Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

SaraFina

#35676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

geoxx wrote: 05/07/2025 12:41
Hakiz wrote: 05/07/2025 12:37
geoxx wrote: 05/07/2025 12:32

Ko mi? Ne glasam za Trojku. Moje misljenje je da ta skupina ima jednog i po sposobnog politicara, kad ih sve skupis.

Nisam ja taj koji ovdje nastupam iz stranackog dresa. Mnogi drugi - da.

U vezi ovog, govorim kako je u praksi i kakva je logika određenog poteza. Kao neko ko svakodnevno praktikuje krivicno pravo. Mnogi svakodnevno praktikuju klix forum i blog Vukanovica, pa se vode drugom realnoscu. Sta da se radi.
OK.

Dakle, odluku suda o privođenje objesiti mačku o rep. Ko jebe sud u praksi krivičnog prava.

Možda zato i imamo državu kakvu imamo, zbog logike praktičnog svakodnevnog provođenja krivičnog prava.

:thumbup: :bih:
Rekoh vec - svakodnevni praktikant klix foruma. Pomirio bi dvije Koreje.

Sad od tate marku i u kladionicu.
Pa pojasni ko je odgovoran za ovo sto se dogodilo jucer? Ko je ispregovarao s Miletom predhodno i dogovorio pustanje?
geoxx

#35677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

SaraFina wrote: 05/07/2025 12:44

OK.

Dakle, odluku suda o privođenje objesiti mačku o rep. Ko jebe sud u praksi krivičnog prava.

Možda zato i imamo državu kakvu imamo, zbog logike praktičnog svakodnevnog provođenja krivičnog prava.

Pa pojasni ko je odgovoran za ovo sto se dogodilo jucer? Ko je ispregovarao s Miletom predhodno i dogovorio pustanje?
Masoni
Stabilizator

#35678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

Styling wrote: 05/07/2025 12:43
Stabilizator wrote: 05/07/2025 12:30 Prema Nikšiću pobjeda je drzave sto slucaj nije zatvoren i to sto se Dodik mora javljati u policijsku stanicu u Laktasima.

Majstore, nismo debili sa IQ80.
Pa nastavlja se sudski proces. Nije ukinuta optužnica. Odgovaraće u svakom slučaju. Samo je ovo juče urađeno mafijaški.
ja I? Juce mafijaski a sada po zakonu jel? :lol:

Nastavlja se sudski proces? Čuj to

Koji je slijedeći korak? Kada je pozvan Dodik na suđenje?
Last edited by Stabilizator on 05/07/2025 12:47, edited 1 time in total.
Hakiz

#35679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

SaraFina wrote: 05/07/2025 12:39
Hakiz wrote: 05/07/2025 12:23

Nalog za privođenje je postojao sve do juče.

Trebalo ga je uhapsiti. Bilo FMUP bilo MUP KS.

Bolje se nemojte pravdati. Uprskali ste. Pognite glavu i čekajte da prođe.
Ko mi? Ne glasam za Trojku. Moje misljenje je da ta skupina ima jednog i po sposobnog politicara, kad ih sve skupis.

U vezi ovog, govorim kako je u praksi i kakva je logika određenog poteza. Kao neko ko svakodnevno praktikuje krivicno pravo. Mnogi svakodnevno praktikuju klix forum i blog Vukanovica, pa se vode drugom realnoscu. Sta da se radi.
I sta krivicno pravo kaze po ovom pitanju konkretno? Mile je imao aferima dovoljno da ga se zadrzi u pritvoru. Ko je dozvolio da se Dodik pojavi u ulozi nekog pregovaraca? I da ga se nakon toga pusti da slobodno napusti drzavne institucije? Ko je pregovarao s covjekom koji je bio bjegunac od BH pravosudja? Ako nisu trenutno nasi „pro BiH „ politicara koji su u vlasti, neka izvole locirati krivce da znamo „KO JE“.
Ne znam praksu, ali da sam sudija koji je potpisao nalog za privođenje Dodika, danas bih izdao nalog za hapšenje odgovornih u FMUP i MUP KS zbod odbijanja da pistupe po mom nalogu. Ukkjučujući ministre, direktore, komandire itd.

Dozvoliš da ti se osobe za koje imaš sudski nalog za privođenje slobodno vozikaju po teritoriji na kojoj imaš nadležnost.

