Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Hakiz

#35226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Styling wrote: 04/07/2025 22:30
izvrsni direktor wrote: 04/07/2025 22:23 Pored svih prijetnji o otcjepljenju, nepostivanju drzave, razilazenju, osnivanje vlastitih institucija itd, na kraju ipak podvije rep i pojavi se pred institucije te drzave....zakljucak pripica i muhica: drzava ne postoji, drzava je bivsa!
:lol:
Pobjeda države. Mala, ali vrijedna.
Kažeš djetetu da ćeš ga vezati dok ne pojede špinat.

Ono ti se otme, nema ga kući mjesecima, govori ima da mu napraviš tortu, nema šanse da pojede špinat.

Onda ti dođe u kuću i ti mu napraviš tortu. Špinat ne spomeneš.

Tvoja pobjeda.

Možda, možda se i tako može tumačiti.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#35227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

A je, ima zakonski okvir da moze sud odrediti pritvor bez privodjenja zbog opasnosti utjecaja na psoces bla bla....nisam bio u pravu, odoh :skoljka: popušit jednu :run: :mrgreen:
necko_hz

#35228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by necko_hz »

Pa eto, čak i da naši vrli politički predstavnici nemaju utjecaj na tužilaštvo i Sud, jel :mrgreen: čemu onda botovanje i pokušaji pravljenja pite od očiglednih govana u vidu branjenja ove smijurije od odluke i predstavljanjem toga kao pobjede za državu? :mrgreen:

Retorički pitam, jasno je meni zašto i koja je agenda. :mrgreen:
skrbavi-admin

#35229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

sime_cipol wrote: 04/07/2025 22:37
skrbavi-admin wrote: 04/07/2025 22:34 ko god moze da zajebe tamni vilajet pogotovo finansijski a poslije i krivicno svaka mu cast.... mi ostali jebiga nemamo zaledjinu pa nam je jedini dar od drzave popust na kazne od 50% i siguran zatvor za metar i po drva....

nek se raspadne jebo joj ja mater....
Bolje da je ima, pa makar i na 23% + Srebrenica, ali da je ima, nego da je nema kao sto gledamo ovo danas
nea sanse jarane pa nasa drtovska zgadija sprovodi zakon toliko revno na obicnim ljudima da se preko njih naplacuju policije pod kontrolom rvata i srba a rvati dojavljuju svom puku kad sipa obradjuje njihov rejon.... o inspekcijama po mesjugorju da ne prixam... tamo je ko distrikt hrvacke
Point.

#35230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Krenula je vadiona. Čuj pobjeda države :lol:

Ovo je pobjeda države isto kao i pobjeda države u presudi kontra Slavena.

Strašno.
SaraFina

#35231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Trojkine „pobjede“ izucavace se u buducnosti. :lol: Sve jedna iza druge. :bih:
geoxx

#35232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

sehohari wrote: 04/07/2025 22:35
geoxx wrote: 04/07/2025 22:33
sehohari wrote: 04/07/2025 22:29 Kakav pritisak - baš je ovdje nekima posao da od svake Trojkine sramote naprave nešto pozitivno. Čini si već tragikomičnim.

Jednostavno, dovoljno je se prašine nakupilo, manje pritiska sa strane, i onda zu svi rekli - Dodik je pobjedio, daj završi to da se ne sramotimo više.
Najveca sramota od svih je sto narod ne zna elementarne stvari kako funkcionise pravosudna vlast. A tabiri o vlasti.

U Bosni politika ne bira sudije i tuzioce. Ne bira ni one koji biraju sudije i tuzioce. Samim tim, Trojkin uticaj na sud i tuzilastvo je onoliki koliko su njeni politicari dobri sa nekim sudijom ili tuziocem.

Ali to nema veze sa vlascu.

Da ima, ne bi ni pricali o ovoj temi jer Dodik ne bi ni bio optuzen ni osudjen. I on je vlast. Nisu samo Bosnjaci.
Ma ja, ipak je Bosna i Hercegovina Norveška 2.0, pa nema 0% uticaja na sudstvo. De ba.

To što je optužen i osuđen je samo dijelo stranog uticaja US ambasade. I to je se na kraju i baš pokazalo.
Ja ne tvrdim da nema uticaja politike. Ali to nije (nuzno) povezano za vlascu. To je sustina.

Sta sad, ne kontrolise Dodik kao vlast tuzilastvo, nego je tu bio faktor americke ambasade. Pa slazem se.

Nesic vlast i uhapsio sam sebe.

Novalic vlast i osudio sam sebe.

Mozes do sutra.

