konektovan wrote: ↑19/01/2025 13:49Mashallah,...da bude sretna prodaja i kupovina aBd.
Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3301 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
-
Dejan1983
#3302 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
pozz svima
Jako zanimljiva tema,sa jako korisnim informacija.Nov sam na forumu upravo zbog ove teme.Za svaku pohvalu je nesebicna pomoc clanova koji su upuceni dublje u problematike terenaca.
Ja sam iz Makedonije
Posedujem Jeep cherokee liberty KJ 2007g 2.8 crd limited verzija,na njemu je selec trac reduktor sa automatskim menjacem.
Kupio ga nedavno,dugo sam trazio takav primerak,jedva se naslo nesto da je ocuvano koliko toliko.
Ima neke sitnice koje treba resiti na njemu ali nema se vremena.
Malo su mi nepoznanica jeep vozila i njihova mehanika ali sve se uci.
Celu temu sam procitao do detalja i dosta toga naucio o problemima sa Jeep.
Kao i svuda na balkanu najveca steta po njih kao i po ostala vozila je skoro nikakvo odrzavanje vozila.Posebno kad su u pitanju ulja po menjacima i diferencijala,o promeni glicerina i ulje servo volana da ne pominjem.
Tako je bilo i kod mene
odma sam mu promenio ulje i filtere menjaca.
menjac radi korektno,salta brzine kako treba bez trzaja zvukova ili bilo kakvih devijacija,nema kasnjenja u saltanje sve okej.
Jedina frka sa njim mi je kad stanem u mestu i treba od D da prebacim u P ili R cuje se zvuk lupanja i trzaja,jedan udarac i jedan trzaj,udari jednom i toliko i pri toga se cimne auto.Posebno je izrazenije kad idem iz D u P
kad normalno vucem rucicu menjaca kroz ostale pozicije.Kad to uradim brzinski naglo od D u P zvuka i trzaja nema.
Isto dok je hladan to ne radi ili je zanemarljivo,kad ugreje tad je izrazeniji zvuk i trzaj.
Podrazumeva se da pri tim operacija noga je na kocnici i auto u mirovanju.
Majstor koji je promenio ulje i filtere kaze da je to normalno ali znam da nije to okej.Menjac se isto ponasao i pre promene ulja i filtera.
Sta bi mi savetovali da proverim i uradim po tom pitanju.
Jako zanimljiva tema,sa jako korisnim informacija.Nov sam na forumu upravo zbog ove teme.Za svaku pohvalu je nesebicna pomoc clanova koji su upuceni dublje u problematike terenaca.
Ja sam iz Makedonije
Posedujem Jeep cherokee liberty KJ 2007g 2.8 crd limited verzija,na njemu je selec trac reduktor sa automatskim menjacem.
Kupio ga nedavno,dugo sam trazio takav primerak,jedva se naslo nesto da je ocuvano koliko toliko.
Kao i svuda na balkanu najveca steta po njih kao i po ostala vozila je skoro nikakvo odrzavanje vozila.Posebno kad su u pitanju ulja po menjacima i diferencijala,o promeni glicerina i ulje servo volana da ne pominjem.
Tako je bilo i kod mene
menjac radi korektno,salta brzine kako treba bez trzaja zvukova ili bilo kakvih devijacija,nema kasnjenja u saltanje sve okej.
Jedina frka sa njim mi je kad stanem u mestu i treba od D da prebacim u P ili R cuje se zvuk lupanja i trzaja,jedan udarac i jedan trzaj,udari jednom i toliko i pri toga se cimne auto.Posebno je izrazenije kad idem iz D u P
kad normalno vucem rucicu menjaca kroz ostale pozicije.Kad to uradim brzinski naglo od D u P zvuka i trzaja nema.
Isto dok je hladan to ne radi ili je zanemarljivo,kad ugreje tad je izrazeniji zvuk i trzaj.
Majstor koji je promenio ulje i filtere kaze da je to normalno ali znam da nije to okej.Menjac se isto ponasao i pre promene ulja i filtera.
-
preludezalude
#3304 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
Kad ides iz D u P nemas sta polako rucicu gurat. Ako ides rucicom polako onda on usalta u rikverc pa dok ti jos gurnes onda usalta u P. Slobodno gurni rucicu bez zadrzavanja u N i R. Isto tako kad iz P saltas u D slobodno rucicu brzo gurni u D. Kako radi kad iz P usaltas u R?Dejan1983 wrote: ↑08/07/2025 14:31 pozz svima
Ja sam iz Makedonije
Tako je bilo i kod mene
Sto se tice ulja u mjenjacu sigurno nemas pojma koje je bilo ali pitanje je koje si sad nasuo? U njihov mjenjac ide specificno ulje i malo proizvodjaca ga ima i tesko ga je nabaviti. Mora ici ATF +4 specifikacija MS-9602. Vrlo bitno je da je na mjeri... ni manje ni vise. Vrlo mala je razlika od min do max. Za premjeriti nivo ulja je bas procedura. MORA biti zagrijano ulje na odredjenu temperaturu da bi mjerac pokazao pravi nivo. To je obicno oko 80 stepeni a zagrijati ulje u mjenjacu na tu temperaturu nije bas jednostavno. Isto to ulje ide i u reduktor i u volan. Eksperimentisati sa nekim drugim uljima koja nemaju ovu specifikaciju nebi preporucio.
- mobsterc
-
preludezalude
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- Peacean
#3308 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
Dobro je, ništa strašno. Ima onih koji odgovaraju na 12 godina stare postove 
- semsasuljakovic
#3309 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
Izbaci mi na redditu, navodno trogodišnjak slomio plastiku u Tiguanu prilikom penjanja u sjedalicu.

