Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

tokio25

#50876 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Laplace wrote: 27/06/2025 08:29

To su ti vozači kojima nijedna vožnja nije dovoljno brza (pola forumaša je uvjereno da mu se moraš skloniti da vozi brže jer 10 km/h preko ograničenja nije dovoljno).

Sve više me nerviraju oni koji ujutru idu na posao (oni koji kukaju "eto, izvlače pare ljudima koji rade a ne diraju noćne trkače") a kasno su ustali pa onda lete po cesti da bi stigli na vrijeme. Ustani ranije, majstore, pa vozi normalno.
nije poenta da neko bude brz
ako u 3 trake se vuku dvojica koja voze 40
moze li bar 1 usporiti ili ubrzati pa da pusti jednu traku da onaj ko zeli ili mora prodje brze
zasto se ta trojica ne sklone u jednu traku pa neka voze 40 jedan iza drugog
neka puste ostale da voze 60 ili 120 pa ako je neko prekrsio zakon neka bude kaznjen

problem vozaca ovdje je geenralno ja i samo ja niko drugi ne postoji i ne zanima me da li bih ja jednim potezom mogao pomoci nekome
banalna stvar je davanja zmigavca
das zmigavac i znam da ces skrenuti da se mogu ukljuciti npr a jok ja cekam misleci da ces ti pravo ispred mene proci ti skrenes pored mene a naravno tada ne mogu se ukljuciti jer ovaj iza tebe je vec preblizu da bih se ja ukljucio
kakaljin

#50877 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

zdruzdjo wrote: 26/06/2025 19:22 Situacija od danas.
Vozim se motorom iz grada prema ilidzi. lagano kruziram 60 km/h okruglih. onako guzva je ali se ide kontinuirano bez puno usporavanja, kocenja i zastajanja. Znaci opusteno.
Negdje oko malte sam u sredini srednje trake. Lijeva traka malo ispred mene jedno auto (nisam mu u mrtvom uglu). ista stvar je i u desnoj traci ispred mene. ispred mene u srednjoj je auto ali drzim sigurno odstojanje da ne bih morao kociti naglo. i svi vozimo veselo i bez oscilacija.
U lijevoj traci iza mene se pojavljuje oktavia prva generacija, i lik lagano pocinje da skrece u moj "rep" debelo gazeci u moju traku. znaci karambolkom mi je na 30-ak cm je od bisaga i tako vozi. Pa se malo odmakne, pa se malo primakne. okrenem se pogledam, ne kontam koji mu je kurxx. nista.
Valjda bih se ja sad trebao skloniti, da mu napravim prostora sta li. Pa fura "pasiv agresiv" stil ne bih li ja prepadnut pobjegao u desnu pa da on moze se utrpati u moju traku i nastaviti. Svi mu nekako eto smetamo pa vozimo tih sporih 60.
malo se izmaknem u desno, usporim i izravnam se sa njim. otvoren mu prozor. Deknem: "mozes li ikako malo blize jos, pa da me oboris ako moze". Gleda nesto ko nije mu jasno. Ovaj ispred njega u lijevoj traci malo uspori i opet se nekako izravnasmo ja i taj.
Te on onda ode iza mene pa onda prodje u desnu traku poravna se pored mene i nesto me mjeri ko ono preko oka.
A onda krenu ovoga lika ispred sebe tako "pasivno agresirati" i ono mu se nesto ljepiti za karambolku. Ovaj je nasjeo i ubrzao napravio mu mjesta pa ga predje, nesto prosvera ispred nas pa se opet vrati u desnu. ali opet mu oko ch.vile uspori i aman zakoci ta traka. Prodjem pored njega bas namjerno lagano i doviknem mu kroz prozor "jebi ga, sad cekaj malo ".
Jeee mu majku, kontam kad neko gusla na praznoj cesti pa te nervira i ti gledas kako ces proci pa ici par km/h brze. Pa eto ok. ali kad je guzva, onda fakat ne mozes nesto benificirati nakakvim preticanjima.
Da nisam obracao paznju mogao sam malo samo pomjeriti se u traci lijevo, opaliti guzicom u njega i belaj.
To su ti vozači kojima nijedna vožnja nije dovoljno brza (pola forumaša je uvjereno da mu se moraš skloniti da vozi brže jer 10 km/h preko ograničenja nije dovoljno).

