Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

drug_profi

#85826 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Vidim na slikama i Hendu, Milnera, Fabinha...
AmiĐa_Idriz

#85827 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Liverpool are set to honour the final two years of Diogo Jota's contract and will also help support his wife and fund his children's education.
ismar2215

#85828 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Dvije lijepe priče o Diogu.

https://velikeprice.com/sport/diogo-jot ... -liverpul/
https://velikeprice.com/sport/takav-je- ... iogo-jota/

Ne mogu se oteti dojmu da nismo dovoljno bili svjesni sta on znaci za Liverpool i da nismo bili dovoljno zahvalni sto takvog igraca i covjeka imamo u ekipi. Uvijek je bio u sjeni onih najvecih zvijezda.

Kako dalje sad misliti na transfere, planove i sve sto ide uz to...
ismar2215

#85829 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Diaza fotografisali sa nekakvim influenserima kolumbijskim na privatnoj zabavi jucer. Treba njega prodati, nije on bas normalan.
BHF_Manijak

#85830 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

ismar2215 wrote: 06/07/2025 10:34 Diaza fotografisali sa nekakvim influenserima kolumbijskim na privatnoj zabavi jucer. Treba njega prodati, nije on bas normalan.
Sto brate? Sasvim uobicajno za Juznjaka. Nikad nije problematican bio, to sto nekad zapartija, jebi ga...
U ponedjeljak pocinju pripreme, vjerovatno neko oprostajno vecer, fakat ne vidim problem.
convict

#85831 Re: Liverpool FC

Post by convict »

BHF_Manijak wrote: 06/07/2025 11:08
ismar2215 wrote: 06/07/2025 10:34 Diaza fotografisali sa nekakvim influenserima kolumbijskim na privatnoj zabavi jucer. Treba njega prodati, nije on bas normalan.
Sto brate? Sasvim uobicajno za Juznjaka. Nikad nije problematican bio, to sto nekad zapartija, jebi ga...
U ponedjeljak pocinju pripreme, vjerovatno neko oprostajno vecer, fakat ne vidim problem.
Kako druze ne vidis? Na dan Jotine sahrane? Mogao je i trebao preskociti iz postovanja prema saigracu. Sjecas se one slike kad je Diazu otac kidnapovan, pa Jota zabio gol i slavio sa Diazovim dresom? Jbt meni nije do partijanja koji sam ga samo gledao na tv.
BHF_Manijak

#85832 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Doduse, jeste bezveze slazem se, totalno.
Gandalf

#85833 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Nije Diaz za ovog kluba, mentalni patuljak
Onakvog Jotu nije mogao ispoštovat jednom u životu
Debil
King_Kenny

#85834 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

convict wrote: 06/07/2025 12:57
BHF_Manijak wrote: 06/07/2025 11:08
Kako druze ne vidis? Na dan Jotine sahrane? Mogao je i trebao preskociti iz postovanja prema saigracu. Sjecas se one slike kad je Diazu otac kidnapovan, pa Jota zabio gol i slavio sa Diazovim dresom? Jbt meni nije do partijanja koji sam ga samo gledao na tv.
Što se mene tiče, prodati i naći zamjenu. Više bih volio da Darwin ostane.
ismar2215

#85835 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Mislim da bi ovo bila najbolja opcija za sve.
BHF_Manijak

#85836 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma sto se Liverpoola tice, sve je stalo onog kobnog cetvrtka, apsolutno razumljivo.
Ne znam na sta ce liciti ni sami pocetak priprema sutra, ekipa je malo reci u soku, u ambisu je sve trenutno.
vaučer

#85837 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ne vidim šta je tu dobro za nas, kao uopće. Nama Diaz treba za narednu sezonu, sad još i više nakon ove tragedije s Diogom. Nismo ga sigurno planirali prodavati osim za neku cifru debelo iznad objektivne vrijednosti jer imamo pun ku’a posla za obaviti i bez tog transfera. Barcelona ne može platiti ni pola njegove vrijednosti i pregovori s njima bi bili dugi, mukotrpni i ne bi nam ostavili dovoljno vremena za tražiti zamjenu. Diazu je opcija za ovo ljeto Saudija. Dogodine ga može priuštiti Barcelona.
Gandalf

#85838 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

ismar2215 wrote: 07/07/2025 09:51

Mislim da bi ovo bila najbolja opcija za sve.
Riješiti ga se čim prije, glupavi kutinjo sindrom i kod ovog, nasjediće se na klupi u Barsi.

