Jebe se meni sto se tebi jebe. Ali zelju za protjerivanjem ne mogu nijemo posmatrati.drug_profi wrote: ↑30/06/2025 08:32Jebe mi se vala za šta me ti smatraš.kakabanja213 wrote: ↑29/06/2025 19:03Znaci Make Bosnia Great Again.Ti se smatras za progresivni sloj naseg drustva????!!!!! Dobro smo ikako.drug_profi wrote: ↑29/06/2025 18:25
Jesu. Da urade sve sto mogu i sto im se pruzi prilika.
Sta je bijeli covjek radio po africi nema veze ni sa mnom ni sa mojim precima, ni sa mojom drzavom.
Ako ovo objavis na X POTUS ce te zapratiti u roku 10tak minuta.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
kakabanja213
#34776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- drug_profi
#34777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Protjerivanjem ilegalnih migranata bez dokumenata?kakabanja213 wrote: ↑30/06/2025 08:42Jebe se meni sto se tebi jebe. Ali zelju za protjerivanjem ne mogu nijemo posmatrati.drug_profi wrote: ↑30/06/2025 08:32Jebe mi se vala za šta me ti smatraš.kakabanja213 wrote: ↑29/06/2025 19:03
Znaci Make Bosnia Great Again.Ti se smatras za progresivni sloj naseg drustva????!!!!! Dobro smo ikako.
Ako ovo objavis na X POTUS ce te zapratiti u roku 10tak minuta.
Naravno da će svaka zemlja koja štiti sebe to učiniti.
-
kakabanja213
#34778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nisu sele se ti ljudi zato sto im je maticnim drzavama fino. Kao uzvaju u svim blagodatima koje im je zapadna civilizacija donijela pa hoce jos vise. To je kralju cista borba za opstanak. Kada nemas jesti nista i kada pijes vodu iz lokve ne postuju se bas sva pravila. A lupanje tipa ovde dolaze da nas ubijaju pljackaju siluju je htio to ti sebi priznati cisti fasizam. Kakva je razlika izmedju onih bradonja koji su svojebremeno prebijali ljude na Pride, i oni su samo branili svoju djecu, i tebe koji bi htio protjerivati imigrante. Ja je ne vidim.drug_profi wrote: ↑30/06/2025 08:43Protjerivanjem ilegalnih migranata bez dokumenata?kakabanja213 wrote: ↑30/06/2025 08:42Jebe se meni sto se tebi jebe. Ali zelju za protjerivanjem ne mogu nijemo posmatrati.
Ako ti se jebe sto ja to tako vidim opet ti kazem jebe se meni sto se tebi jebe
- drug_profi
#34779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bujrum ugosti afrikanca. Šta da ti kažem. Odužiće ti se.
-
kakabanja213
#34780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Eto vidis. Polazis od predpistavke da bih primio nekoga da bi mi se oduzio. Kralji primio bih ga sto je zivo bice i naravno podijelio bih svoj obrok sa njim.
- drug_profi
#34781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bravo. Svaka čast.kakabanja213 wrote: ↑30/06/2025 09:10Eto vidis. Polazis od predpistavke da bih primio nekoga da bi mi se oduzio. Kralji primio bih ga sto je zivo bice i naravno podijelio bih svoj obrok sa njim.
De se slikaj sa svojim gostom inače ti je sve šuplja.
-
kakabanja213
#34782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naravno, ako se to ne objavi na instagramu nisi to ni uradio. Dijelio je jedan i cokoladice.djeci i objavljivao je to. Unistavaju te covjece.drug_profi wrote: ↑30/06/2025 09:13Bravo. Svaka čast.kakabanja213 wrote: ↑30/06/2025 09:10Eto vidis. Polazis od predpistavke da bih primio nekoga da bi mi se oduzio. Kralji primio bih ga sto je zivo bice i naravno podijelio bih svoj obrok sa njim.
De se slikaj sa svojim gostom inače ti je sve šuplja.
- drug_profi
#34783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Šupljiraš, i to je tako najlakše.
Misliš da afrikanci/azijati imaju pravo radi svoje "teške sudbine" da ilegalno prelaze granice, uništavaju svoje dokumente, i onda traže azile.
A da je naša dužnost da im želji udovoljimo, pri tom ih hranimo, liječimo...
Dok oni u slobodno vrijeme malo dilaju, malo kradu, malo pucaju... da zarade neki džeparac jbg.
Udomi migranta, budi mu sponzor, garantuj za njega. Obezbjedi mu integraciju u društvo. Nemam ništa protiv.
Misliš da afrikanci/azijati imaju pravo radi svoje "teške sudbine" da ilegalno prelaze granice, uništavaju svoje dokumente, i onda traže azile.
Dok oni u slobodno vrijeme malo dilaju, malo kradu, malo pucaju... da zarade neki džeparac jbg.