Sve više me nerviraju oni koji ujutru idu na posao (oni koji kukaju "eto, izvlače pare ljudima koji rade a ne diraju noćne trkače") a kasno su ustali pa onda lete po cesti da bi stigli na vrijeme. Ustani ranije, majstore, pa vozi normalno.
Neka svako vozi kako hoce, tu je policija da kaznjava one koje naprave prekrsaj, niko od nas tu nije da bilo koga sprecava i da odredjuje kako ce neko voziti. Najbolja opcija je sto lakse i bezbjednije pustiti onoga brzeg da sto prije ode i svi nastavimo svojom voznjom voziti.
Laplace

#50878 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

tokio25 wrote: 27/06/2025 08:52

moze li bar 1 usporiti ili ubrzati pa da pusti jednu traku da onaj ko zeli ili mora prodje brze
neka puste ostale da voze 60 ili 120 pa ako je neko prekrsio zakon neka bude kaznjen

problem vozaca ovdje je geenralno ja i samo ja niko drugi ne postoji i ne zanima me da li bih ja jednim potezom mogao pomoci nekome
das zmigavac i znam da ces skrenuti da se mogu ukljuciti npr a jok ja cekam misleci da ces ti pravo ispred mene proci ti skrenes pored mene a naravno tada ne mogu se ukljuciti jer ovaj iza tebe je vec preblizu da bih se ja ukljucio
Pričamo o vožnji brzinom 60 km/h na ograničenju 50, o čemu je kolega @zdruzdjo pisao.
Laplace

#50879 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kakaljin wrote: 27/06/2025 09:01
zdruzdjo wrote: 26/06/2025 19:22 Situacija od danas.
Vozim se motorom iz grada prema ilidzi. lagano kruziram 60 km/h okruglih. onako guzva je ali se ide kontinuirano bez puno usporavanja, kocenja i zastajanja. Znaci opusteno.
Negdje oko malte sam u sredini srednje trake. Lijeva traka malo ispred mene jedno auto (nisam mu u mrtvom uglu). ista stvar je i u desnoj traci ispred mene. ispred mene u srednjoj je auto ali drzim sigurno odstojanje da ne bih morao kociti naglo. i svi vozimo veselo i bez oscilacija.
U lijevoj traci iza mene se pojavljuje oktavia prva generacija, i lik lagano pocinje da skrece u moj "rep" debelo gazeci u moju traku. znaci karambolkom mi je na 30-ak cm je od bisaga i tako vozi. Pa se malo odmakne, pa se malo primakne. okrenem se pogledam, ne kontam koji mu je kurxx. nista.
Valjda bih se ja sad trebao skloniti, da mu napravim prostora sta li. Pa fura "pasiv agresiv" stil ne bih li ja prepadnut pobjegao u desnu pa da on moze se utrpati u moju traku i nastaviti. Svi mu nekako eto smetamo pa vozimo tih sporih 60.
malo se izmaknem u desno, usporim i izravnam se sa njim. otvoren mu prozor. Deknem: "mozes li ikako malo blize jos, pa da me oboris ako moze". Gleda nesto ko nije mu jasno. Ovaj ispred njega u lijevoj traci malo uspori i opet se nekako izravnasmo ja i taj.
Te on onda ode iza mene pa onda prodje u desnu traku poravna se pored mene i nesto me mjeri ko ono preko oka.
A onda krenu ovoga lika ispred sebe tako "pasivno agresirati" i ono mu se nesto ljepiti za karambolku. Ovaj je nasjeo i ubrzao napravio mu mjesta pa ga predje, nesto prosvera ispred nas pa se opet vrati u desnu. ali opet mu oko ch.vile uspori i aman zakoci ta traka. Prodjem pored njega bas namjerno lagano i doviknem mu kroz prozor "jebi ga, sad cekaj malo ".
Jeee mu majku, kontam kad neko gusla na praznoj cesti pa te nervira i ti gledas kako ces proci pa ici par km/h brze. Pa eto ok. ali kad je guzva, onda fakat ne mozes nesto benificirati nakakvim preticanjima.
Da nisam obracao paznju mogao sam malo samo pomjeriti se u traci lijevo, opaliti guzicom u njega i belaj.

