Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
talijan97
#36051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa svako je unio svoj udio, ARBiH 31 % HVO 19% rs 49%. To i jest dejton.
-
tokio25
#36052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ma nigdje nisam rekao da je armija bih i hv bili u ofanzivicanvra888 wrote: ↑06/07/2025 19:07Kakve sve ovo veze ima kad je opet jedna strana nagrađena VLASTITIM entitetom od skoro pola države za GENOCID i ETNIČKA ČIŠĆENJA.tokio25 wrote: ↑06/07/2025 19:04 koliko je vrs srbi cetnici nazovi kako hoces drzala teritorije 14og decembra 95-e?
jednostavno nema pobjednika i zato je ovako kako jeste
pogledati samo hrvatsku
oluja reintegracija i onda na svakom pedlju teritorije imali moc zakone prava i sl i radili kako su svuda na teritoriji hr
mi?
pola aneksa nije ispostovano pola stvari se sabotiralo
i niko ne moze pricati da je to radila jedna ili dvije strane nego bukvalno sve 3 strane manje ili vise
Spominješ koliko je ko imao teritorije, onda spomeni i cijeli kontekst i prijetnje bombardovanjem od strane SAD kada je ARBiH i HV krenula prema Banja Luci.
dok bi pala banjaluka doboj bijeljina sta mislis sta bi bilo sa sarajevom koje je bilo u okruzenju?
da li je neko dobio vise manje je sasvim nebitno u biti jer nema pobjednika
svako je dobio nesto manje ili vise
- canvra888
#36053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dakle sistemski etnički čistiti teritorije i izvršiti genocid je po tebi opravdan način da dobiješ 49% teritorije?tokio25 wrote: ↑06/07/2025 19:12ma nigdje nisam rekao da je armija bih i hv bili u ofanzivicanvra888 wrote: ↑06/07/2025 19:07Kakve sve ovo veze ima kad je opet jedna strana nagrađena VLASTITIM entitetom od skoro pola države za GENOCID i ETNIČKA ČIŠĆENJA.tokio25 wrote: ↑06/07/2025 19:04 koliko je vrs srbi cetnici nazovi kako hoces drzala teritorije 14og decembra 95-e?
jednostavno nema pobjednika i zato je ovako kako jeste
pogledati samo hrvatsku
oluja reintegracija i onda na svakom pedlju teritorije imali moc zakone prava i sl i radili kako su svuda na teritoriji hr
mi?
pola aneksa nije ispostovano pola stvari se sabotiralo
i niko ne moze pricati da je to radila jedna ili dvije strane nego bukvalno sve 3 strane manje ili vise
Spominješ koliko je ko imao teritorije, onda spomeni i cijeli kontekst i prijetnje bombardovanjem od strane SAD kada je ARBiH i HV krenula prema Banja Luci.
dok bi pala banjaluka doboj bijeljina sta mislis sta bi bilo sa sarajevom koje je bilo u okruzenju?
-
tokio25
#36054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nikakva prava nego cisto licemjerstvo i mogu reci i provokacija da neko ko ne zivi ovdje pokusava huskackom pricom da zavadja ljude koji zive ovdjeJanjicar wrote: ↑06/07/2025 19:08To ti imas ekskluzivno pravo ko moze komentarisat a ko ne ?tokio25 wrote: ↑06/07/2025 14:18da ne trujemo temu prestani komentarsiati nesto sto se tebe ne tice jer ne zivis u bih
stanje ej takvo da je dodik dosao na sud na ovaj ili onaj nacin
ustao kad je govorio sto znaci da postuje sud
sve ostalo su price za podpirivanje mrznje straha netrpeljivosti senzacije i sl
(ovo zadnje nije namjenjeno tebi nego temi tako da ne trebas ni komentarisati)
najlakse je tudjim kurcem mlatiti
potpuno ista prica kao zelena gamad iz sda
na sva usta pricaju izdaja i sl kako treba tamo u rs raditi sa povratnicima a oni u fotelji u sarajevu uzivaju e to je to
-
tokio25
#36055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
prvo nemoj mi stavljati svoje zakljucke kao moje rijecicanvra888 wrote: ↑06/07/2025 19:14Dakle sistemski etnički čistiti teritorije i izvršiti genocid je po tebi opravdan način da dobiješ 49% teritorije?tokio25 wrote: ↑06/07/2025 19:12ma nigdje nisam rekao da je armija bih i hv bili u ofanzivicanvra888 wrote: ↑06/07/2025 19:07
Kakve sve ovo veze ima kad je opet jedna strana nagrađena VLASTITIM entitetom od skoro pola države za GENOCID i ETNIČKA ČIŠĆENJA.
