Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Pandakonda
#85802 Re: Liverpool FC
Kako prenose ovi mediji iz spanije prilikom preticanja im je na autu pukla guma i auto sletilo sa ceste. Onda se zapalilo i to ih je ubilo. Nesreca je bila oko pola 1 jutros ali su tijela bila sprzena da ih nisu odma mogli identificirati. I ovo su preko tablica skontali ko je i cekali DNK analiza da potvrdi i zato su tek jutros objavili
Ohhh, he wears the number 20,
He will take us to victory,
And when he’s running down the left-wing,
He’ll cut inside and score for LFC,
He’s a lad from Portugal,
Better than Figo don’t you know,
Ohhh, his name is Diogo
RIP
Ohhh, he wears the number 20,
He will take us to victory,
And when he’s running down the left-wing,
He’ll cut inside and score for LFC,
He’s a lad from Portugal,
Better than Figo don’t you know,
Ohhh, his name is Diogo
RIP
- ismar2215
#85804 Re: Liverpool FC
Za ne povjerovati stvarno. Skoro savršen život i njemu, bratu, a i porodici oko njega i onda to sve prekine puknuta guma. Vjerujem da ce se klub potruditi da porodici bude makar 1% lakse. Zadužio je klub i ponašanjem i igrom. Onaj go protiv Spursa za 4:3 necu nikad zaboraviti 
- King_Kenny
#85805 Re: Liverpool FC
Ili Evertona ove zadnje sezone...
- ismar2215
#85806 Re: Liverpool FC
Da, to mu je bio i zadnji go u zivotu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#85807 Re: Liverpool FC
Strasna tragedija.
Prošle sedmice sam se vraćao sa mora, i jedan kamion u Hrvatskoj i jedan u BiH i jedan autobus u BiH, sve na autoputu su imali razvaljene gume, eksplodirane.
Mislio sam da je to posljedica toga da su gume za kamione i autobuse poskupe pa se gura da njima dok god se moze. Ne vjerujem da je neko ko ima tako bijesno auto i ko to sve sebi lako može priuštiti voza auto na gumama koje su izlizane ili lošeg kvaliteta. Tako da je jebena pomisao da se ovo svakome moze desiti pa i sa kvalitetnim gumama... Nije morala ni biti neka žestoka brzina da izgubi kontrolu pri pucanju.
Prošle sedmice sam se vraćao sa mora, i jedan kamion u Hrvatskoj i jedan u BiH i jedan autobus u BiH, sve na autoputu su imali razvaljene gume, eksplodirane.
Mislio sam da je to posljedica toga da su gume za kamione i autobuse poskupe pa se gura da njima dok god se moze. Ne vjerujem da je neko ko ima tako bijesno auto i ko to sve sebi lako može priuštiti voza auto na gumama koje su izlizane ili lošeg kvaliteta. Tako da je jebena pomisao da se ovo svakome moze desiti pa i sa kvalitetnim gumama... Nije morala ni biti neka žestoka brzina da izgubi kontrolu pri pucanju.
- Thorgerson
#85808 Re: Liverpool FC
Ova sportska auta, strasne su brzine. Nedavno sam se vozio duze autoputem, ja idem 120 do max 150km/h. Auta pored mene projure! To su brzine 250 i preko. Ne znam, meni je na 130 uvijek neki osjecaj, uvijek sam napet. Sta da guma pukne, izleti nesto i sl.
A raja pored przi ga 270...hladno.
Mislim, vidim da se potencira guma, ali auto je sprzeno i raspadnuto totalno. Bog zna sami koja je brzina bila u pitanju.
Tuga.
A raja pored przi ga 270...hladno.
Mislim, vidim da se potencira guma, ali auto je sprzeno i raspadnuto totalno. Bog zna sami koja je brzina bila u pitanju.
Tuga.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#85809 Re: Liverpool FC
To jeste. Ja sam komotan do 150 max 160 sve iznad toga mi se ne dopada. Moze auto bez problema, ali više je do rezonovanja kada vidim kazljku na 165... Ajd ti polako nazad, nije vrijedno...
I opet što kažeš, voziš relativno brzo, prodje lik ko tane pored tebe jbt...
I opet što kažeš, voziš relativno brzo, prodje lik ko tane pored tebe jbt...
- no_sekirli
#85810 Re: Liverpool FC
Kad su djeca sa mnom u autu, 132 je max na tempomatu i guslim... Dok se bilo mlađe i luđe i sa bjesnijim vozilom, gas do poda je bio gdje je god bilo ceste...
Mada, ovo sa Jotom je splet nesretnih okolnosti vjerojatno. Njegova familija je izgubila najviše, pa i nogomet općenito. Neka mirno spava.
- Pandakonda
#85811 Re: Liverpool FC
Velik si bio Diogo

-
Teufik
#85812 Re: Liverpool FC
Tuga.
Odlican igrac bio.
Laka mu zemlja.
Odlican igrac bio.
Laka mu zemlja.
