Chmoljo wrote: ↑01/07/2025 13:15
sumirprimus wrote: ↑01/07/2025 12:47
Ne nego mi ne poturajte te lazi, o mrtvoj djeci sram vas i stid bilo. Nije tesko nista prevalit, ali vi ne zelite citati, djecu izuzmite iz ovih bljuvotina, djeca nikad nikom nista nisu kriva, i niko se ne cereka nas sudbinom djece, pogotovu ubijene kao sto mein pripusujete, a to je vec vas grijeh.
A antisemitizam na temi je otvoren i bljutav, i svi vi koji cutite ga i podrzavate. necemo se praviti, mnogo bljutavije stvarisau se ovde pisale o zidovima, nego sto meni ista a uglavnom neistinito pripisujete.
elem, jbe mi se ba za palestinom, ok i za mijanmarom. ima ko da brine o njima imamo bmi svojih problema, a moru prolema vise je ovaj rat ukrajina rusija nas problem, osim ako ne zelite i bliskoistocne ratove da pretvorite u nase probleme, al se onda kosite sa logikom o panislamizmo u generalno islamizmu od kojeg kao zazirete. niste vi, gdje bi, a pricas o bljutaovsti. i kad vec spominjes preko drinu, cudo kako vam se stavovi preklapaju po mnogim pitajnima, jos ostaje da pocenet ovde lagano navijat za rusiju.
btw koji svijet? zapadni? u vezi palestine? saberite se....
ma ja, živjela rusija, kako da ne.
i onda nekome pričaš nisam ja... ako nisi ne bi imao potrebe poturati takve gluposti za koje i sam znaš da su gluposti.
jadno.
ne ne , gdje sam se ja tacno cerekao smrti djece u gazi?
a sto mi se konstantno potura?
ja kazem antisemitizam je na temama otovren i uvijek vam dam primjer antisemitskih kmentara koji su prolazili cutke i sa podsmijehom od komenztara o "nosonjama" "cifutima" i slicno. iako sam uredno i priajvljivao.
dakle ja ne pricam gluposti na tu temu, a ko sto se meni potura.
za djecu gaze i bilo gdje drugo na sveijtu, kazem djeca nista nisu kriva, kao sto nisu bila kriva ni djeca u kibucima, nisu kriva ni djeca u gazi, i strahota je gledati stradanje djece, na to niko ne moze ostati ravnodusan, i naravno da je ratni zlocin.ali jebga ne uklapa se u narativ, mrskog kaok rece jedan vamo čifuta i jer jebga nisam u mejnstrimu propalestinske stvari.
i jer sam iskren, jbe mi se za palestinskom stvari .ba ,a odnedavno i drzavom.
nista mi ne znaci i sta je problem? sta je to tacno licemjerno i jadno?
a da nije da se ne primjeti, kako su pojeidni forumasi poceli, odjednom biti "neutralni" i cinicni po pitajnu herojske odbrane ukrajine.zar nije fakat?
p.s vidim da moram pojasniti, ne kazem da ti licno navijas za rusiju, dakle ne prebacujem tebi, nego da si glasniji zagovornik napadanja mene zarad stava o palestini a u ime onih koji su pisali gore pomenuto.