Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

kabal1337

#35551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kabal1337 »

PM72 wrote: 05/07/2025 10:10
error codes wrote: 05/07/2025 10:02
PM72 wrote: 05/07/2025 09:55

Pa što odmah ne kažeš?
Bakireeee jebo si nas za sva vremena....
Ko iz onog filma Zaimee
Izetbegovici su najvece zlo ove drzave 👍 ko to do sada nije shvatio jbg
U pravu si...samo zaboravljaš ,namjerno ili ne,da su ova govna na vlasti ručni rad Izetbegovića...nisam im ja klao i nosio kurbane nego ovi...
glupani to ne razumiju, ali im zato lizu tabane i botuju po forumu za njih. Isti igrac, drugi dres
Last edited by kabal1337 on 05/07/2025 10:16, edited 1 time in total.
Dimu1927

#35552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

Styling wrote: 05/07/2025 09:32
kabal1337 wrote: 05/07/2025 09:29
DonieBrasco wrote: 05/07/2025 09:25

Sustina svih problema u BiH.
Kad znaju, sto nisu pripremili teren da se ne desi. pusti pricu, uvijek je drugi kriv.
Zato su Dubravka Čamparu sklonili. Sada je valjda jasno.
Pravda za dudu prepostenog

Dze su sudije godine decenije stoljeca ?
skupljac_zeljeza

#35553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

vee-jay wrote: 05/07/2025 00:11
Novalic se vraca na celo Federacije.
Jeeee! :mrgreen: Ne može nikako biti gori od ove pošasti Nikšića. Ne znam i da ima neko drugi ko bi mogao biti gori. Politička kriza iza političke krize, poskupljenje na poskupljenje....mogu i ja tako biti premijer. :mrgreen:
tokio25

#35554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

kao sto neko pomenu gore
pojedinci tacno zele da ne uspije nista pa da kazu sta sam vam rekao vidis da nisu sposobni izdaja i sl nevezano samo za ovaj slucaj

sjetimo se tramvaja i obnove pruge i raznoraznih stvari koje su se desile za vrijeme trojke

da li je trojka idealna? daleko od toga
da li je trojka bolja od sda svjetlosnim godinama bolja
oni su bukvalno u ovom trenutku najbolja opcija koju imamo a generalno nisu puno bolji od ostatka politicke scene
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#35555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Kiki_Musampa wrote: 05/07/2025 10:02 Nije to slavlje druže,nego mi je sinoć jasno dato do znanja da je moj optimizam bio neka vrsta šicofrenije.
Ko se raduje povratku SDA, taj iovako nije normalan
Pa ako ti je optimizam temeljen na ocekivanju da cemo za par godina postati normalna drzava, onda je logicno da ces se razocarati.

Dugotrajan je to proces i puno ce vode proteci Bosnom dok se ne zavrsi. Mislim da je sva ova prica oko Dodika korak u pravom smjeru.

Povratku SDA se mnogi (i na forumu) nadaju. Samo to niko ne zeli direktno napisati. Unazad desetak godina se za njih otvoreno ne agituje. Nego su bile price idemo svi zajedno, jedinstvo je bitno, a sad imas nekoliko varijacija na temu-glasao za Trojku i nikad vise/sad cu glasat za SDA namjerno jer su svi isti/ nisam za SDA ali.... :lol:

Mislim ok je imati politicke preferencije. Zivimo u demokratskom drustvu. Ako je volja biraca da se vrati SDA, to treba postovati. Uostalom svaku vlast smjenjivost cini boljom. Sve i da se vrati SDA 2026. nisam bas siguran da ce se moci ponasati kao do 2022. kako su se ponasali.
Prpa.ba

#35556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

last mohicans wrote: 05/07/2025 10:08 Gdje si sinić, sefice, nije valjda da si čekala fejsbuk status da bi nam se priključila?
Sinoc pola PiP-ovaca proglasilo veliku pobjedu drzave, pa onda presudjeni klevetnik izasao sa komentarom, jutros motaju ostro nadesno.. :lol:
kabal1337

