Da hoće cijelom dužinom.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
El_comadante
- Haris.ba
#24377 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Rumenko uz podrsku trojke. Evo sa potpisivanja.drug_profi wrote: ↑27/06/2025 14:09
Evo Rumenko po svom mimo urbanistickog odvede 4 trake do minijaturnog kruznog kod pijace kvadrant.
Umjesto da se islo kako je planirano.
I ostace naravno pjesacki prelazi kraj pijace pa ce pjesaci duplo duze prelaziti cestu i duplo duze zadrzavati saobracaj

-
noviclan
#24378 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Hocel' ga mevko opet uzet' u svoje ruke, hledaj sttete i ovog mede desno najboljse poziraju 
- drug_profi
#24379 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma glupost jbt. Imas cistu trasu tamo gdje je predvidjeno, oni ce sad u knap provlacit cestu bez trotoara...
-
PM72
#24380 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ideja dobra al realizacija će biti cirkus.I otegnuće se do izbora,da se rumeni seljačić slika prilikom otvaranja...
- Thorgerson
#24381 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa isto takvo drvece je posjeceno i dole kod Binga kad su prosirivali._BataZiv_0809 wrote: ↑27/06/2025 16:33Haj bas cu sad tuda prolazit pa da vidim to drvece. Znaci izmedju Nove Otoke Asa Bolnice i nove Tibre i onih stracara preko puta?
Tada, znam da sam ovdje pisao, a i slao na neke mail adrese vlade ks (niko mi nije odg) - Zasto ne iznajme kamion za presadjivanje drveca ili kupe isti. Gledao sam cijene istog su oko 200-300k maraka. Ali ima i najam. U njemackoj. Dovuces ga na mjesec, isplaniras sta ces pocupati, gdje presaditi. Sad, ne znam kakva je ucinkovitost, tj. da li to drvece uspije, ali bolje i to nego sad ce oni posjeci drva od 25 i kusur godina i zasaditi sadnice od godinu...od kojih isto tako 50% nece prezivjeti. Plus ni te starije sadnice nisu nimalo jeftine.
- dječak sa šibicama
#24382 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Haris033
#24383 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Investicija za izgradnju ul. Džemala Bijedića u iznosu od 6 100 000 KM, 6 000 000 KM će obezbjediti KS, a ostatak od 100 000 KM, Općina NG.Haris.ba wrote: ↑27/06/2025 17:29Rumenko uz podrsku trojke. Evo sa potpisivanja.drug_profi wrote: ↑27/06/2025 14:09
Evo Rumenko po svom mimo urbanistickog odvede 4 trake do minijaturnog kruznog kod pijace kvadrant.
Umjesto da se islo kako je planirano.
I ostace naravno pjesacki prelazi kraj pijace pa ce pjesaci duplo duze prelaziti cestu i duplo duze zadrzavati saobracaj
![]()
I onda će Rumeni da se hvali na svom FB profilu i plaćenim člancima po portalima kako je on sve to napravio..
A IX transverzala… Nakon skoro godinu dana od otvaranja i dalje ostaje nezavršena..
- Haris.ba
-
neki
#24385 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nevjerovatno...nakon što je natjerao štetu da mu finansira izgradnju mosta i kružnog toka na 9. transferzali, kojim je trajno onemogućio izgradnju gradskog autoputa, sad je ćelavog blećka nagovorio da mu finansira i ovo proširenje Džemala Bijedića, mimo i uprkos važećem prostornom i regulacionom planu, a sve u namjeri da istočni tranzit preusmjeri kroz grad prema butilama...
Kakva šprdancija od kantona
Kakva šprdancija od kantona
Last edited by neki on 27/06/2025 23:21, edited 2 times in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#24386 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Znaci izmedju dva kruzna se siri cesta na 2+2 profil?
