Desavanja u Hrvatskoj
-
BiBi911
#27776 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nadam se da sam dobro snimio
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#27777 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Em tomson em ovih dana citava hrvatska posvecena Presv.srcu Isusovu kao i dijelovi bih
Dosta zgaravice se izbljuvalo
Dosta zgaravice se izbljuvalo
-
suspect_zero
#27778 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Rijetka pojava ali nije nemoguca, isli pred crkveni sud I taj proglasio ništavost braka, Thompson zelio djecu i porodicu a Danijela se nije mogla ostvariti kao majka....čitala nekada davno neki intervju sa njom, kao tada je bila nezrela i on bio faca...ugl, nije nesto puno patila kada su se razveli.problemnatravunu wrote: ↑06/07/2025 20:04U Rvackoj , tonson može sve , ne zaboravimo da je njemu katolička crkva dozvolila crkveni razvod braka sa Danijelom (što je , valjda, vrlo teško i vrlo rijetka pojava) , a ZDS samo on smije reći kada pjeva svoju pjesmu u originalu , i nitko drugi ...duh_sa_sjekirom wrote: ↑06/07/2025 09:23 Jeste, ako je u pitanju rimovanje ili ujednačavanje slogova i sl.
Ovdje to nije slučaj
Je li moguće da najveći domoljub ne pjeva na čistom hrvaCkom?
![]()
-
elcaliente
#27779 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma naravno da nemam pojma sta se u Austriji dogadja.sehohari wrote: ↑06/07/2025 20:15Slažem se.elcaliente wrote: ↑06/07/2025 16:54 A sta je ovo klix toliko ocaran koncertom, 20 clanaka o Thompsonovom koncertu.
Ne kontam who the fuck cares, sta se dogadja ko cita uopste te clanke i zasto bo to nekoga u BiH interesovalo toliko.
Dva clanka o Dodiku i 20 o Thompsonu. Koje zaglupljivanje naroda.
A vidim i ovdje na forumu se se neki uplali kao kutnjaci kao da je koncert bio na Bascarsiji a ne u drugoj zemlji.
Čudan je taj medijski Otvoreni Balkan. Ono, razumijem da je to važan događaj i definitivno svaki medij treba imati par informacija o tome, ali gospodo, to je druga država. Pitam se prati li Jutarnji list neki događaj u Bosni i Hercegovini na taj način.
Evo, ti si u Minhenu, a vjerovatno o događajima u Grazu ili Klagenfurtu znaš koliko i ja - poprilično malo. Outsajderu se to čini poprilično konfuzno.
Covjek napravio koncert u susjednoj drzavi super al me iznenadilo da je toliko popularan kod Bosnjaka pa se ovoliko pise o njemu i koncertu.
Ima predobru marketing sluzbu.
Thompson je umjetnik koji bi mogao i u Bosni a pogotovo u Hercegovini isto okupiti pola miliona ljudi kada bi imao potrebnu infrastrukturu dok se to ne dogodi ne kontam fascinaciju i guranje te teme kod Bosnjaka ali dobro tako je to valjda.
Last edited by elcaliente on 06/07/2025 21:30, edited 1 time in total.
- SaraFina
-
HelaS
#27781 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Prvo - Thompson je samo U, ali ne od umjetnika, već od ustašluka.elcaliente wrote: ↑06/07/2025 21:27
Thompson je umjetnik koji bi mogao i u Bosni a pogotovo u Hercegovini isto okupiti pola miliona ljudi kada bi imao potrebnu infrastrukturu dok se to ne dogodi ne kontam fascinaciju i guranje te teme kod Bosnjaka ali dobro tako je to valjda.
Drugo - Njegovo pjevanje nema smisla, nema melodiju, ne nosi emociju, tekstovi njegovih pjesama su "sklepani", i apsolutno nemaju ništa umjetničko. Njegova pojava i pjevanje je seljačko. Zaluđenost Hrvata Thompsonom je najviše zbog prve ustaške pjesme koju je prihvatila vojska da im diže moral i pokazuje ratni put, pjesma kakvu Hrvatska do tada nije imala. I danas je upravo zbog toga Thompson popularan i slijede ga masa Hrvata.