Neka svako vozi kako hoce, tu je policija da kaznjava one koje naprave prekrsaj, niko od nas tu nije da bilo koga sprecava i da odredjuje kako ce neko voziti. Najbolja opcija je sto lakse i bezbjednije pustiti onoga brzeg da sto prije ode i svi nastavimo svojom voznjom voziti.
Ko vas u bilo čemu sprečava? Vozim vožnju maksimalnom brzinom za koju nije propisana kazna i nikome ne smetam, osim vannabe Schumacherima koji bi da probijaju zvučnu barijeru u centru grada.
kakaljin

#50880 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Laplace wrote: 27/06/2025 09:21

Ko vas u bilo čemu sprečava? Vozim vožnju maksimalnom brzinom za koju nije propisana kazna i nikome ne smetam, osim vannabe Schumacherima koji bi da probijaju zvučnu barijeru u centru grada.
Nedaj boze da ti nesto hitno iskrsne i da ne pitas za kazne vec moras sto prije stici na cilj pa ti tako kao ti neko ne dozvoljava da ga obidjes jer on vozi po propisu a tebi hitno da hitnije ne moze biti.
Dobrinjac-u-Pragu

#50881 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dobrinjac-u-Pragu »

skafiskafsnjak wrote: 26/06/2025 19:57
zdruzdjo wrote: 26/06/2025 19:34
skafiskafsnjak wrote: 26/06/2025 18:49
Pa ja i krkan udjemo na istom mjestu u kruzni. Ja u unutrasnju, on u vanjsku. On izlazi na 4, ja na trecem izlazu. Ne bih ga trebao cekati jer on tu ne bi smio biti !
Opet navodim onog lika iz mog okacenog videa
Zakon meni ne zabranjuje da u vanjskoj traci budem cjeli krug. Tacka.

Ja svoju traku ne mjenjam i zadrzavam svoj pravac do zeljenog iskljucenja gdje cu dati zmigavac i izaci iz kruznog.
Onaj ko vrsi bilo kakvu radnju(u ovom slucaju onaj iz unutrasnje koji se iskljucuje), mora se uvjeriti da tim svojim cinom ne ugrozava nikoga.

Karikiram i naravno da znam da to nije u redu.
Medjutim da ja ne bih iskljucivajuci se iz unutrasnje trake skakao po kocinici zbog nekoga ko vozi vanjskom(sto mi se veliki broj puta desilo dok sam htio da budem fin) ili jos gore udario nekoga gdje bih ja bio kriv, bolje ovako. Laaagano i opusteno. gledam u one sto se ukljucuju pa mu mahnem prstom da izleti ako hoce i ako je fokusiran.
Tebi ako se ne svidja to sto ne mozes izaci, ah pa ti navrti jos jedan krug.

Glavni problem anarhije i sudara u kruznim tokovovima je neoznacenost, negledanje znakova, i pretpostavke sta ce neko uraditi. i naravno SRKLET.
Ne znam da li u nas ima zakona. Ocigledno nema.
Ali to je nepravilno, bez obzira sto zakon nista o tome ne kaze. Pa pri prikljucenju ti je nacrtano da je desna traka za prva dva iskljucenja, lijeva za trece cetvrto itd. Kada bi se to postovalo, ne bi bilo problema niti bih morao gledati ide li krkan vanjskom.
Ne znam da li je dozvoljeno skroz stati …. Meni je logicno da napravim jos jedan krug, a ne da cekam.

