Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

tokio25

#35027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

_BataZiv_0809 wrote: 03/07/2025 21:53
tokio25 wrote: 03/07/2025 21:50 gdje nadju ova udruzenja ili sta je vec sto izdaju ove plakate najxxx svemira europe svijeta maoce itd
Platis i dobijes :mrgreen:
Tako je Bimo Jusufranic bio naucnik godine 2016 :lol:
ma to mi je jasno al evo ajde hocemo mi da platimo sa foruma da nekoga izaberu za najneko godine

gdje treba platiti? :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#35028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

_BataZiv_0809
Nindža revizor

#35029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

tokio25 wrote: 03/07/2025 21:55
_BataZiv_0809 wrote: 03/07/2025 21:53
tokio25 wrote: 03/07/2025 21:50 gdje nadju ova udruzenja ili sta je vec sto izdaju ove plakate najxxx svemira europe svijeta maoce itd
Platis i dobijes :mrgreen:
ma to mi je jasno al evo ajde hocemo mi da platimo sa foruma da nekoga izaberu za najneko godine

To vidi sa @Bobi :mrgreen:
Rothmans

#35030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

Strasno kakva je cijena placena da se skloni SDA. Jel vrijedilo ?
tramvajtrojka

#35031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Rothmans wrote: 03/07/2025 22:02 Strasno kakva je cijena placena da se skloni SDA. Jel vrijedilo ?
svakim danom sve vise i vise posebno zbog kuknjave koja ne staje od maja 23e :mrgreen:
Danguba

#35032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

PM72 wrote: 03/07/2025 17:26 Nemojte ih branit...živi sam svjedok kako su od 1992-1996 upalili bolkurčinu za nama
Vise ih mrzis nego agresore. Bice da si sve zaboravio osim Turske pomoci.

Jesu li te granatirali, protjerivali, trpali u masovne grobnice...?
Sta su oni nama duzni? Nista, ali me bar nisu ubijali.
Zemlja i ljudi kao i svaki drugi. Privatno se neko voli ili ne voli, ulaganja su privatni biznis tako da se tu svako trazi.

Nesto nam od vojne opreme i poklonise. Hvala im. Da se nadje da nas komsije/susjedi opet ne trpaju u masovne grobnice.
Valjda mozemo napraviti razliku.

Niti Bosnjaka niti Hrvata niti Srbina nece glava zaboljeti od Turske za razliku od drugih kombinacija.
no_sekirli

#35033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Bas je steta za drzavu sto doktora nauka Ramu Isaka vec ranije nisu postavili za ministra. Nakon ovakvih uspjeha, sljedeci mandat mora biti u Vijecu ministara.
Danguba

#35034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Minimalno.
Rano je za ambasadora.
noviforumas

#35035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by noviforumas »

_BataZiv_0809 wrote: 03/07/2025 22:01
Ovako se tjese ljudi koji nemaju principa, morala, obraza, samopostovanja...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#35036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

_BataZiv_0809 wrote: 03/07/2025 22:02
_BataZiv_0809 wrote: 03/07/2025 21:53 Platis i dobijes :mrgreen:

Zamisli da svaki korisnik moze banovati, koliko bi forum ostao u životu :D ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#35037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Bobi wrote: 03/07/2025 23:03
_BataZiv_0809 wrote: 03/07/2025 22:02

Zamisli da svaki korisnik moze banovati, koliko bi forum ostao u životu :D ?
Mogucnost da banujes 5 forumasa-20 KM
10 forumasa 25 KM
20 forumasa 28 KM

Biznis price
vee-jay

#35038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

ma nek su mene nakon 20 godina banovali bez i jedne psovke na ovom forumu - na godinu dana
jedino sto sam napisao da je Klix SDA portal - sto i jeste :D
moze biti da je hambo uplatio 20KM ... :D :D
LSD

#35039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

vee-jay wrote: 03/07/2025 23:48 ma nek su mene nakon 20 godina banovali bez i jedne psovke na ovom forumu - na godinu dana
jedino sto sam napisao da je Klix SDA portal - sto i jeste :D
moze biti da je hambo uplatio 20KM ... :D :D
Suti, mene banovase za "Banned user for reason “Spam i neprimjeren riječnik”
» LSD

:lol: :lol: ma sta to znacilo.

