Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

nota1969

#36151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nota1969 »

disolucija nije nesto sto ce se desit preko noci,to se odvija u etapama,manje ili vise uspjesnim

i necemo se probuditi jedno jutro i vidjeti granicni prelaz u lukavici ili na buni

to traje i trajat ce jos

problem je sto nismo pobijedili u ratu,cinjenica da srbi i hrvati mrze Bosnu i posebno Bosnjake kao narod

i jos veci problem sto moj narod nema adekvatan odgovor jer imamo bakira kiflu da ne nabrajam dalje

kod ostalih naroda u okruzenju su vodje isto lopovi ali moraju ispuniti makar dio zadanih nacionalnih ciljeva

uglavnom u govnima smo
relativno84

#36152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by relativno84 »

sehohari wrote: 07/07/2025 18:44 https://www.klix.ba/vijesti/bih/policij ... /250707168

Ovako završi kada ti na vlast dođu ljudi bez identiteta.

Htio bi da napišem još stvari, ali ne bih želio rizikovati ban.
Jel ovaj ignorise il :?

http://www.dkpt.ba/menadzment/direktor/ ... ageIndex=1
Hakiz

#36153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

sehohari wrote: 07/07/2025 18:44 https://www.klix.ba/vijesti/bih/policij ... /250707168

Ovako završi kada ti na vlast dođu ljudi bez identiteta.

Htio bi da napišem još stvari, ali ne bih želio rizikovati ban.
Još jedna razlika između vremena u kojem je vladao SDA i vremena u kojem vlada trojka.
Isner

#36154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Isner »

SaraFina wrote: 07/07/2025 20:20
Isner wrote: 07/07/2025 20:18
SaraFina wrote: 07/07/2025 20:11

Dodiku moze samo budala biti partner. A on s Dodom gledao tekme i klevetao ridjobradog go..ra. I on mu partner. Ovo ti je hebo lud zbunhenog. Kifla ne zna je li posao ili dosao.
Nemoj tako, greota... Bio je Dodara partner i Tihiću i Izetbegoviću (janger) i Silajdžiću, pa Radončiću i Nikšiću (x2) zatim Zvizdiću, ide niz životom, pola strane... Sve ih naslagao na kamaru...
Ma sve g… teski. To treba poslati na politicku marginu, pa neka tamo suruju s neprijateljima drzave i uvjeravaju narod da se s Dodikom „mora“.
Pa kad i(h) pošaljemo na marginu, koga cemo, kolegice, imenom i prezimenom poslati pred Dodaru strašnog? I kako to, božmoprosti, Dodara takav pajser a opet sve ove izjeba i naslaga na kamaru i pri tom još tri garniture opozicije iz RS-a.. (Čavića, SDS x1, Krsmanovića, pa SDS X2, Čavića, es de es x3...)
LSD

#36155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

nota1969 wrote: 07/07/2025 20:45 disolucija nije nesto sto ce se desit preko noci,to se odvija u etapama,manje ili vise uspjesnim

i necemo se probuditi jedno jutro i vidjeti granicni prelaz u lukavici ili na buni

to traje i trajat ce jos

problem je sto nismo pobijedili u ratu,cinjenica da srbi i hrvati mrze Bosnu i posebno Bosnjake kao narod

i jos veci problem sto moj narod nema adekvatan odgovor jer imamo bakira kiflu da ne nabrajam dalje

kod ostalih naroda u okruzenju su vodje isto lopovi ali moraju ispuniti makar dio zadanih nacionalnih ciljeva

uglavnom u govnima smo
Imali smo mi velikog nacionalnog lidera, oca nacije kako su mu tepali...pa je babuka prepisao srbima pola drzave, kao da je to njegova babovina, a narod klicao tome samo da rat stane.
Ovaj narod nikad nije iznjedrio pravog politicara, a i ako je bio neki solidno sposoban - svjetina ga je ignorisala i birala one najgore opcije.
SaraFina

#36156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Isner wrote: 07/07/2025 21:05
Isner wrote: 07/07/2025 20:18

