Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

no_sekirli

#35476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Koji izljevi histerije na Trojku, kao da u tužiteljstvu sjede personalno Neka, Dino i Forto i da su oni odredili da nema pritvora.

Ovo je win-win odluka za sve, ali prvenstveno se Tužiteljstvo pere i samo sebi pokušava vratiti barem malo digniteta koje je izgubilo u ovom slučaju, kad nisu mogli organizirati njegovo privođenje. Slučaj nije gotov, znači mazdrman nije oslobođen, samo se ukida pritvor, jer će se, zamislite, morati javljati redovno u policijsku stanicu u svog brlogu. Naravno da se neće javljati, nego će ga netko upisati da se javio, ali po nalogu tužiteljstva, mora se javiti.
I to zamislite, nalog tužiteljstva i suda kojeg je sam ukinuo. E ja stvarno ne znam tko je ovdje doživio veći poraz. Tužiteljstvo kojima je traženi bjegunac došao na noge i ispunio taj uvjet da se pojavi i da izjavu, ili bjegunac koji je rekao i donio zakone da te sve institucije ne vrijede više, pa im se opet skrušeno pokori. Barem fiktivno, ali pokori.

Svima je jasno da od kad je Kramp ustoličen, ništa više nije kao prije tog dana. Ovdje je nešto debelo istrgovano, sad svi možemo nagađati šta, ili pratiti situaciju pa komentirati.

No, jedina istina je da nemamo puno izbora. Pustiti ove impotentne, korumpirane institucije da nastave ovako dok se boje ne rastope, opcija 2 je izići na ulicu i praviti revoluciju ili raditi nešto više od godinu dana na animaciji birača i na izborima dovesti poštene i odgovorne ljude koji će imati dovoljno ruku na svim nivoima da mijenjaju Zakone i Ustav.
tuitamo

#35477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

escobar__ wrote: 05/07/2025 08:26 Forumski je puk očekivao da oni koji izvrše državni udar (i krše sijaset drugih državnih zakona od kojih bih istaknuo i onaj o zabrani negiranja genocida) za to budu sankcionisani, kažnjeni, zatvoreni, you name it.

No dobro, sjebao sam se, nisam skužio da su pobjede = puštanje da ti pišaju po kosi dok unaokolo mlatiš nametnutom zastavom. :thumbup: :bih:
To je sasvim logično očekivanje. Želim te obavijestiti da prices tj. saslušanje i suđenje tek predstoji. Ako ne želiš da ovaj razvoj gledaš kao nečiju pobjedu ili poraz,
sjeti se da u svijetu vlada kaos i da je ovo dobrovoljno javljanje u sud a samim tim i gaženje svega onoga što je zagovarao najbolji razvoj situacije. Ne za sud, ne za njega, nego za stabilnost i mir ljudi u BiH.

Ovdje je mnogo frustracija, vidim i zastava se ne priznaje. Svako bi svoje. Svi protiv Dode a svi pomalo Dodo. Ne znam koliki je udjel onih koji ne žive u BiH a ovdje pljuju po njoj ali za one koji su u BiH, sve što ne otvara pandorinu kutiju nacionalizma je uvijek bolje rješenje.

Dodik se javio u sud. Dobio mjere kojima se garantuje dalji proces. Proces tek slijedi.

:bih:
tokio25

#35478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

je li postoji mogucnost da je dodik isposlovao oslobadjanje a ovamo ce potpisati neke zakone za eu i ko zna sta u korist drzave bih?
Marihuana007

#35479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Marihuana007 »

Nema više podvale građanski koncept samo za Bošnjake. Trojka odlazi u historiji zajedno s DF.
Ironmen

#35480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ironmen »

tokio25 wrote: 05/07/2025 08:37 je li postoji mogucnost da je dodik isposlovao oslobadjanje a ovamo ce potpisati neke zakone za eu i ko zna sta u korist drzave bih?
Vjerovatno ili ih je ucijenio nekim krimilanim radnjama gdje bi mogao povuci i druge u svkaom slucaju lakrdija teska, sad ostaju jos ona dva vepra da se rijese vjerovatno ce i to proci u narednom periodu.
kabal1337

#35481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kabal1337 »

tuitamo wrote: 05/07/2025 08:35
escobar__ wrote: 05/07/2025 08:26 Forumski je puk očekivao da oni koji izvrše državni udar (i krše sijaset drugih državnih zakona od kojih bih istaknuo i onaj o zabrani negiranja genocida) za to budu sankcionisani, kažnjeni, zatvoreni, you name it.

No dobro, sjebao sam se, nisam skužio da su pobjede = puštanje da ti pišaju po kosi dok unaokolo mlatiš nametnutom zastavom. :thumbup: :bih:
To je sasvim logično očekivanje. Želim te obavijestiti da prices tj. saslušanje i suđenje tek predstoji. Ako ne želiš da ovaj razvoj gledaš kao nečiju pobjedu ili poraz,
sjeti se da u svijetu vlada kaos i da je ovo dobrovoljno javljanje u sud a samim tim i gaženje svega onoga što je zagovarao najbolji razvoj situacije. Ne za sud, ne za njega, nego za stabilnost i mir ljudi u BiH.

