Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post Reply
bumerangss

#876 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by bumerangss »

made_in_sarajevo wrote: 30/06/2025 20:13 Sad ce sivro.opet strajkom da prijeti, proslo je 20 dana red je 8-)
Sivro je izganjao dobre plate u obrazovanju. Sad uciteljica ima startnu platu 1900 + sve ostalo izađe na 2500
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#877 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 30/06/2025 23:18
Chmoljo wrote: 30/06/2025 23:15
s obzirom da je aktuelna ministrica popušila međupolitičku foru sa hapšenjem, dabogda da išta uradi po tom pitanju.
Je li to Pecenkovicka? Kod nje je Tuzilastvo bas gadno nesto zasralo?
malo je reć.
bumerangss

#878 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by bumerangss »

HelaS wrote: 30/06/2025 20:19
velikonja wrote: 30/06/2025 20:15
HelaS wrote: 30/06/2025 20:05

Ne razumijem tvoje upitnike.

Ako je Zakonom određen početak akademske godine na 01.10. a Senat, s pravom, odredio kraj te godine na 30.09, šta nije jasno :?
Pa nije.mi jasno saopstenje CTS, koji je u sistemu JGP KS

Sutra kad mi dijete krene.na ispit, mora li kupiti kartu? Hoce li mi dati uci sa iskaznicom?
Ja ti mogu odgovoriti i svi ti možemo odgovoriti, ali naš odgovor neće biti validan. Međutim, i CTS mora raditi u okviru propisa, a oni su ono što sam napisao iznad. Pa ti odluči.. Ili pošalji Upit CTS, traži adekvatniji odgovor.
Ako naplati kartu prijavi kantonalnoj inspekciji saobracaja
Naslovnica

#879 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Naslovnica »

Chmoljo wrote: 30/06/2025 23:41
Naslovnica wrote: 30/06/2025 23:23
Znači oguglaš "broj korisnika narodne kuhinje u KS", 100 članaka, 2022-2025, nigdje nema riječi o tome da se broj korisnika smanjio sa 3200 na 2200, dapače, sve i jedan članak govore o povećanju broja korisnika narodne kuhinje i povećanju siromaštva.
Ali, eto, kaže @Chmoljo da nazovem CSR ili ministarstvo...
:thumbup:
nemoj, vjeruj senzacionalizmu.
Jok eto vjerovaću prije nekom Chmolji sa klix foruma, nego FTV i Oslobođenju.
Bilo bi senzacionalno da je broj smanjen sa 3200 na 2200, vjerujem da bi bar to bilo lako dostupno ali nigdje te informacije.

https://www.google.com/search?q=smanjen ... s-wiz-serp

I zloćesti guglo izgleda nastupa senzacionalistički?
suspect_zero

#880 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by suspect_zero »

_BataZiv_0809 wrote: 30/06/2025 23:18
Chmoljo wrote: 30/06/2025 23:15
s obzirom da je aktuelna ministrica popušila međupolitičku foru sa hapšenjem, dabogda da išta uradi po tom pitanju.
Je li to Pecenkovicka? Kod nje je Tuzilastvo bas gadno nesto zasralo?

Ni Dragici, mami, nisu prije 20 godina nista mogli.
Chmoljo

#881 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Chmoljo »

Naslovnica wrote: 30/06/2025 23:48
Naslovnica wrote: 30/06/2025 23:23
Znači oguglaš "broj korisnika narodne kuhinje u KS", 100 članaka, 2022-2025, nigdje nema riječi o tome da se broj korisnika smanjio sa 3200 na 2200, dapače, sve i jedan članak govore o povećanju broja korisnika narodne kuhinje i povećanju siromaštva.
Ali, eto, kaže @Chmoljo da nazovem CSR ili ministarstvo...
Bilo bi senzacionalno da je broj smanjen sa 3200 na 2200, vjerujem da bi bar to bilo lako dostupno ali nigdje te informacije.

ne, nego se volite ušuškati u oblandu histerije i jadnosti jer je tako lakše živjeti. pa ako i tebi lično npr. ne ide najbolje, jebiga, neko je drugi kriv. lakše je tako živjeti. a i inercija.

a recimo, pošto si mi povuko živac, jer se praviš pametan kao i hukači i bukači po FB, a da ne govorim o kurčevom novinarstvu koje nije u stanju potrošiti vremena za članak koliko sam ja izdvojio evo da ti pokažem podatke.