Ne znam koji je od modova jer u anonimnosti lupa banove, da ga pitam samo sta znaci ovo objasnjenje, gdje sam prekrsio pravilnik foruma...sumnjam na jednog koji je dovoljno nepismen da pise rijecnik, umjesto rjecnik :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#35040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

https://www.klix.ba/biznis/finansije/ce ... /250703225

Evo botovi veel da nam je zbog ovoga Fadil na robiji, jer je konsolidovo dug, a grozna trojka ga pokušava uvećati.

:lol:
LSD

#35041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Pravit cemo mi Fadila od blata :mrgreen: polako samo.

Moras shvatiti da su cesi nakon rumuna nacija koja najvise konzumira alkohol u evropi, plus ove vrucine u kombinaciji sa tim, pa ti sad skontaj.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#35042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

"Zemlja se i dalje suočava s visokom nezaposlenošću, slabom učinkovitošću javnog sektora i sporim tempom reformi. Niska razina javnog duga stoga odražava ograničene fiskalne kapacitete vlade, a ne aktivnu strategiju konsolidacije."

Jednostavno, od Fadila do naših dana vlada nam je nesposobna toliko da nam je kreditni rejting u *****, nece niko pare da nam pozajmi :D.
Droog

#35043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Droog »

Snimci, prepiske, tužioci i pregovori

Tajni pregovori s pravosuđem: Dodik dogovara fiktivnu predaju da bi mu bio ukinut pritvor. Njegov advokat ga izvijestio da je “jedna sutkinja iz Apelacije završena”!

U Apelacionom sudskom vijeću sjede dvije sutkinje - Vesna Jesenković i Amela Huskić. Treći član vijeća je sudija Hilmo Vučinić. Ovo vijeće bi trebalo donijeti konačnu odluku o tome da li je predsjednik Republike Srpske kriv po optužnici Tužilaštva BiH kojom mu je na teret stavljeno krivično djelo - nepoštovanje odluka OHR-a.

“Jedna sutkinja je završena”, reći će Miloradu Dodiku u telefonskom razgovoru jedan od članova advokatskog tima predsjednika Republike Srpske.

“Završit ćemo”, nastavit će dalje, “i druge”.

Razgovor je vođen nedugo nakon javne rasprave po žalbama pred Apelacionim vijećem Suda Bosne i Hercegovine koje bi trebalo odlučiti da li će potvrditi, preinačiti ili ukinuti prvostepenu presudu kojom je Milorad Dodik, zbog krivičnog djela nepoštivanje odluka OHR-a, osuđen na godinu zatvora i šest godina zabrane političkog djelovanja.

U Apelacionom sudskom vijeću sjede dvije sutkinje – Vesna Jesenković i Amela Huskić. Treći član vijeća je sudija Hilmo Vučinić. Ovo vijeće bi trebalo donijeti konačnu odluku o tome da li je predsjednik Republike Srpske kriv po optužnici Tužilaštva BiH kojom mu je na teret stavljeno krivično djelo – nepoštovanje odluka OHR-a.

Da li je “sutkinja završena”, kako to na snimku razgovora govori jedan od Dodikovih saradnika, znat ćemo uskoro. Inače, Dodik i njegovi saradnici i Banja Luke i Sarajeva, uz pomoć nekoliko aktera međunarodne zajednice pokušavaju trgovati ovim, ali u drugim predmetom koji je u fazi istrage. U tom drugom predmetu Milorad Dodik, Nenad Stevandić i Radovan Višković su osumnjičeni da su počinili krivično djelo napad na ustavni poredak. Zbog toga što se nisu odazivali na pozive Tužilaštva BiH, Sud BiH im je odredio pritvor i za njima raspisana centralna potjernica koja važi samo na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Protekle sedmice Milorad Dodik je, preko članova svoje porodice (Vico Zeljković) i direktora jedne državne agencije čije je sjedište u Banjoj Luci (u pitanju je Bošnjak i postoje WhatsApp prepiske koje dokazuju te dogovore), stupio u kontakt sa najvišim zvaničnicima jedne sigurnosne agencije sa sjedištem u Sarajevu te su započeli pregovore o “nagodbi”. Trenutno se, prema informacijama Istrage, dogovara da se Milorad Dodik “odazove” pozivu Tužilaštva BiH, koje bi, onda, nakon što ga sasluša, od Suda Bosne i Hercegovine zatražilo ukidanje mjere pritvora, jer je “osumnjičeni – dostupan”. Upravo zbog toga je u ponedjeljak ukinut tužilački tim koji je istraživao Milorada Dodika, Nenada Stevandića i Radovana Viškovića. Predmet je, kako smo već objavili, dodijeljen samo tužiteljici Vedrani Mijović, kćerki bivšeg kadra SNSD-a Slavka Jovičića Slavuja.

