiji, dok Srbija drzi pola Bosne okupirane.

Nije vam jasan ovaj stav, mozemo sutra pricati?

Okupirano nam pola drzave od bg rezima, to traje 35 godina , traze podrsku za klince sa filozofije famoznog bg univerziteta, stvoritelja cetnistva koji na prsima drazu nose.

I onda dodje riba i kaze vi niste tolerantni.

Imas li na planeti tolerantnije ljude od nas?
SmokingMan

#71535 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SmokingMan »

suspect_zero

#71536 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by suspect_zero »

Cuj Palmi spomenik, majku mu od svakog medjeda junaka prave.
SmokingMan

#71537 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SmokingMan »

Neka osptane ova vlast sve dok ne-odapnu Sratko i Jadovan.
John Cleese

#71538 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by John Cleese »

¤ jelena ¤ wrote: 06/07/2025 19:52
trocadero wrote: 30/06/2025 21:12
RtrnOfSalisbury wrote: 30/06/2025 19:36 jel se ko obratio u svezi muse kesedjije? jel ubiven od kraljevica marka jal je zagino u nekom boju :cry:
Ne vjerujem da će a mnogi i ne znaju da je epskoj pjesmi Marko opjevan kao sultanov sluga a Musa odmetnik od carevine. S tim da je Marko na kvarnjaka presudio Musi i čak zakukao..." Jao mene do Boga miloga đe pogubih od sebe boljega". :D
Auuu, kakvo blago previdjeh.... :thumbup: :lol:

Hm...ovo ,,na kvarnjaka'' je upitno i podložno raspravi, ali hajd. :D
Nije upitno - noži iz potaje u trenu kad nesretnik nije gledao itekako jesu "na kvarnjaka", a bome i na hinjaka :| :D

Trivia:
-nakon kobnog reza, Marko je utvrdio da je Musa medicinski fenomen, hinsan sa tri srca
-Musa je zapravo bio Albanac, a Marko turski vazal stalno nastanjen u Prilepu (kad nije bio u zatvoru)
-moguće je da su ovdje opjevana zbivanja inspirirala mnoštvo filmskih scenarija: osudjenika puštaju iz tamnice na slobodu da bi za aktuelnu vlast obavio neki po život potencijalno opasan prljavi posao :D
John Cleese

#71539 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by John Cleese »

Messier wrote: 08/07/2025 02:49 Okupirano nam pola drzave od bg rezima, to traje 35 godina , traze podrsku za klince sa filozofije famoznog bg univerziteta, stvoritelja cetnistva koji na prsima drazu nose.
A prije toga, po nekim izvorima, cijela drzava - skoro 50 godina... :|
Kraljevinu u kojoj drzave nije ni bilo da i ne spominjem :|

Cetnistvo je ipak stvoreno nesto ranije - zadnjih decenija devetnaestog stoljeca i ne na beogradskom univerzitetu.

A ako je u citiranom zapravo rijec o velikosrpskoj ideologiji, u relativno skorije vrijeme otvoreno je promovirana kasnih osamdesetih proslog stoljeca i to u samoj Akademiji (SANU) - studentarija je tada i u vecoj mjeri nego sada u politickom smislu brljavila i mrljavila, baveci se dijelom cak i nekakvim pokusajima antiratne inicijative bez narocitog odjeka i s jos manje uspjeha.
skupljac_zeljeza

#71540 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by skupljac_zeljeza »

John Cleese wrote: 09/07/2025 02:05 ...studentarija je tada i u vecoj mjeri nego sada u politickom smislu brljavila i mrljavila, baveci se dijelom cak i nekakvim pokusajima antiratne inicijative bez narocitog odjeka i s jos manje uspjeha.
Čuo sam od ovih sa Filooškog da su u njihovom komotnijem amfiteatru držali se besplodni govori, ali da su cure bile vrlo učinkovite na tim okupljanjima što su momke i braću stalno prebacivali sa adrese na adresu da im sakriju trag i izbjegnu mobilizaciju. Nisu baš svi rado išli u vojnike.
John Cleese wrote: 09/07/2025 01:17 ... a Marko turski vazal stalno nastanjen u Prilepu (kad nije bio u zatvoru)
I pogide za sultana. Negdje sam čitao, ali svako piše historiju pa ne mora biti tačno, da je bio vrlo smotan kao vojnik i da je jednom izgubio dio teritorije pa su Turci morali ponovo za taj dio ratovati, ali isto da su poštovali teritorij kojim je upravljao i nisu bez potrebe kroz njega prolazili i možda iz toga se razvila priča kako su ga se Turci 'plašili pa nisu smjeli kroz njegovo'.
Tyke

