iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zubi

#4826 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

admirable wrote: 02/07/2025 19:21
zubi wrote: 02/07/2025 16:09
admirable wrote: 02/07/2025 15:58 Može li mi neko objasniti kako to da sam prije nekoliko dana gledao desetak proizvoda i na svakom je bilo free shipping a sada samo ima opcija FedEx (naravno dosta skuplja varijanta)?
Mozda ti nije bila izabrana BiH kao drzava, obrati paznju i na to.
Izabrana je BiH ali ni na jednom proizvodu više nemam besplatnu dostavu. Prikazuje mi samo FedEx i ove ostale paprene cifre.
Ti si apsolutno u pravu, ukinuli su nam Local post, ono sto je bilo 8$ fiksno za iznos preko 60$ sad samo nude brzu postu FedEx, DHL, UPS... auuuu, nadam se da je to privremeno, a ko zna :cry:
Edinz

#4827 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Edinz »

Fedex vrijedi svake marke, narucio 29.6 doslo danas, plus nema naplate one debilne 3.5 KM
admirable

#4828 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by admirable »

Plavo-bijeli wrote: 03/07/2025 20:08
admirable wrote: 03/07/2025 00:52 Meni bi pisalo Free shipping (Delivery by Local Post) - sada to nema.

Što se tiče te stranice iherbico, to je kao neka vrsta posredovanja. Dobro stranica izgleda i odaje ozbiljan pristup mada vidim dosta malo pratitelja na fb i zadnja objava iz 2022.

Ne znam zašto bi neko naručio preko posrednika tj iherbico. Dok dođe njima pa onda oni tebi šalju. Vjerovatno ima i to neke pogodnosti - sumnjam da neko koristi. :roll: :roll:
Nije free shipping nikada bio, niti ima logike da ista salju iz Amerike besplatno. Nemas u Bosni besplatan shipping za 99% stvari osim ako nisi u istom gradu.

Vjerovatno ti je namjesteno bilo za Ameriku, ili je pretpostavilo da si iz Amerike.

STo se tice ovih domacih, oni ti daju kao neke besplatne dostave za neke vece cifre, ali su im cijene dosta skuplje i ne isplati se.
100% sam siguran da je bio free shipping i delivery by local post. Država je bila pravilno izabrana - Bosna i Hercegovina.
Plavo-bijeli

#4829 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Plavo-bijeli »

admirable wrote: 04/07/2025 18:50
Plavo-bijeli wrote: 03/07/2025 20:08
admirable wrote: 03/07/2025 00:52 Meni bi pisalo Free shipping (Delivery by Local Post) - sada to nema.

Što se tiče te stranice iherbico, to je kao neka vrsta posredovanja. Dobro stranica izgleda i odaje ozbiljan pristup mada vidim dosta malo pratitelja na fb i zadnja objava iz 2022.

Ne znam zašto bi neko naručio preko posrednika tj iherbico. Dok dođe njima pa onda oni tebi šalju. Vjerovatno ima i to neke pogodnosti - sumnjam da neko koristi. :roll: :roll:
Nije free shipping nikada bio, niti ima logike da ista salju iz Amerike besplatno. Nemas u Bosni besplatan shipping za 99% stvari osim ako nisi u istom gradu.

Vjerovatno ti je namjesteno bilo za Ameriku, ili je pretpostavilo da si iz Amerike.

STo se tice ovih domacih, oni ti daju kao neke besplatne dostave za neke vece cifre, ali su im cijene dosta skuplje i ne isplati se.
100% sam siguran da je bio free shipping i delivery by local post. Država je bila pravilno izabrana - Bosna i Hercegovina.
Pa ne sumnjam da je pisalo, ali vjerovatno greska u sistemu gdje ti je jos ocitavalo da si iz Amerike...jer kazem niti je za Bosnu dzaba ikada bilo, niti je sada, niti ce biti... isto tako, ako je bilo -bez greske- onda nema razloga da ti sada opet nije.
admirable

#4830 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by admirable »

Evo screenshota. Samo sam prekrio u gornjem uglu adresu ali ispod piše da je država Bosna i Hercegovina.