-
HelaS
#24387 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Gledaj ti Stadlerove ulice u Starom Gradu, Niđe nikog, danima ovako stoji. Jedna od ključnih ulica prema Starom Gradu... Tačno je neko zreo za muda pa na drvo na M. Dvoru

I nikad niko neće odgovarati za ovakav javašluk i neprofesionalizam i za pljuvanje po nama. I još mi neko hvali ministra saobraćaja, kaže najbolji ministar do sada. Jes', tamo gdje svi gledaju, a na ovim perifernim projektima nesposoban, čak je r. Bubica bio "doktor" za njega
Tačno ću glasati sa SDA sljedeće godine, jebo više članstvo i simpatije i podršku. Kad bude SDA barem znam kome jebati sve po spisku, ovako ne mogu svom

I nikad niko neće odgovarati za ovakav javašluk i neprofesionalizam i za pljuvanje po nama. I još mi neko hvali ministra saobraćaja, kaže najbolji ministar do sada. Jes', tamo gdje svi gledaju, a na ovim perifernim projektima nesposoban, čak je r. Bubica bio "doktor" za njega
Tačno ću glasati sa SDA sljedeće godine, jebo više članstvo i simpatije i podršku. Kad bude SDA barem znam kome jebati sve po spisku, ovako ne mogu svom
- Thorgerson
#24388 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne bi bili u ovoj situaciji da su se ulice redovno radile. I to mozemo zahvaliti dijelom SDA ekipi.HelaS wrote: ↑27/06/2025 23:55 Gledaj ti Stadlerove ulice u Starom Gradu, Niđe nikog, danima ovako stoji. Jedna od ključnih ulica prema Starom Gradu... Tačno je neko zreo za muda pa na drvo na M. Dvoru![]()
I nikad niko neće odgovarati za ovakav javašluk i neprofesionalizam i za pljuvanje po nama. I još mi neko hvali ministra saobraćaja, kaže najbolji ministar do sada. Jes', tamo gdje svi gledaju, a na ovim perifernim projektima nesposoban, čak je r. Bubica bio "doktor" za njega![]()
Tačno ću glasati sa SDA sljedeće godine, jebo više članstvo i simpatije i podršku. Kad bude SDA barem znam kome jebati sve po spisku, ovako ne mogu svom![]()
Je li trebalo 30 godina od rata pa na ovamo da se uradi cesta na Mojmilu, na Dobrinji i evo Ive Andrica.
Pa to su ceste kojima dnevno prolazi desetine hiljada automobila. A lice na makadam. 30 godina to tako stoji.
Olako isto tako zaboravljamo pruzne prelaze. Neki dan prelazim dole u Nedzaricima i sjetim se kakve su rupe bile. Dodju naspu pijeska do naredne kise.
Steta jeste tito za ove koji su ranije bili. I jedini radi nesto. Samo je fkt toliko toga uradjeno da mi fkt zaboravljamo kakvu smo situaciju prije imali..
P.s. eno sredi i onaj pruzni prelaz u blazuju. Pa jbt 20 godina i ono sranje je stajalo. Itd. Itd.
-
tokio25
#24389 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
upravo ovo
svi zaboravljaju da se nije nista radilo 25 godina i onda sada belaj kad se radi
kako kazu imamo pamcenje zlatne ribice (iako ta teza uopste nije tacna)
mi smo tako sebican narod da to nema u svijetu sto bi rekli
sve dok je meni potaman onda je dobro al nemoj ni sekunde da ja trpim bilo sta pa makar poslije toga to meni koristilo i bilo mi bolje 10x
svi zaboravljaju da se nije nista radilo 25 godina i onda sada belaj kad se radi
kako kazu imamo pamcenje zlatne ribice (iako ta teza uopste nije tacna)
mi smo tako sebican narod da to nema u svijetu sto bi rekli
sve dok je meni potaman onda je dobro al nemoj ni sekunde da ja trpim bilo sta pa makar poslije toga to meni koristilo i bilo mi bolje 10x
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#24390 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Tacno nam treba sad jedan SDA mandat da se svima osvjezi pamcenje kakve su to sjeciksese i konjokradice
- nepass1
#24391 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma imaju milion fula, nemojte zajebavati. U starom gradu pogotovo.
Hadzibajric uradio franjevacku, konak, isevica sokak. Ni dvije godine ne prodjose eto mirbala sve raskopa. Jeste li svjesni da se ovo sa mirbalom oteze pa ima tri godine.
Dobrinja 1,3km ceste rade vec 1,5g nigdje kraja.
Mozes do ponoci nabrajati zajebe
Moju bivsu ulicu nekih 600-700m radili ravno godinu.
Evo j.stadlera ja cu proci jednom ili ni jednom i mozda rondati na rupe ali zamisli svaki dan vozis tu ili zivis tu. Pa za izluditi.
Mibral kad je zatvorio franjevacku i ostavio za saobracaj alifakovac i brace morica ili megaru pa to je kolaps bio sedmicama.
Ok sve zatvori i onda udarnicki odradi za tri dana spoj franjevacke a.sahinagica i m.mujezinovica a ne tri sedmice dva majstora se ceskaju po mudima a treci kopa.
Hadzibajric uradio franjevacku, konak, isevica sokak. Ni dvije godine ne prodjose eto mirbala sve raskopa. Jeste li svjesni da se ovo sa mirbalom oteze pa ima tri godine.
Dobrinja 1,3km ceste rade vec 1,5g nigdje kraja.