#71541 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tyke »

Zar nije Vucko proglasio pobEdu i gasenje obojene revolucije, da nema vise rusenja drzave i da ce svak' biti uhapsen?
Par dana poslije drzava jos vise na nogama, ulice jos vise blokirane, a iz dana u dan sve nezadovoljniji narod se tuce s policijom, a Vucko otvara dio autoputa koji jos nije ni prosao inspekciji i dobio dozvolu. 🤣
A sad i velikan Seselj pozova cetnike da izadju i razbucaju ljude sa ulica i ugase ove proteste forever. E tome se i ja nadam, da se imamu protiv koga boriti i dodatno ljude istjerati napolje.
¤ jelena ¤

#71542 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ¤ jelena ¤ »

John Cleese wrote: 09/07/2025 01:17
Ne vjerujem da će a mnogi i ne znaju da je epskoj pjesmi Marko opjevan kao sultanov sluga a Musa odmetnik od carevine. S tim da je Marko na kvarnjaka presudio Musi i čak zakukao..." Jao mene do Boga miloga đe pogubih od sebe boljega". :D

Nije upitno - noži iz potaje u trenu kad nesretnik nije gledao itekako jesu "na kvarnjaka", a bome i na hinjaka :| :D

Trivia:
-nakon kobnog reza, Marko je utvrdio da je Musa medicinski fenomen, hinsan sa tri srca
-Musa je zapravo bio Albanac, a Marko turski vazal stalno nastanjen u Prilepu (kad nije bio u zatvoru)
-moguće je da su ovdje opjevana zbivanja inspirirala mnoštvo filmskih scenarija: osudjenika puštaju iz tamnice na slobodu da bi za aktuelnu vlast obavio neki po život potencijalno opasan prljavi posao :D
:lol: :D

Čuj nije gledao?

E, to mu je i došlo glave jer ne gleda u ono što je njega snašlo, nego zvjerLa okolo u jeku borbe na život i smrt
kad je svaki tren bitan i može biti odlučujući.

Kad velikom junaku s kojim se boriš prsa u prsa dođu vile očima, on je tada najopasniji i nema opuštanja i blejanja okolo dok se boriš,
inače si donji.

'nači, nije to bilo ,,na kvarnjaka'', nego na um i iskustvo u nedostatku pune snage. :D

I nije Musa Kesedžija nikakav medicinski fenomen. Ne dozvoljavam čak ni tebi, dragi Kliže, tako rogobatne interpretacije, moliću lijepo... :cry:

Musa Kesedžija je bio veliki junak koji je imao čak tri junačka srca!!!

To znači da je bio hrabar kao tri junaka, ali mu, u zao čas, nepravda pamet pomuti i surovost zavlada srcima njegovim...

pa ti sad vidi kakav mora biti onaj koji takvog junaka pogubi - poručuju nam stihovi pomenute narodne epske pjesme. :D
costacurta

#71543 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by costacurta »

Večeras u 22.00 na Prvoj TV dokumentarac sa naslovom "Srrbrenica, anatomija obmane.". U najavi kažu da je 30 godina došlo vrijeme da se čuje istina, aludirajući na srpsku istinu.
Nakon najave za Srebrenicu ide talk show sa gostima u studiju na temu "Da li treba Beograd da dobije spomenik Draži Mihajloviću?".
:(
Strava i užas.
John Cleese

#71544 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by John Cleese »

¤ jelena ¤ wrote: 09/07/2025 08:37

Trivia:
:lol: :D

Čuj nije gledao?