gdje sam ja to napisao sto tvrdis?
gdje sam napisao da su svi pravedno nagradjeni i da su svi pravedno dbili sto imaju?
upravo u ovome je problem sto si ti jedno zakljucio i mantras tu pricu
kao i ovi sto su zakljucili da je dodik pusten zato jer mu se drzava sagela i vintaju pricu a bosanski cacilend pusi pricu zato jer su neobrazovani i zadrti i tako na sve 3 strane
- canvra888
#36056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ako je neko "pravednije nagrađen", onda je jasno da ima pobjedniktokio25 wrote: ↑06/07/2025 19:19prvo nemoj mi stavljati svoje zakljucke kao moje rijecicanvra888 wrote: ↑06/07/2025 19:14Dakle sistemski etnički čistiti teritorije i izvršiti genocid je po tebi opravdan način da dobiješ 49% teritorije?tokio25 wrote: ↑06/07/2025 19:12
ma nigdje nisam rekao da je armija bih i hv bili u ofanzivi
gdje sam ja to napisao sto tvrdis?
gdje sam napisao da su svi pravedno nagradjeni i da su svi pravedno dbili sto imaju?
-
Romanija
-
tokio25
#36058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nema pravednijeg nagradjivanjacanvra888 wrote: ↑06/07/2025 19:27Pa ako je neko "pravednije nagrađen", onda je jasno da ima pobjednik![]()
neko je dobio vise neko manje al nema pobjednika
je li trebam objasnjavati sta znaci biti pobjednik? jbt ne mogu da vjerujem
al si vjesto preskocio drugi dio posta sto zanci da vintas svoju pricu ma kakva ona bila
- canvra888
#36059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zašto je onaj koji je izvršio genocid dobio više, tj. najviše?tokio25 wrote: ↑06/07/2025 19:34nema pravednijeg nagradjivanja
neko je dobio vise neko manje al nema pobjednika
je li trebam objasnjavati sta znaci biti pobjednik? jbt ne mogu da vjerujem
al si vjesto preskocio drugi dio posta sto zanci da vintas svoju pricu ma kakva ona bila
-
tokio25
#36060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
otkud ja znam sto je dobio najvisecanvra888 wrote: ↑06/07/2025 19:45Zašto je onaj koji je izvršio genocid dobio više, tj. najviše?
to treba pitati one koji su odlucivali tada klinton holbruk svabe englezi ko je sve bio nemam pojma
vidi kao sto pravo i pravda nije isto kod obicnih ljudi nije posebno u politici
ko zna koliko su srbi lobirali i ko zna sta sve da dobiju to da se rijesi drugacije itd
ko je kriv sto jedna strana lobira a druga strana kuka help baznia i cekaju datule i sta vec dobija bisera od kuvajta
kakve politicare ima probosanska strana da kazem dobro ikako postoji drzava bih
najbolji primjer je revizija tuzbe protiv srbije i ko je to sabotirao
- canvra888
#36061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dakle, ipak ima pobjednik. Nije pobijedio sa 4:0, ali jeste sa 4:3 i uz pomoć sudija, ali je i dalje pobjednik.tokio25 wrote: ↑06/07/2025 19:50otkud ja znam sto je dobio najvise
to treba pitati one koji su odlucivali tada klinton holbruk svabe englezi ko je sve bio nemam pojma
ko zna koliko su srbi lobirali i ko zna sta sve da dobiju to da se rijesi drugacije itd
ko je kriv sto jedna strana lobira a druga strana kuka help baznia i cekaju datule i sta vec dobija bisera od kuvajta
To ko je, šta je i da li je lobirao je irelevantno. Ono što je relevantno je da itekako postoji pobjednik u agresiji na BiH, a to je Republika Srpska, koja je u praksi država u državi, jedne nacionalnosti u BiH, izgrađena na planiranim sistemskim etničkim čišćenjem i genocidom. I za to su nagrađeni najviše. Da ponovim, da jendržava u državi je to dokazala i Dodikova saga.