- drug_profi
#3310 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
PremiJum plastika.
- nepass1
#3311 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
Ma nema sanse, kod mene bi do sad rupa bilasemsasuljakovic wrote: ↑28/02/2026 20:32 Izbaci mi na redditu, navodno trogodišnjak slomio plastiku u Tiguanu prilikom penjanja u sjedalicu.
![]()
- ZoomZoomKiwi
#3312 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
Ti ne voziš šupljeg VWnepass1 wrote: ↑28/02/2026 20:48Ma nema sanse, kod mene bi do sad rupa bilasemsasuljakovic wrote: ↑28/02/2026 20:32 Izbaci mi na redditu, navodno trogodišnjak slomio plastiku u Tiguanu prilikom penjanja u sjedalicu.
![]()
-
preludezalude
#3313 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
Prije ce biti da je slomljena zbog penjanja odrasle osobe vjerovatno prilikom pranja krova.
- ElRe
#3314 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
Odvje je nešto teško palo i slomila plastiku.
- problemnatravunu
#3315 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
te plastike na tom mjestu ne bi nikako trebale biti tako "krte" da tek tako puknu , i ja smatram da je to nešto poteško drmnulo,
drugim riječima ne mogu povjerovati da je VW baš tako nisko pao u kvaliteti i bolesnim uštedama na svemu i svačemu
drugim riječima ne mogu povjerovati da je VW baš tako nisko pao u kvaliteti i bolesnim uštedama na svemu i svačemu
Last edited by problemnatravunu on 01/03/2026 07:33, edited 1 time in total.
- Optimist
#3316 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
Svidjaju mi se patosnice sa slike. 
- nepass1
#3317 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
Opet nema sanse da pukne.ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/02/2026 22:07Ti ne voziš šupljeg VWnepass1 wrote: ↑28/02/2026 20:48Ma nema sanse, kod mene bi do sad rupa bilasemsasuljakovic wrote: ↑28/02/2026 20:32 Izbaci mi na redditu, navodno trogodišnjak slomio plastiku u Tiguanu prilikom penjanja u sjedalicu.
![]()
Stoji rodjakova oktavija u garazi, presla 10km, da probam?
-
Throttle
#3318 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
Treba skinut plastiku, mozda je i lim udubio 
- GandalfSivi
#3319 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
Opali me lik danas, ja u Jeepu, on u svojoj igračci. Nije neki sudar bio, ali kako smo se zaustavili, ja izletio iz auta prvo da vidim je li lik okay. Izvinjava se lik, kaze, sve je u redu, pogledam prvo njegovo auto, dobro ga je razvalio, izgleda ovako:

Odem da pogledam sta mi je od auta uradio, jedva nadjem da mi je malo karambolku ogrebao i pomjerio

Odem da pogledam sta mi je od auta uradio, jedva nadjem da mi je malo karambolku ogrebao i pomjerio

- ZoomZoomKiwi
#3320 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
To te novi Mustang dokačio?
- GandalfSivi
#3321 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
Jeste, sad i ja skontah po svjetlima. ‘ta ce Mustang
-
Tabakmalac
#3322 Re: Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
Ne zove se Crowdstang bez razloga.