"Trojka"

Post Reply
I naravno Dzej

#5526 Re: "Trojka"

Post by I naravno Dzej »

Je li Kovacevic tuzio drzavu za istu stvar kao Sejdic,Finci,Pilav,Zornic,Pudaric ?
Sanjarko

#5527 Re: "Trojka"

Post by Sanjarko »

I naravno Dzej wrote: 28/06/2025 10:59 Je li Kovacevic tuzio drzavu za istu stvar kao Sejdic,Finci,Pilav,Zornic,Pudaric ?
Kako sam ja shvatio da.
statixx

#5528 Re: "Trojka"

Post by statixx »

Nije isto, te tuzbe se ticu zastite pasivnog, a Kovaceviceva, aktivnog birackog prava.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5529 Re: "Trojka"

Post by Velkoski »

da li se presuda kosi sa dejtonom?
vernes81

#5530 Re: "Trojka"

Post by vernes81 »

Ma realno usrali motku i jedni i drugi, ovaj etnije mjenjao ko carape, a ovi hladno pustili hdz-ov kadar kojem je istekao mandat da to srusi.
A forumsko navijanje je nesto trece :D
Sanjarko

#5531 Re: "Trojka"

Post by Sanjarko »

vernes81 wrote: 28/06/2025 18:50 Ma realno usrali motku i jedni i drugi, ovaj etnije mjenjao ko carape, a ovi hladno pustili hdz-ov kadar kojem je istekao mandat da to srusi.
A forumsko navijanje je nesto trece :D
Ne postoje javno dokumentirani podaci da je Slaven Kovačević višestruko mijenjao etničko izjašnjavanje. U predmetu koji je išao do Strasbourga istaknuta je jedina promjena – on je prije izbora 2022. podnio zahtjev za promjenu izjašnjavanja tako da bi mogao glasati za “hrvatskog” kandidata. Nijedna druga promjena etničke pripadnosti mu nije zabilježena u službenim spisima ili medijskim izvještajima.
Nije to tacno.
sinuhe

#5532 Re: "Trojka"

Post by sinuhe »

Kakav je to političar koji tuži vlastitu državu stranom sudu.
Neće više ni sud olako prihvatati ovakve slučajeve iz BiH što je dobro.
Point.

#5533 Re: "Trojka"

Post by Point. »

Dobar osvrt Lazovića.
"Agresivno lobiranje Hrvatske i njenih zvaničnika kao i njihova finansijska podrška Sudu u Strazburu, te Schmidtove izjave da Kovačevićeva apelacija može dovesti do nestabilnosti ima svoje tragove u odbacivanju presude. Također izostanak podrške TROJKE bila je evidentna. Niko od lidera TROJKE nije se usudio javno podržati Kovačevića iako njegova apelacija ide u korist države i njenih građana, za koju se oni verbalno zalažu. Osim Zukana Heleza, nisu reagovali ni na nelegitimne agentice, kojima je istekao rok trajanja, a koje je Borjana Krišto, a ne Vijeće ministara, ovlastila da podnesu žalbu u ime BiH", kaže Lazović, te dodaje:

"Lideri Trojke više su vodili računa da ne naljute Dragana Č̣ovića i ugroze partnerstvo sa HDZ nego što su pokazali odgovornost za problematične etničke procese koji se BiH nameću. Lideri Trojke pokazali su da njihova kratkovidna politika ne shvaća da je Dragan Čović neraskidivo vezan za rušilačku politiku Dodika i da sve što radi jeste u funkciji SNSD-a i Milorada Dodika. U funkciji formiranja etničkih kaveza u kojima građanske partije kao SDP, DF...gube smisao postojanja. Posebno me čudi da SDP, za razliku od DF-a, to ne vidi", smatra Miro Lazović.
Haris.ba

#5534 Re: "Trojka"

Post by Haris.ba »

sinuhe wrote: 28/06/2025 19:06 Kakav je to političar koji tuži vlastitu državu stranom sudu.
Neće više ni sud olako prihvatati ovakve slučajeve iz BiH što je dobro.
Odakle ti to da sud sudi nesta "olako"?

Svako moze tuziti svoju drzavu. Valjda je to dostignuti standard da se ne propitkuje. Nije drzava sveta krava u tom pogledu.
Velkoski wrote: 28/06/2025 15:57 da li se presuda kosi sa dejtonom?
Koja?

U Ustavu BiH je uvedena supremacija Evropske konvencije. Sud sudi po toj konvenciji. Sta god dosudi - po Dejtonu je.

