apsidejzi wrote: ↑29/06/2025 17:00
Sanjarko wrote: ↑29/06/2025 11:43
tokio25 wrote: ↑29/06/2025 10:41
ne znam konkretno al ako je to zastava isis-a ili sl onda itekako poziva
moze to neko upuceniji objasniti i sta pise na zastavi i u kom kontekstu itd itd
je li konfederacijska zastava poziva na mrznju?
Dao sam u linkovima prethodno da nije ono zastava ISIS-a, niti dzihadisticka zastava, moguce da je neka ekstremisticka ili zastava sudnjeg dana, i da je samo jedna bila, od strane ko zna koga izbacena, mozda i od agenata provokatora, a vi ste se svi uhvatili nje, ali niste se uhvatili komentara 100+ na Index koji pozivaju na mrznju, zlo i sto sta prema nama samo radi jedne te zastave.
Komentari koji raspiruju mrznju i slicno i danas sutra i rat mogu raspiriti i izazvati. Dao sam odmah forumasu @apsidejzi u vezi te zastave sve i komentar Umjetne Intaligencije u vezi nje.
Prijavio sam Index i jos jedan njihov forum pa cemo vidjeti sta kazu u vezi ovoga.
Problem vas muslimana je sto ne osudjujete stvari koje ne valjaju kod vas i onda vas svi poistovjecuju. Kako ce neko razlikovati tebe kao normalnu osobu od teroriste ako neces da osudis njegova djela i obiljezja. Muslimani prvi trebaju osudjivati svaki teroristicki akt. Hajmo okrenuti narativ kroz dva primjera: 1) da li ti smatras da su danasnji nemci nacisti? 2) da li ti smatras da danasnji srbi nisu cetnici?
Razlika je samo u tome sto su se jedni ogradili od zlodjela a drugi nisu.
Prvo nevalja ti svrstavanje mene u bilo koju kategoriju, ja jesam vjernik ali sam netipican kao takav. Ko kaze da neosudzujem teroriste i terorizam, uvijek sam osudzivao to, bilo koje zlo i zlocine od strane bilo koga cinjene.
Njemci nisu svi Nacisti ni sada, a nisu ni bili ni prije kada je Hitler i Nacisti bili na vrhuncu moci. Ne smatram da su Srbi, Cetnici ni danasnji ni prijasnji, svi naravno da nisu kao ni Njemci, isto smatram.
Razlika izmedzu mene i vas nekih ovdje je licemjernost, po meni i generalizacija Muslimana, Bosnjaka itd.
Ko je od vas Ameriku primjerice osudio. 222 od 229 godina je u ratovima stalno itd. Cinila zlocina samo tako itd. A vi svi svrsavate na nju fakticki i dizete je u nebesa i sl.
PS. Muslimani su se generalno ogradili od terorista i slicnih ekstremista i cak su se borili aktivno protiv njih, cak i kroz US Army i mnogi su dali zivote svoje za Ameriku kroz istu armiju, ali i boreci se sa ovima.
PPS. Ima vise izreka, od pogledaj prvo sebe u ogledalo i sl, pa osudzuj druge itd, do vidite trn u oku brata svoga, a ne brvno u oku svome itd.