I opet, ne kazem da nema politike. Samo ne onako kako vi mislite.
bronhy

#35233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bronhy »

Velika pobjeda drzave :lol: :lol:

SaraFina

#35234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

necko_hz wrote: 04/07/2025 22:39 Pa eto, čak i da naši vrli politički predstavnici nemaju utjecaj na tužilaštvo i Sud, jel :mrgreen: čemu onda botovanje i pokušaji pravljenja pite od očiglednih govana u vidu branjenja ove smijurije od odluke i predstavljanjem toga kao pobjede za državu? :mrgreen:

Logikom ovih botova, ni SDF ne snosi krivnju za propuste u proslosti. Jer trojka nista nije mogla konkretno uraditi ni u ovom slucaju. A samo sto su zahebali presudu Kovacevicu.
skrbavi-admin

#35235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

pokusali smo silajdzica, pokusali Alijansu, pokusali DPF, pokusali Fahraona, SDA.....sve isto govno ko da ih je jedan kurac pravio
PM72

#35236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

SaraFina wrote: 04/07/2025 22:40 Trojkine „pobjede“ izucavace se u buducnosti. :lol: Sve jedna iza druge. :bih:
Tačno te iznenade kako se potrude da naprave golemu glupost a ti pomislio da su sve potrošili...
geoxx

#35237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

SaraFina wrote: 04/07/2025 22:37
sehohari wrote: 04/07/2025 22:29 Kakav pritisak - baš je ovdje nekima posao da od svake Trojkine sramote naprave nešto pozitivno. Čini si već tragikomičnim.

Jednostavno, dovoljno je se prašine nakupilo, manje pritiska sa strane, i onda zu svi rekli - Dodik je pobjedio, daj završi to da se ne sramotimo više.
Najveca sramota od svih je sto narod ne zna elementarne stvari kako funkcionise pravosudna vlast. A tabiri o vlasti.

U Bosni politika ne bira sudije i tuzioce. Ne bira ni one koji biraju sudije i tuzioce. Samim tim, Trojkin uticaj na sud i tuzilastvo je onoliki koliko su njeni politicari dobri sa nekim sudijom ili tuziocem.

Da ima, ne bi ni pricali o ovoj temi jer Dodik ne bi ni bio optuzen ni osudjen. I on je vlast. Nisu samo Bosnjaci.

To sto su Trojkasi pokusali na ovom procesu ubirati politicke poene, druga stvar. Njihova sramota.

Nema utjecaja kad ponisti HDZ presudu Kovacevic. Sad Opet nemaju utjecaja Kad Dodik pravi farsu od suda i tuzilastva?

Pa zasto onda optuzuju SDF za propuste u proslosti? Ni Bakir ni Ljiljan Nisu imali utjecaja dok su bili na vlasti a drzava propadala. Logicno! LOL
Ko je Kovacevic i za sto je on optuzen pred Sudom BiH?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#35238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Point. wrote: 04/07/2025 22:39 Krenula je vadiona. Čuj pobjeda države :lol:

Ovo je pobjeda države isto kao i pobjeda države u presudi kontra Slavena.

Strašno.
Potpuni politički amateri.
To je to, presudu je inicirala ekipa oko Murpjya, kako je on otišao sve je se raspalo.
Mislim da je čak moguće da bi Dodiko ovo sve i ranije odradio, samo mu je bilo dobro kod glasača da pokaže kako je glavni u Sarajevu.

Trojka je ušla u nešto što nisu mogli pobjediti, potpuni politički naivci koji su za uređenje nekih lokalnih stvari tipa uređenje gradskih komunalija, ali daleko od bilo kakve visoke politike.
LSD

#35239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

SaraFina wrote: 04/07/2025 22:40 Trojkine „pobjede“ izucavace se u buducnosti. :lol: Sve jedna iza druge. :bih:
Trojkine "pobjede" su otprilike u rangu srpkskih "pobeda" na Kosovu....i oni su nekako pobedili na kosovu...kako ? sta ? nije ni bitno....to sto se ne poklapa sa historijskim cinjenicma takođe nije bitno.
Bitan je jedan divan mit o nekakvim pobjedama za njihove idolopoklonike.
PreWiBa

#35240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

skrbavi-admin wrote: 04/07/2025 22:42 pokusali smo silajdzica, pokusali Alijansu, pokusali DPF, pokusali Fahraona, SDA.....sve isto govno ko da ih je jedan kurac pravio
Pa ustvari se vrtimo oko SDA/SDP i partneri, svi ostali su minorni faktori.
tuitamo

#35241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

necko_hz wrote: 04/07/2025 22:39 Pa eto, čak i da naši vrli politički predstavnici nemaju utjecaj na tužilaštvo i Sud, jel :mrgreen: čemu onda botovanje i pokušaji pravljenja pite od očiglednih govana u vidu branjenja ove smijurije od odluke i predstavljanjem toga kao pobjede za državu? :mrgreen:

Bojim se da je tvoj skepticizam prema ovoj tek 20ak godina staroj državi i prevelik da vidiš dobre strane razvoja ove situacija po istu tu državu.
SaraFina

#35242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

PM72 wrote: 04/07/2025 22:43
Tačno te iznenade kako se potrude da naprave golemu glupost a ti pomislio da su sve potrošili...
Tragikomedija. Jos de nije slegla prasina oko ponistenja presude. A oni nam „novu pobjedu“ serviraju. Predvidjanja da ce drugostupanjska biti oslobadjajuca.
PreWiBa

#35244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

geoxx wrote: 04/07/2025 22:41
sehohari wrote: 04/07/2025 22:35

Ma ja, ipak je Bosna i Hercegovina Norveška 2.0, pa nema 0% uticaja na sudstvo. De ba.