Nemoj tako, greota... Bio je Dodara partner i Tihiću i Izetbegoviću (janger) i Silajdžiću, pa Radončiću i Nikšiću (x2) zatim Zvizdiću, ide niz životom, pola strane... Sve ih naslagao na kamaru...
Ma sve g… teski. To treba poslati na politicku marginu, pa neka tamo suruju s neprijateljima drzave i uvjeravaju narod da se s Dodikom „mora“.
Pa kad i(h) pošaljemo na marginu, koga cemo, kolegice, imenom i prezimenom poslati pred Dodaru strašnog? I kako to, božmoprosti, Dodara takav pajser a opet sve ove izjeba i naslaga na kamaru i pri tom još tri garniture opozicije iz RS-a.. (Čavića, SDS x1, Krsmanovića, pa SDS X2, Čavića, es de es x3...)
Nekog novog treba traziti. Vidjeli smo na primjeru Kifle da je to sve isto. Iako su nas uvjeravali, a on pogotovo, i politicki opus izgradili na greskama SDA i DF. Dosavsi na vlast nista nisu napravili kao ni predhodnici. Samo neke gluposti valjaju. Optuzbe na racun predhodnika i lajanje na zvijezde bez vizije i temelja. Kifla pominje neke balije koje su pustile Dodika. Pa jarane izadji s imenima i dokazima. Strsnackom pripadnoscu tih i takvih. Procesuiraj.
Nije Mile uopce strasan koliko su nasi pro BiH nesposobni. Cak i kad legne na rudu, i cijeli svijet je precutno saglasan da ga se konacno rijesi, mi to ispustimo iz ruku.
Tragikomedija.

Trebalo ga je zatvoriti. Pa neka MUP RS naoadne drzavne institucije i Sarajevo. Hoce ali malo sutra.
Last edited by SaraFina on 07/07/2025 21:17, edited 1 time in total.
vee-jay

#36157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Danguba wrote: 06/07/2025 22:49
SaraFina wrote: 06/07/2025 20:39 https://crna-hronika.info/srbi-na-jahor ... sme/740388

:mrgreen:

Srbi na Jahorini napali Dodikovog Bošnjaka jer je naručivao četničke pjesme!?

Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske, u javnosti poznat i kao Dodikov Bošnjak, napadnut je prošle sedmice na Jahorini.
Flasa mu se pozlatila.
Gospodine javi se da ti nadoknadim stetu u vidu razbijene flase. :izet: :D
:thumbup:
nota1969

#36158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nota1969 »

LSD wrote: 07/07/2025 21:13
nota1969 wrote: 07/07/2025 20:45 disolucija nije nesto sto ce se desit preko noci,to se odvija u etapama,manje ili vise uspjesnim

to traje i trajat ce jos

uglavnom u govnima smo
Imali smo mi velikog nacionalnog lidera, oca nacije kako su mu tepali...pa je babuka prepisao srbima pola drzave, kao da je to njegova babovina, a narod klicao tome samo da rat stane.
Ovaj narod nikad nije iznjedrio pravog politicara, a i ako je bio neki solidno sposoban - svjetina ga je ignorisala i birala one najgore opcije.
isti kurac ko i ovi

iako ko neko ko je bio u ARBIH cijenim sto je potpisao mir

jer nam je bi pun kur.c skakanja ranjavanja i pogibija

a za ove sve u zadnjih 30-40 godina je Tunjo bio Winston Churchill al jbg kako kazes svjetini neinteresantan
Danguba

#36159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Isner wrote: 07/07/2025 17:58 Ovo je zavrsena stvar... Kako se svi mediji prave ludi, kao niko ne zna da je Dodikova tužiteljica Vedrana Mijović, cerka pokojnog Slavka Mijovića - Slavuja...

A Slavuj bio Dodarin najodaniji covjek do smrti...

Shvatili smo to.
Covic je obezbijedio sudiju i predstava je gotova ALI svi znamo da je prekrsen zakon dok danas Bunoza bulazni i poziva na odgovornost ako je zakon prekrsen a i sam zna da jeste.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bunoza- ... /250707121

Pored toga simptomaticno je da se kao ''normalno'' protura drugostepena oslobadjajuca presuda.
Je li moguce da je gotova, da neki za nju znaju i da pripremaju javnost time sto svaki dan ponavljaju da je oslobadjajuca presuda da bi smanjili pritisak javnosti.

VSTV je mrtav samo u ovom slucaju gdje se krse zakoni a da ne pricamo o drugim slucajevima.
neon-x

#36160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neon-x »

talijan97 wrote: 07/07/2025 19:59 Ma sve je jasno bilo nakon sto su kadrovi snsda bili primljeni u ambasadu.

Nezaobilazni faktor u BiH. Mislim da ova administracija zeli da to ide po starom receptu.
Amerikanci sa otpravnikom poslova koji naoko nisu pokazali nikakav interes se i dalje pitaju o svemu kod nas. Toliko o preuzimanji EU stvari u svoje ruke i pospremanju po svome dvoristu.