Udomi migranta, budi mu sponzor, garantuj za njega. Obezbjedi mu integraciju u društvo. Nemam ništa protiv.
-
kakabanja213
#34784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nisam bas siguran sta nam je "duznost", ali sam siguran da je prvi znak totalitarizma kada citav narod poistovjetis sa nekoliko pojedinaca. A sto se tice dilanja svejedno mi je da li sam kupio od britanca ili od senegalca. U principu dilanje i vecinu slicnig su izmisli britanci.drug_profi wrote: ↑30/06/2025 09:39 Šupljiraš, i to je tako najlakše.
Ja se iskreno nadam da ti supljiras.
-
HelaS
#34785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A vidi, po tvojoj teoriji svi oni koji nisu mogli izaći iz te države, uginu, skapaju od gladi, poumru od nemanja.... Svi znamo da nije tako, i tako treba posmatrati migrante. Mnogi dolaze na "Zapad" jer za manje rada dobiju više, neki dolaze da zaista rade i zarade i da se vrate, neki i da ostanu, a najviše njih dolazi radi visoke socijalne pomoći i svake vrste sigurnosti koje im pružaju države Zapada. Sad se ta sigurnost počinje rušiti odlukama Trumpa i VB da vrate migrante, zapravo - ne da ih vrate tamo odakle su krenuli, nego da ih "utrape" drugim državama, što je nekorektno i ponižavajuće, kolokvijalno posmatrano. Oni bi kao platili da Balkan primi te ljude koji niti gdje rade niti im se radi, niti šta vrijede, osim u kriminalnim miljeima i prizemlju. Nisu svi takvi, nema generalizacije, ali većina jeste.kakabanja213 wrote: ↑30/06/2025 08:59Nisu sele se ti ljudi zato sto im je maticnim drzavama fino. Kao uzvaju u svim blagodatima koje im je zapadna civilizacija donijela pa hoce jos vise. To je kralju cista borba za opstanak. Kada nemas jesti nista i kada pijes vodu iz lokve ne postuju se bas sva pravila. A lupanje tipa ovde dolaze da nas ubijaju pljackaju siluju je htio to ti sebi priznati cisti fasizam. Kakva je razlika izmedju onih bradonja koji su svojebremeno prebijali ljude na Pride, i oni su samo branili svoju djecu, i tebe koji bi htio protjerivati imigrante. Ja je ne vidim.drug_profi wrote: ↑30/06/2025 08:43Protjerivanjem ilegalnih migranata bez dokumenata?kakabanja213 wrote: ↑30/06/2025 08:42
Jebe se meni sto se tebi jebe. Ali zelju za protjerivanjem ne mogu nijemo posmatrati.
Mi u BiH nismo ljudi koji protjeruju migrante, nismo po prirodi takvi, čak smo i trpeljivi prema mnogim koji nam čine štetu, ali uvijek postoji granica.
- skupljac_zeljeza
#34786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Očekuje nas vrlo intersantna sjednica. Pod uslovom da se uopšte održi.
-
Hakiz
#34787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vidi, moguće je da je neko morao pobjeći bez dokumenata. Svašta se može desiti.kakabanja213 wrote: ↑30/06/2025 08:59Nisu sele se ti ljudi zato sto im je maticnim drzavama fino. Kao uzvaju u svim blagodatima koje im je zapadna civilizacija donijela pa hoce jos vise. To je kralju cista borba za opstanak. Kada nemas jesti nista i kada pijes vodu iz lokve ne postuju se bas sva pravila. A lupanje tipa ovde dolaze da nas ubijaju pljackaju siluju je htio to ti sebi priznati cisti fasizam. Kakva je razlika izmedju onih bradonja koji su svojebremeno prebijali ljude na Pride, i oni su samo branili svoju djecu, i tebe koji bi htio protjerivati imigrante. Ja je ne vidim.drug_profi wrote: ↑30/06/2025 08:43Protjerivanjem ilegalnih migranata bez dokumenata?kakabanja213 wrote: ↑30/06/2025 08:42
Jebe se meni sto se tebi jebe. Ali zelju za protjerivanjem ne mogu nijemo posmatrati.
Ali kada dođe u neku državu pa odbija da bude registrovan, u imigracionom centru ili ako ima para da plaća privatan smještaj odbija da prijavi boravak u njemu itd, hoće da "nestane", dakle ilegalan je, takvog treba tražiti i protjerati.
- Haris.ba
#34788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
O ovome se prica?
Ja ne vidim sta se sekiramo. Migrantski centri ce se uvaliti opet u FBiH.
Nego, sjeca li se ko, ko je potpisao kd nasih politicara ove centre? Narocito ovaj u Blazuju?
Ja ne vidim sta se sekiramo. Migrantski centri ce se uvaliti opet u FBiH.