https://kcsr.ba/file/izvjestaj-o-radu-2019/173

izvještaj iz 2019. stranica 43. broj korisnika javnih kuhinja 3173.

https://skupstina.ks.gov.ba/sites/defau ... _kczsr.pdf

izvještaj iz 2023. stranica 58. odnosno 50 dokumenta koji govori o 2620 korisnika. dakle posljednji podatak kojeg mogu izguglati otprije godinu i po. sa čim li ova tendencija pada koncidira? da nije, gluho bilo sa dolaskom Trojke? kako ćemo sada pričati o totalnom kolapsu i gladnim u redovima?

glede izdvajanja finansijskih sredstava

https://mf.ks.gov.ba/node/4622

stranica 191. Ministarstvo za rad, socijalna politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, razdjel 23 glava 01 potrošačka jedinica 2301001 ekonomski kod 614300 NAN044 pod oznakom:

Sufinansiranje rada javnih kuhinja: iznos 2.776.550,00 KM

a evo, da ne budem samo ja i da meni ne vjeruješ na riječ. nazovi direktora sarajevskog merhameta, mrtvog SDAovca po vlastitom priznanju, pa ga pitaj iz koje je stranke bio ministar koji je tim ljudima zapeo da obezbjedi obrok dostojan ljudskog bića, a ne splaćinu koju su dotad jeli i koju im je obezbjeđivao kanton sa 2.0 ponderom. pravovjerni. iste face koje sada zajedno sa tobom seru o redovima pred javnim kuhinjama.

ne znam, možda je ono i 2299, pa ćeš reći AHA, ipak je 2300 korisnika. ali eto, neka bude šejm on mi, ako sam fulio za sto gore/dole. ali iskreno, popišam se ja na tvoje izvore informacija, popišam se na tvoju sposobnost filtriranja informacija, a posebno se popišam na "istraživačko" novinarstvo.

izguglo sam preciznije informacije od ovih bastiona pouzdanih informacija samo jer si me iznerviro svojom paćeničkom pričom.

najgora vlada a zamjerate joj ono što je u stvari dobro uradila. šta to govori o vama?
made_in_sarajevo

#882 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by made_in_sarajevo »

Pa jesu nas jebali ponderom i izjednacili sa posusjem naprimjer ali hajd. Godinama se socijalni mir kupovao guranjem problema pod tepih. Do te mjere je doslo da skoro gradskog prevoza nismo imali, vodovod pustao na sve strane pa redukcije svaki dan i tako dalje, svaka kantonalna firma u minusu ogromnom. Meni je razumljivo povecanje uz naravno da se sad trazi i veca kvaliteta usluge, sto je logicno. Da se godinama dizalo pomalo nista ovako strasno ne bi bilo. Jebiga sad imamo skokove po 15-20KM i logicno da je problem. U svakako preskupom drustvo i ubjedjen sam pola te skupoce je lazno nametnuta, dolazi i ovo, opravdano ali problem. TIBRA dize cijenu svoje garaze ko renta na 90km mjesecno ako se ugovor potpise na 12 mjeseci. Bilo 50 pa 70 i sad 90. U Bulevaru za 5 godina su jednom oprali garazu i to nakon galame stanara. jebe nas i krug balija, fukarastine u glavi i laznih milionera koji vecinom i pumpaju cijene, a narod kao narod retardiran jer drugog objasnjena nema. Sve gazde kad dogovaraju posao, npr stanogradnja, ubiju te cijenom za materijal, gradnju i slicno. Ja vozam auto 2008, ne zuri mi se za servis bit ce, a gazda 2028 godina vec porsea voza. Kad mu kazes nek ti neko drugi dzaba radi, skoro pa zaplace od muke jer se uvrijedio. Tako je i sa kaficima, bingo, konzum i tako dalje, a ubjedjen sam da narod dosad nije okupirao Lukavicu u smislu zivljena samo radi trobojki i srpstva makar slamu jeli . Inace svakodnevno djuric krcat ljudima iz Sarajeva, igraonice krcate, idu rodjendani zivotom i pored jednog vukasina u parku ide 5-6 emina, harisa, damira, u kafani se vise Allah spominje nego na carsiji :mrgreen: .