- Tito_i_Partija
#85813 Re: Liverpool FC
Počivaj u miru care. 
-
LSD
#85816 Re: Liverpool FC
Igracina i gospodin.
R.I.P Diogo Jota.
- AmiĐa_Idriz
#85817 Re: Liverpool FC #Champions
Ovo mi je danas bio sigurno najteži dan u tom nekom Liverpool svijetu, koji me eto prati ne znam ni sam koju godinu a sve opet kroz neku prizmu ma fudbal je to, nije toliko bitno. Potom te presiječe ovako nešto i shvatiš koliko si vezan i blizak za osobe koje samo gledaš preko ekrana, ali su toliko povezane za tebe i toliko ti radosti donijele. A onda muk, trnci, hladnoća i jeza.
Sve mi je ovo toliko teško za procesuirati, danas mi je dan prošao sa Jotom u mislima, lične poslove i obaveze sam fušerio sve vrijeme jer se jednostavno nisam mogao u fullu skoncentrisati, ali su mi opet na neki način pomagale da malo mislima pobjegnem od ove vijesti danas. A evo sada sam sjeo, udahnuo duboko i otvorio ova bespuća interneta. Bespuća koja su me u potpunosti shrvala.
Diogo je tokom sezone doživio povredu rebara, koja je uzrokovala i rupturu plućnog krila. Odlagao je operaciju za kraj sezone koliko je mogao, kako bi bio dostupan ekipi. Vjenčao se, obavio operaciju i rehabilitacijski program. Na preporuku doktora nije letio avionom, već je prije nekih cca 24h sjeo u auto sa svojim bratom i krenuo za sjever Španije gdje će se ukrcati na trajekt, pa u Liverpool gdje je planirao već početi sa "svojom predsezonom", s obzirom na to da nije planirano da putuje sa ekipom na Daleki Istok zbog već pomenute preporuke doktora, pa je želio svoje vrijeme maksimalno iskoristiti kako bi se spremio što je više moguće za iduću sezonu.
Ovo me dodatno shrvalo.
Roditelji su ostali bez oba svoja sina, supruga bez svog dugogodišnjeg pratioca, a troje male djece bez oca.
Preteško za procesuirati, preteško uopšte za povjerovati.
Čovjeku kao meni sa duševnom slabim bićem treba vremena da sve ovo promisli, filtrira, pokrene se, jer mi nema ništa ovo smisla, niti je fer.
Sve mi je ovo toliko teško za procesuirati, danas mi je dan prošao sa Jotom u mislima, lične poslove i obaveze sam fušerio sve vrijeme jer se jednostavno nisam mogao u fullu skoncentrisati, ali su mi opet na neki način pomagale da malo mislima pobjegnem od ove vijesti danas. A evo sada sam sjeo, udahnuo duboko i otvorio ova bespuća interneta. Bespuća koja su me u potpunosti shrvala.
Diogo je tokom sezone doživio povredu rebara, koja je uzrokovala i rupturu plućnog krila. Odlagao je operaciju za kraj sezone koliko je mogao, kako bi bio dostupan ekipi. Vjenčao se, obavio operaciju i rehabilitacijski program. Na preporuku doktora nije letio avionom, već je prije nekih cca 24h sjeo u auto sa svojim bratom i krenuo za sjever Španije gdje će se ukrcati na trajekt, pa u Liverpool gdje je planirao već početi sa "svojom predsezonom", s obzirom na to da nije planirano da putuje sa ekipom na Daleki Istok zbog već pomenute preporuke doktora, pa je želio svoje vrijeme maksimalno iskoristiti kako bi se spremio što je više moguće za iduću sezonu.
Ovo me dodatno shrvalo.
Roditelji su ostali bez oba svoja sina, supruga bez svog dugogodišnjeg pratioca, a troje male djece bez oca.
Preteško za procesuirati, preteško uopšte za povjerovati.
Čovjeku kao meni sa duševnom slabim bićem treba vremena da sve ovo promisli, filtrira, pokrene se, jer mi nema ništa ovo smisla, niti je fer.
Spoiler
Show
AmiĐa_Idriz wrote: ↑18/09/2020 18:38Ovo je koliko sutra official. Jota mi je tako gotivan igrač aaaaaaaa kako sam presretan
[Paul Joyce] Liverpool closing in on Jota deal. Talks at advanced stage. Fee expected to be over £35m![]()
-
MMM1977
#85819 Re: Liverpool FC
Otišao sam u 3pm, stvarno me razorilo ovo. Jednostavno ne mogu da pronađem nikakve riječi da to opišu, posebno mi je u mislima njihova majka, nedaj bože nikome takvog iskušenja
Stvari se tako poslože da te odvedu do onoga što ti je propisano. Moja kćerka, veliki LFC dan, noćas veli: Pa zašto Liverpool ne igra ovo prvenstvo klubova, Jota bi sada bio živ

Stvari se tako poslože da te odvedu do onoga što ti je propisano. Moja kćerka, veliki LFC dan, noćas veli: Pa zašto Liverpool ne igra ovo prvenstvo klubova, Jota bi sada bio živ
- vaučer
#85821 Re: Liverpool FC
Mislim da sam jučer bar deset puta zaboravio i deset puta se sjetio pa pokušavao racionalno prihvatiti da ga više nema. Bez uspijeha. Um jednostavno odbija procesuirati tu informaciju. Kako misliš odjednom više nije tu? Zauvijek. Samo mislim o obitelji i suigračima - kako li je ovo tek njih razorilo. Nadam se da će s vremenom pronaći utjehu u sjećanjima i jedni u drugima. Presirovo je sve još uvijek, prebolno i preokrutno za ikakvo podvlačenje crte. Ali jedno je sigurno. Zauvijek naš #20.