#35557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kabal1337 »

tokio25 wrote: 05/07/2025 10:17 kao sto neko pomenu gore
pojedinci tacno zele da ne uspije nista pa da kazu sta sam vam rekao vidis da nisu sposobni izdaja i sl nevezano samo za ovaj slucaj

sjetimo se tramvaja i obnove pruge i raznoraznih stvari koje su se desile za vrijeme trojke

oni su bukvalno u ovom trenutku najbolja opcija koju imamo a generalno nisu puno bolji od ostatka politicke scene

Nisam ja puno ukrao, ja sam samo malo ukrao
Styling

#35558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Ovdje odmah treba biti parlamentarno saslušanje za Kajganića, Džuvu, Bunozu, Bogunića.
kakabanja213

#35559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Styling wrote: 05/07/2025 10:19 Ovdje odmah treba biti parlamentarno saslušanje za Kajganića, Džuvu, Bunozu, Bogunića.
Obavezno samo sto se Kajganic i Bunoza imaju puno obaveza.
tokio25

#35560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

_BataZiv_0809 wrote: 05/07/2025 10:17
Kiki_Musampa wrote: 05/07/2025 10:02 Nije to slavlje druže,nego mi je sinoć jasno dato do znanja da je moj optimizam bio neka vrsta šicofrenije.
Ko se raduje povratku SDA, taj iovako nije normalan
Pa ako ti je optimizam temeljen na ocekivanju da cemo za par godina postati normalna drzava, onda je logicno da ces se razocarati.

Dugotrajan je to proces i puno ce vode proteci Bosnom dok se ne zavrsi. Mislim da je sva ova prica oko Dodika korak u pravom smjeru.

Povratku SDA se mnogi (i na forumu) nadaju. Samo to niko ne zeli direktno napisati. Unazad desetak godina se za njih otvoreno ne agituje. Nego su bile price idemo svi zajedno, jedinstvo je bitno, a sad imas nekoliko varijacija na temu-glasao za Trojku i nikad vise/sad cu glasat za SDA namjerno jer su svi isti/ nisam za SDA ali.... :lol:

Mislim ok je imati politicke preferencije. Zivimo u demokratskom drustvu. Ako je volja biraca da se vrati SDA, to treba postovati. Uostalom svaku vlast smjenjivost cini boljom. Sve i da se vrati SDA 2026. nisam bas siguran da ce se moci ponasati kao do 2022. kako su se ponasali.
ne podcjenjuj sda glasace
ako dobiju 2026 oni ce morati raditi bar koliko i trojka ili ce biti bahatiji od 2022 u smislu vidis nismo dovoljno radili prije pa nam se desilo da izgubimo vlast zato sad moramo jos vise korupcija nepotizam itd
Prpa.ba

#35561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Samo za baticu i ostatak ekipe iz VIP salona, izvor: gospodin Avdo Avdic. :kiss:
Nije Bosna i Hercegovina kapitulirala jučer, kada je Sud BiH, na prijedlog Tužilaštva, ukinuo Miloradu Dodiku tridesetodnevni pritvor od kojeg nije “odležao” nijedan minut. Bosna i Hercegovina je kapitulirala 3. marta 2025. godine kada je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković kazao: “Nećemo u slučaju nepoštivanja nekih sudskih odluka i presuda, slati naoružane ljude na naoružane ljude, jer Milorad Dodik kontroliše jedan dio MUP-a RS”.

Predsjednik Republike Srpske je bio “bjegunac” tri mjeseca. Nije putovao dalje od Laktaša samo u mislima i lažima Sabine Ćudić. Jer bio je svuda, osim u Vojkovićima gdje je, prema sudskom rješenju o određivanju pritvora i predanjima Dragana Miokovića, trebao završiti.