LFC sada mora hitno tražiti dva ofanzivca, jednog kao zamjenu za jadnog Jotu, drugog za ovog glupana partyaša
vaučer

#85839 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Kao prvo Diaz nam je poslije Salaha najbitniji napadač. Kao drugo taj klip s kojim ga pljujete je snimljen lani. Ni krivom ni dužnom ste mu legli na kosti. :shock: Diaz ne ide nigdje ovo ljeto ako netko ne izvali 75+ miliona funti a ne eura za njega. Nunez ide sigurno, izgubili smo Dioga - sad još trebamo prodati Diaza? Niste normalni majke mi.
BHF_Manijak

#85840 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma ne vjerujem da ce se ista desavati.
Nakon tragedije sa Diogom, ja sam sve sigurniji da Darwin ostaje, jer je sad ova situacija okrenula sve naglavacke. Trebao se prodati, dovesti prvi spic, Jota u rotaciji biti.
Sad ovo sve mijenja, a vremena sve manje, tako da iskreno ne bi me iznenadio scenarij da Nunez ostane i(li) da se dovede neki rezervni spic, slabije kvalitete nego li opcije koje su se trazile, dakle nista od Isaka, Ekitikea itd.
drug_profi

#85841 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Nije bilo korektno ni ljudski potencirati problem koji nastaje ekipi bez Jote, barem dok se na završi sahrana. Ali sad treba biti svjestan da je ovo veliki hendikep za ekipu. Slot je sigurno računao na njega u svojoj viziji. Ne vjerujem da se finansijski LFC može ispružiti da pokupi Isaka npr. ali sad CF mora doći, jer se ostaje samo na Darwinu.
Ako Diaz ode, treba ti neko i lijevo da se mijenja sa Kodijem. Da li je Gordon dostižan i dovoljno dobar? Mislim da jeste. Složi Diaza za 80-90 arapima ili barci, uzmi Gordona za 65-70.

Kako god, novi CF treba što prije da se priključi pripremama.
BHF_Manijak

#85842 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

drug_profi wrote: 07/07/2025 10:38 Nije bilo korektno ni ljudski potencirati problem koji nastaje ekipi bez Jote, barem dok se na završi sahrana. Ali sad treba biti svjestan da je ovo veliki hendikep za ekipu. Slot je sigurno računao na njega u svojoj viziji. Ne vjerujem da se finansijski LFC može ispružiti da pokupi Isaka npr. ali sad CF mora doći, jer se ostaje samo na Darwinu.
Ako Diaz ode, treba ti neko i lijevo da se mijenja sa Kodijem. Da li je Gordon dostižan i dovoljno dobar? Mislim da jeste. Složi Diaza za 80-90 arapima ili barci, uzmi Gordona za 65-70.

Kako god, novi CF treba što prije da se priključi pripremama.
Ma Godrona za ispod 100 zaboravi, a potencijalno Isaka i Gordona da izgube u jednom ljetu - nema sanse.
Pandakonda

#85843 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Nakon ovoga sa Jotom i ja mislim da Darwin ostaje i da su male sanse da Diaz ode. Ako uzmemo da je Chiesa najblizi tome da se vrati u Italiju to onda znaci da u napadu ostajemo sa Diazom, Salahom, Nunezom i Gakpom sto nije dovoljno ni za lige a kamoli da na 4 fronta jos igramo. Na ovu situaciju u klubu sigurno nisu ludi da prodaju Nuneza i Diaza jer je ostalo nekih cca mjesec dana transfer roka sto je jako malo da se 2 adekvatne zamjene dovedu.