Zaista mi nije jasno zasto je ovo tesko postovati….. jos ti je NACRTANO na cesti

Image
ovo ovako kako je nacrtano na slici je jedino ako postoji jasna signalizacija na cesti da se iz vanjske trake ide u prvi i drugi ulaz, ako ne postoji nikakva signalizacija, onda iz vanjske mozes samo na prvom izlazu izaci... znam da je kod nas cesto vanjska za prva dva izlaza, ali je to jasno naznaceno u nasem slucaju, i opet nasi ljudi ne znaju da koriste KT.
kakaljin

#50882 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Dobrinjac-u-Pragu wrote: 27/06/2025 09:28
zdruzdjo wrote: 26/06/2025 19:34

Opet navodim onog lika iz mog okacenog videa
Zakon meni ne zabranjuje da u vanjskoj traci budem cjeli krug. Tacka.

Ja svoju traku ne mjenjam i zadrzavam svoj pravac do zeljenog iskljucenja gdje cu dati zmigavac i izaci iz kruznog.
Onaj ko vrsi bilo kakvu radnju(u ovom slucaju onaj iz unutrasnje koji se iskljucuje), mora se uvjeriti da tim svojim cinom ne ugrozava nikoga.

Karikiram i naravno da znam da to nije u redu.
Medjutim da ja ne bih iskljucivajuci se iz unutrasnje trake skakao po kocinici zbog nekoga ko vozi vanjskom(sto mi se veliki broj puta desilo dok sam htio da budem fin) ili jos gore udario nekoga gdje bih ja bio kriv, bolje ovako. Laaagano i opusteno. gledam u one sto se ukljucuju pa mu mahnem prstom da izleti ako hoce i ako je fokusiran.
Tebi ako se ne svidja to sto ne mozes izaci, ah pa ti navrti jos jedan krug.

Glavni problem anarhije i sudara u kruznim tokovovima je neoznacenost, negledanje znakova, i pretpostavke sta ce neko uraditi. i naravno SRKLET.
Ali to je nepravilno, bez obzira sto zakon nista o tome ne kaze. Pa pri prikljucenju ti je nacrtano da je desna traka za prva dva iskljucenja, lijeva za trece cetvrto itd. Kada bi se to postovalo, ne bi bilo problema niti bih morao gledati ide li krkan vanjskom.
Ne znam da li je dozvoljeno skroz stati …. Meni je logicno da napravim jos jedan krug, a ne da cekam.

Zaista mi nije jasno zasto je ovo tesko postovati….. jos ti je NACRTANO na cesti

Image
ovo ovako kako je nacrtano na slici je jedino ako postoji jasna signalizacija na cesti da se iz vanjske trake ide u prvi i drugi ulaz, ako ne postoji nikakva signalizacija, onda iz vanjske mozes samo na prvom izlazu izaci... znam da je kod nas cesto vanjska za prva dva izlaza, ali je to jasno naznaceno u nasem slucaju, i opet nasi ljudi ne znaju da koriste KT.
Zato bi se pravio kruzni tok sa dvije trake ili vise i vise izlaznih traka na izlazu. Kad je jeftinije samo jednu traku u kruznom i po jednu ulaznu i jednu izlaznu traku napraviti. Problem je sto nasi ne znaju koristiti kruzni tok i samo misle o sebi i cesto ide sa time da zajebu nekoga umjesto da olaklsaju i sebi i drugome.
Dobrinjac-u-Pragu

#50883 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

rikta123 wrote: 27/06/2025 07:45
van Basten wrote: 27/06/2025 07:42 Jučer vozilo auto škole dolazi iz pravca A transverzale na kružni u Mojmilu. Napravi cijeli krug vanjskom trakom i izađe opet u A transverzalu :shock: :run:
O čemu onda pričamo i čemu da se nadamo od tog vozača sutra kad aamostalno izađe na cestu , kad ga tako naopako nauči sad instruktor
ispravno
nadam se da je ovo sarkazam, ako nije, onda treba ti oduzeti vozacku odmah...
zdruzdjo