Trenutno se razmatraju dva scenarija, tvrde izvori Istrage. Prvi je da se Milorad Dodik pojavi u Sarajevu, u zgradi Tužilaštva BiH gdje bi ostao nekoliko sati zbog davanja izjave, a onda bi postupajuća tužiteljica od Suda BiH zatražila ukidanje mjere pritvora. U slučaju drugog scenarija, onog realnijeg, predsjednik Republike Srpske bi se pojavio u zgradi SIPA-e u Banjoj Luci gdje bi, po naredbi ili u prisustvu tužiteljice, bio ispitan u svojstvu osumnjičenog. Nakon toga bi Sudu BiH bio upućen prijedlog za ukidanje pritvora čime bi, faktički, prestala važiti i centralna potjernica.

Uporedo sa rješavanjem predmeta koji je u fazi istrage, Dodik i njegovi saradnici pokušavaju riješiti i predmet koji je u fazi drugostepenog suđenja. Rasprava pred Apelacionim vijećem Suda BiH je održana 12. juna ove godine.

Istraga
Droog

#35044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Droog »

Samo IDDEEA ima sjedište u Banja Luci koliko ja znam...🙂
tramvajtrojka

#35045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Droog wrote: 04/07/2025 03:05 Samo IDDEEA ima sjedište u Banja Luci koliko ja znam...🙂
ostalo sjediste al sve u vezi servera, pravljenja dokumenata je nedavno prebaceno u Sarajevo
Vjecita_zavrzlama

#35046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

Danguba wrote: 03/07/2025 22:10
PM72 wrote: 03/07/2025 17:26 Nemojte ih branit...živi sam svjedok kako su od 1992-1996 upalili bolkurčinu za nama

Zemlja i ljudi kao i svaki drugi. Privatno se neko voli ili ne voli, ulaganja su privatni biznis tako da se tu svako trazi.

Nesto nam od vojne opreme i poklonise. Hvala im. Da se nadje da nas komsije/susjedi opet ne trpaju u masovne grobnice.

Niti Bosnjaka niti Hrvata niti Srbina nece glava zaboljeti od Turske za razliku od drugih kombinacija.
Ima druga opasnost, radi proslosti.Sto oni ove prostore gledaju kroz prizmu ”ovdje su nekada nasi preci vladali” pa pokusavaju uticaj povecat, kakav takav… i znaju da nemaju sanse osim npr preko islamske zajednice

Za Bosnjake je to opasno jer nas dusmani svakako gledaju kao ”ostavstvina turaka” a time in dajemo na pravo, a drugo danas sutra ce nekome naumpast da kaze i sa zapada da smo strano tijelo

A znali su turci i pokusavat da nam naude, npr popis u Srbiji… turske organizacije sirile po Sandzaku da se ljudi izjasnajvaju turcima.Tad bio Zukorlic ziv pa ih rastjerao.Ali to govori kakvi su prijatelji
PM72

#35047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Danguba wrote: 03/07/2025 22:10

Ako si fasciniran turcima ne peglaj ostale.I zamolio bih te da mi kažeš šta su nam to vojne opreme poklonili (1992-1995).Nisu me ubijali ni Eskimi ni Maori...
ljubijankic

#35048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Droog wrote: 04/07/2025 02:50 Snimci, prepiske, tužioci i pregovori

Tajni pregovori s pravosuđem: Dodik dogovara fiktivnu predaju da bi mu bio ukinut pritvor. Njegov advokat ga izvijestio da je “jedna sutkinja iz Apelacije završena”!

U Apelacionom sudskom vijeću sjede dvije sutkinje - Vesna Jesenković i Amela Huskić. Treći član vijeća je sudija Hilmo Vučinić. Ovo vijeće bi trebalo donijeti konačnu odluku o tome da li je predsjednik Republike Srpske kriv po optužnici Tužilaštva BiH kojom mu je na teret stavljeno krivično djelo - nepoštovanje odluka OHR-a.

“Jedna sutkinja je završena”, reći će Miloradu Dodiku u telefonskom razgovoru jedan od članova advokatskog tima predsjednika Republike Srpske.

“Završit ćemo”, nastavit će dalje, “i druge”.

Razgovor je vođen nedugo nakon javne rasprave po žalbama pred Apelacionim vijećem Suda Bosne i Hercegovine koje bi trebalo odlučiti da li će potvrditi, preinačiti ili ukinuti prvostepenu presudu kojom je Milorad Dodik, zbog krivičnog djela nepoštivanje odluka OHR-a, osuđen na godinu zatvora i šest godina zabrane političkog djelovanja.