Uglavnom moramo ga pusiti dzaba, na osnovnu poskupljenja sad imamo osnov traziti uslugu na vecem nivou, silne gazde stanogradnje i kafana vec danas narucuju porse 2029 godina i ostat cemo na pametovanju po forumu i to je to. Opet ove godine koliko se kuka, more nikad jace nije bilo, turska, spanija, italija krcato nase raje. Ne kuka niko ni na skupocu ni u hrvatskoj od nasih, ali zato sa mora "odmorni" i guranja na bazenu dolaze jebati majku za poskupljenje vode od 0,05 feninga.
drug_profi

#883 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by drug_profi »

Evo ja cu sad ovdje priznati da nemam za odmor ove godine. Jednostavno mi je inflacija pojela prihod. Jedna plata u kući, supruga bez primanja.
Djeca imaju svoje porodice, svoje brige i kredite.
Pa nisam odvio sirenu. Bogtemazo, kataklizma....
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#884 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Velkoski »

nmvz brt, more se okupati i u Željeznici, posolit ćemo dio vode da bude osjećaj k'o da je more, dok prođe taj dim doduše
drug_profi

#885 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by drug_profi »

Velkoski wrote: 01/07/2025 08:30 nmvz brt, more se okupati i u Željeznici, posolit ćemo dio vode da bude osjećaj k'o da je more, dok prođe taj dim doduše
I dim je atmosfera Jadrana. Uvijek negdje gori nesto.
Ima vikendica, djeciji bazen... taman :mrgreen:
Naslovnica

#886 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Naslovnica »

Chmoljo wrote: 01/07/2025 00:21
Naslovnica wrote: 30/06/2025 23:48

ne, nego se volite ušuškati u oblandu histerije i jadnosti jer je tako lakše živjeti. pa ako i tebi lično npr. ne ide najbolje, jebiga, neko je drugi kriv. lakše je tako živjeti. a i inercija.

a recimo, pošto si mi povuko živac, jer se praviš pametan kao i hukači i bukači po FB, a da ne govorim o kurčevom novinarstvu koje nije u stanju potrošiti vremena za članak koliko sam ja izdvojio evo da ti pokažem podatke.

https://kcsr.ba/file/izvjestaj-o-radu-2019/173

izvještaj iz 2019. stranica 43. broj korisnika javnih kuhinja 3173.

https://skupstina.ks.gov.ba/sites/defau ... _kczsr.pdf

izvještaj iz 2023. stranica 58. odnosno 50 dokumenta koji govori o 2620 korisnika. dakle posljednji podatak kojeg mogu izguglati otprije godinu i po. sa čim li ova tendencija pada koncidira? da nije, gluho bilo sa dolaskom Trojke? kako ćemo sada pričati o totalnom kolapsu i gladnim u redovima?

glede izdvajanja finansijskih sredstava

https://mf.ks.gov.ba/node/4622

stranica 191. Ministarstvo za rad, socijalna politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, razdjel 23 glava 01 potrošačka jedinica 2301001 ekonomski kod 614300 NAN044 pod oznakom:

Sufinansiranje rada javnih kuhinja: iznos 2.776.550,00 KM

a evo, da ne budem samo ja i da meni ne vjeruješ na riječ. nazovi direktora sarajevskog merhameta, mrtvog SDAovca po vlastitom priznanju, pa ga pitaj iz koje je stranke bio ministar koji je tim ljudima zapeo da obezbjedi obrok dostojan ljudskog bića, a ne splaćinu koju su dotad jeli i koju im je obezbjeđivao kanton sa 2.0 ponderom. pravovjerni. iste face koje sada zajedno sa tobom seru o redovima pred javnim kuhinjama.

ne znam, možda je ono i 2299, pa ćeš reći AHA, ipak je 2300 korisnika. ali eto, neka bude šejm on mi, ako sam fulio za sto gore/dole. ali iskreno, popišam se ja na tvoje izvore informacija, popišam se na tvoju sposobnost filtriranja informacija, a posebno se popišam na "istraživačko" novinarstvo.

izguglo sam preciznije informacije od ovih bastiona pouzdanih informacija samo jer si me iznerviro svojom paćeničkom pričom.

najgora vlada a zamjerate joj ono što je u stvari dobro uradila. šta to govori o vama?
HA HA HA
Da sam znao da će moja priča
Zaista su visoke cijene i gužve, ali to se prvenstveno odnosi na turističke hot-spots.
Čisto sumnjam da su u Zavidovićima i Maglaju kola 8 KM i kafa 4 KM...
Na stranu što se broj korisnika narodnih kuhinja povećava iz godine u godinu tako da mislim da poređenje cijene osnovnih životnih potreba (voda, struja) nikako ne treba dovoditi u kontekst cijene ćevapa i kole na Čaršiji.
da izađe na tvoje neviđeno rejđovanje, ne bih ništa ni pisao, čisto da se toliko ne sikiraš u sitne sate. :-)
Elem, niti jednom nisam spomenuo "najgoru vladu ikada" kako ti kažeš, ni u naznakama.
Spomenuo cijenu kafe i kole, te broj korisnika narodnih kuhinja.