- Rothmans
#36062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma i Hrvati su , ako se uzme brojnost, a sta su sve dobili ,pobjednici. Bosnjaci gubitnici u ratu, gubitnici u miru.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#36063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Iskreno rečeno, nije teritorija sve.canvra888 wrote: ↑06/07/2025 20:15Dakle, ipak ima pobjednik. Nije pobijedio sa 4:0, ali jeste sa 4:3 i uz pomoć sudija, ali je i dalje pobjednik.tokio25 wrote: ↑06/07/2025 19:50otkud ja znam sto je dobio najvise
To ko je, šta je i da li je lobirao je irelevantno. Ono što je relevantno je da itekako postoji pobjednik u agresiji na BiH, a to je Republika Srpska, koja je u praksi država u državi, jedne nacionalnosti u BiH, izgrađena na planiranim sistemskim etničkim čišćenjem i genocidom. I za to su nagrađeni najviše. Da ponovim, da jendržava u državi je to dokazala i Dodikova saga.
Ključni gradski centri, sa izuzetkom Banje Luke i zapadnih kvartova Mostara, su većinom postali apsolutni bošnjački (možda ne namjerno, ali eto, to je rezultat rata).
- Rothmans
#36064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A sta ces od njih ? Ja bi sad potpisao da zivim u okolici Bijeljine , neg na alipasinom. Itekako zemlja/grunt znacesehohari wrote: ↑06/07/2025 20:21Iskreno rečeno, nije teritorija sve.canvra888 wrote: ↑06/07/2025 20:15Dakle, ipak ima pobjednik. Nije pobijedio sa 4:0, ali jeste sa 4:3 i uz pomoć sudija, ali je i dalje pobjednik.tokio25 wrote: ↑06/07/2025 19:50
otkud ja znam sto je dobio najvise
Ključni gradski centri, sa izuzetkom Banje Luke i zapadnih kvartova Mostara, su većinom postali apsolutni bošnjački (možda ne namjerno, ali eto, to je rezultat rata).
-
tokio25
#36065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nema pobjednikacanvra888 wrote: ↑06/07/2025 20:15Dakle, ipak ima pobjednik. Nije pobijedio sa 4:0, ali jeste sa 4:3 i uz pomoć sudija, ali je i dalje pobjednik.tokio25 wrote: ↑06/07/2025 19:50otkud ja znam sto je dobio najvise
ne valja ti usporedba
ovdje je usporedba
ti si imao 43 suta na go ja 5 a rezultat 0:0
cuj irelevantno ko je sta lobirao a pitas me zasto je onaj ko je izvrsio genocid dobio vise
ova dodikova saga nije nista dokazala jer je dodik ustao kad ga sudija prozove i rekao prisutan izjavio sta je izjavio i tako da pada u vodu ono ne priznajemo ovaj sud
ti i svi ostali mozete to gledati kako hocete al on je to uradio
-
PM72
#36066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neće niko na babovinu i dedovinu...Rothmans wrote: ↑06/07/2025 20:26A sta ces od njih ? Ja bi sad potpisao da zivim u okolici Bijeljine , neg na alipasinom. Itekako zemlja/grunt znacesehohari wrote: ↑06/07/2025 20:21Iskreno rečeno, nije teritorija sve.canvra888 wrote: ↑06/07/2025 20:15
Dakle, ipak ima pobjednik. Nije pobijedio sa 4:0, ali jeste sa 4:3 i uz pomoć sudija, ali je i dalje pobjednik.