U Apelacionom sudskom vijeću sjede dvije sutkinje – Vesna Jesenković i Amela Huskić. Treći član vijeća je sudija Hilmo Vučinić. Ovo vijeće bi trebalo donijeti konačnu odluku o tome da li je predsjednik Republike Srpske kriv po optužnici Tužilaštva BiH kojom mu je na teret stavljeno krivično djelo – nepoštovanje odluka OHR-a.

Da li je “sutkinja završena”, kako to na snimku razgovora govori jedan od Dodikovih saradnika, znat ćemo uskoro. Inače, Dodik i njegovi saradnici i Banja Luke i Sarajeva, uz pomoć nekoliko aktera međunarodne zajednice pokušavaju trgovati ovim, ali u drugim predmetom koji je u fazi istrage. U tom drugom predmetu Milorad Dodik, Nenad Stevandić i Radovan Višković su osumnjičeni da su počinili krivično djelo napad na ustavni poredak. Zbog toga što se nisu odazivali na pozive Tužilaštva BiH, Sud BiH im je odredio pritvor i za njima raspisana centralna potjernica koja važi samo na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Protekle sedmice Milorad Dodik je, preko članova svoje porodice (Vico Zeljković) i direktora jedne državne agencije čije je sjedište u Banjoj Luci (u pitanju je Bošnjak i postoje WhatsApp prepiske koje dokazuju te dogovore), stupio u kontakt sa najvišim zvaničnicima jedne sigurnosne agencije sa sjedištem u Sarajevu te su započeli pregovore o “nagodbi”. Trenutno se, prema informacijama Istrage, dogovara da se Milorad Dodik “odazove” pozivu Tužilaštva BiH, koje bi, onda, nakon što ga sasluša, od Suda Bosne i Hercegovine zatražilo ukidanje mjere pritvora, jer je “osumnjičeni – dostupan”. Upravo zbog toga je u ponedjeljak ukinut tužilački tim koji je istraživao Milorada Dodika, Nenada Stevandića i Radovana Viškovića. Predmet je, kako smo već objavili, dodijeljen samo tužiteljici Vedrani Mijović, kćerki bivšeg kadra SNSD-a Slavka Jovičića Slavuja.

Trenutno se razmatraju dva scenarija, tvrde izvori Istrage. Prvi je da se Milorad Dodik pojavi u Sarajevu, u zgradi Tužilaštva BiH gdje bi ostao nekoliko sati zbog davanja izjave, a onda bi postupajuća tužiteljica od Suda BiH zatražila ukidanje mjere pritvora. U slučaju drugog scenarija, onog realnijeg, predsjednik Republike Srpske bi se pojavio u zgradi SIPA-e u Banjoj Luci gdje bi, po naredbi ili u prisustvu tužiteljice, bio ispitan u svojstvu osumnjičenog. Nakon toga bi Sudu BiH bio upućen prijedlog za ukidanje pritvora čime bi, faktički, prestala važiti i centralna potjernica.

Uporedo sa rješavanjem predmeta koji je u fazi istrage, Dodik i njegovi saradnici pokušavaju riješiti i predmet koji je u fazi drugostepenog suđenja. Rasprava pred Apelacionim vijećem Suda BiH je održana 12. juna ove godine.

Istraga
Hocemo li po stoju da je Amela završena :D Moraju se stranci vratiti dugovi :D :D
Danguba

#35049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Amela Huskić poslušnik i dužnik Radončića, čijeg rođenog brata je Fahrudin Radončić imenovao za direktora Agencije za upravljanje oduzetom imovinom FBIH

Bas nam ne trebaju neprijatelji pored nas samih.
BAK-eV

#35050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

1Dante1 wrote: 03/07/2025 16:59
BAK-eV wrote: 03/07/2025 16:57 Hoces reci da nam je Srbija prijatelj?
Hrvatska?
Crna Gora?
Madjarska, Grcka, Mitterand, Major....
Hoces li reci da je Sarajevo prijatelj Tuzli, Tuzla Sarajevu, Zenica Sarajevu, Mostar Sarajevu, Sarajevo mostaru....

Hoces li reci da je mahala mahali prijatelj? Hoces li reci da mi je komsija iznad glave koji mi skace po glavi prijatelj?

Mi sami sebi nismo prijatelji i problem je u nama.
Da bas to hocu reci.

Doduse imaju oni zajednickog unutrasnjeg neprijatelja popute tebe.
Post Reply