Treće - Juče sam negdje napisao: Mi u BiH ipak smo sofisticiranija nacija, Bošnjaci naročito, jer nemaju ovakve izljeve primitivizma, nemaju taj ustašoidni naboj i pjesme koje pune lažne baterije. Thompson u BiH možda bi okupio jedva 10-tak hiljada ljudi, mahom Hrvata i 100-njak "šibicara", ne više
-
elcaliente
#27782 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Za nekoga je Picasso umjetnik a za nekoga su njegovi crtezi skrabotine i qurac od ovce.HelaS wrote: ↑06/07/2025 21:37Prvo - Thompson je samo U, ali ne od umjetnika, već od ustašluka.elcaliente wrote: ↑06/07/2025 21:27
Drugo - Njegovo pjevanje nema smisla, nema melodiju, ne nosi emociju, tekstovi njegovih pjesama su "sklepani", i apsolutno nemaju ništa umjetničko. Njegova pojava i pjevanje je seljačko. Zaluđenost Hrvata Thompsonom je najviše zbog prve ustaške pjesme koju je prihvatila vojska da im diže moral i pokazuje ratni put, pjesma kakvu Hrvatska do tada nije imala. I danas je upravo zbog toga Thompson popularan i slijede ga masa Hrvata.
Treće - Juče sam negdje napisao: Mi u BiH ipak smo sofisticiranija nacija, Bošnjaci naročito, jer nemaju ovakve izljeve primitivizma, nemaju taj ustašoidni naboj i pjesme koje pune lažne baterije. Thompson u BiH možda bi okupio jedva 10-tak hiljada ljudi, mahom Hrvata i 100-njak "šibicara", ne više
Estradni umjetnik si onoliko koliko ljudi zeli da plati za tvoje izvodjenje, nekome se svidja a nekome ne.
Ja licno poznajem ljude koji kazu da im Dino Merlin vise stenje nego pjeva. So what? Ima svoju publiku i to je to.
Kao sto sam napisao da postoji citava potrebna infrastruktura Thompson bi ljeti mogao u Busovaci, Kresevu, Prozoru, Sirokom, Mostaru itd isto skupiti pola miliona ljudi i to bi bilo nesto sto bi razumio da Bosnjake u tolikoj mjeri zanima al ovako Zagreb, raspust, ljeto ne kontam potrebu.
Al eto vjerovatno u nedostatku sopstvenog sadrzaja vole se baviti koncertom u Zagrebu i demonstracijama u Begesu.
-
HelaS
#27783 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Estradni umjetnik je zanimanje. Pisao si da je Thompson umjetnik, misleći verovatno na njegovo umijeće pjevanja. On ne pjeva, on riče, on se dere, on krešti i iznosi glas kao da je na wc daskama, s oproštenjem na vulgarnosti. Thompson nije umjetnik, Marko Perković Thompson je samo seljačina iz Petrova Polja u kojem kraju nikad nije bilo ni "kulture" ni "akademije" . Takvi su mu i obožavaoci, uglavnomelcaliente wrote: ↑06/07/2025 21:46Za nekoga je Picasso umjetnik a za nekoga su njegovi crtezi skrabotine i qurac od ovce.HelaS wrote: ↑06/07/2025 21:37Prvo - Thompson je samo U, ali ne od umjetnika, već od ustašluka.elcaliente wrote: ↑06/07/2025 21:27
Estradni umjetnik si onoliko koliko ljudi zeli da plati za tvoje izvodjenje, nekome se svidja a nekome ne.
Ja licno poznajem ljude koji kazu da im Dino Merlin vise stenje nego pjeva. So what? Ima svoju publiku i to je to.