Nego, sjeca li se ko, ko je potpisao kd nasih politicara ove centre? Narocito ovaj u Blazuju?
https://www.bbc.com/news/articles/cddyj8ge08poAny return hub scheme would require officials to strike deals with countries housing the centres.
The current proposals are focused on countries in the western Balkans – a region which includes Albania, Serbia and Bosnia and Herzegovina.
Labour believes the scheme could save money by speeding up the removal process and increasing the numbers involved.
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#34789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad su kolonijalne sile kupile kajmak iz kolonija nisu nam nudili dio kolača.
Kad treba napenaliti migrante porijeklom iz kolonija, šalji ih na Balkan.
Jebo mamu ko na ovo pristane.
Kad treba napenaliti migrante porijeklom iz kolonija, šalji ih na Balkan.
Jebo mamu ko na ovo pristane.
-
1Dante1
#34790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sada ce opet neka prica o ugrozenim kozojebima koje treba primiti, kako su nas primali po svijetu i slicno
-
kakabanja213
#34791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nema generalizacije, ali vecina su kriminalci, neradnici, nista ne vrijede... pa koji vam je ljudi????!!! Ne mogu da vjerujem da zivim u drustvu koje je izgubilo svaki smisao sa solidarnost, empatiju bilo kakav oblik humanosti. Samo goli interes isprepleten sa predrasudama, rasizmom, ksenofobijom, kod nekih i islamofobijom.HelaS wrote: ↑30/06/2025 10:06A vidi, po tvojoj teoriji svi oni koji nisu mogli izaći iz te države, uginu, skapaju od gladi, poumru od nemanja.... Svi znamo da nije tako, i tako treba posmatrati migrante. Mnogi dolaze na "Zapad" jer za manje rada dobiju više, neki dolaze da zaista rade i zarade i da se vrate, neki i da ostanu, a najviše njih dolazi radi visoke socijalne pomoći i svake vrste sigurnosti koje im pružaju države Zapada. Sad se ta sigurnost počinje rušiti odlukama Trumpa i VB da vrate migrante, zapravo - ne da ih vrate tamo odakle su krenuli, nego da ih "utrape" drugim državama, što je nekorektno i ponižavajuće, kolokvijalno posmatrano. Oni bi kao platili da Balkan primi te ljude koji niti gdje rade niti im se radi, niti šta vrijede, osim u kriminalnim miljeima i prizemlju. Nisu svi takvi, nema generalizacije, ali većina jeste.kakabanja213 wrote: ↑30/06/2025 08:59Nisu sele se ti ljudi zato sto im je maticnim drzavama fino. Kao uzvaju u svim blagodatima koje im je zapadna civilizacija donijela pa hoce jos vise. To je kralju cista borba za opstanak. Kada nemas jesti nista i kada pijes vodu iz lokve ne postuju se bas sva pravila. A lupanje tipa ovde dolaze da nas ubijaju pljackaju siluju je htio to ti sebi priznati cisti fasizam. Kakva je razlika izmedju onih bradonja koji su svojebremeno prebijali ljude na Pride, i oni su samo branili svoju djecu, i tebe koji bi htio protjerivati imigrante. Ja je ne vidim.drug_profi wrote: ↑30/06/2025 08:43
Protjerivanjem ilegalnih migranata bez dokumenata?
Mi u BiH nismo ljudi koji protjeruju migrante, nismo po prirodi takvi, čak smo i trpeljivi prema mnogim koji nam čine štetu, ali uvijek postoji granica.
I prica da ne bi bas umrli od gladi u svojim drzavama. Kakva je to prica. Jesi li ikada vidio visestoljetno generacijsko siromastvo. Nije to ovo nase siromastvo gdje ima kod nene, bake, tetke rodjaka koeica hljeba. Tamo citava sira familija i prijatelji nemaju koricu hljeba.
- drug_profi
#34792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Postoji nesto sto je common sense. Ne mora znaciti da je totalitarizam. Moze u najgoru ruku biti generalizacija.kakabanja213 wrote: ↑30/06/2025 09:50Nisam bas siguran sta nam je "duznost", ali sam siguran da je prvi znak totalitarizma kada citav narod poistovjetis sa nekoliko pojedinaca. A sto se tice dilanja svejedno mi je da li sam kupio od britanca ili od senegalca. U principu dilanje i vecinu slicnig su izmisli britanci.drug_profi wrote: ↑30/06/2025 09:39 Šupljiraš, i to je tako najlakše.
Ja se iskreno nadam da ti supljiras.
Ako si dosao iz pizdematerine, a ja cak ne znam ni tvoju maticnu drzavu ni tvoje ime, zar nije zdrav razum takvu osobu staviti pod ključ, a nakon što bezuspješno pokušaš da utvrdiš okolnosti i razloge pod kojim se našla tu, takve osobe spremiti u zemlju iz koje su došli u BiH.