- SaraFina
#36067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://crna-hronika.info/srbi-na-jahor ... sme/740388

Srbi na Jahorini napali Dodikovog Bošnjaka jer je naručivao četničke pjesme!?
Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske, u javnosti poznat i kao Dodikov Bošnjak, napadnut je prošle sedmice na Jahorini.
Srbi na Jahorini napali Dodikovog Bošnjaka jer je naručivao četničke pjesme!?
Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske, u javnosti poznat i kao Dodikov Bošnjak, napadnut je prošle sedmice na Jahorini.
Last edited by SaraFina on 06/07/2025 20:40, edited 1 time in total.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#36068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znače i ne znače.Rothmans wrote: ↑06/07/2025 20:26A sta ces od njih ? Ja bi sad potpisao da zivim u okolici Bijeljine , neg na alipasinom. Itekako zemlja/grunt znacesehohari wrote: ↑06/07/2025 20:21Iskreno rečeno, nije teritorija sve.canvra888 wrote: ↑06/07/2025 20:15
Dakle, ipak ima pobjednik. Nije pobijedio sa 4:0, ali jeste sa 4:3 i uz pomoć sudija, ali je i dalje pobjednik.
Urbani centri znače kulturni uticaj, privredni, naučni. A uticaj znači i moć. Drugo je što su se elite pokazale neuspješnim da urade nešto od tog potencijala.
Dalje, imalo je uopće važnu ulogu u formiranju afirmacije identiteta ove države i bošnjačkog naroda.
Koliko god neki ne voljeli Sarajevo, pretvaranje tog jednog "pravog" grada u nekakav distrikt pod zajedničkom vladavinom sa SDS (ili današnjim SNSD-om) i HDZ-om bi vjerovatno osakatilo Bošnjake i pro-bosanskohercegovačku misao više nego puno drugog.
Šta misliš, ako već sada postoji "FGR" problem, kako bi to onda izgledalo? Bil bilo obilježavanja 1. marta u Sarajevu? Dana državnosti? Bilo čega što afirmiše državu? Zamisli nešto tipa "Ramazanski dani u Sarajevu" ili neki top sa gradonačelnikom Momčilom Krajišnikom. Najveći grad bi postala Tuzla, a još vjerovatnije Zenica. Tek onda bi postali obična manjinska vjerska zajednica.
Ali eto, možda bi nam dali koji dobar pašnjak, pa da imamo par procenata šume više.
Nekima ovdje je postalo normalno da im dijete ima pravo da izučava bosanski jezik, da mogu da idu na neki fakultet na kojem se izučava sopstvena historija, da hodaju ulicama među kojima ima i Bašagićeva, a ne samo Kneza Trpimira i Obilića. Da imaju medije u kojima prate dnevnik na svom jeziku, da imaju svoje portale, novine, knjige.
Tih stvari bez Sarajeva sa svojom infrastrukturom kao top 5 među najvećim gradovima Ex-Yu ne bi bilo.
Last edited by PreWiBa on 06/07/2025 21:00, edited 2 times in total.
- canvra888
#36069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da je tako kako ti pokušavaš predstaviti, RS onda ne bi funkcionisala kao država u državi. Dakle funkcioniše u praksi skoro kao administrativna jedinica i nosi u nazivu SRPSKA. Pobjeda.tokio25 wrote: ↑06/07/2025 20:29nema pobjednikacanvra888 wrote: ↑06/07/2025 20:15Dakle, ipak ima pobjednik. Nije pobijedio sa 4:0, ali jeste sa 4:3 i uz pomoć sudija, ali je i dalje pobjednik.tokio25 wrote: ↑06/07/2025 19:50
otkud ja znam sto je dobio najvise
ne valja ti usporedba
ovdje je usporedba
ti si imao 43 suta na go ja 5 a rezultat 0:0
Irelevantno u smislu da nisam spominjao kako se došlo do nečije pobjede, nego da jedan narod jeste pobijedio.cuj irelevantno ko je sta lobirao a pitas me zasto je onaj ko je izvrsio genocid dobio vise
Nalog za PRIVOĐENJE pa onda sve ostalo. Dakle, davno je trebao biti priveden i u svojoj državi unutar države (što naravno nije, kakvo li iznenađenje), a onda je trebao biti priveden čim je kročio u FBiH, a nije ni to.ova dodikova saga nije nista dokazala jer je dodik ustao kad ga sudija prozove i rekao prisutan izjavio sta je izjavio i tako da pada u vodu ono ne priznajemo ovaj sud
ti i svi ostali mozete to gledati kako hocete al on je to uradio
Btw jesi l' upratio šta je danas u Nevesinju govorio pa tvrdiš da Dodikova saga nije ništa dokazala?
