dragonz wrote: ↑09/07/2025 09:00
Ovo i klix dobio pare da vrši pritisak ove budalaštine iz tzv. pisma.
Regulus nije investitor nego kupac dionica a pare koje su potrošili je dobio raniji vlasnik dionica a ne Pretis.
Pretis kao državna kompanija namjenske proizvodnje može samo taksativno da im navede gdje pare idu bez otkrivanja poslovnih tajni.
Imenovanje nekih tzv. direktora uopšte ne obavezuje vladu niti državne firme jer to nije tako uređeno u BiH.
Što Regulus ne prizna za koga kao kupuju granate iz Pretisa i kad su sklopili taj ugovor ili ugovore i kad je krajnji rok isporuke.
Mike Pompeo je samo zvučno ime koje hoće na osnovu svojega ranijeg položaja da zaradi pare.
sve ovo ima smisla sto se pise. ja kao vlasnik kompanije imam pravo na uvid u finansijski izvjestaj, neka oni nadju nacin da zastite poslovne tajne, to im niko ne brani.
drugo, samo budala ne zeli da sprovede vanjsku reviziji prilikom smjene direktora, pogotovo sa aspekta trenutne vlade jer je rijec o sda direktorici. to je ludost niksica.
I samo bi budala sjeo na direktorsku poziciju bez prethodne vanjske revizije. ja ne bi nikad..
prijedlog za organizaciju poslovanja u vidu vise direktora isto ima smisla, radi se o kompaniji koja ima potencija da dodje do milijarde KM obrta, time ne moze upravljati jedan covjek. toliko svestran niko nije. ko jebe amerikance, ni na koji nacin ne mogu natjerati da to bude njihov covjek, vlada kao vecinski vlasnik moze postaviti svoje ljude, oni mogu svirat q... pretpostavljam da je ovdje problem u nasim komplikovanim zakonima jer ako tih pozicija nema, ne mozes ni zaposliti nikog, a tek proces konkursa i zalbi..
ljudi zure jer vide potencijal u trenutnim okolnostima u svijetu, a to moze zacas stati sve. ne bi ni uzeli random kompaniju tek tako, da nisu neki interes vidjeli.