Amerikanci pronadju rjesenja i zavrcu ruke dok ih ne sprovedu u djelo. To sto ce nas zaboliti glava od takvih rjesenja ih se naravno ne tice, njima je bitno da se stvari sto jeftinije sklanjaju sa njihovog dnevnog reda i da ih vise ne tangiraju do sljedece administracije.

Almir Dzuvo kojeg je postavila CIA na celo OSE ce vjerovatno biti glavni izvodjac radova ove ujdurme. Konakovic koji je bio protiv njegovog imenovanja je brzo poklopio usima kao i svi ostali. Jednostavno mi smo tu da slijepo slusamo strance a pogotovo Amere jer znaju da nemamo nikakve fakticke moci bez njih, a srpski i hrvatski separatisti mogu slobodno da vode svoju kvarnu politiku sve dok i strance ne pocne boljeti glava od njih a taj stepen tolerancije je realno ogroman a po nas poguban.
Danguba

#36161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Po meni jedino logicno je da je napravljen neki sporazum sa Dodikom da ga se kroz pravosudje opere a da se on povuce iz politike.
Ako je tako, on je najveci maher i pobjednik. Uvijek moze vuci konce iz sjene a nakrao se za sedam zivota i za to nece nikome odgovarati.

Mozda mu mi mozemo neke stvari oprostiti ali kako moze narod u manjem entitetu kada znaju sta im je sve uradio.
Sve sto je mogao da izvuce od prodaje Telekoma, IRBa, tri banke, Rafinerija nafte, sve koncesije koje niko nije mogao dobiti bez njegovog tala...
Isner

#36162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Isner »

SaraFina wrote: 07/07/2025 21:14

Nekog novog treba traziti. Vidjeli smo na primjeru Kifle da je to sve isto. Iako su nas uvjeravali, a on pogotovo, i politicki opus izgradili na greskama SDA i DF. Dosavsi na vlast nista nisu napravili kao ni predhodnici. Samo neke gluposti valjaju. Optuzbe na racun predhodnika i lajanje na zvijezde bez vizije i temelja. Kifla pominje neke balije koje su pustile Dodika. Pa jarane izadji s imenima i dokazima. Strsnackom pripadnoscu tih i takvih. Procesuiraj.
Nije Mile uopce strasan koliko su nasi pro BiH nesposobni. Cak i kad legne na rudu, i cijeli svijet je precutno saglasan da ga se konacno rijesi, mi to ispustimo iz ruku.
Tragikomedija.

Trebalo ga je zatvoriti. Pa neka MUP RS naoadne drzavne institucije i Sarajevo. Hoce ali malo sutra.
Vidim ja da si ti za Mirnesa Ajanovića :D :lol:
SaraFina

#36163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Isner wrote: 07/07/2025 21:45
SaraFina wrote: 07/07/2025 21:14

Tragikomedija.

Vidim ja da si ti za Mirnesa Ajanovića :D :lol:
🤣🤣🤣

Treba promijesati zabokrecinu. Definitivno.
SaraFina

#36164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Danguba wrote: 07/07/2025 21:33
Isner wrote: 07/07/2025 17:58 Ovo je zavrsena stvar... Kako se svi mediji prave ludi, kao niko ne zna da je Dodikova tužiteljica Vedrana Mijović, cerka pokojnog Slavka Mijovića - Slavuja...

Shvatili smo to.
Covic je obezbijedio sudiju i predstava je gotova ALI svi znamo da je prekrsen zakon dok danas Bunoza bulazni i poziva na odgovornost ako je zakon prekrsen a i sam zna da jeste.

Pored toga simptomaticno je da se kao ''normalno'' protura drugostepena oslobadjajuca presuda.
Je li moguce da je gotova, da neki za nju znaju i da pripremaju javnost time sto svaki dan ponavljaju da je oslobadjajuca presuda da bi smanjili pritisak javnosti.

VSTV je mrtav samo u ovom slucaju gdje se krse zakoni a da ne pricamo o drugim slucajevima.
Poenta je u tome da se ovim stvarima trebaju baviti nasi vladajuci politicari. A ne narod. I raja po forumu. Ovo je njihova odgovornost i njihov propust. Zato su izabrani. A ne da trube o balijama i razvijaju mahalske teorije urote. Pri tom pljujuci politicke opomente poput zadnjih djilkosa. A ne radeci nista korisno i dobro da se radom uzdignu iznad politicke konkurencije i svojih predhodnika. Nas licno ne zanima zasto se oni gloze. U pitanjima od drzavnog znacaja Imaju da ferceraju kao jedno. Za ostalo me boli briga.
Styling

#36165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

SaraFina wrote: 07/07/2025 21:59

Shvatili smo to.