Jedan pametan politicar je progurao Protokol 12 o nediskriminaciji 2000ih. To je ratificirano od strane BiH nakon Dejtona. Ali, po Dejtonu to postaje glavno.
Dzaba, nisu gledali politicari za sta glasaju.
Last edited by Haris.ba on 28/06/2025 19:20, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#5535 Re: "Trojka"

Post by Velkoski »

sud dosudi da moramo imati jednog predsjednika jer je b-h-s diskriminacija - stvarno misliš da bi se to provelo? :mrgreen:

hipotetički naravno
Haris.ba

#5536 Re: "Trojka"

Post by Haris.ba »

Velkoski wrote: 28/06/2025 19:20 sud dosudi da moramo imati jednog predsjednika jer b-h-s diskriminacija - stvarno misliš da bi se to provelo? :mrgreen:

hipotetički naravno
Prvo, nece sud to nikada presuditi.
Nije diskriminacija imati 1, 3 ili npr.7 predsjednika.

Drugo, ako politicari zele u EU - moraju sprovesti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5537 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 28/06/2025 19:16 Dobar osvrt Lazovića.
"Agresivno lobiranje Hrvatske i njenih zvaničnika kao i njihova finansijska podrška Sudu u Strazburu, te Schmidtove izjave da Kovačevićeva apelacija može dovesti do nestabilnosti ima svoje tragove u odbacivanju presude. Također izostanak podrške TROJKE bila je evidentna. Niko od lidera TROJKE nije se usudio javno podržati Kovačevića iako njegova apelacija ide u korist države i njenih građana, za koju se oni verbalno zalažu. Osim Zukana Heleza, nisu reagovali ni na nelegitimne agentice, kojima je istekao rok trajanja, a koje je Borjana Krišto, a ne Vijeće ministara, ovlastila da podnesu žalbu u ime BiH", kaže Lazović, te dodaje:

"Lideri Trojke više su vodili računa da ne naljute Dragana Č̣ovića i ugroze partnerstvo sa HDZ nego što su pokazali odgovornost za problematične etničke procese koji se BiH nameću. Lideri Trojke pokazali su da njihova kratkovidna politika ne shvaća da je Dragan Čović neraskidivo vezan za rušilačku politiku Dodika i da sve što radi jeste u funkciji SNSD-a i Milorada Dodika. U funkciji formiranja etničkih kaveza u kojima građanske partije kao SDP, DF...gube smisao postojanja. Posebno me čudi da SDP, za razliku od DF-a, to ne vidi", smatra Miro Lazović.
Bolji je osvrt Fadila Mandala
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#5538 Re: "Trojka"

Post by Velkoski »

Haris.ba wrote: 28/06/2025 19:21
Velkoski wrote: 28/06/2025 19:20 sud dosudi da moramo imati jednog predsjednika jer b-h-s diskriminacija - stvarno misliš da bi se to provelo? :mrgreen:

hipotetički naravno

Dejton je sam po sebi diskriminatorski, ali bez njega nema Bosne. Ganjati 'građansku državu' bilo kakvim presudama i tužbama je u krajnosti nebulozno, bar po mom mišljenju, i ne vodi ničemu pametnom.

Ako Bošnjaci hoće da imaju državu u budućnosti, umjesto guranja u Sarajevu bolje je da počnu masovno kupovati nekretnine u RS-u, samo kažem. To bi bio fin početak :oops:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5539 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

Velkoski wrote: 28/06/2025 19:25

hipotetički naravno

Dejton je sam po sebi diskriminatorski, ali bez njega nema Bosne. Ganjati 'građansku državu' bilo kakvim presudama i tužbama je u krajnosti nebulozno, bar po mom mišljenju, i ne vodi ničemu pametnom.

Ako Bošnjaci hoće da imaju državu u budućnosti, umjesto guranja u Sarajevu bolje je da počnu masovno kupovati nekretnine u RS-u, samo kažem. To bi bio fin početak :oops:
mehanizam je postojao. najviše kroz povratnike se trebalo, ali se nimalo ili skoro nimalo radilo da se ljudima uopšte isplati vratiti. vraćali su se entuzijasti, oni koji nisu imali gdje i nostalgičari.

tu je trebalo pritiskati i održati snažno prisustvo u parlamentu RS. to je bila dobitna kombinacija. nažalost, zbog nedostatka vizije, želje i sitnog šićara imamo ovo što imamo danas.