Ovdje je mnogo frustracija, vidim i zastava se ne priznaje. Svako bi svoje. Svi protiv Dode a svi pomalo Dodo. Ne znam koliki je udjel onih koji ne žive u BiH a ovdje pljuju po njoj ali za one koji su u BiH, sve što ne otvara pandorinu kutiju nacionalizma je uvijek bolje rješenje.

Dodik se javio u sud. Dobio mjere kojima se garantuje dalji proces. Proces tek slijedi.

ma da izvines ti si naivna budala. Da ima drzave i zastave, on bi se kiselio u zatvoru.
Sistem postoji samo za nas "smrtnike".
Kakav garant, covjek bjegunac izlazio i ulazio u drzavu preko granicnih prelaza. Niko iz GP nije odgovarao. mup stitio bjegunca daj ba
tuitamo

#35482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

[yt][/yt]
kabal1337 wrote: 05/07/2025 08:39
tuitamo wrote: 05/07/2025 08:35

ma da izvines ti si naivna budala. Da ima drzave i zastave, on bi se kiselio u zatvoru.
Sistem postoji samo za nas "smrtnike".
Hvala ti na uvredi. Možeš ti puno bolje. Siguran sam.

Dok pokušavaš pogledaj šta je rekao optuženi na pitanje da li će se dobrovoljno predati.

https://youtube.com/watch?v=9S-5cNX2gXE
SaPnA

#35483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

Je li ima jos neki forumas trojkas da se nije javio i pokusao relativizirati ukidanje pritvora ili da makem kokice :meza1: :lol:
tokio25

#35484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

Ironmen wrote: 05/07/2025 08:38
tokio25 wrote: 05/07/2025 08:37 je li postoji mogucnost da je dodik isposlovao oslobadjanje a ovamo ce potpisati neke zakone za eu i ko zna sta u korist drzave bih?
Vjerovatno ili ih je ucijenio nekim krimilanim radnjama gdje bi mogao povuci i druge u svkaom slucaju lakrdija teska, sad ostaju jos ona dva vepra da se rijese vjerovatno ce i to proci u narednom periodu.
bravo ovo sam zaboravio
ako me osudite ja cu pomenuti kako ste uzeli xxx miliona tu kako ste ovo kako ono itd
kabal1337

#35485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kabal1337 »

tokio25 wrote: 05/07/2025 08:44
bravo ovo sam zaboravio
ako me osudite ja cu pomenuti kako ste uzeli xxx miliona tu kako ste ovo kako ono itd

Nek pomene sta je problem, nisu krivi dok se ne dokaze
tuitamo

#35486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

no_sekirli wrote: 05/07/2025 08:34 Koji izljevi histerije na Trojku, kao da u tužiteljstvu sjede personalno Neka, Dino i Forto i da su oni odredili da nema pritvora.

Ovo je win-win odluka za sve, ali prvenstveno se Tužiteljstvo pere i samo sebi pokušava vratiti barem malo digniteta koje je izgubilo u ovom slučaju, kad nisu mogli organizirati njegovo privođenje. Slučaj nije gotov, znači mazdrman nije oslobođen, samo se ukida pritvor, jer će se, zamislite, morati javljati redovno u policijsku stanicu u svog brlogu. Naravno da se neće javljati, nego će ga netko upisati da se javio, ali po nalogu tužiteljstva, mora se javiti.
I to zamislite, nalog tužiteljstva i suda kojeg je sam ukinuo. E ja stvarno ne znam tko je ovdje doživio veći poraz. Tužiteljstvo kojima je traženi bjegunac došao na noge i ispunio taj uvjet da se pojavi i da izjavu, ili bjegunac koji je rekao i donio zakone da te sve institucije ne vrijede više, pa im se opet skrušeno pokori. Barem fiktivno, ali pokori.

Svima je jasno da od kad je Kramp ustoličen, ništa više nije kao prije tog dana. Ovdje je nešto debelo istrgovano, sad svi možemo nagađati šta, ili pratiti situaciju pa komentirati.