Govorili su nam, redom, Zukan Helez, Elmedin Konaković, Sabina Ćudić i drugi da se oko Dodika steže obruč. Obećavali su nam bagere koji će pregaziti SNSD kao što je, onomad, u Srbiji bagerima pregažena Šilerova ulica u kojoj je stanovao Zemunski klan. Ali od Britke sablje (tako Konakovića zovu njegovi saradnici) ostao je samo nožić za otvaranje pošte kojim je predsjednik Republike Srpske otvorio kovertu u kojoj je bilo zapakovano rješenje Suda BiH na kojem je pisalo – ukida se pritvor Miloradu Dodiku.

Sjećamo se, ostalo je zapisano kada nam je lider NiP-a govorio da mu treba februar i malo marta da završi sa Dodikom. Nismo zaboravili ni njegovu izjavu da od juna više ništa neće biti isto. I nije. Nakon juna došao je juli poslije kojeg više ništa neće biti isto.

Upinju se pojedini sarajevski mediji koji, da citiram sveprisutnog i najcitiranijeg direktora na dunjaluku Almira Badnjevića, “dobijaju jasne upute” (završen citat) iz zgrade VSTV-a, Suda i Tužilaštva, da prikažu Dodikovo pojavljivanje pred Sudom kao “pobjedu” pravosuđa.

Ta besmislena teza glasi – Dodik je, ipak, morao doći pred Sud. Što je, logično, greška. Kriminalci ne moraju doći pred sud. Kriminalci moraju biti izvedeni pred sud. A Dodik nije izveden pred Sud. On se ušetao u Sud onda kada je taj Sud pristao postupiti u skladu sa njegovim zahtjevima. Sve ostalo je forma koja bi trebala prikriti suštinu.

To što je Minka Kreho, v.d. predsjednica Suda BiH, po “prethodnom dogovoru” sa Davorinom Jukićem, naredila da se javnost o slučaju Dodik obavijesti tek kada je predsjednik RS bio na sigurnom, dokaz je da je ovaj proces odvija po uputama iz Banje Luke i Mostara, a ne po Zakonu o krivičnom postupku BiH. I gdje to na svijetu ima da Sud i Tužilaštvo izdaju zajedničko saopćenje za javnost o određenom predmetu? Valjda Sud sudi, a Tužilaštvo optužuje. Istina, ovom saopćenju se mogla slobodno pridružiti i Dodikova odbrana, jer je ona, svakako, rukovodila istragom u ovom predmetu. Milanko Kajganić i Vedrana Mijović su samo marionete koje vise na beogradskim prstima.

Nije Milorad Dodik pobijedio. On je trijumfovao nad pravosuđem koje služi za hapšenje političkih Bošnjaka i sirotinje iz sva tri naroda. I, zato, časni sude – ko te jebe!
tokio25

#35562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

kabal1337 wrote: 05/07/2025 10:19
tokio25 wrote: 05/07/2025 10:17 kao sto neko pomenu gore

Nisam ja puno ukrao, ja sam samo malo ukrao
nije uopste strano da i ovi kradu
poenta je da ovi nesto rade i da se manje vise sa ovima moze ocekivati da odu na optuzenicku klupu sto je za zelene bilo misaona imenica

uzmimo period prije 10 godina
kad je ko mislio da bilo ko od policajaca ili politicara bude cak i optuzen a kamoli uhapsen i sl
znaci ipak je neki napredak
ako sda dobije 2026 i ako budu radili koliko i ovi opet ce biti napredak jer ranije nisu nista radili
Styling

#35563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

kakabanja213 wrote: 05/07/2025 10:22
Styling wrote: 05/07/2025 10:19 Ovdje odmah treba biti parlamentarno saslušanje za Kajganića, Džuvu, Bunozu, Bogunića.
Obavezno samo sto se Kajganic i Bunoza imaju puno obaveza.
Pitanje je i kakvu je ulogu u svemu odigrala kancelarija EU u Sarajevu. Jesu li i oni dali svoj amin na ovo jer već diže vrijeme zagovaraju kako Trojka “treba razgovarati sa Dodikom”.
Stabilizator

#35564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

Avdo je fakat bio upravu.