Te informacije koje si ti pronašao u izvještajima Vlade KS su meni apsolutno irelevantne jer više vjerujem prostoj pretrazi pojmova koji se vezuju za broj korisnika narodnih kuhinja u KS nego friziranim izvještajima za 2022 koji se usvajaju 2024. :thumbup:

Nigdje ne postoji nikakva javna informacija da je broj korisnika javnih kuhinja smanjen, dapače.
Siguran sam da bi se to na sva zvona objavilo, ali avaj, brojevi rastu.
Doduše, lažu mediji, laže Merhamet, laže Crveni Krst, laže Kruh Svetog Ante, laže Dobrotvor, laže kuhinja rahm. Zilhe itd.
Laže i pomozi.ba, foliraju za akciju obrok za sve, foliraju za njihove restorane dobre volje.
Lažu predstavnici javnih kuhinja samo da bi namaknuli više para.
Lažu da svakodnevno imaju sve veći broj ljudi u potrebi, ljudi koji nisu na zvaničnoj evidenciji i ljudi koji ne mogu da ostvare pravo na karticu jer ne ispunjavaju uslove, "imaju 81KM primanja, marku više od donje granice".
Laže Oslobođenje, laže N1, laže Al Jazeera, Avaz se podrazumijeva, laže UNDP, laže Klix...
Svi lažu, samo ne lažu brojke sa stranice br.43 i stranice br.58.
BTW, prema stranicama 43 i 58 fulio si za oko 50%, broj ljudi u izvještajima je smanjen za 553 osobe a ne za 1000. :thumbup:
Svi su se urotili protivU Trojćice. :lol:
A Trojćica iskeširala 2.776.550,00 KM za sufinansiranje javnih kuhinja?
Ja, i?
Kakve to veze ima sa cijenom kole od 8KM i kafe od 4KM i brojem korisnika javnih kuhinja?
Nikakve veze. Uopšte neznam odakle ti priča
Ja niti sam spomenuo Vladu, niti bilo kakva finansijska izdvajanja, niti sam joj šta zamjerio, tako da zaista ne znam čemu ti služi ta priča.
Uradili najnormalniju stvar, svaka čast :thumbup: , samo naprijed, samo da se ne zaboravi da je to novac poreskih obveznika.
Bolje da finansiraju javne kuhinje nego nekakve ublehane.
Kamo sreće da nema potrebe da se finansiraju takve stvari, da nema gladnih i onih u potrebi.
Opet ponavljam, broj korisnika narodnih kuhinja i ljudi u potrebi raste iz dana u dan, suprotno onome što ti ovdje tvrdiš.
To svako objektivan može da utvrdi sa lakoćom.
Ljudi odavno više vjeruju svojim očima nego brojci sa stranice 58.
Ružno je kakvim se ružnim i nekulturnim rječnikom služiš, koliku si gomilu ružnih atributa napisao bez ikakve potrebe, zapjenio i iznenađuje me od tebe da si tako nisko spao, zasta je to tužno pročitati.
Šteta, stvarno mi je žao što sam sve ovo morao napisati, želim ti svako dobro, dobar si čovjek, ima života i bez trojćice i Vlade KS.
dječak sa šibicama

#887 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by dječak sa šibicama »

Mnogi nemaju za more, jbg, ali nije to problem nego sto mnogi uskoro nece imati za hranu. Vec je sada hrana luksuz, da se ne lazemo, samo pogledas cijene voca recimo. Sest maraka breskve, 8 maraka kajsije, tresnje 12, pa jebote ko da smo u Oslu u pm.

I uvijek isti glupavi ljigavi rezoni "pa uvozi se, sta ces". Ono sto se uvozi uvozilo se i do sada, ne sjecam se nekih planataza ananasa kokosa i banana u BiH, a ovo ostalo se uzgaja i kod nas u jednakoj mjeri danas kao i prije 5 ili 10 godina.