Wirtzu je prezentovano i on je zahtjevao da igra 10ku a ne krilo tako da sumnjam da cemo njega tu gledati. Frimpong u teoriji moze to pokriti ali nije ni to rijesenje. Mislim da je zima realnija da bi diaz ili nunez mogli otici ako scouting tim u međuvremenu nađe dobre zamjene.
ismar2215

#85844 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ja sam sve više siguran da ce nam igra biti sa sesticom Gravenberchom koji se uvlaci nazad medju stopere, sa dvije osmice, Mac Allisterom i Szoboszlaijem, a ispred njih Wirtz i Salah koji ce igrati nesto izmedju krila i desetki i ispred špic. U takvoj postavi, Diaz uopste nije nužan kao opcija. Ne kontam fascinaciju Diazom. Bez obzira na ovaj ispad sa sahranom, covjek je samo ok igrač, ništa više. Statistički ti nudi 10-15 golova i 7-8 asistencija i to u naletima forme u toku sezone. S ovim novim sistemom, istina moze igrati i tu poludesetku i spica, ali vjerujem da se moze dovesti i neko bolji. Uz sve to, kako se vratiti u ekipu koja je bila na sahrani saigrača dok si ti dernečio u Kolumbiji i da to sve bude ok?

BILD maloprije javlja da je dogovorio uslove sa Bayernom i da zeli da ide. Nije to karakter kojeg treba imati u ekipi, a nije ni dovoljno dobar igrač da se karakter toleriše. Npr. Mbeumo je duplo bolji igrač, košta i malo manje od onog sto nam nude za Diaza, mladji je 3 godine i puno više fit za novu taktiku i formaciju.
drug_profi

#85845 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

ismar2215 wrote: 07/07/2025 11:49 Uz sve to, kako se vratiti u ekipu koja je bila na sahrani saigrača dok si ti dernečio u Kolumbiji i da to sve bude ok?
Evo neko reče da je snimak od ranije, da je podvala.
vaučer

#85846 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

ismar2215 wrote: 07/07/2025 11:49 Ja sam sve više siguran da ce nam igra biti sa sesticom Gravenberchom koji se uvlaci nazad medju stopere, sa dvije osmice, Mac Allisterom i Szoboszlaijem, a ispred njih Wirtz i Salah koji ce igrati nesto izmedju krila i desetki i ispred špic. U takvoj postavi, Diaz uopste nije nužan kao opcija. Ne kontam fascinaciju Diazom. Bez obzira na ovaj ispad sa sahranom, covjek je samo ok igrač, ništa više. Statistički ti nudi 10-15 golova i 7-8 asistencija i to u naletima forme u toku sezone. S ovim novim sistemom, istina moze igrati i tu poludesetku i spica, ali vjerujem da se moze dovesti i neko bolji. Uz sve to, kako se vratiti u ekipu koja je bila na sahrani saigrača dok si ti dernečio u Kolumbiji i da to sve bude ok?

BILD maloprije javlja da je dogovorio uslove sa Bayernom i da zeli da ide. Nije to karakter kojeg treba imati u ekipi, a nije ni dovoljno dobar igrač da se karakter toleriše. Npr. Mbeumo je duplo bolji igrač, košta i malo manje od onog sto nam nude za Diaza, mladji je 3 godine i puno više fit za novu taktiku i formaciju.
Kakav kurčev karakter čovječe?
Diaz je jedan od rijetkih igrača koje imamo koji svaki jebeni put ostavi 110% na terenu. :run:
Fascinacija Diazom je u tom da je uigran s ekipom, fajter, kvalitetan u defanzivi i u napadu, težak za čuvati i da bi zamjeniti Diaza koštalo kurca boga a imamo barm pet prečih problema za srediti. Radije ti idgovori kakva je fascinacija s prodajom Diaza u situaciji u kojoj imamo povoljan ugovor i gdje nam je 100% korisniji Diaz na terenu nego pare na računu?
BHF_Manijak

#85847 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Nije niko fasciniran Diazom niti smatra da je mega igrac ala Salah, samo ljudi gledaju koje su realne opcije na trzistu.
Od promjene taktike ne vjerujem da ce biti ista, dakle ostaje igra s krilom.

Koje su opcije bolje od Diaza, a da su realne? I ja bih da Gordona dovedu, ali nije realno da dovedu ekstra jakog spica i da za Gordona izvale 100+ miliona.
Rodrygo? Da li uopste ide iz Reala? Fofana iz Lyona? Mlad i nedokazan.

Mbeumo? Pa covjek igra na desnoj strani u Brentfordu, odakle ti lijevo, a i izjavio je da zeli samo u United, tako da svejedno.