Izrael to radi silom, mi smo imali gotovu stvar, protkanu ustavom, podržanu od međunarodne zajednice. samo je trebalo insistirati na tome. ali nije.

jer suštinski, većinu boli kurac za državom. i to je tako.
Haris.ba

#5540 Re: "Trojka"

Post by Haris.ba »

Velkoski wrote: 28/06/2025 19:25 Dejton je sam po sebi diskriminatorski, ali bez njega nema Bosne. Ganjati 'građansku državu' bilo kakvim presudama i tužbama je u krajnosti nebulozno, bar po mom mišljenju, i ne vodi ničemu pametnom.

Ako Bošnjaci hoće da imaju državu u budućnosti, umjesto guranja u Sarajevu bolje je da počnu masovno kupovati nekretnine u RS-u, samo kažem. To bi bio fin početak
Mozda je tebi civilizacijski najveci standard zastite ljudskih prava u Evropi nebuloza. Ali, ozbiljnijim ljudima nije.

Istim putem je npr.doslo do konstitutivnosti naroda na citavoj teritoriji BiH. Mozda tebi to nije bitno.

Nekretnine i zastita prava idu jedno sa drugim. Dzaba ti nekretnina ako nemas bar neku institucionalnu zastitu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#5541 Re: "Trojka"

Post by Velkoski »

Samo uređenje ove države je nebuloza i to neće promijeniti bilo kakav sud. Šta da ti kažem.

A eto i žalba je urodila plodom, poštujmo sud. :mrgreen:

Chmoljo wrote: 28/06/2025 19:29

:thumbup:

I ovih 50 stranica rasprave o ovom političkom populizmu je najbolji dokaz. :mrgreen:

A ovo iznad, samo je trebalo prepisati ono što su oni radili, ali jok, idemo svi u Sarajevo, od ostalih aktivnosti smo dobri u sms glasanju na raznoraznim talent šou programima.
Point.

#5542 Re: "Trojka"

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 28/06/2025 19:23
Point. wrote: 28/06/2025 19:16 Dobar osvrt Lazovića.

Bolji je osvrt Fadila Mandala
Cibni.
Tvrtko II Kotromanić

#5543 Re: "Trojka"

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Chmoljo wrote: 28/06/2025 19:29
Velkoski wrote: 28/06/2025 19:25

mehanizam je postojao. najviše kroz povratnike se trebalo, ali se nimalo ili skoro nimalo radilo da se ljudima uopšte isplati vratiti. vraćali su se entuzijasti, oni koji nisu imali gdje i nostalgičari.

tu je trebalo pritiskati i održati snažno prisustvo u parlamentu RS. to je bila dobitna kombinacija. nažalost, zbog nedostatka vizije, želje i sitnog šićara imamo ovo što imamo danas.

Izrael to radi silom, mi smo imali gotovu stvar, protkanu ustavom, podržanu od međunarodne zajednice. samo je trebalo insistirati na tome. ali nije.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
S tim da, uz potpuno uvažavanje generalne kurcobolje kod tadašnje vladajuće vlastele za kratkoročni (a da ne govorim dugoročni potencijal povratka) benefit povratka, treba napomenuti ni da stranci nisu bili aman zagrijani da sa istom snagom održavanju mirovnu misiju i aktivno učestvuju u osiguranju povratnika Holbrooke je to spominjao u svojoj knjizi).

Mada opet ističem da su prvi krivci tadašnji likovi iz i oko Mehmeda Spahe kojima je bitnije bilo da im Ćele i ostali ljudski talog ruše infostolove SDP-a i druge opozicije da bi što temeljitije mogle imati vlast u vlastitom pseudobegovskom fildžanu

Neka stvar im je pucala za državom.

Bilo bi dobro, za buduće generacije, pogotovo kad i dalje se puca priča da je SDA naourzala i odbranila narod, da historičari pojedinačno nabroje koliko je u (vrlo malim) postocima čelnika SDA ostalo sa narodom u mjestima tipa Bl, Foča, Prijedor i dr na početku rata.