No, jedina istina je da nemamo puno izbora. Pustiti ove impotentne, korumpirane institucije da nastave ovako dok se boje ne rastope, opcija 2 je izići na ulicu i praviti revoluciju ili raditi nešto više od godinu dana na animaciji birača i na izborima dovesti poštene i odgovorne ljude koji će imati dovoljno ruku na svim nivoima da mijenjaju Zakone i Ustav.
Ja to gledam realno. Država stara 20ak godina mora proći sve faze razvoja. Tako je bilo u slučaju svake države. Mnoge su bile i lošije u toj dobi. Nama treba kontinuirani mir i stabilnost. Dignitet suda i tužilaštva je vraćen i svakome normalnom je laknulo što nema tenzija i incidenata.
PM72

#35487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

SaPnA wrote: 05/07/2025 08:42 Je li ima jos neki forumas trojkas da se nije javio i pokusao relativizirati ukidanje pritvora ili da makem kokice :meza1: :lol:
Ima ih još...čekamo.A neće odoliti :lol:
Stabilizator

#35488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

Možete vi pisati sta hocete pa i ove uzaludne izjave rs opozicionara i Trojke da je kao on pogazio sebe.

Cilj opravdava sredstvo, on je uspio. Možete to predstaviti kako god hocete, ALI on je uspio sto je htio.

Mi ovdje imamo slucaj da jedan politicar ima potpuno kontrolu na pola drzave I djelimicnu na cijeloj državi.

Pravna drzava ne postoji za sve. Napravis državni udar oslobode te. Šta je slijedeće?
tuitamo

#35489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

Stabilizator wrote: 05/07/2025 08:50 Možete vi pisati sta hocete pa i ove uzaludne izjave rs opozicionara i Trojke da je kao on pogazio sebe.

Cilj opravdava sredstvo, on je uspio. Možete to predstaviti kako god hocete, ALI on je uspio sto je htio.

Mi ovdje imamo slucaj da jedan politicar ima potpuno kontrolu na pola drzave I djelimicnu na cijeloj državi.

Pravna drzava ne postoji za sve. Napravis državni udar oslobode te. Šta je slijedeće?
Državni udar je kad se javiš u sud zbog državnog udara.
Get a life
tokio25

#35490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

kabal1337 wrote: 05/07/2025 08:47

bravo ovo sam zaboravio

pa problem je vjerovatno sto su krali zajednos njim i ima sigurno dovoljno dokaza da svi odu na visegodisnje robije
SaPnA

#35491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

PM72 wrote: 05/07/2025 08:49
SaPnA wrote: 05/07/2025 08:42 Je li ima jos neki forumas trojkas da se nije javio i pokusao relativizirati ukidanje pritvora ili da makem kokice :meza1: :lol:
Ja cekam jos jednog vrsnog frontlinera :lol:
Stabilizator

#35492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

tuitamo wrote: 05/07/2025 08:51
Stabilizator wrote: 05/07/2025 08:50 Možete vi pisati sta hocete pa i ove uzaludne izjave rs opozicionara i Trojke da je kao on pogazio sebe.

Get a life
Sudu koji kaže, sve je okay samo nastavi majstore to sto radiš
Dimu1927

#35493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

Jel se oglasio najevropski ministar helikopteras tiktoker :lol:
tuitamo

#35494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

Stabilizator wrote: 05/07/2025 08:55
tuitamo wrote: 05/07/2025 08:51

Get a life
Sudu koji kaže, sve je okay samo nastavi majstore to sto radiš
Ako tako tumačiš saslušanje onda diskusija nema smisao.
kabal1337

#35495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kabal1337 »

tokio25 wrote: 05/07/2025 08:52
kabal1337 wrote: 05/07/2025 08:47

bravo ovo sam zaboravio

pa problem je vjerovatno sto su krali zajednos njim i ima sigurno dovoljno dokaza da svi odu na visegodisnje robije
ma to svi znamo
PM72

#35496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

SaPnA wrote: 05/07/2025 08:54
PM72 wrote: 05/07/2025 08:49
Ja cekam jos jednog vrsnog frontlinera :lol:
Naletiće...dok pofata zabilješke i poveznice
problemnatravunu

#35497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by problemnatravunu »

ma biće garant tako nekako , međutim ,
meni se gadi gledati i slušati njegovu njušku i njuške njegovih #glasnogovornika tipa onog debila kovačevića ili cvije.............

Ja kad kažem kolegi koji ima dvoje manje djece da odavde treba BJEŽATI :run: , on meni "udari" po priči kako se treba za ovu državu boriti , reko , prijatelju, cijeli se život borim, evo nije mi predugo ni do peMzije ostalo, mene već iskreno qrac zaboli ,
ali šta misliš imaju li tvoja djeca vremena da čekaju (da se bore sa kleronaci mafijom) i da život proćerdaju u ovoj septičkoj jami :?: :?:
error codes

#35498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by error codes »

Dimu1927 wrote: 05/07/2025 08:56 Jel se oglasio najevropski ministar helikopteras tiktoker :lol:
Sad ce Ramo da hapsi Baju 😁😁😁
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#35499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

Tdbi pravo drago zbog ovog ishoda?
Stabilizator

#35500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

Dobili smo jedno veliko NIŠTA! Ustvari mnogo toga smo izgubili a vrijeme ce pokazati da je ovo jedan ogroman korak unazad.

A vi slobodno nagađajte da je tobože neko dogovorio nesto zauzvrat.
Post Reply