E, to mu je i došlo glave jer ne gleda u ono što je njega snašlo, nego zvjerLa okolo u jeku borbe na život i smrt
kad je svaki tren bitan i može biti odlučujući.

Kad velikom junaku s kojim se boriš prsa u prsa dođu vile očima, on je tada najopasniji i nema opuštanja i blejanja okolo dok se boriš,
inače si donji.

'nači, nije to bilo ,,na kvarnjaka'', nego na um i iskustvo u nedostatku pune snage. :D

I nije Musa Kesedžija nikakav medicinski fenomen. Ne dozvoljavam čak ni tebi, dragi Kliže, tako rogobatne interpretacije, moliću lijepo... :cry:

Musa Kesedžija je bio veliki junak koji je imao čak tri junačka srca!!!

To znači da je bio hrabar kao tri junaka, ali mu, u zao čas, nepravda pamet pomuti i surovost zavlada srcima njegovim...

pa ti sad vidi kakav mora biti onaj koji takvog junaka pogubi - poručuju nam stihovi pomenute narodne epske pjesme. :D
Siromah u kljucnom trenutku nije gledao gdje je trebao gledati, jer ga je, toboze nehotice, dekoncentrisala Markova posestrima vila - dakle, ne samo da je Marko trznuo noze iz potaje kad Musa nije gledao nego je jos bio i potpomognut asistencijom nadnaravnog stvorenja, sto ne samo da je bilo kvarno i hinjski nego i krajnje nesportski :| :D

I pardon, tamo jasno pise da je doslovno vidio tri srca te da je na jednom bila i anatomska anomalija u formi ljute guje - to sto je ljuta guja tom prilikom i progovorila pripisao bih nekakvom zescem dopingu, sto bi bio jos jedan vid Markovog nesportskog ponasanja i djelovanja :| :D
(Uzgred, poznavao sam covjeka koji je imao, doslovno, dva potpuno funkcionalna srca. Najozbiljnije.)

Na posljetku, dodao bih da si me sad vec zaista isprovocirala i da cu ostatak ove godine provesti u pripremi snimanja dugometraznog filmskog ostvarenja pod radnim naslovom "Prljavi Marko" u kojem cu konacno i zauvijek demistificirati i u pejorativnom smislu humanizirati pomenutog te ga promovirati i urbi et orbi prokazati kao antiheroja, sto je zapravo i bio... scena prva: visoki funkcioner turske kontraobavjestajne sluzbe dolazi u kazamat i daje Marku ponudu koju ne moze odbiti... bit ce to blokbaster :evil: :D
Tyke

#71545 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tyke »

costacurta wrote: 09/07/2025 09:25 Večeras u 22.00 na Prvoj TV dokumentarac sa naslovom "Srrbrenica, anatomija obmane.". U najavi kažu da je 30 godina došlo vrijeme da se čuje istina, aludirajući na srpsku istinu.
Nakon najave za Srebrenicu ide talk show sa gostima u studiju na temu "Da li treba Beograd da dobije spomenik Draži Mihajloviću?".
:(
Strava i užas.
Ne moze biti strava i uzas kad su oni u pitanju. Od njih se to i ocekuje, oni su crna mrlja Balkana, najkrvolocnija nacija Evrope, ovo je njihov identitet i to ce ih "krasiti" dok je svijeta i vijeka.
Kod njih nikad nece biti progresa, empatije, realnosti i istine.
RtrnOfSalisbury

#71546 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RtrnOfSalisbury »

Trivia:
fala vi na pojasnjenje, zakleo bi se da je musa kesedji prodavo kese na pazarni dan, kad ono junak a jos aljbanac, bilo mi je sumljivo prezime kesedji a to da je marko reko dje pogubih jaceg od mene nije istina. to je izmisljotina jer da srbin to kaze nea sanse a ako se dokaze da je istina treba ga na sud. ono jes da je dockan al ja bi mu oduzo sve privilegije pa nek se j. cuj aljbancu to rec :?
trocadero