Sve ide gore a Njiva i banda oko njega se prave blesavi, sta su uradili po pitanju inflacije??? njima to odgovara, veci urod PDVa mamicu im jebem krvavu. Spominjem federalnu jer oni su odgovorni kao i drzavna, i iste su stranke u pitanju kao i vlast u KS.

Nema opravdanja, ne moze biti opravdanja, najgora vlada ikada. Zapravo ne znas koji su godi, KS vlada sa onim debilom na celu, ili Njivina. Ove na drzavnom nivou da ni ne spominjem, a najvise su odgovorni. Oni "hapse" dodika i bave se Spiricem i uglavljivanjem seljacine iz Trebinja na poziciju, ne svojim poslom. Majke, krvave.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#888 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by _BataZiv_0809 »

Ako ljudi nece imati za hranu, nece biti uplate PDV-a.
To je prosto ko pasulj.
skupljac_zeljeza

#889 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by skupljac_zeljeza »

Kakav će sada biti zimi?

1Dante1

#890 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by 1Dante1 »

skupljac_zeljeza wrote: 01/07/2025 10:01 Kakav će sada biti zimi?
I kakce to veze ima sa vladom? To je projekat svih nas ne jebene vlade
Naslovnica

#891 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Naslovnica »

dječak sa šibicama wrote: 01/07/2025 09:57 Mnogi nemaju za more, jbg, ali nije to problem nego sto mnogi uskoro nece imati za hranu. Vec je sada hrana luksuz, da se ne lazemo, samo pogledas cijene voca recimo. Sest maraka breskve, 8 maraka kajsije, tresnje 12, pa jebote ko da smo u Oslu u pm.

I uvijek isti glupavi ljigavi rezoni "pa uvozi se, sta ces". Ono sto se uvozi uvozilo se i do sada, ne sjecam se nekih planataza ananasa kokosa i banana u BiH, a ovo ostalo se uzgaja i kod nas u jednakoj mjeri danas kao i prije 5 ili 10 godina.

Sve ide gore a Njiva i banda oko njega se prave blesavi, sta su uradili po pitanju inflacije??? njima to odgovara, veci urod PDVa mamicu im jebem krvavu. Spominjem federalnu jer oni su odgovorni kao i drzavna, i iste su stranke u pitanju kao i vlast u KS.

Nema opravdanja, ne moze biti opravdanja, najgora vlada ikada. Zapravo ne znas koji su godi, KS vlada sa onim debilom na celu, ili Njivina. Ove na drzavnom nivou da ni ne spominjem, a najvise su odgovorni. Oni "hapse" dodika i bave se Spiricem i uglavljivanjem seljacine iz Trebinja na poziciju, ne svojim poslom. Majke, krvave.
Slušaj, ja nisam ni u jednom taboru, pokušavam da realno sagledam situaciju, informišem se iz raznih izvora i na osnovu toga pokušavam da dobijem realno stanje.
Ja sam glasač lijevih opcija i djelimično centra, nisam desničar nikada bio niti ću biti. Radije neću glasati.
Tema je o Vladi Kantona Sarajevo.
Iz priče sa ljudima i iz medija ja vidim i osjećam veliko nezadovoljstvo naroda radom Vlade.
Vidim i osjećam razočaranost.
Izgleda da se previše očekivalo.
Ono, ministar Jazuk i njegov resor su uradili i rade gigantski posao, to niko ne može da ospori, pokrenuli su revoluciju što se tiče gradskog prevoza ali u svemu tome su se meščini malo previše zaigrali pa imamo situaciju koju imamo sa saobraćajem u KS.
Ljudi nemaju strpljenja da čekaju godinu-dvije da se kompletira rekonstrukcija 200m kolovoza.
Ono, jeste da je tema KS, ali kada Nikšić izjavi ono što je izjavio jučer to nikako ne pomaže aktuelnoj vlasti u KS.
Ako će Uk biti na bilo kojoj stranačkoj listi ta lista od mene automatski neće dobiti glas bez obzira na sve. Nula poena, karizma morskog krastavca, totalna fula.
Šteta će dobiti moj glas ako se kandiduje, halalim u haos sa semaforima i još poneku fulu, čovjek ima konkretne rezultate iza sebe.
Možda se varam, ali nije do mene. :lol:
lavic

#892 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by lavic »

Naslovnica wrote: 01/07/2025 10:08
dječak sa šibicama wrote: 01/07/2025 09:57 Mnogi nemaju za more, jbg, ali nije to problem nego sto mnogi uskoro nece imati za hranu. Vec je sada hrana luksuz, da se ne lazemo, samo pogledas cijene voca recimo. Sest maraka breskve, 8 maraka kajsije, tresnje 12, pa jebote ko da smo u Oslu u pm.