Poenta je u tome da se ovim stvarima trebaju baviti nasi vladajuci politicari. A ne narod. I raja po forumu. Ovo je njihova odgovornost i njihov propust. Zato su izabrani. A ne da trube o balijama i razvijaju mahalske teorije urote. Pri tom pljujuci politicke opomente poput zadnjih djilkosa. A ne radeci nista korisno i dobro da se radom uzdignu iznad politicke konkurencije i svojih predhodnika. Nas licno ne zanima zasto se oni gloze. U pitanjima od drzavnog znacaja Imaju da ferceraju kao jedno. Za ostalo me boli briga.
VSTV nije državna institucija. Oni su nezavisni.Hoćemo nezavisno pravosuđe a onda pjenimo kako to da Trojka nema uticaja na sudije i tužioce. Hajde da se opredijelimo šta hoćemo.
Iz informacija koje sam dobila iz Suda nakon ove ujdurme sa Miletom, zaključila sam da se njega u sudstvo i tužiteljstvo plaši i da nikome nije palo na pamet da ga pritvori bar jednu noć jer su se bojali posljedica.
To sve treba rspustiti i pozvati na odgovornost.
nota1969

#36166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nota1969 »

Styling wrote: 08/07/2025 07:35

Shvatili smo to.

VSTV nije državna institucija. Oni su nezavisni.Hoćemo nezavisno pravosuđe a onda pjenimo kako to da Trojka nema uticaja na sudije i tužioce. Hajde da se opredijelimo šta hoćemo.
Iz informacija koje sam dobila iz Suda nakon ove ujdurme sa Miletom, zaključila sam da se njega u sudstvo i tužiteljstvo plaši i da nikome nije palo na pamet da ga pritvori bar jednu noć jer su se bojali posljedica.
A sta je sprijecilo mup ks ili fup da ga privede na sud kad je stigao recimo na Dobrinju
Styling

#36167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

nota1969 wrote: 08/07/2025 08:04

A sta je sprijecilo mup ks ili fup da ga privede na sud kad je stigao recimo na Dobrinju
Ne znam. Ja sam za to da se ispita da li je neko u MUP-u KS ili FUP-u znao da ce ovaj doci na sud.
Zna li se kojim je putem dosao?
HD_2015

#36168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

Možemo pričati ko je pojeo g...o - Dodik, Trojka ili oboje. Stvar percepcije i ugla gledanja.

Na objektivnijem nivou, valjda je svima legalistima jasno da, ako dođe do toga, država se neće moći braniti "legalnim sredstvima". Godinama na forumu, a u slučaju Dodika, Bećirović i neki drugi, serviraju priču kako je "najbitnije ostati u legalnim okvirima".

Na primjeru našeg rata, Ukrajine, Palestine, pa i na primjeru Dodika, viđeno je da legalizam ne vrijedi ni pet para.

Legalizam je samo izgovor za nerad i "neka neko drugi rješava probleme".
Point.

#36169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

nota1969 wrote: 08/07/2025 08:04

Ništa, no Ramo Isak je sigurno bio u brijačnici farbao bradu baš tada pa nije mogao.

Šta kaže Stajling, hoćemo nezavisno sudstvo a tužiteljica je ćer jednog od jačih SNSDovaca, Slavuja. Gimme a freaking break.
QSuzi

#36170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

SaraFina wrote: 07/07/2025 20:02
Isner wrote: 07/07/2025 19:59 Kifla i Forto i dalje se ponašaju kao opozicija, oni se čude, oni se ibrete, oni kao prijete, moš mislit... :roll:

Jebli vi amidžinice svoje, ko da niste vas dvojica licno (z)dogovarali naslijednika Osmice..
Kifla isto alkos Himzo ispred granapa bistri politiku pod brlja dopingom.

Nikako da jasno kaze ko je problem. Vec mahalska prica. Balije neke i p.m
Dok drug Komšić Sober polaže sve nade u Boga

"Komšić za češki medij: Mnogi potcjenjuju Dodika; na EUFOR se ne bih oslanjao, pomozi sebi i Bog će ti pomoći":shock:
čuvajući leđa baketu :run:

Lik koji je fol predstavnik građanske sekularne, poziva se na boga :lol:
QSuzi

#36171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

Vidi ovog lika :lol:
Tramp pisao Predsjedništvu: Odnosi s BiH nisu bili recipročni, SAD uvodi carinu od 30 posto na sve proizvode iz BiH
Počevši od 1. augusta 2025. godine, Sjedinjene Države će uvesti carinu od samo 30% na sve proizvode iz Bosne i Hercegovine, napisao je Tramp
Pismo prenosimo u cijelosti:
https://avaz.ba/vijesti/bih/984080/tram ... ode-iz-bih

Da se Dodik nije šepurio s maga kačketom Trump nebo ni znao za nas :mrgreen:

Pa ok izvozit ćemo za UK ionako su tražili više
A vama ni jufke nebi poslala i bez carine :D
internazionale

#36172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by internazionale »

neon-x wrote: 07/07/2025 21:37
talijan97 wrote: 07/07/2025 19:59 Ma sve je jasno bilo nakon sto su kadrovi snsda bili primljeni u ambasadu.