- MarshalDodik
#36070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mup Ks, FMup i Sudska policija pali na ispitu i kraj price.
Poslije ovog trojka leti i iz Sarajevskog kantona
Poslije ovog trojka leti i iz Sarajevskog kantona
-
HelaS
#36071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U Gruntu, u ZK izvodima bilo koje nekretnine na tih 49% teritorije tog 30% naroda, šta piše u polju vlasnik?canvra888 wrote: ↑06/07/2025 18:51Čuj u BiH nije bilo pobjednika, je l' realno šta pišeš![]()
Narod koji sačinjava 30% demografije je dobio 49% teritorije i entitet koji ne nosi nikakav naziv u korelaciji s državom, već naziv svojstven samo tom narodu. Uz to sve, nagrađeni su entitetom od skoro pola države nakon izvršenja genocida i etničkog čišćenja. I ti kažeš nije bilo pobjednika... da sad ne spominjemo da se taj entitet svakako ponaša kao država u državi, što je upravo ova saga sa Dodikom još jednom i dokazala.
- canvra888
#36072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Je l' ovo kliše pitanje u nivou sa "šta im piše u pasošu"?HelaS wrote: ↑06/07/2025 20:56U Gruntu, u ZK izvodima bilo koje nekretnine na tih 49% teritorije tog 30% naroda, šta piše u polju vlasnik?canvra888 wrote: ↑06/07/2025 18:51Čuj u BiH nije bilo pobjednika, je l' realno šta pišeš![]()
Narod koji sačinjava 30% demografije je dobio 49% teritorije i entitet koji ne nosi nikakav naziv u korelaciji s državom, već naziv svojstven samo tom narodu. Uz to sve, nagrađeni su entitetom od skoro pola države nakon izvršenja genocida i etničkog čišćenja. I ti kažeš nije bilo pobjednika... da sad ne spominjemo da se taj entitet svakako ponaša kao država u državi, što je upravo ova saga sa Dodikom još jednom i dokazala.
-
HelaS
#36073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne piše "Srbi" piše ime i prezime, ili firma ili sadašnja država ili prijeratna. Nije narod dobio teritoriju, to mi je cilj kazati, politika tog vremena ispregovarala je teritoriju 49%, pravo da upravlja tom teritorijom.canvra888 wrote: ↑06/07/2025 21:02Je l' ovo kliše pitanje u nivou sa "šta im piše u pasošu"?HelaS wrote: ↑06/07/2025 20:56U Gruntu, u ZK izvodima bilo koje nekretnine na tih 49% teritorije tog 30% naroda, šta piše u polju vlasnik?canvra888 wrote: ↑06/07/2025 18:51
Čuj u BiH nije bilo pobjednika, je l' realno šta pišeš![]()
- canvra888
#36074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dakle, potvrđuješ da postoji pobjednik? Da 30% populacije upravlja 49% teritorijom, nakon što su sistematski etnički čistili tu teritoriju i izvršili genocid?
-
HelaS
#36075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
canvra888 wrote: ↑06/07/2025 21:11Dakle, potvrđuješ da postoji pobjednik? Da 30% populacije upravlja 49% teritorijom, nakon što su sistematski etnički čistili tu teritoriju i izvršili genocid?