Izrađeni smo, poraženi i poniženi.

Vi gledajte na to kako hocete ali ja se tako osjećam.
tokio25

#35565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

pa isto tako dopusti da se ja osjecam da je ovo pobjeda drzave naovaj ili onaj nacin

zasto samo tvoj stav mora biti ispravan
kod nas je problem sto samo ono sto ja mislim je ispravno i mora biti tako
Ludzak

#35566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ludzak »

Mi se ponižavamo 30 godina.
Trappist

#35567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Trappist »

E cuj cude se ljudi. Država gdje se ne mogu riješiti dva semafora da se vikendom ugase jer stvaraju kilometarske kolone da rjesava probleme ala dodik i slicno? Aha :bih:
vee-jay

#35568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Prpa.ba wrote: 05/07/2025 10:23 Samo za baticu i ostatak ekipe iz VIP salona, izvor: gospodin Avdo Avdic. :kiss:
Nije Bosna i Hercegovina kapitulirala jučer, kada je Sud BiH, na prijedlog Tužilaštva, ukinuo Miloradu Dodiku tridesetodnevni pritvor od kojeg nije “odležao” nijedan minut. Bosna i Hercegovina je kapitulirala 3. marta 2025. godine kada je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković kazao: “Nećemo u slučaju nepoštivanja nekih sudskih odluka i presuda, slati naoružane ljude na naoružane ljude, jer Milorad Dodik kontroliše jedan dio MUP-a RS”.

Predsjednik Republike Srpske je bio “bjegunac” tri mjeseca. Nije putovao dalje od Laktaša samo u mislima i lažima Sabine Ćudić. Jer bio je svuda, osim u Vojkovićima gdje je, prema sudskom rješenju o određivanju pritvora i predanjima Dragana Miokovića, trebao završiti.

Govorili su nam, redom, Zukan Helez, Elmedin Konaković, Sabina Ćudić i drugi da se oko Dodika steže obruč. Obećavali su nam bagere koji će pregaziti SNSD kao što je, onomad, u Srbiji bagerima pregažena Šilerova ulica u kojoj je stanovao Zemunski klan. Ali od Britke sablje (tako Konakovića zovu njegovi saradnici) ostao je samo nožić za otvaranje pošte kojim je predsjednik Republike Srpske otvorio kovertu u kojoj je bilo zapakovano rješenje Suda BiH na kojem je pisalo – ukida se pritvor Miloradu Dodiku.

Sjećamo se, ostalo je zapisano kada nam je lider NiP-a govorio da mu treba februar i malo marta da završi sa Dodikom. Nismo zaboravili ni njegovu izjavu da od juna više ništa neće biti isto. I nije. Nakon juna došao je juli poslije kojeg više ništa neće biti isto.

Upinju se pojedini sarajevski mediji koji, da citiram sveprisutnog i najcitiranijeg direktora na dunjaluku Almira Badnjevića, “dobijaju jasne upute” (završen citat) iz zgrade VSTV-a, Suda i Tužilaštva, da prikažu Dodikovo pojavljivanje pred Sudom kao “pobjedu” pravosuđa.

Ta besmislena teza glasi – Dodik je, ipak, morao doći pred Sud. Što je, logično, greška. Kriminalci ne moraju doći pred sud. Kriminalci moraju biti izvedeni pred sud. A Dodik nije izveden pred Sud. On se ušetao u Sud onda kada je taj Sud pristao postupiti u skladu sa njegovim zahtjevima. Sve ostalo je forma koja bi trebala prikriti suštinu.