Kao sto sam napisao da postoji citava potrebna infrastruktura Thompson bi ljeti mogao u Busovaci, Kresevu, Prozoru, Sirokom, Mostaru itd isto skupiti pola miliona ljudi i to bi bilo nesto sto bi razumio da Bosnjake u tolikoj mjeri zanima al ovako Zagreb, raspust, ljeto ne kontam potrebu.
Al eto vjerovatno u nedostatku sopstvenog sadrzaja vole se baviti koncertom u Zagrebu i demonstracijama u Begesu.
-
suspect_zero
#27784 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Što se popičketo sa Škorom? Bio bi mu gost da su u dobrim odnosima 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#27785 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zbog love
- SaraFina
#27786 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Škoro kaze nisu. Navodno ih zivot udaljio. I kaze da Sude mi, je najveca pjesma koju je on uradio. A upravo je s Markom.suspect_zero wrote: ↑06/07/2025 22:00 Što se popičketo sa Škorom? Bio bi mu gost da su u dobrim odnosima![]()
-
elcaliente
#27787 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nemoramo ti i ja njega vidjeti kao estradnog umjetnika ali je fakt da drugi vole njegovo pjevanje i da je napravio najveci koncert u istoriji Balkana.HelaS wrote: ↑06/07/2025 21:57Estradni umjetnik je zanimanje. Pisao si da je Thompson umjetnik, misleći verovatno na njegovo umijeće pjevanja. On ne pjeva, on riče, on se dere, on krešti i iznosi glas kao da je na wc daskama, s oproštenjem na vulgarnosti. Thompson nije umjetnik, Marko Perković Thompson je samo seljačina iz Petrova Polja u kojem kraju nikad nije bilo ni "kulture" ni "akademije" . Takvi su mu i obožavaoci, uglavnomelcaliente wrote: ↑06/07/2025 21:46Za nekoga je Picasso umjetnik a za nekoga su njegovi crtezi skrabotine i qurac od ovce.HelaS wrote: ↑06/07/2025 21:37
Prvo - Thompson je samo U, ali ne od umjetnika, već od ustašluka.
Al ko ga hebe niti ga slusam niti cu ga slusati. Ja pricam o tome da covjek izgleda ima toliko jak marketing da BH mediji objave 20 clanaka o tom koncertu i da Bosnjaci se toliko zanimaju oko tog koncerta koji je u drugoj drzavi da je fascinanto.
Thompsonov koncert je ugusio temu Mile Dodik na svim medijima, isto kao da je Mile to znao pa namjerno u petak to uradio.
-
palermo
#27788 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Natavno da prati. Pa kad je onamj svajcarac dobio par samara ispod Starog mosta nije se moglo ostati od napisa u jrvatskim.medijima. da.ti ne.govorim o napisima nakon dvoje zastave na protestima.za.Palestinu...sehohari wrote: ↑06/07/2025 20:15Slažem se.elcaliente wrote: ↑06/07/2025 16:54 A sta je ovo klix toliko ocaran koncertom, 20 clanaka o Thompsonovom koncertu.
Ne kontam who the fuck cares, sta se dogadja ko cita uopste te clanke i zasto bo to nekoga u BiH interesovalo toliko.
Dva clanka o Dodiku i 20 o Thompsonu. Koje zaglupljivanje naroda.
A vidim i ovdje na forumu se se neki uplali kao kutnjaci kao da je koncert bio na Bascarsiji a ne u drugoj zemlji.
Čudan je taj medijski Otvoreni Balkan. Ono, razumijem da je to važan događaj i definitivno svaki medij treba imati par informacija o tome, ali gospodo, to je druga država. Pitam se prati li Jutarnji list neki događaj u Bosni i Hercegovini na taj način.
Evo, ti si u Minhenu, a vjerovatno o događajima u Grazu ili Klagenfurtu znaš koliko i ja - poprilično malo. Outsajderu se to čini poprilično konfuzno.
A to druga drzava....bogami, kako za koga..