To što je optužen i osuđen je samo dijelo stranog uticaja US ambasade. I to je se na kraju i baš pokazalo.
Ja ne tvrdim da nema uticaja politike. Ali to nije (nuzno) povezano za vlascu. To je sustina.

Sta sad, ne kontrolise Dodik kao vlast tuzilastvo, nego je tu bio faktor americke ambasade. Pa slazem se.

Nesic vlast i uhapsio sam sebe.

Novalic vlast i osudio sam sebe.

Mozes do sutra.

I opet, ne kazem da nema politike. Samo ne onako kako vi mislite.
Nema tu veze sa pravosuđem. Pravosuđe je u februaru/martu svoje odradilo.

Problem što su naivci ušli u nešto, a morali su znati da od provođenja odluke nema ništa.
skrbavi-admin

#35245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

ko je nas kleo nije odmaro.. ..
bronhy

#35246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bronhy »

tuitamo wrote: 04/07/2025 22:45

Bojim se da je tvoj skepticizam prema ovoj tek 20ak godina staroj državi i prevelik da vidiš dobre strane razvoja ove situacija po istu tu državu.
O kojoj ti drzavi pises :lol: jedino ako mozda ne mislis na RS, onda je ok.
SaraFina

#35247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

geoxx wrote: 04/07/2025 22:43
SaraFina wrote: 04/07/2025 22:37

To sto su Trojkasi pokusali na ovom procesu ubirati politicke poene, druga stvar. Njihova sramota.

Nema utjecaja kad ponisti HDZ presudu Kovacevic. Sad Opet nemaju utjecaja Kad Dodik pravi farsu od suda i tuzilastva?

Pa zasto onda optuzuju SDF za propuste u proslosti? Ni Bakir ni Ljiljan Nisu imali utjecaja dok su bili na vlasti a drzava propadala. Logicno! LOL
Ko je Kovacevic i za sto je on optuzen pred Sudom BiH?
Ajde nemoj nas zekiti. Reci Kifli ti i ekipa da nam je dosta „ovih pobjeda“. Nismo zaboravili ni predhodnu. A oni nas bombardiraju s novom. Lol
Isner

#35248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Isner »

Gospodine Milorade Dodiče, imate moje visoko poštovanje :kakoste: (uopšte se ne šalim) :kakoste:

Jest da se ne slažemo u skoro niti jednoj stvari ali kako ih vuces za nos i kako ih pravis budalama, skidam kapu....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#35249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Bobi wrote: 04/07/2025 22:30
Pa kad privedes curu ko momak u kucu ne znaci da ces je zenit ili je*at :mrgreen: . Cek imam ja jarana pravnika ovdje sad ce on to nama ob jasnit, @_BataZiv_0809 jesam u pravu, pazi sta ces odgovoriti ja ovo pisem onako laicki :D haj pa cu ti izracunat racun za struju :lol:
Izdata je bila naredba za privodjenje i koliko znam iz medija-odredjen i pritvor.

Vidi ne bavim se krivicom, ali odredjivanje pritvora osobi koja se ne nalazi pod kontrolom pravosudja mi djeluje nelogicno i tu si 100% upravu.

Jer pritvor je mjera za osiguranje prisustva osumjicenog/optuzenog krivicnom postupku. Ako uopste nije prisutan kako ces mu izrec mjeru osiguranja osiguranja prisustva.

Znaci prvo ga privedi, pa izvedi pred sudiju za prethodno saslusanje i onda ide pritvor ako postoje pritvorski razlozi. Ono logicno Chombe bi bilo :mrgreen:
necko_hz

#35250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by necko_hz »

SaraFina wrote: 04/07/2025 22:42Logikom ovih botova, ni SDF ne snosi krivnju za propuste u proslosti. Jer trojka nista nije mogla konkretno uraditi ni u ovom slucaju. A samo sto su zahebali presudu Kovacevicu.
Kažem ja da su od ovih diletanata koji nas predstavljaju, jedino gori oni koji im ovdje i po društvenim mrežama brišu guzicu i kupe vanago.

Takvi su za svoje privilegije i iluzije spremni, bez ikakvog srama, tvrditi da je govno čokolada, što, u principu, i rade otkako su zajahali na vlast.

Promjena demagogije ide kada se zelena gamad vrati, tada će kritikovati sve ono što su do sada branili, baš kao što su kritikovali i prije izbora 2022.
Post Reply