Slušaj, ja nisam ni u jednom taboru, pokušavam da realno sagledam situaciju, informišem se iz raznih izvora i na osnovu toga pokušavam da dobijem realno stanje.
Ja sam glasač lijevih opcija i djelimično centra, nisam desničar nikada bio niti ću biti. Radije neću glasati.
Tema je o Vladi Kantona Sarajevo.
Iz priče sa ljudima i iz medija ja vidim i osjećam veliko nezadovoljstvo naroda radom Vlade.
Vidim i osjećam razočaranost.
Izgleda da se previše očekivalo.
Ono, ministar Jazuk i njegov resor su uradili i rade gigantski posao, to niko ne može da ospori, pokrenuli su revoluciju što se tiče gradskog prevoza ali u svemu tome su se meščini malo previše zaigrali pa imamo situaciju koju imamo sa saobraćajem u KS.
Ljudi nemaju strpljenja da čekaju godinu-dvije da se kompletira rekonstrukcija 200m kolovoza.
Ono, jeste da je tema KS, ali kada Nikšić izjavi ono što je izjavio jučer to nikako ne pomaže aktuelnoj vlasti u KS.
Ako će Uk biti na bilo kojoj stranačkoj listi ta lista od mene automatski neće dobiti glas bez obzira na sve. Nula poena, karizma morskog krastavca, totalna fula.
Šteta će dobiti moj glas ako se kandiduje, halalim u haos sa semaforima i još poneku fulu, čovjek ima konkretne rezultate iza sebe.
Možda se varam, ali nije do mene. :lol:
SDA i ekipa ima 1001 manu ali ovi su ih prekucali u svemu i na lokalnom i na visim nivoima vlasti.

Prestao sam gledati vjesti i sve drugo sto iole ima primjesu politike jer zaista to izgleda kao u fulmu "Glup/gluplji"....
skupljac_zeljeza

#893 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

1Dante1 wrote: 01/07/2025 10:02
Kako nema ako se ljudi počnu hibridno grijati dan na struju dan na ćumur da ne uđe u crvenu tarifu pa bude morao plaćati 'komfornu struju'?
Chmoljo

#894 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Chmoljo »

Naslovnica wrote: 01/07/2025 09:50
Opet ponavljam, broj korisnika narodnih kuhinja i ljudi u potrebi raste iz dana u dan, suprotno onome što ti ovdje tvrdiš.
Tražio si zvanični podatak. To je podatak iz izvještaja koji je usvajan i na skupštini. Ali posto ti se ne dopada praviš neke akrobacije koje veze s pamecu nema.

Ovako se odabere da se ne "vjeruje" ni u vakcinu ni u globalno zagrijavanje. Mislim ok, ali nemoj da se pozivas na snagu argumenta kad kao isti poturas svoje lično mišljenje zasnovano ni na cemu. Novinskim natpisima koji nisu bili u stanju da nadju zvanične podatke.

"to svako objektivan utvrdi sa lakoćom" nije argument, nego mišljenje iz guzice. Ono je broj izdatih rjesenja za korstenje javne kuhinje. Sjedneš i prebrojis. Nema potrebe koristiti metodu utvrđivanja s lakoćom.

Žalosno je što si se zakačio za jednu moju rečenicu, zasnovanu na konkretnom pkdatku i počeo guslati i ne želiš priznati da si preletio. I sad se koristiš akrobacijama da spasiš obraz.

Jasno je da ljudi ne vjeruju u podatke. Zato i imamo obrane, trumpova I ostale čijim izborima se ibretite iako isto razmišljate kao njihovi glasači. Misljenje jače od činjenice.
BTW, prema stranicama 43 i 58 fulio si za oko 50%, broj ljudi u izvještajima je smanjen za 553 osobe a ne za 1000
Kako sam i napisao, to je zvanični podatak, od institucije koja vodi iste i od 31.12.2023. Sta je javni podatak ako nije to? Znaš li uopste sta je javni podatak? Da te prosvijetlim, nije javni Ono što objavi portal ili novina, nego ono sto objavi institucija koja vodi tu evidenciju.