Jebali su nas oni za sva vremena nakon rata, pogotovo u postratnom poludviljem vremenu i te posljedice ne samo da danas trpimo već smo dugoročno kao Bošnjaci, bh patrioti svi tuto kompleto kojima je BiH (u avnojevskim granicama) na prvom mjestu sjebani osim u slučaju nekog kosmickog dara sa neba jer sami nismo u stanju ovo promijeniti
Styling

#5544 Re: "Trojka"

Post by Styling »

Ja da sam na mjestu vođa Trojke svi ovi koji ih optužuju da su srušili presudu Kovaçević bi završili na sudu. Krivične protiv Mešalića, Efendića i bratije. Pa, junače, dokazuj na sudu da smo oborili presudu ili bili upetljani u slučaj na bilo koji način.
Prpa.ba

#5545 Re: "Trojka"

Post by Prpa.ba »

Velkoski wrote: 28/06/2025 19:25 Dejton je sam po sebi diskriminatorski, ali bez njega nema Bosne.
:mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5546 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

Styling wrote: 28/06/2025 22:15 Ja da sam na mjestu vođa Trojke svi ovi koji ih optužuju da su srušili presudu Kovaçević bi završili na sudu. Krivične protiv Mešalića, Efendića i bratije. Pa, junače, dokazuj na sudu da smo oborili presudu ili bili upetljani u slučaj na bilo koji način.
Za koje KD bi ih prijavila
drug_profi

#5547 Re: "Trojka"

Post by drug_profi »

_BataZiv_0809 wrote: 28/06/2025 22:22
Styling wrote: 28/06/2025 22:15 Ja da sam na mjestu vođa Trojke svi ovi koji ih optužuju da su srušili presudu Kovaçević bi završili na sudu. Krivične protiv Mešalića, Efendića i bratije. Pa, junače, dokazuj na sudu da smo oborili presudu ili bili upetljani u slučaj na bilo koji način.
Kleveta, nije KD...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5548 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 28/06/2025 21:10

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
S tim da, uz potpuno uvažavanje generalne kurcobolje kod tadašnje vladajuće vlastele za kratkoročni (a da ne govorim dugoročni potencijal povratka) benefit povratka, treba napomenuti ni da stranci nisu bili aman zagrijani da sa istom snagom održavanju mirovnu misiju i aktivno učestvuju u osiguranju povratnika Holbrooke je to spominjao u svojoj knjizi).

Mada opet ističem da su prvi krivci tadašnji likovi iz i oko Mehmeda Spahe kojima je bitnije bilo da im Ćele i ostali ljudski talog ruše infostolove SDP-a i druge opozicije da bi što temeljitije mogle imati vlast u vlastitom pseudobegovskom fildžanu

Neka stvar im je pucala za državom.

Bilo bi dobro, za buduće generacije, pogotovo kad i dalje se puca priča da je SDA naourzala i odbranila narod, da historičari pojedinačno nabroje koliko je u (vrlo malim) postocima čelnika SDA ostalo sa narodom u mjestima tipa Bl, Foča, Prijedor i dr na početku rata.

Jebali su nas oni za sva vremena nakon rata, pogotovo u postratnom poludviljem vremenu i te posljedice ne samo da danas trpimo već smo dugoročno kao Bošnjaci, bh patrioti svi tuto kompleto kojima je BiH (u avnojevskim granicama) na prvom mjestu sjebani osim u slučaju nekog kosmickog dara sa neba jer sami nismo u stanju ovo promijeniti
uvijek treba imati na pameti da su i mrtve glave padale povratnicima. ali na tome je jednostano trebalo insistirati i uložiti finu lovu da ljudi drkaju kurac i svake izbore izađu glasati za naše. garantovati poslove. napraviti povratak neodoljivim. a ne da povratak bude još jedna životna muka, nakon one zbog koje je protjeran, zbog kojeg mučen, zbog čega mu je neko ubijen. znam dobro šta su mi stolački povratnici pričali, kakva je muka bila vratiti se dole.

međutim, presudilo je to što se htjelo imati potpunu vlast tamo gdje se moglo. što su se pare trošile na "preče" stvari. to su ti isti vizionari koji i danas obitavaju u svojim strankama i za pedlja se nisu odmakli.

povratak je ostao floskula. nekad iza rata teritorij se podijelio i to se aminovalo, a ovo danas je sve posljedica toga.
drug_profi

#5549 Re: "Trojka"

Post by drug_profi »

chmoljo, da se ne pravimo budale i mislimo da je neko htio da bosna ostane šarena.
Svim vladajućim nakon rata je odgovarala podjela i pakovanje u torove.
Povratak je bio floskula, politicka fraza, da se ne gube glasovi.
Styling

#5550 Re: "Trojka"

Post by Styling »

_BataZiv_0809 wrote: 28/06/2025 22:22
Tužba za klevetu, ne krivična. Pogrešno sam se izrazila.
Post Reply