#50884 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Ja fakat nemam problem sa tim. Ako je prazna cesta a ja onako lagano bez srkleta vozim, odem fino u desnu i furajte svi kome se nesto zuri. Ali ako je guzva i nemas realno nikakve sanse da ces ista brze stici tamo gdje ides, pa lagano ba onda. necu se sklanjati samo da bi ti presao jedno auto i opet zastao tu. Zajebi. Ali ovo je bas bilo ono "next level": "Mak' se da ja prodjem." Isto ko ono kad se mimoilazis sa nekim na stepenicama (ti se penjes,ono silazi) i rasiri se i ocekuje da se ti pribijes uz zid da se ono moze fino razbacano s'laziti. Nema majstore nista od toga.
Dobrinjac-u-Pragu

#50885 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

kakaljin wrote: 27/06/2025 09:32

Image
Zato bi se pravio kruzni tok sa dvije trake ili vise i vise izlaznih traka na izlazu. Kad je jeftinije samo jednu traku u kruznom i po jednu ulaznu i jednu izlaznu traku napraviti. Problem je sto nasi ne znaju koristiti kruzni tok i samo misle o sebi i cesto ide sa time da zajebu nekoga umjesto da olaklsaju i sebi i drugome.
sama cinjenica da mi (laici tako receno) u 20205 moramo objasnjavati drugima kako se koristi KT meni je porazavajuce, KT postoje u Bosni ood barem 2000. godine i opet barem polovina ih ne zna koristiti... kao ovaj sto tvrdi da je ok kruziti vanjskom 360 stepeni da izadjes na istu cestu iz koje si usao... eto ti primjer...
zdruzdjo

#50886 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Prva stvar, guzva je. Nije zastoj ali je guzva.
Druga stvar, Vozimo. Niko ne gusla 40(sto bi i meni jelo jako zivce i uvijek jede). idemo finih 60. bez ikakvih oscilacija.
Treca stvar, Bilo kakav moj manevar ili od ovih ostalih bi izazivao samo nepotreban stres i nekakvo trpanje, sklanjanje, usporavanje, ubrzavanje samo da bi ovaj sa oktavijom mogao da se premjesti plafon jedno mjesto.
Ako ja sa motorom koji sam puno manji od auta, uzi, startniji, brzi agilniji, okretniji,...to ne radim, jer je uzaludno, zasto mislis da bi ti sa autom mogao to nesto bolje uraditi. Ili sigurnije.
kakaljin

#50887 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

zdruzdjo wrote: 27/06/2025 09:47

Druga stvar, Vozimo. Niko ne gusla 40(sto bi i meni jelo jako zivce i uvijek jede). idemo finih 60. bez ikakvih oscilacija.
Treca stvar, Bilo kakav moj manevar ili od ovih ostalih bi izazivao samo nepotreban stres i nekakvo trpanje, sklanjanje, usporavanje, ubrzavanje samo da bi ovaj sa oktavijom mogao da se premjesti plafon jedno mjesto.
Ako ja sa motorom koji sam puno manji od auta, uzi, startniji, brzi agilniji, okretniji,...to ne radim, jer je uzaludno, zasto mislis da bi ti sa autom mogao to nesto bolje uraditi. Ili sigurnije.
Samo ga pustis radi svoje sigurnosti i da si bez srkleta i nervoze neka sto prije ode od tebe, jer ce i tebi biti lakse. Gledaj samo sebe da ti bude lakse. Pustis ga i ti nastavis svoju voznju.
zdruzdjo