Odbijanje provođenja sudske odluke, uvreda suda šta ja znam koja djela bi mogla da ih terete.

Sve sam mislio da je pravni princip da se sudske odluke provode, o njima se ne raspravlja.

Ah, zabluda.
SaraFina

#35680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

geoxx wrote: 05/07/2025 12:45

Masoni
Pa ako nisu ovi iz trojke, sto ne istupe i ne pojasne cika je odgovornost za ovo jucer. Znaci prvobitno je upravo Kifla se hvalim po medijima da nece Dodika vaditi, i primjenjuvati prakse koju je SDF prakticirao. Da ce ga uhapsiti itd itd, I na kraju Mile je isetao slibodan, i popisao se na drzavne institucije. A ovdje se neka opravdanja nesuvisla plasiraju. Ako trojka nije kriva, ko jeste?
Hakiz

#35681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

OK.

Nesposobnost i korupcija umotani u cinizam.

Kakvi praktikanti, takva država.
SaraFina

#35682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Hakiz wrote: 05/07/2025 12:46
SaraFina wrote: 05/07/2025 12:39

I sta krivicno pravo kaze po ovom pitanju konkretno? Mile je imao aferima dovoljno da ga se zadrzi u pritvoru. Ko je dozvolio da se Dodik pojavi u ulozi nekog pregovaraca? I da ga se nakon toga pusti da slobodno napusti drzavne institucije? Ko je pregovarao s covjekom koji je bio bjegunac od BH pravosudja? Ako nisu trenutno nasi „pro BiH „ politicara koji su u vlasti, neka izvole locirati krivce da znamo „KO JE“.
Ne znam praksu, ali da sam sudija koji je potpisao nalog za privođenje Dodika, danas bih izdao nalog za hapšenje odgovornih u FMUP i MUP KS zbod odbijanja da pistupe po mom nalogu. Ukkjučujući ministre, direktore, komandire itd.

Dozvoliš da ti se osobe za koje imaš sudski nalog za privođenje slobodno vozikaju po teritoriji na kojoj imaš nadležnost.

Odbijanje provođenja sudske odluke, uvreda suda šta ja znam koja djela bi mogla da ih terete.

Sve sam mislio da je pravni princip da se sudske odluke provode, o njima se ne raspravlja.

Ah, zabluda.
Farsa. Zesca. Da mu se ekspresno sve „ukine“ i da je predhodno ovo ispregovarao, je Kretenizam na n-tu. Narod ima pravo znati cija je odgovornost ovo. Neka trojka izvoli uprijeti prstom u onoga ko je odgovoran za ovo jucer. A ne plasirati idiotluke tipa „pobjeda drzave“.
HelaS

#35683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

Stabilizator wrote: 05/07/2025 12:30 Prema Nikšiću pobjeda je drzave sto slucaj nije zatvoren i to sto se Dodik mora javljati u policijsku stanicu u Laktasima.

Je li Dodik javno izjavljivao da ne poštuje Sud BiH i Tužilaštvo - DA
Je li Dodik inicirao i zakon o nepriznavanju Suda BiH - DA
Je li bezbroj puta izjavio da neće doći u Sud da da izjavu - DA
Je li juče došao u Sud BiH da da izjavu - DA
Je li juče pogazio sve svoje izjave i pokazio sve inicijative i zakone RS o nepriznavanju Suda BiH i države BiH - DA
Je li juče svima jasno da Dodik priznaje Sud BiH i državu BiH - DA
Je li to jasno tebi i SDFA-ovcima, SBiH-ovcima i mnogim sličnim huškačima - Nisam siguran, mislim da si u pravu sa IQ
Stabilizator

#35684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

Ide laganice stsra koalicija 2026. Dobijaju sve 3 strane glatko izbore. SDA nece propustiti ovakvu priliku. Posebno što znaju da predsjedavajuci VM ide iz bosnjacke štale.

Trojka im je sve fino isporucila.
last mohicans

#35685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Meni je u cijeloj šaradi i predstavi za javnost onaj uglađeni šupak Badnjević najinteresantniji. Otkud on u cijeloj priči? Je li lik tajni obožavatelj šumske i Srba? Kad ga je Senad prvi doveo, bio je svjetski a naš, očekivao sam kandidaturu za Nobela koliko je jak lik, kad ono prc, završio na čelu IDEE, vrhunski stručnjak da se bavi dokumentima. Podsjećam da je lik bio veza za sastanak Softićke sa Vicom kada je bila zavrzlama po pitanju izbora FS KS, Magodom i cijelom predstavom. Elem, da se zaključiti da su zaista Bošnjaci najpotkupljiviji i da su čete korak ispred, ne svi, ali Dodo jeste i tata je igre kao što je to Mamić bio u Dinamu. TATA
SaraFina

#35686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Hakiz wrote: 05/07/2025 12:49

OK.