Image
saiks

#4831 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by saiks »

Edinz wrote: 04/07/2025 12:55 Fedex vrijedi svake marke, narucio 29.6 doslo danas, plus nema naplate one debilne 3.5 KM
Bas to,jos sam za fedex samo pola marke morao nadoplatiti,doslo za 8 dana
Plavo-bijeli

#4832 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Plavo-bijeli »

Ja sve pričam nema free dostave nema..nema...

kad evo

Image

Doduše ovo je 99,99% zbog california gold
tahoma

#4833 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by tahoma »

Da li se nekom desilo da mu FedEx tracking napiše da je carina zadržala paket, a kad sam ih kontaktirala da vidim u čemu je problem (to je kod nas "in-time" dostavljač) rekli su mi: "Pošiljka je prijavljena za carinjenje obzirom da su istim letom prispjele 2 pošiljke od istog pošiljaoca. Prema instrukcijama UINO jedna pošiljka se može osloboditi i dostaviti na adresu a druga mora predati na carinjenje sa plaćanjem uvoznih dažbina." ?!?

Nit su bile dvije pošiljke uopšte, nit su došle na moje ime bilo kakve dvije pošiljke (od bilo kojeg pošiljaoca, ne samo iherb).
Imam trenutno samo jednu narudžbu sa iherba.

Imala sam jednu prije par dana sa temu, a druga je ova sada sa iherb, i obe u zbiru nisu 300 KM.

Paket je stigao na carinu u srijedu, znači - da je sve ok, trebala sam ga dobiti u četvrtak. Zbog nečije greške, ja ne dobijam paket uredno plaćen i iherbu i FedExu.

FedEx je rekao provjeriti ali kad god nazovem, kažu nemaju info. Šta da radim?
Ariel10

#4834 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Ariel10 »

Moja nova narudžba, poštarina sa fedexom svega nekoliko feninga :wink: pratim koliko će brzo stići: Check out the products from my latest order on iHerb.com. https://iherb.co/frLKzNjj?rcode=KPN2991 ... m=appshare

Definitivno California gold proizvodi snižavaju poštarinu.

Ukoliko nekome treba kod: KPN2991
1Dante1

#4835 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by 1Dante1 »

tahoma wrote: 07/07/2025 14:27 "Pošiljka je prijavljena za carinjenje obzirom da su istim letom prispjele 2 pošiljke od istog pošiljaoca. Prema instrukcijama UINO jedna pošiljka se može osloboditi i dostaviti na adresu a druga mora predati na carinjenje sa plaćanjem uvoznih dažbina." ?!?
Hvataju u mutnom. Hoce da naplate "Zbirnu carinu i pdv" a samim time i svoje usluge. Ukratko lazu.

Navedi da ti sve salju u pisanoj formi, nista telefonski. Kada dobijes u pisanoj formi prijavi ih UINO i inspekciji.
tahoma

#4836 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by tahoma »

1Dante1 wrote: 07/07/2025 14:52
tahoma wrote: 07/07/2025 14:27 "Pošiljka je prijavljena za carinjenje obzirom da su istim letom prispjele 2 pošiljke od istog pošiljaoca. Prema instrukcijama UINO jedna pošiljka se može osloboditi i dostaviti na adresu a druga mora predati na carinjenje sa plaćanjem uvoznih dažbina." ?!?
Hvataju u mutnom. Hoce da naplate "Zbirnu carinu i pdv" a samim time i svoje usluge. Ukratko lazu.

Navedi da ti sve salju u pisanoj formi, nista telefonski. Kada dobijes u pisanoj formi prijavi ih UINO i inspekciji.
Znači do FedExa je?

Ja kad sam ih pitala trebam li ja da pišem carini ili UINO, oni su rekli ne ne nema potrebe...

Tražim ja stalno mailom da komuniciramo, ali oni meni ništa ne odgovaraju i onda ih moram zvati.

Da li da pišem odmah carini i UINO?
1Dante1

#4837 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by 1Dante1 »

tahoma wrote: 07/07/2025 15:24 Znači do FedExa je?
Nije. Do onih koji rade finalni transport, a to je intime.
tahoma wrote: 07/07/2025 15:24 Ja kad sam ih pitala trebam li ja da pišem carini ili UINO, oni su rekli ne ne nema potrebe...