Jer zdrav razum te tjera da pretpostaviš da bi osoba mogla biti kriminalac koji bježi od pravde, da je možda opasan po tvoje građane. Bolje spriječiti nego liječiti.
I onda kad ustanoviš da nije donio nikakva znanja, kompetencije ili bilo šta korisno za tvoje društvo, te da bi samo bio teret, uz to prešao državnu granicu na ilegalan način, obarao bi cijenu rada tvojim građanima, šta trebaš uraditi kao odgovorna osoba?
Moj odgovor bi bio repatrijacija, osim ako mu time ne bi dokazano život bio ugrožen radi rata ili represija.
Migracije iz Afrike i Azije će uništiti Zapadnu civilizaciju jer će se urušiti radi socijalnih nemira i kriminala povezanog sa time.
I onda će, zna se ko, poklopiti Europu.
I to neće i ne treba da se lomi preko leđa BiH, a da BiH dobija samo nekakve pare za to, od kojih građani BiH nikakve koristi neće imati.
Ulazak u EU i NATO kraticom kao sto su upale Rumunija i Bugarska sa mnogo većom populacijom od Zapadnog Balkana, pa onda možemo prihvatati migrante. Ili minimum bar da BiH pasoš može u red sa EEA na granici, i da se BiH građanin tretira sa pravima kao građanin EEA.
Eto makar to. Pa ćemo da vidimo đe smo.
-
1Dante1
#34793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Normalno da jeste. Sve te migrante i ako se prime i koji su vec primljeni staviti pod STROGI NADZOR, gdje NEMA SLOBODNE kretnje van ogradjenih lokacija.drug_profi wrote: ↑30/06/2025 10:52 a ja cak ne znam ni tvoju maticnu drzavu ni tvoje ime, zar nije zdrav razum takvu osobu staviti pod ključ, a nakon što bezuspješno pokušaš da utvrdiš okolnosti i razloge pod kojim se našla tu, takve osobe spremiti u zemlju iz koje su došli u BiH.
Neko ce reci sta ja znam sta, no vecinom to kazu jebivjetri koji nemaju dvije ciste u glavi. Cuj dodje ti neka XY osoba, nema nikakve papire i lagano od Blazuja do Carsije. Pa majku muima li to smisla?
Mislim nema, sve dok ne naleti na neciju majku, zenu, kcerku.
- Sanjarko
#34794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mnogi ako ne i vecina danasnjih migranata nisu ekonomski migranti, nego migranti radi klimatskih promjena i ratnih desavanja. Ako se registruju ovdje ili po Europi i negdje drugo nisu ilegalni migranti i treba dopustiti tim ljudima da budi i ovdje i po Europi, ako su ilegalni migranti to jest ako pale papire koje u azilantskim centrima dobiju i slicno treba ih deportovati, ali nazalost ni maticne ih drzave ne zele nazad.
Jer sav Jug planete skoro ce da se izgleda iseli na Sjever planete gdje ce biti bolja klima i uslovi za zivota.
Jer sav Jug planete skoro ce da se izgleda iseli na Sjever planete gdje ce biti bolja klima i uslovi za zivota.
- Dozer
-
axe22
#34796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sreca pa ga je TROJKA Bagerom uklonila iz drzavne vlasti, inace bi to pokusao i na nivou BIHDozer wrote: ↑30/06/2025 13:14 Evo derneka, ako je istina
https://www.avaz.ba/vijesti/bih/982666/ ... jna-sluzba
-
1Dante1
-
palermo
#34798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Odlicankakabanja213 wrote: ↑30/06/2025 08:59Nisu sele se ti ljudi zato sto im je maticnim drzavama fino. Kao uzvaju u svim blagodatima koje im je zapadna civilizacija donijela pa hoce jos vise. To je kralju cista borba za opstanak. Kada nemas jesti nista i kada pijes vodu iz lokve ne postuju se bas sva pravila. A lupanje tipa ovde dolaze da nas ubijaju pljackaju siluju je htio to ti sebi priznati cisti fasizam. Kakva je razlika izmedju onih bradonja koji su svojebremeno prebijali ljude na Pride, i oni su samo branili svoju djecu, i tebe koji bi htio protjerivati imigrante. Ja je ne vidim.drug_profi wrote: ↑30/06/2025 08:43Protjerivanjem ilegalnih migranata bez dokumenata?kakabanja213 wrote: ↑30/06/2025 08:42
-
axe22
#34799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
DonieBrasco
#34800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic- ... /250630098
Sta pricaju zene po brijacnicama, sa cime je Trojka trgovala sa HDZ za ovo ?
Sta pricaju zene po brijacnicama, sa cime je Trojka trgovala sa HDZ za ovo ?