#71547 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by trocadero »

RtrnOfSalisbury wrote: 30/06/2025 19:36 jel se ko obratio u svezi muse kesedjije? jel ubiven od kraljevica marka jal je zagino u nekom boju :cry:

Hajd! :D

"Jesam li ti, bolan, govorila
da ne činiš u neđelju kavge?
Sramota je dvoma na jednoga;
đe su tebe guje iz potaje?“

Dakle , kad je bilo stani-pani, drž -ne daj...Marko u pomoć doziva vilu (nije se sama javila) i tad fajt jedan na jedan se pretvara u dva na prema jedan.Vila mu govori da je to sramota pa ga i dodatno grdi što narušava četvrtu Božiju zapovjed u vezi neđelje . Da se nadovežem na druga Kliza, :D nije sportski tj. u ono vrijeme viteški. To kao i u ringu da Markan iscrpljen doziva onu u bikiniju da ga odalami brojem runde ili odvrati pažnju njihanjem guzovima. :D
Dalje nož iz potaje, ključna riječ POTAJE. Onda što je Novaku kovaču zbog zahvalnosti za iskovanu sablju Marko odsjekao ruku jer je Musu nazvao većim junakom.
Da ne nabrajam dalje ima tu podosta... a drug Kliz se samo zbog drugarice Jele primio posla za svoj budući film pa mu ovim putem zahvaljujem i želim uspjeh u daljnem radu. :-D
gabonski udav

#71548 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by gabonski udav »

ElRe wrote: 06/07/2025 07:13
Balavurdija skupljena od eksremnih desničara koji do sada nisu uspjeli da se okoriste o SNS vlast (i SNS je ekstremna desnica) i ljevičari (gori od ekstremne desnice) čini većinu ćacija koji neće da uče. Tu se našlo i nešto naivnog svijeta, kvazi glumaca, umjetnika...navukli ih Šolakovi mediji i za skoro godinu dana apsolutno ništa nisu postigli. Opet su izgubili izbore u lokalnim sredinama, nemaju podršku Njemačke, Amerike, Britanije. Studenti su izgubili 1 godinu života...
Da. Postoji razlog zasto su studentski protesti propali i 1968 i 1991 i zasto ce i ovi propasti.

Studentima (mladima generalno) pripada buducnost, ali ne i sadasnjost jer u sadašnjosti, sto bi rekao zlatni papagaj "tata placa sve racune".

Studenti od diploma imaju srednju skolu i nula zivotnog iskustva. ALi kad imas 20 godina imas vrelu krv i mislis da si najpametniji na svijetu i nema tu tebi ko sta pametovati jer sve znas. Kad shvate da u tim godinama nemaju blage veze ni o cemu, kad shvate da su pijuni u rukama, izmedju ostalog i tog Šolaka koji je na ulice poslao desetine novinara 24 sata koji jadni beskonacno ponavljaju par istih recenica i nadaju se uzaludno necemu, shvatice i da su na kraju balade ispali najveci gubitnici ko sto vec jesu upravo studenti najvise popušili.

Naravno jos im je veci problem sto Vucica podrzava vecina, a podrzavaju ga s razlogom jer za razliku od studenata koji su tada bili balavci oni stariji se sjecaju sta je i kako bilo prije Vucica.
emigrazione

#71549 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by emigrazione »

Ne moze biti strava i uzas kad su oni u pitanju. Od njih se to i ocekuje, oni su crna mrlja Balkana, najkrvolocnija nacija Evrope, ovo je njihov identitet i to ce ih "krasiti" dok je svijeta i vijeka.
Nisu nacija niti mogu ikada postati nacija, mali lokalni balkanski narod koji nestaje kao i većina ostalih ovdje
Tyke

#71550 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tyke »

emigrazione wrote: 10/07/2025 08:00
Nisu nacija niti mogu ikada postati nacija, mali lokalni balkanski narod koji nestaje kao i većina ostalih ovdje
Pustimo sad demagogiju i naprdjivanje.
Post Reply