To što je Minka Kreho, v.d. predsjednica Suda BiH, po “prethodnom dogovoru” sa Davorinom Jukićem, naredila da se javnost o slučaju Dodik obavijesti tek kada je predsjednik RS bio na sigurnom, dokaz je da je ovaj proces odvija po uputama iz Banje Luke i Mostara, a ne po Zakonu o krivičnom postupku BiH. I gdje to na svijetu ima da Sud i Tužilaštvo izdaju zajedničko saopćenje za javnost o određenom predmetu? Valjda Sud sudi, a Tužilaštvo optužuje. Istina, ovom saopćenju se mogla slobodno pridružiti i Dodikova odbrana, jer je ona, svakako, rukovodila istragom u ovom predmetu. Milanko Kajganić i Vedrana Mijović su samo marionete koje vise na beogradskim prstima.

Nije Milorad Dodik pobijedio. On je trijumfovao nad pravosuđem koje služi za hapšenje političkih Bošnjaka i sirotinje iz sva tri naroda. I, zato, časni sude – ko te jebe!
avdo je qrac od covjeka - koji je ovdje u pravu.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#35569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

Sve ove sudije su stupile na duznost za vrijeme vladavine SDA. Da li neko ima drugu informaciju :D ?
Prpa.ba

#35570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Bobi wrote: 05/07/2025 10:35 Sve ove sudije su stupile na duznost za vrijeme vladavine SDA. Da li neko ima drugu informaciju :D ?
Ja sam cuo da ih je dolazak Trojke oslobodio okova, i da se konacno talasa. Da li ti imas drugu informaciju? :mrgreen:
talijan97

#35571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Pobjeda drzave je kupovina sudija :mrgreen:
Stabilizator

#35572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

tokio25 wrote: 05/07/2025 10:30 pa isto tako dopusti da se ja osjecam da je ovo pobjeda drzave naovaj ili onaj nacin

zasto samo tvoj stav mora biti ispravan
kod nas je problem sto samo ono sto ja mislim je ispravno i mora biti tako
Imas pravo da slaviš, ko ti brani? Ja samo kazem da je ovo za mene poraz drzave.
Covjek se pojavio na unaprijed režiranom ročištu i osloboden pritvora je za mene poraz.

Hoces slaviti i poslije drugostepene Dodiku?
Last edited by Stabilizator on 05/07/2025 10:39, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator

#35573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

Prpa.ba wrote: 05/07/2025 10:36
Bobi wrote: 05/07/2025 10:35 Sve ove sudije su stupile na duznost za vrijeme vladavine SDA. Da li neko ima drugu informaciju :D ?
Ja sam cuo da ih je dolazak Trojke oslobodio okova, i da se konacno talasa. Da li ti imas drugu informaciju? :mrgreen:
Ti si čuo i podatak nije isto :D, Minka je sudija od 2007, ko je bio na vlasti 2007. ?
elcaliente

#35574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

@_BataZiv_0809
@Prpa.ba

Bato, zelim da napomenem kada sam na onaj dan kada je izdata potjernica ili nalog za privodjenje Mileta ovdje napisao da se to nikada nece desiti i da ce mu naci izlaz tako sto ce napraviti neki trejd vjerovatno da Mile pusti neki evropski zakon.

Tagujuci Prpu ti si mi odgovorio da nema od toga nista, da ce Mile biti priveden i da treba pustiti da institucije rade svoj posao.

Eh sada da ja ne bi rovio po postovima i sebe citirao, dovoljno je da samo da kazes da sam bio u pravu😃

Ovo treba gledati pozitivno, usvojiti ce vjerovatno sada ovi zakoni koji su potrebni da BiH dobije novce iz EU i ne ostane jedina koja nije dobila ni centa.
Last edited by elcaliente on 05/07/2025 10:42, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator

#35575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

2003-2007 sudija kantonalnog suda u Sarajevu, premijer kantona SDA Zvizdić u istom periodu.
Post Reply