- drug_profi
#85822 Re: Liverpool FC
Slot je bas lijepu izjavu dao.
Neću prevoditi.
Neću prevoditi.
Diogo Jota “the essence of what a Liverpool player should be”
What to say? What can anyone say at a time like this when the shock and the pain is so incredibly raw? I wish I had the words but I know I do not.
All I have are feelings that I know so many people will share about a person and a player we loved dearly and a family we care so much about.
My first thoughts are not those of a football manager. They are of a father, a son, a brother and an uncle and they belong to the family of Diogo and Andre Silva who have experienced such an unimaginable loss.
My message to them is very clear – you will never walk alone. The players, the staff, the supporters of Liverpool Football Club are all with you and from what I have seen today, the same can be said of the wider family of football.
This is not solely a response to tragedy. It is also a reaction to the goodness of the people involved and the respect that so many have for the boys as individuals and for the family as a whole.
For us as a club, the sense of shock is absolute. Diogo was not just our player. He was a loved one to all of us. He was a teammate, a colleague, a workmate and in all of those roles he was very special.
I could say so much about what he brought to our team but the truth is everyone who watched Diogo play could see it. Hard work, desire, commitment, great quality, goals. The essence of what a Liverpool player should be.
There were also the parts that not everyone got to see. The person who never sought popularity but found it anyway. Not a friend to two people, a friend to everyone. Someone who made others feel good about themselves just by being with them. A person who cared deeply for his family.
The last time we spoke, I congratulated Diogo on winning the Nations League and wished him luck for his forthcoming wedding. In many ways, it was a dream summer for Diogo and his family, which makes it all the more heartbreaking that it should end like this.
When I first came to the club, one of the first songs I got to know was the one that our fans sing for Diogo. I had not worked with him previously but I knew straight away that if the Liverpool supporters, who have seen so many great players over the years, had such a unique chant for Diogo, he must have special qualities.
That we have lost those qualities in such terrible circumstances is something we have not yet come to terms with. For this reason, we need everyone at the club to stand together and to be there for one another. We owe this to Diogo, to Andre Silva, to their wider family and to ourselves.
My condolences go to Diogo’s wife, Rute, their three beautiful children and to the parents of Diogo and Andre Silva.
When the time is right, we will celebrate Diogo Jota, we will remember his goals and we will sing his song. For the time being, we will remember him as a unique human being and mourn his loss. He will never be forgotten.
His name is Diogo.
- HarunKovac
#85823 Re: Liverpool FC
Kako je objavio portugalski list Record, Redsi će porodici nastradalog Jote isplatiti preostale dvije godine Diogovog ugovora.
Ta cifra iznosi oko 15 miliona eura, a u četvrtak je engleski klub u saopštenju izrazio želju da povuče dres s brojem 20 koji je na leđima nosio Jota.
Najbolji klub na svijetu.
Ta cifra iznosi oko 15 miliona eura, a u četvrtak je engleski klub u saopštenju izrazio želju da povuče dres s brojem 20 koji je na leđima nosio Jota.
-
convict
#85824 Re: Liverpool FC
Vidjeti ekipu zajedno na sahrani samo nekoliko sedmica nakon sto su zajedno slavili titulu je da ti srce pukne. YNWA u punom svom znacenju.
Naravno, nikome nije teze nego Diogovoj porodici, djeci, supruzi, roditeljima. Ali i saigraci pokazuju da su njegova fudbalska porodica. Koliko ce vremena proci prije nego budu u stanju 100% se fokusirati na igru, prije nego budu mogli slaviti golove?
Naravno, nikome nije teze nego Diogovoj porodici, djeci, supruzi, roditeljima. Ali i saigraci pokazuju da su njegova fudbalska porodica. Koliko ce vremena proci prije nego budu u stanju 100% se fokusirati na igru, prije nego budu mogli slaviti golove?
- no_sekirli
#85825 Re: Liverpool FC
Gospodski potez, ali islreno nismo nista manje ni ocekivali.HarunKovac wrote: ↑05/07/2025 12:46 Kako je objavio portugalski list Record, Redsi će porodici nastradalog Jote isplatiti preostale dvije godine Diogovog ugovora.