Sam Kifla je potencirao i kritizirao prakse SDF koji su pruzali ruku spasa Dodiku. Vrtio se na svim portalima i na TV. Prijetio haosenjem i sl.
Da bi jucer primjenilo se sta? Upravo ono sto je Kifla govorio da se nikad nece dogoditi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#35687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Dodik bude presudjen. Kakve veze ima Trojka sa pravosudjem?
Dodik se dogovori sa pravosudjem. Trojka je kriva.
HelaS

#35688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

Od juče popodne Milorad Dodik je slobodan građanin BiH, slobodno se može kretati i čak doći nasred Čaršije na ćevape, niko mu ništa ne može. Čak bi mu pola Čaršije klicalo i prilazilo da se rukuju s njim :D
geoxx

#35689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

SaraFina wrote: 05/07/2025 12:49

Masoni
Pa ako nisu ovi iz trojke, sto ne istupe i ne pojasne cika je odgovornost za ovo jucer. Znaci prvobitno je upravo Kifla se hvalim po medijima da nece Dodika vaditi, i primjenjuvati prakse koju je SDF prakticirao. Da ce ga uhapsiti itd itd, I na kraju Mile je isetao slibodan, i popisao se na drzavne institucije. A ovdje se neka opravdanja nesuvisla plasiraju. Ako trojka nije kriva, ko jeste?
Odgovorni su Sud i Tuzilastvo. Odgovor ti je pred nosom.

Uz vrlo moguc strani pritisak.

Ili su samostalno procijenili da im je manja bruka imati Dodika ispitanog nego se brukati svakog sekunda dok je on na slobodi dok mu je rjesenje o pritvoru na snazi.

U vezi Trojkine kontrole suda i tuzilastva, ja sam napisao sto puta. Jedini argument je, oni su vlast. Ko da smo u Rusiji. Sta znaci to sto su vlast? Imaju, koliko - tri, cetiri ministarstva? I sta?

Uostalom, vlast je i Dodik. Kao i Covic. Ako cemo tom logikom.

Ja sam ovdje pisao da Trojka nema nikakve veze sa procesom protiv Dodika, dok su im pojedini ovdje dudlali da su oni zasluzni za to. U trenucima dok je vladala opca euforila zbog tog procesa.
Last edited by geoxx on 05/07/2025 12:59, edited 1 time in total.
last mohicans

#35690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Stabilizator wrote: 05/07/2025 12:54 Ide laganice stsra koalicija 2026. Dobijaju sve 3 strane glatko izbore. SDA nece propustiti ovakvu priliku. Posebno što znaju da predsjedavajuci VM ide iz bosnjacke štale.

Trojka im je sve fino isporucila.
Što je najgore ništa nisu morali ni trebali raditi samo pustili ove da sve zaseru i uruše. Čak su pokazali i spremnost da se pokuša u Doma naroda mrtvac Špirić skinuti. Izgleda da su Fadilove suze stigle Dinčeka i kompaniju.
Hakiz

#35691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

SaraFina wrote: 05/07/2025 12:55

Sam Kifla je potencirao i kritizirao prakse SDF koji su pruzali ruku spasa Dodiku. Vrtio se na svim portalima i na TV. Prijetio haosenjem i sl.
Da bi jucer primjenilo se sta? Upravo ono sto je Kifla govorio da se nikad nece dogoditi.
Kockao se Mujo. Ali, nije se ušutio pto je prokockso, već ima obraza da se vadi.