-
HelaS
#27789 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vjeruj da nisam nešto impresioniran njegovim vatrometima i blještavilom na Hipodromu, premda jeste, tehnički je organizirao scenu vrhunski.elcaliente wrote: ↑06/07/2025 22:05Nemoramo ti i ja njega vidjeti kao estradnog umjetnika ali je fakt da drugi vole njegovo pjevanje i da je napravio najveci koncert u istoriji Balkana.SpoilerShowHelaS wrote: ↑06/07/2025 21:57Estradni umjetnik je zanimanje. Pisao si da je Thompson umjetnik, misleći verovatno na njegovo umijeće pjevanja. On ne pjeva, on riče, on se dere, on krešti i iznosi glas kao da je na wc daskama, s oproštenjem na vulgarnosti. Thompson nije umjetnik, Marko Perković Thompson je samo seljačina iz Petrova Polja u kojem kraju nikad nije bilo ni "kulture" ni "akademije" . Takvi su mu i obožavaoci, uglavnomelcaliente wrote: ↑06/07/2025 21:46
Za nekoga je Picasso umjetnik a za nekoga su njegovi crtezi skrabotine i qurac od ovce.
Al ko ga hebe niti ga slusam niti cu ga slusati. Ja pricam o tome da covjek izgleda ima toliko jak marketing da BH mediji objave 20 clanaka o tom koncertu i da Bosnjaci se toliko zanimaju oko tog koncerta koji je u drugoj drzavi da je fascinanto.
Thompsonov koncert je ugusio temu Mile Dodik na svim medijima, isto kao da je Mile to znao pa namjerno u petak to uradio.
Ponavljam - ja ne vidim nigdje da se Bošnjaci zanimaju za Thompsonov koncert. Jednostavno Bošnjaci odbijaju njegov ustašluk i ne primaju se. Rekoh već, Bošnjaci su mirni, tihi, strpljivi, onako obrazovani, dobrodušni, hrabri, tolerantni, itd. ali nisu glupi i sa svim svojim osobinama uzdignutiji su od drugih oko njih. Ja to kažem - sofisticiraniji, i što se tiče Bošnjaka, Thompsonov koncert u BiH je fijasko.
- kamberovica polje
#27790 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bože oprosti mi na ovoj usporedbi, ali...nisu ljudi volili Balaševićevo pjevanje, jer nije bio bogzna kakav pjevač, ali bio je vrhunski kantautor. Isto tako ne vole Thompsonovo pjevanje, nego njegovo prodavanje magle, performans, tabu auru oko njegove persone i teme koja se provlači kroz njegove pjesme. Ukratko vole jeftinu parodiju domoljublja i vjere.elcaliente wrote: ↑06/07/2025 22:05Nemoramo ti i ja njega vidjeti kao estradnog umjetnika ali je fakt da drugi vole njegovo pjevanje i da je napravio najveci koncert u istoriji Balkana.HelaS wrote: ↑06/07/2025 21:57Estradni umjetnik je zanimanje. Pisao si da je Thompson umjetnik, misleći verovatno na njegovo umijeće pjevanja. On ne pjeva, on riče, on se dere, on krešti i iznosi glas kao da je na wc daskama, s oproštenjem na vulgarnosti. Thompson nije umjetnik, Marko Perković Thompson je samo seljačina iz Petrova Polja u kojem kraju nikad nije bilo ni "kulture" ni "akademije" . Takvi su mu i obožavaoci, uglavnomelcaliente wrote: ↑06/07/2025 21:46
Za nekoga je Picasso umjetnik a za nekoga su njegovi crtezi skrabotine i qurac od ovce.
- Danguba
#27791 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I sta kazu, neki pronosali nekakvu crnu zastavu kroz Sarajevo. Forum izgorio.last mohicans wrote: ↑06/07/2025 17:57Gledaj evropskih i tradicionalnih vrijednosti u vidu fašizma i ustašva. Šta im je na ovom amblemu sto i Tomson ima isti?HarTar wrote: ↑06/07/2025 15:48 Nacistički pozdrav na najvećem koncertu u Hrvatskoj
Na rekordnom koncertu u Zagrebu, krajnje desničarski pjevač Marko Perković "Thompson" predvodio je publiku od skoro pola miliona ljudi koja je skandirala ustaški pozdrav iz Drugog svjetskog rata "Za domovinu - Spremni!" - koji je nekada koristio hrvatski nacistički marionetski režim.