Ja sam ti naveo broj ljudi koji sada, nakon godinu i po nakon toga koriste JK. Prosto jer sam došao u dodir sa tim kroz svoj posao. A naveo sam 2023. Jer si tražio zvanični podatak, ali kada si ga dobio, odabrao si da ne vjeruješ u njega.

:lol:

Sou jebote..
Naslovnica

#895 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Naslovnica »

Chmoljo wrote: 01/07/2025 10:31
Tražio si zvanični podatak. To je podatak iz izvještaja koji je usvajan i na skupštini. Ali posto ti se ne dopada praviš neke akrobacije koje veze s pamecu nema.

Ovako se odabere da se ne "vjeruje" ni u vakcinu ni u globalno zagrijavanje. Mislim ok, ali nemoj da se pozivas na snagu argumenta kad kao isti poturas svoje lično mišljenje zasnovano ni na cemu. Novinskim natpisima koji nisu bili u stanju da nadju zvanične podatke.

"to svako objektivan utvrdi sa lakoćom" nije argument, nego mišljenje iz guzice. Ono je broj izdatih rjesenja za korstenje javne kuhinje. Sjedneš i prebrojis. Nema potrebe koristiti metodu utvrđivanja s lakoćom.

Žalosno je što si se zakačio za jednu moju rečenicu, zasnovanu na konkretnom pkdatku i počeo guslati i ne želiš priznati da si preletio. I sad se koristiš akrobacijama da spasiš obraz.

Jasno je da ljudi ne vjeruju u podatke. Zato i imamo obrane, trumpova I ostale čijim izborima se ibretite iako isto razmišljate kao njihovi glasači. Misljenje jače od činjenice.
Sve OK @Chmoljo
Chmoljo

#896 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Chmoljo »

Naslovnica wrote: 01/07/2025 10:35
Chmoljo wrote: 01/07/2025 10:31

Sve OK @Chmoljo
Imas i dodatak, jer sam vidio da si mi jos nesto spocitao.

Kad se budes pitao sto nemas napretka, jednom, samo jednom pomisli da je možda zato što se radije odabere da se vjeruje onom što mu drugi kažu da treba vjerovati, a ne zvaničnom podatku.

Ne mogu opisati sa kolikim nestrpljenjem cekam pišanje od strane SDA. Prosto cu da uživam.
skupljac_zeljeza

#897 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Ako nemaju ideje šta je sljedeće mogu im pozajmiti. Imate vrtiće, staračke domove, parkinge, razne takse...

Image
1Dante1

#898 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by 1Dante1 »

skupljac_zeljeza wrote: 01/07/2025 10:22
1Dante1 wrote: 01/07/2025 10:02
Kako nema ako se ljudi počnu hibridno grijati dan na struju dan na ćumur da ne uđe u crvenu tarifu pa bude morao plaćati 'komfornu struju'?
Nerkica je debil, no ko se do sada grijao na struju nastavit ce i dalje. Da mu je izjava obicno smece, jeste, gora od dilfasevih.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#899 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Velkoski »

zvanične brojke su okej, no svi ovi koji rade za minimalac i nemaju neki side hustle su svakako na granici odlaska u javnu kuhinju

naravno, ovo je moja odokativna procjena zbog stanja na terenu i pristupačnih cijena hrane :mrgreen:
dječak sa šibicama

#900 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by dječak sa šibicama »

Nije problem dodati jos 4-5 ili 7 markica na racun struje, problem je sto je to vec uradjeno prije par mjeseci, sto ce biti uradjeno treci put poskupljenje uskoro, sto to povlaci ostala poskupljenja, sto je u isto vrijeme dignuta cijena vode struje prevoza grijanja, pa stani covjece nismo mi Rokfeleri.

Oni se prodaju za nekakve socijademokrate, a najobicniji su pljackasi.

Sta radi ova vlast na federalnom nivou u vezi elektroprivrede, gdje su investicije, grade li se vjetroelektrane, sta je plan??? ili je jedini plan udaranje po dzepu gradjana. Sta ce to rijesiti, rudnici ce odjecnom procvjetati a EPBiH sanirati probleme?
Sta je plan sa vodom, sad kad je povecana cijena vode, odjednom ce VIK poceti raditi svoj posao, sanirat ce desetine i stotine puknutih cijevi??

Koga bolan oni vise prave budalama. Samo se puni budzet da mafija ima para za svoje izdatke, to je sva sustina price.
Post Reply