#50888 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

kakaljin wrote: 27/06/2025 09:26 Nedaj boze da ti nesto hitno iskrsne i da ne pitas za kazne vec moras sto prije stici na cilj pa ti tako kao ti neko ne dozvoljava da ga obidjes jer on vozi po propisu a tebi hitno da hitnije ne moze biti.
Meni je par puta bilo tako.
Jednom sam vozio oca sa srcanim u hitnu iz rajlovca jer sam skontao da dok bi docekao hitnu da dodje, ja sam vec na vise od pola puta.
Upalio sva cetri zmigavca, ukljucio "emergency mode" u glavi za voznju(fokus, gledaj na sve strane, pazi), i sjeo na sirenu ko mi je god zasmetao i blicao. Niko me nije izblokirao niti ignorisao. ljudi se sklanjali i na semaforu mi pravili mjesta.
Znaci ima hitno gdje ne pitas za posljedice, a ima i hitno kad se hladi burek na zadnjem sjedistu, kod majke supa na stolu ili kad zuris na emisiju "da narod pita".
DaysleepeR

#50889 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DaysleepeR »

Ma ne pustiš ga.
Na svaki agresivan i bezobrazan potez se odgovara većom agresivom i bezobrazlukom.
Kući mami pa silu prosipaj.
Nabijem na neku stvar i njega i njegovu žurbu.
Laplace

#50890 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kakaljin wrote: 27/06/2025 09:26
Laplace wrote: 27/06/2025 09:21

Nedaj boze da ti nesto hitno iskrsne i da ne pitas za kazne vec moras sto prije stici na cilj pa ti tako kao ti neko ne dozvoljava da ga obidjes jer on vozi po propisu a tebi hitno da hitnije ne moze biti.
Eto, hitni slučajevu kod 80% vozača svaki dan u bilo koje doba dana. Žena se porađa rules.

Da se ne lažemo, nisu u pitanju hitni slučajevi nego živčani vozači. Što neko reče, kad je hitan slučaj upališ sve žmigavce, sviraš i blicaš i tad bi te svako propustio. Tako sam ja radio kad sam u autu vozio ženu koja se gušila (alergijska reakcija na ubod pčele), ali sam jasno dao do znanja da je hitan slučaj i niko mi nije smetao (ali se niko nije ni sklanjao da prođem).
zdruzdjo

#50891 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

kakaljin wrote: 27/06/2025 09:49
Samo ga pustis radi svoje sigurnosti i da si bez srkleta i nervoze neka sto prije ode od tebe, jer ce i tebi biti lakse. Gledaj samo sebe da ti bude lakse. Pustis ga i ti nastavis svoju voznju.
da bih ga pustio, morao sam:
Prikociti i usporiti maksimalno da bi mu napravio mjesta. pri tome vjerovatno izazvati da neko i iza mene koci i usporava.
Ubrzati pa se trpati nekome ispred desno ili lijevo da bih mu napravio mjesta.
Sklanjati se u desnu traku ali opet kociti i trpati se nekome iza da bih mu napravio mjesta.
Znaci sve to ukljucuje puno mojih radnji samo da bih eto njemu napravio mjesta da se on moze pomjeriti auto-dva naprijed. Ma jel boga ti.
Ali lik ide u mene ne bi li me prepao pa da se ja sklonim. pa jebo te sta da sam neko ko je skroz neiskusan pa sam mogao naglo se trznuti i pasti. koji ti je.
Laplace

#50892 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

zdruzdjo wrote: 27/06/2025 09:38

Ja fakat nemam problem sa tim. Ako je prazna cesta a ja onako lagano bez srkleta vozim, odem fino u desnu i furajte svi kome se nesto zuri. Ali ako je guzva i nemas realno nikakve sanse da ces ista brze stici tamo gdje ides, pa lagano ba onda. necu se sklanjati samo da bi ti presao jedno auto i opet zastao tu. Zajebi. Ali ovo je bas bilo ono "next level": "Mak' se da ja prodjem." Isto ko ono kad se mimoilazis sa nekim na stepenicama (ti se penjes,ono silazi) i rasiri se i ocekuje da se ti pribijes uz zid da se ono moze fino razbacano s'laziti. Nema majstore nista od toga.
Pretekne me u Podlugovima i onda vozi pet metara ispred mene sve do Visokog.
zdruzdjo