Naravno da nema, jer citirani clan se ne odnosi na tebe
tahoma wrote: 07/07/2025 15:24 Tražim ja stalno mailom da komuniciramo, ali oni meni ništa ne odgovaraju i onda ih moram zvati.
Da i da, iskljucivo mailom.

Moj prijedlog:
-javiti se intime sa zahtjevom za odgoor u roku od 24h
-poslati citiran clan zakona
U skladu sa članom 207. Zakona o carinskoj politici BiH, te članom 24. Odluke o uslovima i postupku ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja uvoznih i izvoznih dadžbina, od plaćanja uvoznih dažbina oslobađa se roba zanemarive vrijednosti sadržana u pošiljci poslanoj direktno iz druge države primaocu u Bosni i Hercegovini.

Robom zanemarive vrijednosti smatra se roba čija je ukupna vrijednost do 300,00 konvertibilnih maraka po pošiljci, isključujući alkoholne proizvode, parfeme i toaletne vode, duvan i duvanske prerađevine. Uobičajeno primanje paketa, u smislu navedenog oslobađanja, podrazumijeva primanje paketa iz inostranstva jednom u toku nedelje.
https://www.uino.gov.ba/portal/hr/infor ... terneta-2/

Zatraztii na koji clan zakona se pozivaju i sta ti imas s time odakle je dosla posiljka i koliko je posiljki isti uvoznik poslao u BIH.

Na kraju napomenuti da ces kopiju emaila poslati UINO i nadleznim inspekcijskim organinma.
zubi

#4838 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

Ovo je kljucni dio:

Uobičajeno primanje paketa, u smislu navedenog oslobađanja, podrazumijeva primanje paketa iz inostranstva jednom u toku nedelje.

Ako dva paketa stignu u istoj nedelji na carinu, imaju pravo da carine.
1Dante1

#4839 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by 1Dante1 »

Tako je, no oni se ne pozivaju da je PRIMAOC dobio 2 paketa, vec navode NEPOSTOJECI clan zakona koji kaze "ako od istog POSILJAOCA dodju 2 ili vise paketa...".

Navedeno nema smisla. Pored toga, intime ne zna da je navedena osoba vec dobila jedan paket, nisu uvezani.
tahoma

#4840 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by tahoma »

Sve sam bila pripremila da šaljem.
Onda su mi javili da su čitavo jutro tražili pošiljku, ali da je to teško s obzirom da moraju tražiti po imenu primaoca, a ne po trackingu i da nisu ništa našli nego samo tu jednu moju pošiljku. Onda su rekli da su godišnji na aerodromu i da je sve raspad sistema i da ne znaju koji carinik je pošiljku odredio za carinjenje i zašto. Pa da im pošaljem Izjavu o namjeni, da su to vitamini i minerali i da će to moja porodica isključivo koristiti za zdravlje a ne u komercijalne svrhe. I da će onda oni tu izjavu poslati tamo, ne bi li oslobodili pošiljku.

Meni ništa više nije jasno...

Kako god da se ovo riješi, hajd se usudi opet naručiti iherb preko FedEx-a ako smiješ, nakon ovakvog iskustva sa In-Time-om...
Ariel10

#4842 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Ariel10 »

tahoma wrote: 08/07/2025 14:22 Sve sam bila pripremila da šaljem.
Onda su mi javili da su čitavo jutro tražili pošiljku, ali da je to teško s obzirom da moraju tražiti po imenu primaoca, a ne po trackingu i da nisu ništa našli nego samo tu jednu moju pošiljku. Onda su rekli da su godišnji na aerodromu i da je sve raspad sistema i da ne znaju koji carinik je pošiljku odredio za carinjenje i zašto. Pa da im pošaljem Izjavu o namjeni, da su to vitamini i minerali i da će to moja porodica isključivo koristiti za zdravlje a ne u komercijalne svrhe. I da će onda oni tu izjavu poslati tamo, ne bi li oslobodili pošiljku.