Nezaobilazni faktor u BiH. Mislim da ova administracija zeli da to ide po starom receptu.
Amerikanci sa otpravnikom poslova koji naoko nisu pokazali nikakav interes se i dalje pitaju o svemu kod nas. Toliko o preuzimanji EU stvari u svoje ruke i pospremanju po svome dvoristu.

Amerikanci pronadju rjesenja i zavrcu ruke dok ih ne sprovedu u djelo. To sto ce nas zaboliti glava od takvih rjesenja ih se naravno ne tice, njima je bitno da se stvari sto jeftinije sklanjaju sa njihovog dnevnog reda i da ih vise ne tangiraju do sljedece administracije.

Almir Dzuvo kojeg je postavila CIA na celo OSE ce vjerovatno biti glavni izvodjac radova ove ujdurme. Konakovic koji je bio protiv njegovog imenovanja je brzo poklopio usima kao i svi ostali. Jednostavno mi smo tu da slijepo slusamo strance a pogotovo Amere jer znaju da nemamo nikakve fakticke moci bez njih, a srpski i hrvatski separatisti mogu slobodno da vode svoju kvarnu politiku sve dok i strance ne pocne boljeti glava od njih a taj stepen tolerancije je realno ogroman a po nas poguban.
:thumbup:
To je to
Ostaje da Sdfa i Rumenige sluđuju politički nepismene Bošnjake
Point.

#36173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

QSuzi wrote: 08/07/2025 09:44
SaraFina wrote: 07/07/2025 20:02
Isner wrote: 07/07/2025 19:59 Kifla i Forto i dalje se ponašaju kao opozicija, oni se čude, oni se ibrete, oni kao prijete, moš mislit... :roll:

Jebli vi amidžinice svoje, ko da niste vas dvojica licno (z)dogovarali naslijednika Osmice..
Kifla isto alkos Himzo ispred granapa bistri politiku pod brlja dopingom.

Nikako da jasno kaze ko je problem. Vec mahalska prica. Balije neke i p.m
Dok drug Komšić Sober polaže sve nade u Boga

"Komšić za češki medij: Mnogi potcjenjuju Dodika; na EUFOR se ne bih oslanjao, pomozi sebi i Bog će ti pomoći":shock:
čuvajući leđa baketu :run:

Lik koji je fol predstavnik građanske sekularne, poziva se na boga :lol:
Trebaju svi koji se pozivaju na građansku i sekularnu biti ateisti?
hatemondays

#36174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by hatemondays »

Sad su barem stvari izasle na cistac, EU na strani HDZ , Britanci na strani Bosnjaka i konacno potvrda da su Ameri na strani Srba i njihove politike.
Siljenje bjelosvjetski chundara na napacenoj bosanskoj sirotinji sve tri narodnosti i ono malo ostalih.
Tu nikakve zajednicke politike tzv MZ nema osim interesa. Ovaj pomak americke diplomatije prem Srbima imace svoju cijenu u nakim mineralima, rudam ili necemu trecem.
I tako da nekog veceg rata u kome ce opet pasti krv i prekrajati se granice izmedju balkanskih plemena.
Styling

#36175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

hatemondays wrote: 08/07/2025 10:35 Sad su barem stvari izasle na cistac, EU na strani HDZ , Britanci na strani Bosnjaka i konacno potvrda da su Ameri na strani Srba i njihove politike.
Siljenje bjelosvjetski chundara na napacenoj bosanskoj sirotinji sve tri narodnosti i ono malo ostalih.
Tu nikakve zajednicke politike tzv MZ nema osim interesa. Ovaj pomak americke diplomatije prem Srbima imace svoju cijenu u nakim mineralima, rudam ili necemu trecem.
I tako da nekog veceg rata u kome ce opet pasti krv i prekrajati se granice izmedju balkanskih plemena.
Otkako su se Ameri povukli ovi iz EU su kao muhe bez glave.
Post Reply