#50893 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

DaysleepeR wrote: 27/06/2025 09:56 Ma ne pustiš ga.
Na svaki agresivan i bezobrazan potez se odgovara većom agresivom i bezobrazlukom.
o tome pricam. Da sam ja nesto guslao i guzeljao 30-40 skrolajuci pjesme na mobitelu, pa hajd.
Ovako, cemu? Pomjerio je se dva tri auta ispred, opet otisao u desnu zakovao, i ja ga upet sustigao i prosao. Bez da sam ista gasao i sverao.
Laplace

#50894 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Dobrinjac-u-Pragu wrote: 27/06/2025 09:42
kakaljin wrote: 27/06/2025 09:32
sama cinjenica da mi (laici tako receno) u 20205 moramo objasnjavati drugima kako se koristi KT meni je porazavajuce, KT postoje u Bosni ood barem 2000. godine i opet barem polovina ih ne zna koristiti... kao ovaj sto tvrdi da je ok kruziti vanjskom 360 stepeni da izadjes na istu cestu iz koje si usao... eto ti primjer...
Neki ni za 18.205 godina nisu naučili kako se vozi u kružnom toku.
1Dante1

#50895 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 1Dante1 »

Dobrinjac-u-Pragu wrote: 27/06/2025 09:36 nadam se da je ovo sarkazam, ako nije, onda treba ti oduzeti vozacku odmah...
Najjaci ste mi vi koji mislite da ste pokupili svu pamet svijeta samo eto jer kontate da zivite zivot univerzalnih pravila. Radi takvih se i kruzi vanjskom :D

Image
Laplace

#50896 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

DaysleepeR wrote: 27/06/2025 09:56 Ma ne pustiš ga.
Dovde smo i došli zbog one čuvene "pametniji popušta".

Pa da, pametniji popušta pa papci kolo vode, logično.
tokio25

#50897 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Laplace wrote: 27/06/2025 09:19

Pričamo o vožnji brzinom 60 km/h na ograničenju 50, o čemu je kolega @zdruzdjo pisao.
i ako pricamo o 60 brate ako vidis da vas trojica paralelno vozite 60 zasto jedan ne oslobodi traku ili sva trojica da voze jedan iza drugog
pa neka ovi voze koliko zele pa neka ih kaznjavaju
ja razumijem sta ti govoris al nije tvoje pravo da glumis policiju i ogranicavas nekoga iza
tokio25

#50898 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

zdruzdjo wrote: 27/06/2025 09:47

vidi nisam se osvrtao na tvoj slucaj jer jel nisam vidio sta je bilo pa ne mogu ni komentarisati
govorio sam generalno da se ne osjecas prozvanim
Laplace

#50899 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

1Dante1 wrote: 27/06/2025 10:05
Dobrinjac-u-Pragu wrote: 27/06/2025 09:36 nadam se da je ovo sarkazam, ako nije, onda treba ti oduzeti vozacku odmah...
Najjaci ste mi vi koji mislite da ste pokupili svu pamet svijeta samo eto jer kontate da zivite zivot univerzalnih pravila. Radi takvih se i kruzi vanjskom :D

Image
I eto nam na slici odgovor na pitanje koje je neko neki dan postavio (zamislimo da se kružni tok ispravi pa da li negdje postoji ravna cesta na kojoj u desnoj traci ne može da se produži pravo nego mora desno).

Zapravo, nije ovo baš dobar primjer, više ono od Skenderije ka CIglanama, gdje na raskrsnici iz desne i srednje trake možeš samo desno a iz lijeve pravo.

Image
1Dante1

#50900 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 1Dante1 »

Ma ja sam samo odgovorio na potentnu tvrdnju forumasa da treba oduzeti vozacu jer je kruzio vanjskom na KT Mojmilo. Pa mi nije bas najjasnije na osnovu cega to tvrdi.
Post Reply