Eto, ima li jos neka opcija lijevo, a da je upgrade u odnosu na Diaza?
Pandakonda

#85848 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

BHF_Manijak wrote: 07/07/2025 12:32 Nije niko fasciniran Diazom niti smatra da je mega igrac ala Salah, samo ljudi gledaju koje su realne opcije na trzistu.
Od promjene taktike ne vjerujem da ce biti ista, dakle ostaje igra s krilom.

Koje su opcije bolje od Diaza, a da su realne? I ja bih da Gordona dovedu, ali nije realno da dovedu ekstra jakog spica i da za Gordona izvale 100+ miliona.
Rodrygo? Da li uopste ide iz Reala? Fofana iz Lyona? Mlad i nedokazan.

Mbeumo? Pa covjek igra na desnoj strani u Brentfordu, odakle ti lijevo, a i izjavio je da zeli samo u United, tako da svejedno.

Eto, ima li jos neka opcija lijevo, a da je upgrade u odnosu na Diaza?
Otprilike tako i klub razmislja. Koji je igrac na toj poziciji uopste slobodan da ce igrati za isto para kao Diaz ? Ovi pouzdani izvori su rekli da se klubu vise isplati pustit ga da ide besplatno za 2 godine nego da moraju sada izvaliti 100 miliona za Gordona ili Rodryga + njihove plate koje bi bile drasticno vece od Diazove. Zadovoljni su sa tim omjerom koliko ga placaju i sta dobijaju za te pare. Jos je vec uigran sa ekipom i uvijek je davao sve od sebe.

Ocigledno sad sam Diaz pravi problem jer kao svaki latinos hoce da igra za Real ili Barcu. A godine mu ne idu u prilog jer ako sada ne ode u Barcu, sigurno nece za 2 godine kad mu istekne ugovor sa nama. Jos na to dodaj da ce klub onda sigurno gurati nekoga drugog na toj poziciji ako im ovaj kaze da nema namjeru produziti i onda nema sanse da ce ga Barcelona htjeti sa 30 godina i manjom minutazom. Ovo mu je doslovno zadnji voz za transfer tamo i zeli ga isforsirati.

Nazalost nakon Jote ne samo da nemamo luksuz prodati nekog iz napada, nego moramo nabaviti jos minimalno dvojicu za krilo i devetku inace se mozemo pozdraviti sa bilo kakvom titulom. Jos Salah ode na AFCON znaci napad ce jos vise ispastati i biti rastegnut.

EDIT: Barcola iz PSG-a se spominjao par puta ali sumnjam da ce ga PSG pustiti ako ne dovedu nekoga kao zamjenu
convict

#85849 Re: Liverpool FC

Post by convict »

To da se vise isplati drzati ga jos 2 godine ima smisla pod pretpostavkom da ce i dalje igrati kao i dosad. Ali ako se igrac u glavi vec odjavio iz kluba, onda je to tesko za ocekivati.
Gandalf

#85850 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

ismar2215 wrote: 07/07/2025 11:49 Ja sam sve više siguran da ce nam igra biti sa sesticom Gravenberchom koji se uvlaci nazad medju stopere, sa dvije osmice, Mac Allisterom i Szoboszlaijem, a ispred njih Wirtz i Salah koji ce igrati nesto izmedju krila i desetki i ispred špic. U takvoj postavi, Diaz uopste nije nužan kao opcija. Ne kontam fascinaciju Diazom. Bez obzira na ovaj ispad sa sahranom, covjek je samo ok igrač, ništa više. Statistički ti nudi 10-15 golova i 7-8 asistencija i to u naletima forme u toku sezone. S ovim novim sistemom, istina moze igrati i tu poludesetku i spica, ali vjerujem da se moze dovesti i neko bolji. Uz sve to, kako se vratiti u ekipu koja je bila na sahrani saigrača dok si ti dernečio u Kolumbiji i da to sve bude ok?

Ma kažem ja, lik nije za Liverpoola, Darwina sad moraju ostaviti a ni Eliotta ne treba prodavati. Dovesti Ekitikea, Gakpo, je tu, Salah je i dalje world class. Kakve smo veličine gubili i vraćali se, Diaz je smiješan igrač u poređenju sa igračima koji su nas napuštali. Ne bih ga uopšte tolerisao sa tim sedmičnim pregovaranjima o prelasku u drugi tim. Tražiti za njega 80 milja i sretan put na klupu Bayerna, Barce ili gdje već hoće glavonja da ide.
Post Reply