Mozes do ponoci nabrajati zajebe
Moju bivsu ulicu nekih 600-700m radili ravno godinu.
Evo j.stadlera ja cu proci jednom ili ni jednom i mozda rondati na rupe ali zamisli svaki dan vozis tu ili zivis tu. Pa za izluditi.
Mibral kad je zatvorio franjevacku i ostavio za saobracaj alifakovac i brace morica ili megaru pa to je kolaps bio sedmicama.
Ok sve zatvori i onda udarnicki odradi za tri dana spoj franjevacke a.sahinagica i m.mujezinovica a ne tri sedmice dva majstora se ceskaju po mudima a treci kopa.
-
tokio25
#24392 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
nama trebaju izbori svakih 6 mjeseci jer jedino tako bi radili ceste normalnom dinamikom
sve sto se otvara i sl se radi pred izbore
sve sto se otvara i sl se radi pred izbore
- Tvrtko II Kotromanić
#24393 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ibro je te navedene ulice radio bez ikakve priče sa vodovodom pritom znajući da će se u te ulice opet morati uci i raditi sa ebrd projektom vodovoda
Sad vodovod tj mibral radi svoje a općina je dodala finansije da se kompletne ulice asfaltiraju nakon završetka radova
Sad vodovod tj mibral radi svoje a općina je dodala finansije da se kompletne ulice asfaltiraju nakon završetka radova
-
kvinoja
#24394 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne razumijete vi, grad je raskopan da se beduini turisti osjećaju kao kod kuće. Pogotovi kad zapuše vjetar pa krene nosati pijesak...HelaS wrote: ↑27/06/2025 23:55 Gledaj ti Stadlerove ulice u Starom Gradu, Niđe nikog, danima ovako stoji. Jedna od ključnih ulica prema Starom Gradu... Tačno je neko zreo za muda pa na drvo na M. Dvoru![]()
I nikad niko neće odgovarati za ovakav javašluk i neprofesionalizam i za pljuvanje po nama. I još mi neko hvali ministra saobraćaja, kaže najbolji ministar do sada. Jes', tamo gdje svi gledaju, a na ovim perifernim projektima nesposoban, čak je r. Bubica bio "doktor" za njega![]()
Tačno ću glasati sa SDA sljedeće godine, jebo više članstvo i simpatije i podršku. Kad bude SDA barem znam kome jebati sve po spisku, ovako ne mogu svom![]()
- dječak sa šibicama
#24395 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Slicno je i sa Nemanjinom odnoso Cekalusom ne znam jesu li je zavrsili ali ono oko fakulteta sramota za jednu "metropolu", ali za sve trojka ima izgovor uvijek isti "SDA je kriva".
Lako je tako, zanemari sve i papagajisi "krivi su ovi bivsi".
Ako ste isti kao i oni, onda sta cete nam koji q
Lako je tako, zanemari sve i papagajisi "krivi su ovi bivsi".
Ako ste isti kao i oni, onda sta cete nam koji q
- dječak sa šibicama
#24396 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A opet, svjeze asfaltirana Bistrik ulica, raskopana na jednom mjestu kratko nakon asfaltiranja.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑28/06/2025 10:13 Ibro je te navedene ulice radio bez ikakve priče sa vodovodom pritom znajući da će se u te ulice opet morati uci i raditi sa ebrd projektom vodovoda
-
tokio25
#24397 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
a ko je raskopao to mjesto?
-
Naslovnica
-
noviclan
#24399 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
dječak sa šibicama wrote: ↑28/06/2025 12:54A opet, svjeze asfaltirana Bistrik ulica, raskopana na jednom mjestu kratko nakon asfaltiranja.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑28/06/2025 10:13 Ibro je te navedene ulice radio bez ikakve priče sa vodovodom pritom znajući da će se u te ulice opet morati uci i raditi sa ebrd projektom vodovoda
Spoiler
Show
vjeshalica wrote: ↑17/06/2025 07:29
![]()
Ovo mini star nije stavio na FB da se pofali sa ovim sranjem sto sedmicama stoji.....
- Tvrtko II Kotromanić
#24400 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Neko je već pisao za to, je li vodovod ili neko drugi zajebaodječak sa šibicama wrote: ↑28/06/2025 12:54A opet, svjeze asfaltirana Bistrik ulica, raskopana na jednom mjestu kratko nakon asfaltiranja.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑28/06/2025 10:13 Ibro je te navedene ulice radio bez ikakve priče sa vodovodom pritom znajući da će se u te ulice opet morati uci i raditi sa ebrd projektom vodovoda
Naša svakodnevica ugl
Mada meni nasreću sa autom skrećem bukvalno par metara ispod u balibegovicu