Sad kada ga majka ruži zbog vađenja, svi osim njega krivi.
SaraFina

#35692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

last mohicans wrote: 05/07/2025 12:54 Meni je u cijeloj šaradi i predstavi za javnost onaj uglađeni šupak Badnjević najinteresantniji. Otkud on u cijeloj priči? Je li lik tajni obožavatelj šumske i Srba? Kad ga je Senad prvi doveo, bio je svjetski a naš, očekivao sam kandidaturu za Nobela koliko je jak lik, kad ono prc, završio na čelu IDEE, vrhunski stručnjak da se bavi dokumentima. Podsjećam da je lik bio veza za sastanak Softićke sa Vicom kada je bila zavrzlama po pitanju izbora FS KS, Magodom i cijelom predstavom. Elem, da se zaključiti da su zaista Bošnjaci najpotkupljiviji i da su čete korak ispred, ne svi, ali Dodo jeste i tata je igre kao što je to Mamić bio u Dinamu. TATA

Ovo sto se dogodilo jucer sa Dodikom, nije odgovornost nikakvog potkupljivog pojedinca. Nazalost. Ni sudije, niti bilo koga desetog. U ovom slucaju pustanja Mileta odgovorne su cjelokupne politicke i pravosudne strukture. Tvrdnje ovih iz NS da nisu znali ili Kifle i Nerke su idiotizam zesci.
Stabilizator

#35693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

HelaS wrote: 05/07/2025 12:53

Je li Dodik javno izjavljivao da ne poštuje Sud BiH i Tužilaštvo - DA
Je li Dodik inicirao i zakon o nepriznavanju Suda BiH - DA
Je li bezbroj puta izjavio da neće doći u Sud da da izjavu - DA
Je li juče došao u Sud BiH da da izjavu - DA
Je li juče pogazio sve svoje izjave i pokazio sve inicijative i zakone RS o nepriznavanju Suda BiH i države BiH - DA
Je li juče svima jasno da Dodik priznaje Sud BiH i državu BiH - DA
Je li to jasno tebi i SDFA-ovcima, SBiH-ovcima i mnogim sličnim huškačima - Nisam siguran, mislim da si u pravu sa IQ
Sve tacno ALI on je dobio sto je zelio.

Sve sto je radio je u cilju ucjenjivanja i bolje pozicioniranja. Pokazao je moć. Niko nije smio da ga uhapsi. Nakon svega Sve to pogazio zarad slobode.

Cilj opravdava sredstvo, nije pobjedio rat jos uvijek ali je pobjedio veliku bitku.

Ti si upravu za "priznso sud" bla bla, sta mk imamo od toga? On ce se sutra opet popisati po istom kad vidi potrebu za tim. Sutra opet moze okupiti nsrs i donijeti zakone po svojoj volji. I sta mozemo mi? NIŠTA
Prpa.ba

#35694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Ovdje i dalje rasprava o bivsoj BiH i njenim institucijama. :?

Ova labava voljna unija Republike Srpske, Hrvatske Republike Herceg Bosne i OHR rezervata postoji onoliko koliko se Beograd, Zagreb i Brisel taj dan dogovore.

Jucer su se dogovorili da uniju jos malo olabave. :mrgreen:

Najvaznije je da ne puca i da OHR rezervat nije hermeticki zatvoren kao Gaza.
Last edited by Prpa.ba on 05/07/2025 13:01, edited 1 time in total.
SaraFina

#35695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Hakiz wrote: 05/07/2025 12:59
SaraFina wrote: 05/07/2025 12:55

Kockao se Mujo. Ali, nije se ušutio pto je prokockso, već ima obraza da se vadi.

Sad kada ga majka ruži zbog vađenja, svi osim njega krivi.
Jadno je da se Kifli kompletan politicki opus zasnivao na pljuvacini SDF-a a onda u 15 dana pocini takve dvije izdaje da bi mu i Mentor Bakir pozavidio.
Hakiz

#35696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

SaraFina wrote: 05/07/2025 12:59
last mohicans wrote: 05/07/2025 12:54 Meni je u cijeloj šaradi i predstavi za javnost onaj uglađeni šupak Badnjević najinteresantniji. Otkud on u cijeloj priči? Je li lik tajni obožavatelj šumske i Srba? Kad ga je Senad prvi doveo, bio je svjetski a naš, očekivao sam kandidaturu za Nobela koliko je jak lik, kad ono prc, završio na čelu IDEE, vrhunski stručnjak da se bavi dokumentima. Podsjećam da je lik bio veza za sastanak Softićke sa Vicom kada je bila zavrzlama po pitanju izbora FS KS, Magodom i cijelom predstavom. Elem, da se zaključiti da su zaista Bošnjaci najpotkupljiviji i da su čete korak ispred, ne svi, ali Dodo jeste i tata je igre kao što je to Mamić bio u Dinamu. TATA

Ovo sto se dogodilo jucer sa Dodikom, nije odgovornost nikakvog potkupljivog pojedinca. Nazalost. Ni sudije, niti bilo koga desetog. U ovom slucaju pustanja Mileta odgovorne su cjelokupne politicke i pravosudne strukture. Tvrdnje ovih iz NS da nisu znali ili Kifle i Nerke su idiotizam zesci.
Jeste.

