Da li neko radi remote posao/posao od kuće iz BiH za kompanije u Kanadi, Velikoj Britaniji, Irskoj?
Da li priznaju bosanske diplome?
Negdje spominju da treba njihova radna dozvola iako je remote posao.
Da li neko ima nekog iskustva u tom polju?
Preporuke?
Hvala.
Remote posao - posao od kuće
Moderator: anex
-
Romanija
#2 Re: Remote posao - posao od kuće
Za UK znam jer sam deverao sa tim na proljece, izgubio jednog clana tima kojim rukovodim - djevojka iz Turske - sad u Augustu gubim i drugog, djevojka iz Malezije, obje sa Britanskim diplomama i postiplomskim uradjenim ovdje. Laburisti su jako poostrili zakone, nakon Brexita i kad su dosli na vlast. Nismo mogli da ima damo da rade na daljinu za nas kad im istekne viza, a novu na pet godina nismo mogli da dobijemo, leave to remain na vise od 6 mjeseci sto je minimum. Bazicno moras proci Home Office "skilled worker test" da bi dobio radnu dozvolu bez obzira radio odavde ili na daljinu.DreamBosnia wrote: ↑21/06/2025 18:29 Da li neko radi remote posao/posao od kuće iz BiH za kompanije u Kanadi, Velikoj Britaniji, Irskoj?
Preporuke?
Hvala.
Potpuno je druga svtar ako kompanija iz UK sklopi ugovor s tobom kao osobom koja posjeduje firmu, inkorporiranu kao ti, da im uradis neki posao, ali ne mislim da je to sto pitas.
Imas ovdje sve detaljno objasnjeno
https://www.davidsonmorris.com/remote-w ... on%20route.
-
DreamBosnia
#3 Re: Remote posao - posao od kuće
Mislim na remote posao kojim bi se moglo steći ino radno iskustvo da se pali vani...Romanija wrote: ↑21/06/2025 19:07Za UK znam jer sam deverao sa tim na proljece, izgubio jednog clana tima kojim rukovodim - djevojka iz Turske - sad u Augustu gubim i drugog, djevojka iz Malezije, obje sa Britanskim diplomama i postiplomskim uradjenim ovdje. Laburisti su jako poostrili zakone, nakon Brexita i kad su dosli na vlast. Nismo mogli da ima damo da rade na daljinu za nas kad im istekne viza, a novu na pet godina nismo mogli da dobijemo, leave to remain na vise od 6 mjeseci sto je minimum. Bazicno moras proci Home Office "skilled worker test" da bi dobio radnu dozvolu bez obzira radio odavde ili na daljinu.DreamBosnia wrote: ↑21/06/2025 18:29 Da li neko radi remote posao/posao od kuće iz BiH za kompanije u Kanadi, Velikoj Britaniji, Irskoj?
Preporuke?
Hvala.
Potpuno je druga svtar ako kompanija iz UK sklopi ugovor s tobom kao osobom koja posjeduje firmu, inkorporiranu kao ti, da im uradis neki posao, ali ne mislim da je to sto pitas.
-
Romanija
#4 Re: Remote posao - posao od kuće
Nemoguce kad je UK u pitanju, mozda pokusas neku EU zemlju.DreamBosnia wrote: ↑05/07/2025 16:25Mislim na remote posao kojim bi se moglo steći ino radno iskustvo da se pali vani...Romanija wrote: ↑21/06/2025 19:07Za UK znam jer sam deverao sa tim na proljece, izgubio jednog clana tima kojim rukovodim - djevojka iz Turske - sad u Augustu gubim i drugog, djevojka iz Malezije, obje sa Britanskim diplomama i postiplomskim uradjenim ovdje. Laburisti su jako poostrili zakone, nakon Brexita i kad su dosli na vlast. Nismo mogli da ima damo da rade na daljinu za nas kad im istekne viza, a novu na pet godina nismo mogli da dobijemo, leave to remain na vise od 6 mjeseci sto je minimum. Bazicno moras proci Home Office "skilled worker test" da bi dobio radnu dozvolu bez obzira radio odavde ili na daljinu.DreamBosnia wrote: ↑21/06/2025 18:29 Da li neko radi remote posao/posao od kuće iz BiH za kompanije u Kanadi, Velikoj Britaniji, Irskoj?
Preporuke?
Hvala.