Kako god da se ovo riješi, hajd se usudi opet naručiti iherb preko FedEx-a ako smiješ, nakon ovakvog iskustva sa In-Time-om...
I šta bi na kraju, je li se uspjelo riješiti?
Ariel10

#4843 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Ariel10 »

Ariel10 wrote: 07/07/2025 14:39 Moja nova narudžba, poštarina sa fedexom svega nekoliko feninga :wink: pratim koliko će brzo stići: Check out the products from my latest order on iHerb.com. https://iherb.co/frLKzNjj?rcode=KPN2991 ... m=appshare

Definitivno California gold proizvodi snižavaju poštarinu.

Ukoliko nekome treba kod: KPN2991
Samo da prijavim da sam jutros preuzela narudžbu - koliko sam mogla upratiti, 11.7. poslijepodne narudžba ušla u BiH, i evo jutros kod mene. Uglavnom, sve 5, ja zadovoljna.
tahoma

#4844 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by tahoma »

Ariel10 wrote: 11/07/2025 22:37

Jeste. Evo danas sam dobila paket.
Sve je bilo do In-Time-a. Ja sam se obraćala i iherbu, ali bez pomaka. Pisala sam i UINO, dobila odmah isti dan odgovor da se paketi ne zadržavaju na carini i da je paket kod In-Time i da s njima vidim.
Uglavnom, čista greška In-Time-a, ali nisam ništa mogla uraditi, ubrzati, djelovati, dok oni sami od sebe to nisu raspetljali kod sebe u sistemu.
Grozno iskustvo!
Ariel10

#4845 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Ariel10 »

tahoma wrote: 14/07/2025 14:22
Ariel10 wrote: 11/07/2025 22:37

Jeste. Evo danas sam dobila paket.
Sve je bilo do In-Time-a. Ja sam se obraćala i iherbu, ali bez pomaka. Pisala sam i UINO, dobila odmah isti dan odgovor da se paketi ne zadržavaju na carini i da je paket kod In-Time i da s njima vidim.
Uglavnom, čista greška In-Time-a, ali nisam ništa mogla uraditi, ubrzati, djelovati, dok oni sami od sebe to nisu raspetljali kod sebe u sistemu.
Grozno iskustvo!
Baš mi je žao, ali drago mi je da se na kraju sve dobro završilo. Ja sam u drugom dijelu BiH, pa mi ne isporučuje In Time i nisam imala sličnih problema. U svakom slučaju sada imaš iskustvo za naredni put :)
Rene Higuita

#4846 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Rene Higuita »

Preporuka za C vitamin, posebno za one sa "osjetljivim" stomakom:
https://iherb.co/EHercYGv?rcode=BMR020& ... m=appshare

Kod za popust: BMR020
ili klik na link za popust (10%): http://www.iherb.com/?rcode=BMR020
i popust se automatski generira i biljezi popust.

Na prvu narudzbu preko app ide 15% popusta.
AdrianMole

#4847 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by AdrianMole »

Da li je neko imao problema da mu iHerb ne daje niti jednu opciju za shipping ,bez obzira koliko mnogo ili malo stavimo u korpu?
Rene Higuita

#4848 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Rene Higuita »

AdrianMole wrote: 21/07/2025 14:04 Da li je neko imao problema da mu iHerb ne daje niti jednu opciju za shipping ,bez obzira koliko mnogo ili malo stavimo u korpu?
Jesi li postavio adresu za mjesto isporuke? Ako nisi postavio adresu za isporuku, onda je moguce da ti ne daje opciju, jer ne zna lokaciju na koju treba biti isporuceno.
Rene Higuita

#4849 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Rene Higuita »

Cini se da nema vise dostave putem drzavne poste. Samo Fedex i DHL.
Ariel10

#4850 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Ariel10 »

Rene Higuita wrote: 27/07/2025 08:04 Cini se da nema vise dostave putem drzavne poste. Samo Fedex i DHL.
S jedne strane to je OK jer brže stiže i nema peglancije, s druge strane valja "štimati" proizvode svaki put da bude što niža poštarina :roll:
Post Reply