Tužilaštvo je pokrenulo postupak pred sudom.

Sud je pokrenuo proces.

Sud je izdao nalog za privođenje.

Tužilaštvo i sud su uradili svoje.

Odgovorni su ljudi iz policijskih agencija koji nisu proveli odluku o privođenju. I ministri unutrašnjih poslova.

A oni su pod direktnom kontrolom političkih partija, članovi su tih partija.

Pa su i partije iz kojih su odgovorne. Njihovi vođe.

Tačno se zna ko je odgovoran. Imenom i prezimenom.
Last edited by Hakiz on 05/07/2025 13:06, edited 2 times in total.
SaraFina

#35697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

geoxx wrote: 05/07/2025 12:58

Masoni

Ili su samostalno procijenili da im je manja bruka imati Dodika ispitanog nego se brukati svakog sekunda dok je on na slobodi dok mu je rjesenje o pritvoru na snazi.

U vezi Trojkine kontrole suda i tuzilastva, ja sam napisao sto puta. Jedini argument je, oni su vlast. Ko da smo u Rusiji. Sta znaci to sto su vlast? Imaju, koliko - tri, cetiri ministarstva? I sta?

Ja sam ovdje pisao da Trojka nema nikakve veze sa procesom protiv Dodika, dok su im pojedini ovdje dudlali da su oni zasluzni za to. U trenucima dok je vladala opca euforila zbog tog procesa.

Sud i tuzilastvo i strani utjecaj? Trojka s ovim jucer nije bila upoznata? Sto NS pitaju Niksica onda „zasto je Dodik pusten“?
Nemoj me nasmijavati. Molim te. Sud i tuzilastvo ispregovaralo samostalno s Dodikom ovo pustanje? Pa ko je to uradio? Neka detektiraju krivca i neka ga izvole pokazati. Koje bedastoce.
SaraFina

#35698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Hakiz wrote: 05/07/2025 13:04

Jeste.

Tužilaštvo je pokreno postupak pred sudom.

Sud je pokrrnuo proces.

Odgovorni su ljudi iz policijskih agencija koji nisu provel odluku o privođenju. I ministri unutrašnjih poslova.

Kad kazem da je odgovoran politicki sustav, pri tom mislim na one optuzbe NS Niksicu u vezi pustanja Dodika. Ovo s Dodikom nije ispregovarao ni sud ni tuzilastvo. Da jeste, vec bi Kifla i Nerko imenovali neodgovornog krivca.
Oni su znali izhod ovog jucer pitaj Boga odkad.
Last edited by SaraFina on 05/07/2025 13:08, edited 1 time in total.
geoxx

#35699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

SaraFina wrote: 05/07/2025 13:05
geoxx wrote: 05/07/2025 12:58

Sud i tuzilastvo i strani utjecaj? Trojka s ovim jucer nije bila upoznata? Sto NS pitaju Niksica onda „zasto je Dodik pusten“?
Nemoj me nasmijavati. Molim te. Sud i tuzilastvo ispregovaralo samostalno s Dodikom ovo pustanje? Pa ko je to uradio? Neka detektiraju krivca i neka ga izvole pokazati. Koje bedastoce.
Allahu dragi
Hakiz

#35700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

SaraFina wrote: 05/07/2025 13:07
Hakiz wrote: 05/07/2025 13:04

Jeste.

Tužilaštvo je pokreno postupak pred sudom.

Sud je pokrrnuo proces.

Odgovorni su ljudi iz policijskih agencija koji nisu provel odluku o privođenju. I ministri unutrašnjih poslova.

Kad kazem da je odgovoran politicki sustav, pri tom mislim na one optuzbe NS Niksicu u vezi pustanja Dodika. Ovo s Dodikom nije ispregovarao ni sud ni tuzilastvo. Da jeste, vec bi Kifla i Nerko imenovali neodgovornog krivca.
Krivi su SIPA, FMUP, MUP KS i oni koji su im naredili da ga ne hapse.
Post Reply