Uprkos zabranama u dijelovima Evrope, Perković je i dalje izuzetno popularan u Hrvatskoj.
- Danguba
#27792 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja bih svako par godina pomogao Tompsonu da napravi koncert da vidimo gdje smo, ili sto bi mladji Izetbegovic rekao da se prebroje. 
-
palermo
#27793 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Thompson umjetnik, Thompson neumjetnik...kao da je to vazno.
Meni je jedino vazno da je izuzetno veliki broj profesora i nastavnika iz Mostara, naravno onih koji rade po hrvatskom nastavnom.programu, isao na koncert.
Meni je jedino vazno da je izuzetno veliki broj profesora i nastavnika iz Mostara, naravno onih koji rade po hrvatskom nastavnom.programu, isao na koncert.
-
elcaliente
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#27795 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mislim da kolega Palermo to više piše radi onih što misle da se erotski sadržaj još uvijek najviše dobiva sa videokaseta.
- Better Man
#27796 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kakvih pola miliona? Najveća laž i podvala od strane tima Thomposna je da je sinoć bilo 504 hiljade ljudi na Hipodromu. Nije moguće je da toliki broj ljudi stane na 47 hektara zemlje. Gdje je tu bina i sva ostala infrastruktura? Maksimalno je bilo 200 i nešto hiljada ljudi. Isto kad se od čuvenog besplatnog koncerta Prljavog Kazališta na tadašnjem Trgu Republike u Zagrebu pravi mit kad je u pitanju posjećenost koncerta. Zvaničan podataka nakon koncerta je bio da je bilo 100 hiljada ljudi, a danas se ta cifra uduplala pa kažu da je bilo 200 hiljada pa i 300 hiljada ljudi. A znamo da to nije istina.elcaliente wrote: ↑06/07/2025 21:46Za nekoga je Picasso umjetnik a za nekoga su njegovi crtezi skrabotine i qurac od ovce.HelaS wrote: ↑06/07/2025 21:37Prvo - Thompson je samo U, ali ne od umjetnika, već od ustašluka.elcaliente wrote: ↑06/07/2025 21:27
Last edited by Better Man on 06/07/2025 22:41, edited 1 time in total.
-
palermo
#27797 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nesto si hotio reci ? Neka poenta ?
-
palermo
#27798 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kolega Palermo tj. ja je bio vrlo jasan u svom postu. Sta je njemu tj, meni jedino vazno vezano za koncert.sehohari wrote: ↑06/07/2025 22:38Mislim da kolega Palermo to više piše radi onih što misle da se erotski sadržaj još uvijek najviše dobiva sa videokaseta.
-
elcaliente
#27799 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa rekao si da ti je jedino vazno sta profesori rade u svoje privatno vrijeme.palermo wrote: ↑06/07/2025 22:40Nesto si hotio reci ? Neka poenta ?
- SaraFina
#27800 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kod nas u sred BiH po Bratuncu recimo pjeva cetnicka zgadija na svadbama „Noz zica Srebrenica“ i „Nosila ti drina 300 mudzahedina“ pozivaju na klanje novo i istrebljenje. A upravo su oni najglasniji kad treba osuditi ZDS, Cavoglave i sl.
Prvi Dodik. Vucic i sl.
Jedna cura meni poznata, bila na koncertu i kaze treba kazniti one momke sto su pjevali @Evo zore, evo dana. Negdje na parteru. Znaci ipak postoji neki nivo. Da se kolektivna stratista ne ismijavaju.
A srpski dobrovoljci i cetaljska banda u HR pa u BiH su surova realnost devedesetih.
Last edited by SaraFina on 06/07/2025 22:47, edited 1 time in total.